Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă

Stil de viaţă

Soarele, vântul și apa – aliații tinerilor inventatori eco | Istorie de succes
10.08.2018
Au „îmblânzit” soarele, vântul și apa și au învățat să transforme lucrurile care ajung la gunoi în invenții eco. Zeci de tineri din Republica Moldova au elaborat în ultimii ani sisteme care oferă soluții ieftine și eficiente pentru problemele de mediu, datorită unor inițative educaționale susținute de proiectul Energie și Biomasă, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare cu sprijinul Uniunii Europene.
    
O tânără din Orhei, Carolina Portărescu, transformă piesele vechi de calculator în adevărate bijuterii
23.07.2018, 14:48
Piesele vechi de calculator capătă viață nouă în atelierul Carolinei Portărescu, o tânără din orașul Orhei. Ea confecționează cercei, brățări și inele din scheme și plăci de calculator, iar marfa o vinde nu doar în țară, dar și peste hotare. Și pentru că munca pe care o face este extrem de minuțioasă, îi sunt de mare folos utilajele pe care le-a procurat dintr-un grant oferit de Uniunea Europeană.
(Video) Tinerii de la Școala de Vară a Fondurilor pentru Tineri învață și acționează
13.07.2018
110 tineri din diferite regiuni ale Moldovei s-au întâlnit la Leordoaia, Călărași, pentru a face schimb de experiențe în cadrul Școlii de Vară a Fondurilor pentru Tineri, susținute de Fundația Est-Europeană.
    
Şi-a transformat pasiunea, într-o afacere profitabilă. Ana Tarasiuc crează genţi comode şi utile
30.05.2018, 13:47
Ana Tarasiuc este absolventa Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, facultatea Arte Plastice, specialitatea Design Vestimentar. Tânăra spune că a ales designul vestimentar, deoarece acesta este un vis de-al ei din copilărie. Multă creativitate, delicateţe şi muncă depune în creaţiile sale, toate acestea pentru a avea feedback-uri pozitive şi oameni împliniţi care să-i apreciaze mereu munca.
Moldoveanca somilier de ceai în Dubai: Marina Rabei
07.05.2018
Marina Rabei este originară din satul Cojușna, Strășeni, și deja de 12 ani este stabilită în Dubai. După absolvirea Academiei de Studii Economice din Moldova, Catedra de Turism/Marketing, la îndemnul unei prietene, care lucra atunci la „Emirates Airlines”, în vara anului 2006 pleacă din Moldova, pentru a explora oportunitățile orașului Dubai. Visa să devină și ea stewardesă, să călătorească în lumea întreagă. Însă, din fericire, mărturisește Marina Rabei, invitația la interviu la „Emirates venise prea târziu, deja era angajată la o companie de imobiliare. Și acum este somelier de ceai.
    
Cinci sfaturi de la Ludmila Sîrbu, moldoveanca care locuiește de mai bine de cinci ani în Viena
23.04.2018, 14:57
Ludmila Sârbu se află de peste jumătate de deceniu la Viena, unde a fost numită de către Ministerul austriac de Externe Ambasador pentru Integrare. În Austria Ludmila Sârbu conduce Asociația „ProMoldova“. Pentru tânăra originară din Moldova acasă înseamnă și „locul de suflet care rămâne curtea bunicilor, de unde am plecat cu demnitate”. „Acasă este locul unde mă simt bine, unde mă simt acceptată, unde mă simt ajutată și iubită, unde simt dezvoltarea mea ca persoană, unde mă simt liber”, afirmă Ludmila Sîrbu, care împărtășește în acest interviu și cinci lecții de viață.
Câtă bunătate e în unii Oameni, Doamne! Un text-miniatură de Daniela Terzi-Barbăroșie
19.04.2018
„Câtă bunătate e în unii Oameni, Doamne!”, a exclamat azi dimineață Daniela Terzi-Barbăroșie, într-un mini-text despre o întâmplare aparent neînsemnată, dar atât de elocventă despre noi, cei care putem face bine cu gesturi simple.
    
Catherine de Caraman: „Am decis. Toate premiile mele muzicale bănești vor fi donate pentru tratamentul copiilor grav bolnavi din Republica Moldova”
05.04.2018, 14:34
Catherine de Caraman împreună cu profesoara ei de pian Larisa Jar, în perioada ultimilor 3 ani a reprezentat Republica Moldova la peste 15 concursuri internaționale de pian. Datorită talentului, ambițiilor și a muncii, micuţa pianistă deține în palmares o serie de premii, diplome, atât la concursuri naționale cât și internaționale.
Victoria Buzdugan: „Germanii duc un mod de viață sănătos, fac sport, consumă aproape mereu produse BIO iar copiilor nu le este permis mai mult de o oră în fața calculatorului”
29.03.2018
Victoria Buzdugan are 22 ani şi este originară din satul Hiliuți, raionul Râșcani. Victoria este studenta facultății Cibernetică, Statistică și Informatică economică în cadrul Academiei de Științe Economice a Moldovei(ASEM).
    
