Prima pagină / Oameni / Turism

Turism

Povestea lui Radu Țurcan, omul care a „îmblânzit” munții României: „Vârful muntelui este doar jumătate de drum”
08.05.2020
Radu Țurcan este ghid montan, ghid național și local. Este pasionat de călătorii, iubește muntele și starea pe care o trăiește acolo sus, unde se întâmplă adevărate revelații. A simțit chemarea munților în anul 2009 când era în trecere prin Brașov. Ce a urmat se numește Aventura Montană - o platformă care unește pasionații de munte, Xstyle Adventure Club - unde activează în calitate de ghid montan.
    
Diana Isac despre Winerist și experiențele în turism
08.05.2019, 14:13
Pasiunea pentru vinuri și călătorii a făcut-o să creeze Winerist, o platformă de trip advisor care te ajută să obții cele mai frumoase experiențe turistice. Vorbim despre Diana Isac, o moldoveancă stabilită de ani buni la Londra, printre activitățile căreia include și promovarea turismului vitivinicol din țara noastră alături de alte 147 de destinații turistice din întreaga lume.Urmăriți un interviu cu Diana și aflați care a fost motivația de a fonda Winerist, cum ne ajută această platformă, dar și ce recomandări de călătorii are.
Descoperă Iașiul cu Bicycle Hostel: Igor Rotaru
22.02.2017
Igor Rotaru, născut la Lăpușna, este fondator și manager la Bicycle Hostel Iași. Este locul care nu îți oferă doar servicii de cazare calitative, dar aici mai găsești atmosferă prietenoasă, ai ocazia să socializezi cu oameni din diferite țări. De asemenea, ești îndrumat să descoperi sau să redescoperi cele mai frumoase locuri din Iași printr-un joc care a fost inițiat de gazda casei, iar în schimb primești reducere pentru cazare.
    
Eu și România - o relație de 5 ani și 5 luni: Doina Gherțescu
13.02.2017, 10:34
Doina Gherțescu se află în România de 5 ani și 5 luni. În acest timp Doina i-a descoperit simțurile vizuale, auditive și cele gustative.
Moldoveanca Galina Sobol a ajuns să-i învețe pe chinezi limba engleză
13.01.2017
Galina Sobol sau Lina cum îi spun chinezii este tânăra din Republica Moldova absolventă a Facultății de Limbi Străine, USM care prin intermediul unui program de schimb cultural a ajuns în China. Timp de șase luni a învățat limba chineză la nivel de conversație și tot aici Galina i-a ajutat pe copii din această țară să însușească limba engleză. Despre schimbul de experiență și viața din China, aflăm chiar de la Galina.
    
VIDEOGRAFIC | 10 lucruri din 10 ţări care pot inspira Moldova: Cristian Şchiopu
29.12.2016, 12:55
Cristian ŞCHIOPU este student la Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova, voluntar și membru al Asociaţiei Europene a studenţilor de drept. Cristian a ales 10 lucruri din 10 țări care pot inspira Moldova.
10 lucruri din Germania care pot inspira Moldova: Nicolae Cojocaru
10.11.2016
Nicolae Cojocaru, născut în 1935, este un român moldovean, confer. univ., dr. în filosofie, care, la sf. lui 2004, s-a concediat de la ultimul său loc de muncă (AȘ a RM) și a plecat pentru trai permanent în Germania (Düsseldorf). Tot Nicolae Cojocaru a scris și cartea „Să știm mai mult despre nemți”.
    
Cristian Șchiopu: 10 lucruri din 10 țări care pot inspira Moldova
17.10.2016, 11:40
Cristian Şchiopu, student în anul patru la Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova, voluntar, participant al proiectului „Justice Educational Training Initiative”, desfăşurat de The Leavitt Institute, membru al Asociaţiei Europene a Studenţilor de Drept. În ultima perioadă, Cristian a vizitat mai multe țări și a reușit să învețe până acum cinci limbi: engleza, franceza, rusa, germana, turca și spaniola. Cristian a acceptat să povestească și echipei Stiripozitive 10 lucruri din 10 țări care pot inspira Moldova.
Munca bloggeriței Svetlana Matvievici, apreciată la București
10.10.2016
Promovează pozitiv locurile din Republica Moldova, Svetlana Matvievici – bloggerița și autoarea Proiectului #Descoperă Moldova. Munca acesteia a fost recent apreciată la București. Bloggerița a ocupat locul III la cea mai mare conferința de Social Media din România. Ambiția Svetlanei continuă, de aceea planifică în viitorul apropiat să realizeze o tabără de biodiversitate și să dezvolte site-ul www.VisitOrhei.com.
    
