Prima pagină / Oameni / Stil de viaţă

Stil de viaţă

Tatiana Sterea: „Mâncarea sănătoasă poate fi gustoasă și calitativă”
22.01.2020
Tatiana Sterea este fondatoarea Biorganic Raw Cafe și autoarea cărții Inside Biorganic’s Kitchen, care va fi lansată pe 24 ianuarie. De 4 ani, Tatiana împreună cu echipa sa aduce o alternativă sănătoasă pentru mâncarea din comerț.
    
Zina Marian: Produse naturale create din pasiune și dragoste
17.01.2020, 16:37
Modul de viață sănătos și natural nu se rezumă doar la a consuma produse naturale, dar și la folosirea produselor de igienă ecologice și sănătoase. Zina Marian creează săpunuri naturale, scruburi pentru corp, bile pentru baie și alte produse de îngrijire, care se potrivesc perfect persoanelor adepte unui stil de viață cât mai eco.
Ecaterina Verbițcaia: „Reciclarea ar trebui sa fie ultima opțiune, căci și ea consumă multe resurse”
13.01.2020
Ecaterina Verbițcaia este o tânără care practică designul vestimentar în contextul modei sustenabile, cu toate acestea este implicată în proiecte sociale din diferite domenii. Ce presupune moda sustenabilă, cum să nu poluăm natura și de ce să nu ne aglomerăm casa cu lucruri inutile, aflați de la Ecaterina Verbițcaia din interviul care urmează.
    
(VIDEO) Câştigătoarea premiului pentru cel mai activ voluntar, coordonator de voluntari pe parcursul anului 2019 vorbeşte despre plăcerea voluntariatului
09.01.2020, 16:08
Mihaela Galusca este o tânără ambițioasă care recent a luat premiul pentru cel mai activ voluntar și coordonator de voluntari pe parcursul anului 2019.
„Dor de Codru” – un nou traseu turistic rural readuce la viață economia locală
19.11.2019
O poartă impunătoare din lemn sculptat manual este prima atracție turistică, dar și cartea de vizită a satului Ciorești. De aici începe drumul către celelalte destinații: Dolna și Micleușeni.
    
A organizat o instruire pentru colegi și le-a vorbit despre dezvoltarea personală – Cristi își dorește să-i vadă pe tineri mai implicați
30.10.2019, 16:24
Cristian Izvorean învață în orașul Drochia, din nordul țării. A înțeles că voluntariatul îi aduce multe beneficii, așa că a dorit să-și inspire colegii, în cadrul unui training de dezvoltare personală. A filmat experiența, iar cu videoul obținut la înscris la concursul „Multimedia Conector pentru Tineri”, organizat de Centrul Media pentru Tineri și IREX Europe, cu susținerea finaciară a Uniunii Europene.
A realizat un video despre educația media – actorii au fost părinții și fratele său
30.10.2019
Daniel Vlas, din Sîngerei, a participat la instruiri de educație media, realizate în localitatea sa de către Centrul Media pentru Tineri. Ulterior, s-a înscris la concursul „Multimedia Conector pentru Tineri” cu un video realizat acasă. Tânărul a înscenat situația în care, la sfârșitul zilei, membrii unei familii discută despre ultimele noutăți.
    
Anastasia Sara: Cum te ajută vinul și yoga să te descoperi
29.10.2019, 16:59
Te-ai gândit vreodată care este legătura dintre vin și yoga? Anastasia Sara, sommelier și antrenoare de yoga, știe cel mai bine. Povestea Anastasiei începe pe băncile facultății unde a îndrăgit cultura vinului și continuă cu 5 ani petrecuți în Dubai, experiență care i-a adus certificarea internațională de sommelier. În ce moment din viața ei s-a întâlnit vinul cu yoga, află în interviul oferit pentru stiripozitive.eu.
„Au ieșit înapoi, lucrurile de-nainte vreme” – despre țesut și obiecte populare, cu meșterița Ana Vulpe de la Pepeni
29.10.2019
După ce au participat la o instruire de educație media, organizată de Centrul Media pentru Tineri,o echipă de tineri de la Pepeni, Sîngerei, au fost acasă la meșterița Ana Vulpe. Tinerii, încercândprofesia de jurnaliști, au aflat obiecte a țesut meșterița și în câte zile a făcut cel mai mare covor alei:
    