(VIDEO) „Sunt una dintre cele două femei de etnie romă care a reușit să devină consilieră locală”: Varvara Duminică
21.03.2018, 13:03
Eroina celei de-a cincea istorii a campaniei „Tu știi că poți” este Varvara Duminică, una dintre primele femei de etnie romă care deține o funcție de conducere în administrația locală. Ea a muncit mult ca să devină consilieră locală și este gata să depună și mai mult efort pentru ca satul său de baștină, Chetrosu, din raionul Drochia, să devină o localitate echitabilă și prosperă.
Micul Mozart de Moldova, Catherine de Caraman duce faima Republicii Moldova departe de hotarele țării
19.03.2018
Catherine de Caraman, începând cu vârsta de 5 ani, împreună cu profesoara ei de pian Larisa Jar, în perioada ultimilor 3 ani, a reprezentat Republica Moldova la peste 15 concursuri internaționale de pian, contribuind semnificativ la promovarea imaginii Republicii Moldova în plan internațional.
    
„Un an la fermă: Istoria unei iubiri ECO” într-o carte de bucate de Tamara Șchiopu
05.03.2018, 14:24
Tamara Șchiopu locuiește și lucrează la o fermă ecologică din Marea Britanie, pe care a creat-o împreună cu soțul ei cu mai mulți ani în urmă. Iar în această primăvară a pus pe raft un rod al muncii sale din ultimii ani – cartea de bucate „Un an la fermă: Istoria unei iubiri ECO”.
(VIDEO) Odată cu sosirea primăverii, Diaconia te invită să fii voluntar în cadrul campaniei de Paşti „Masa Bucuriei”
01.03.2018
În cadrul campaniei vor fi organizate o serie de acțiuni menite să sensibilizeze opinia publică faţa de problemele bătrânilor şi oamenilor nevoiaşi. Proiectul va culmina cu organizarea unei colecte naţionale de produse alimentare pe data de 31 martie, în sâmbăta Floriilor, realizată prin implicarea a peste 1000 de voluntari din 20 de localităţi.
    
Marina Ignat: ,, ATUNCI CÂND DANSEZ, EXIST DOAR EU, MUZICA ȘI MIȘCĂRILE”
22.01.2018, 14:44
Dansatoare și coregrafă, participantă la concursuri naționale și internaționale de dans, studentă la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării - ea este personajul interviului de azi, Marina Ignat.
10 lucruri din Irlanda care pot inspira Moldova: Măriuca Chira
28.11.2017
Măriuca Chira a ales să plece în Irlanda, iar luarea acestei decizii i-a luat 10 minute. Nu știa mai nimic despre cultura, arhitectura, populația sau infrastructura acestei țări, dar a plecat să le descopere pe toate acolo. Tânăra. care este autoarea cărții „Ingineria metaforelor”, lansată la Chișinău în martie 2017, spune că nu îi pare rău nici o secundă că a mers în Irlanda despre care citise în cărțile lui Heburn.
    
Corneliu Tiulenev: „Un somelier povestește un vin, istoria lui, de unde vine și cine este producătorul”
24.11.2017, 23:55
Unii oameni se nasc cu papile gustative atente, cu capacitatea sa simtă orice aromă cu o intensitate mult mai mare. Fiindcă se întâmplă adesea să ne oprim în faţa raionului de vinuri şi să nu ştim ce să alegem, astfel, ne-am gândit să consultăm un specialist. Ce vinuri ne recomandă să cumpărăm Corneliu, aflaţi în interviul ce urmează!
10 lucruri din Germania care pot inspira Moldova: Irina Grişca
24.11.2017
Irina Grişca este studentă de câteva luni în Bruxelles, Belgia într-o mobilitate academică prin Erasmus +. Aceasta spune că ţara este foarte bine amplasată, astfel încât este foarte ușor, rapid și ieftin de călătorit. Astfel că ar fi fost păcat să nu profite de o astfel de ocazie. Cu ce impresii a rămas Irina, aflaţi în continuare.
    
10 lucruri din Belgia care pot inspira Moldova: Cristina Butuc
23.11.2017, 18:10
Cristina Butuc este studentă de trei luni la Bruxelles, acolo ajungând datorită programului de mobilitate academică Erasmus +. În acest articol, tânăra spune că timp de un semestru orașul i-a devenit casă, iar fiecare zi petrecută a făcut-o să se îndrăgostească tot mai mult și mai mult de el. Despre cum e să fii studentă în Belgia, aflaţi în continuare.
(VIDEO) Rada Șpac: Știu tot ce gândesc mămicile, deoarece eu sunt una dintre ele
09.11.2017
La vârsta de 27 de ani este mamă, soție și o bună organizatoare de evenimente, activități ce presupun târguri de obiecte și haine, consultații pentru mame la un stilist sau participările la prezentări de modă iar pentru copii, consultații medicale și masaj gratuit. Cu toate acestea, proiectul în sine are drept scop, actele de caritate.
    
Stela Botez în colaborare cu DJ Fox Banger a lansat remixul piesei ,,Bun îi vinul cel bălan”! Ascultă aici noua producţie a interpretei
17.10.2017, 15:35
Interpreta de muzică populară Stela Botez a lansat la 7 octombrie pentru Zilele Naționale a Vinului, remixul la piesa „Bun îi vinul cel bălan”, Remix de Fox Banger și videoclipul produs de Dinu Bubulici.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.