VIDEOGRAFIC | 10 lucruri din Portugalia care pot inspira Moldova: Iulia Neamțu
05.10.2016, 14:48
Iulia Neamțu: s-a născut în Moldova și a locuit opt ani în Portugalia. Acolo și-a petrecut adolescența, și-a făcut studiile și a reușit să cunoască cultura, obiceiurile și oamenii acestei țări. Iulia împărtășește 10 lucruri din Portugalia care pot inspira Moldova.
VIDEOGRAFIC | 10 lucruri din Norvegia care pot inspira Moldova: Nina Cazacu
22.09.2016
Norvegia este țara oamenilor relaxați și fericiți, spune Nina Cazacu după țara în care a cunoscut oameni politicoși și locuri frumoase. Moldoveanca Nina Cazacu este pedagog la Departamentul Sănătate și Servicii de Pedagogie Specială la Oslo, acolo unde a descoperit 10 lucruri din Norvegia care pot inspira Moldova.
    
VIDEOGRAFIC | 10 lucruri despre Irlanda care pot inspira Moldova: Lena Ovcearenco
25.07.2016, 13:54
Moldoveanca Lena Ovcearenco a fost lector universitar și a proiectat câteva drumuri în Moldova, iar de trei ani se află în Irlanda. Acum Lena este manager la o rețea supermarket-uri din Europa și a împărtășit 10 lucruri din Irlanda care pot inspira Moldova.
VIDEOGRAFIC | 10 lucruri din Germania care pot inspira Moldova: Tinca Comendant
29.06.2016
Tinca Comendant s-a aflat jumătate de an în Germania și a adus acasă, împreună cu emoția și experiența de acolo, 10 lucruri care pot inspira Moldova.
    
VIDEOGRAFIC | 10 lucruri din Mexic care pot inspira Moldova: Anna Şargov
22.06.2016, 23:59
Anna Șargov este o tânără din Moldova care coordonează proiecte în cadrul Fundaţiei CIVITAS pentru Societate Civilă din Cluj-Napoca. Dintotdeauna Anna a visat să ajungă într-o ţară care să-i lărgească orizonturile şi din acest motiv ea a ales să meargă în Mexic. Anna a ales 10 lucruri din Mexic care pot inspira Moldova.
10 lucruri din Germania care pot inspira Moldova: Cătălina Galupa
10.06.2016
Este tânără, ambițioasă și inteligentă. Cătălina Galupa a ajuns să fie studentă la arhitectură peisagistică „Landschaftsarchitektur”, la Universitatea Tehnică din Dresden - Universitate de Excelență. Aventura Cătălinei de a descoperi Germania a început imediat după examenul de bacalaureat, atunci când timp de patru săptămâni a învățat limba germană.
    
VIDEOGRAFIC | 10 lucruri din Thailanda care pot inspira Moldova: Arina Iavorschi
10.06.2016, 10:02
Thailanda este o țară minunată ce poate oferi totul, de la vacanțe de cinci stele până la experiențe profesionale, culturale sau sociale. De aceasta s-a convins și Arina Iavorschi​, care a ajuns să țină cursuri de etică la prima universitate internațională de aici. Țara este mult prea frumoasă pentru a o descrie în cuvinte, iar Arina a ales cele mai importante 10 lucruri din Thailanda care pot inspira Moldova.
VIDEOGRAFIC | 10 lucruri din Chile care pot inspira Moldova: Ana Rudico
09.06.2016
Sunt peste 13 mii de kilometri care despart Republica Moldova de Republica Chile. Plus un ocean. Ana Rudico le-a apropiat însă.
    
Videografic | 10 lucruri din Turcia care pot inspira Moldova: Silvia Gruşca
03.06.2016, 15:40
Turcia este o țara cu ieșire la patru mări și este considerată, în primul rând, o țară turistică. Acest fapt îl confirmă și Silvia Grușca, o tânără din Moldova care deja de patru ani lucrează ghid hotelier în Turcia. Pentru Silvia, Turcia a devenit „un muzeu în aer liber”, un loc în care reușește să combine perfect munca și călătoriile.
10 lucruri din Germania care pot inspira Moldova: Tinca Comendant
28.09.2015
Tinca Comendant s-a aflat timp de jumătate de an în Germania, iar revenind acasă, a scris pentru Știripozitive.eu, 10 lucruri din Germania care pot inspira Moldova.
    
(Video) Viorica Ataman. Blog de turism, invitație la călătorii
02.02.2015, 13:30
Vom sta de vorbă cu autoarea blogului de turism travelblog.md, Viorica Ataman. Și vom discuta despre călătorii, bineînțeles.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.