Prima pagină / Oameni / Timp liber

Timp liber

Roman Talpă, originar din Republica Moldova, premiat la Festivalul Internațional „Sanremo Senior”
05.11.2019
O noutate frumoasă din Italia, de la Festivalul Internațional “Sanremo Senior”, care este rezervat cantautorilor și trupelor under 36. Festivalul a avut loc în perioada 25-26 octombrie, la Teatrul dell’Opera del Casino Municipale din Sanremo, Italia, unde a participat și interpretul de estradă, originar din Republica Moldova – Romeo. Interpretul a prezentat piesa ,, Questa è la mia vita” în categoria “Cantautori”, care a fost selectată de o comisie de compozitori și muzicieni italieni.
    
Ion Rotaru, floristul moldovean de la Lisabona care a participat la World Flower Art Contest 2019, Beijing
03.09.2019, 16:01
Ion Rotaru, floristul moldovean de la Lisabona, vorbește despre flori cu pasiune și înțelegi că dragostea pentru flori a fost dezvoltată în timp. Cert este că florile au fost cele care i-au ghidat viață încă din copilărie, atunci când le admira pe câmpuri. Cum a ajuns să le facă viața mai colorată portughezilor, care a fost drumul de la Concursul „Pacea, Florile și Copiii” până la World Flower Art Contest 2019, aflați în interviul pe care l-a acordat pentru Stiripozitive.eu.
Pomușoare crescute cu dragoste la Teleșeu
02.07.2019
În satul Teleșeu, Orhei, Irina Pompuș crește mai multe soiuri de mure pe o suprafață de un hectar. Încă din copilărie era pasionată de plante și pomușoare, ca peste ani să urmeze și o facultate în domeniu. Urmăriți un interviu cu Irina Pompuș și aflați istoria murelor de la Teleșeu.
    
Nicoleta Vacaru, artista care realizează tablouri string art
18.06.2019, 11:15
Cuiele, ața și pasiunea pentru artă sunt principalele elemente pentru realizarea tablourilor string art. Nicoleta Vacaru este artista care realizează portrete în tehnica string art, cât și diverse tablouri în acril și ulei. Am fost în atelierul ei pentru a ne povesti despre portretele pe care le realizează.
Actrița Irena Boclincă: „Mă recunosc după voce unii”
06.06.2019
Irena Boclincă, actrița din Republica Moldova, a câștigat emisiunea iUmor și a făcut să vorbească o Românie întreagă. Talentul, discursul și asemănarea izbitoare cu Viorica Dăncilă au fost apreciate de către publicul de peste Prut. Ce s-a schimbat de când a câștigat iUmor, dar și ce o face să se întoarcă la Chișinău, ne-a povestit într-un interviu.
    
Rusanda Panfili: „Îmi este mai ușor să mă exprim prin muzică decât prin cuvinte”
05.06.2019, 14:06
În acest an, festivalul DescOPERĂ oferă mai multe surprize muzicale pentru cei îndrăgostiți de muzica clasică. Una dintre ele este frumoasa și talentata violonistă, care ne-a dus faima în mai multe țări ale lumii, Rusanda Panfili. Pentru a o cunoaște mai bine, am provocat-o să ne vorbească despre cariera sa, dar și despre oamenii care mereu i-au fost alături.
Lilia Bumbac: „Dacă pui suflet și îți dorești ceva mult, ajungi și învingi totul”
24.05.2019
Este pasionată de gătit și de tot ce este gustos, a început să gătească la o vârstă fragedă și visul ei eră să devină bucătar. Lilia Bumbac este originară din orașul Sîngera și la doar 20 de ani este bucătar la Grand Elysee. Despre cum să-ți urmezi visul și să nu te dai bătut, ne spune chiar ea în interviul ce urmează.
    
Victor Grigorenco: „Muzica este un stil de viață”
24.05.2019, 14:59
Victor Grigorenco este un tânăr din Chișinău, care la vârsta de 21 ani a reușit să se afirme pe arena națională a muzicii. Debutul acestuia a avut loc în toamna anului 2018, odată cu lansarea primei sale piese „Deoarece mă alintă”. În prezent, tânărul a acumulat în repertoriul său patru melodii la care ține într-un mod deosebit.
Alina Dascălu-Pușcaș: Deserturile care pot fi mâncate chiar dacă ești la dietă
23.05.2019
Alina Dascălu-Pușcaș, economist de specialitate, creează dulciuri sănătoase pentru orice ocazie. Dulciurile ei pot fi consumate fără nici un sentiment de vină, căci nu influențează silueta negativ, ci din contra aduce beneficii.
    