Crina Andrei: Yoga, India și bijuteriile Mayuri
22.08.2019, 16:23
Crina Andrei este o tânără originară din Republica Moldova, care a avut curajul să experimenteze, ajungând tocmai în India, acolo unde este stabilită de ceva timp. Organizează yoga retreat-uri pentru cei care vor să găsească armonia dintre corp și minte, creează bijuteriile Mayuri prin care vrea să unească generații. Noi am realizat un interviu în care ne-a povestit despre retreat-urile de yoga pe care le organizează, cum au ajutat-o călătoriile să se definească, cât și despre lucrurile din India care pot inspira Moldova.
Teodora Petică: 100 de ani de existență sub semnele țesutului
25.07.2019
Țesătoarea Teodora Petică din satul Sărătenii Vechi, raionul Telenești, a împlinit 100 de ani, dintre care vreo 9 decenii au fost petrecute în fața stativelor de țesut. Pe parcursul anilor, Teodora Petică a țesut 39 de covoare mari și țolișoare a căror număr nu-l mai știe. Vedeți un fotoreportaj realizat de echipa Tezaur.
    
Scarlett-Florentina Școlnic: „Cea mai buna investiție este cea în educație”
24.07.2019, 14:15
Scarlett-Florentina Școlnic este o tânără de 19 ani, originară din Chișinău, studentă în anul II la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și Universitatea Liberă Internațională din Moldova, Facultatea Drept, pasionată de muzică. Cum le reușește pe toate aflîm din interviul care urmează.
Sunt Alina Andronache, sunt activistă, militantă pentru egalitate de gen și mamă feministă!
23.07.2019
Alina Andronache este mama a trei copii, membra Platformei pentru Egalitate de gen, reprezentanta Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare și fondatoarea Vlogului unei Mame Feministe. Ferm convinsă că schimbarea începe de la fiecare din noi, aduce aportul zilnic în a schimba societatea și a încuraja persoanele care au fost supuse violenței.
    
Inna Jeleascova: Am înțeles că vreau să trăiesc toată viața însoțită de culori
24.06.2019, 16:17
Inna Jeleascova, tânăra de 28 de ani, originară din Chișinău, cunoscută ca iZZY iZVNE, inspirată de cultura Hip Hop a venit să învioreze nu doar pereții capitalei, dar să-și transpună talentul pe străzile din Suedia și Franța.
Anna Gabur, Bread Journey: „Pâinea gustoasă necesită timp”
10.06.2019
Moldoveanca Anna Gabur locuiește în Statele Unite ale Americii, acolo unde își face studiile de doctorat în sociologie la Universitatea Notre Dame. Pe lângă studiu, o parte din timp și-l dedică pasiunii de a coace pâine artizanală. Bread Journey este blogul unde publică experiențele culinare și mici secrete care fac pâinea gustoasă.
    
Ala Ciobanu: Fiecare ie este o rugăciune
07.06.2019, 16:29
Ala Ciobanu este o doamnă care a reușit în primăvara acestui an să deschidă nu doar un magazin de ii, dar să instituie și o adevărată casă a portului popular
Nadejda Bîrca, moldoveancă stabilită în Irlanda: „Coc pâine cu gust de dor”
03.06.2019
Nadejda Bîrca este o moldoveancă stabilită de 12 ani în Irlanda, însă de ceva timp a reușit să găsească rețeta în care să-și pună dorul de casă - pâinea artizanală. Despre gusturile și mirosurile care îi amintesc de unde a pornit, despre comunitatea de femei din Irlanda, Mama în IE, ne-a povestit într-un interviu pentru stiripozitive.eu.
    
„Pentru mine albinele reprezintă o minune creată de Dumnezeu și pe care eu vreau să o venerez”
29.05.2019, 11:35
Valeriu Saculțan este un tânăr antreprenor din satul Logănești, care, la doar 19 ani, a pus pe roate o afacere de succes în apicultură. Despre dragostea pentru albine, dorința de a câștiga bănuți acasă dar și despre dificultățile întâmpinate în calitate de antreprenor, vom afla în rândurile care urmează.
Muzica - o pastilă pentru fiecare
27.05.2019
Evelina Negru este o tânără talentată din Chișinău, care ne-a reprezentat în cel mai frumos mod în sezonul anterior al X Factor, România. Cu toate că nu s-a clasat pe locul I, a avut multe de învățat din această experiență, iar vocea acesteia a devenit cunoscută și peste hotarele țării.
    
Cristina Isacov și carnețelul ei cu scopuri
27.05.2019, 13:55
Cristina Isacov este tânăra ce transformă realitatea în imagini de ecran și emoții. A ajuns în cinematografie datorită părului roșu, talentului și creativității ce o manifestă pe platourile de filmare.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.