Dumitru Neagu - un prieten bun, un om de încredere și mereu pozitiv
23.05.2019, 16:28
Dumitru Neagu este un coregraf din Republica Moldova, fondatorul proiectului District 4, destinat persoanelor care vor să cunoască arta dansului, a muzicii si a modellingului atât la nivel profesionist, cât și amator. De ce anume dansul, ce stil preferă și care sunt abilitățile unui coregraf, ne spune Dumitru.
Loridana Sîrbu: „Ochii ne fac să fim unici unii față de alții”
20.05.2019
Loridana Sîrbu este o tânără de 21, studentă în anul II la Facultatea de Limbi și Literaturi străine din cadrul Universităţii de Stat din Republica Moldova. Este pasionată de priviri la propriu, pe care le publică pe rețeaua de socializare Instagram.
    
Geta Bagheta, despre fotografie și inspirație
10.04.2019, 21:29
Fotografia este modalitatea ei de a arăta frumusețea umană. Geta Bagheta face parte din categoria de fotografi care și-a creat un stil vizual personal, reușind de fiecare dată să surprindă emoția și să o transpună în fotografie.
(Foto) Ana Lungu: „Sticluțele sunt pictate manual și individual pentru fiecare client, iar asta, în viziunea mea, le dau un farmec aparte”
26.03.2018
Ana Lungu este studenta facultății design vestimentar în cadrul Academiei de Muzică Teatru și Arte Plastice (AMTAP), iar de curând a descoperit un nou hobby, pictatul pe sticluțe. Pictează pe sticluţe cu licori magice pentru a-şi exprima ceea ce ea simte, nu fabrica care a lucrat-o.
    
Bucătarii șefi ai celor mai populare locații din Chișinău s-au întrecut în măiestrie la Berry Christmas!
24.12.2017, 14:17
Scopul evenimentului este de a promova cu ajutorul bucătarilor autohtoni utilizarea pomușoarelor locale în domeniul HORECA.
(INTERVIU) Cătălina Leurda: „Noi creăm tablouri originale din cuie și ață care redau stil și culoare pereților dvs.”
28.11.2017
Cătălina Leurda împreună cu soțul ei „pictează” tablouri din cuie și ață de mai bine de jumătate de an. Este o activitate de familie a lor şi o îndeletnicire mai puțin obișnuită pe la noi. Într-un timp scurt, aceștia au devenit meșteri în tehnica String Art.
    
Primii arbori plantați din cadrului proiectului ecologic Verde.md
25.10.2017, 14:45
La data de 21 octombrie în Grădina Botanică a capitalei a avut loc prima plantare a copacilor din cadrul proiectului ecologic non-profit Verde.md
Tânăra care este universală în creație și nu are limite
19.09.2017
Valeria Burlacu este o tânără meșteriță hand-made, cunoscută pentru lucrările frumoase pe care le realizează cu ajutorul mărgelelor și cristalelor. Studiază Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, dar aceasta nu este o piedică pentru ca să-și manifeste talentul.
    
ITALIA - Liviu Cioran, un tânăr moldovean de 18 ani stabilit la Parma, este noul campion regional la box
03.04.2017, 11:22
Liviu Cioran practică de mai mulţi ani artele marţiale (Muay Thai) şi este pasionat de box. A ajuns recent, la 18 ani împliniţi, în rândul profesioniştilor – la Roma, la Campionatul Internaţional „Nak Suday” s-a impus decisiv, prin KO, în faţa elveţianului Abdul Kabir Bassir. Ziarele italiene au titrat masiv „Il moldavo Liviu Cioran al debuto convince tutti” („Moldoveanul Liviu Cioran convinge, la debutul său”). Antrenorul său este Adriano Mazzini de la echipa „Boxe Parma”.
Huse handmade realizate de Marcelina Uncu
16.01.2017
Marcelina Uncu este fondatoare la Huse Handmade ColorCase. Această pasiune oferă o altă viaţă coperţilor monotone ale cărţilor cât şi ale diverselor gadget-uri destinate lecturii. Marcelina a împărtășit echipei Stiripozitive lucruri interesante despre acest hobby colorat, cât și util celor care vor ca lucrurile să fie păstrate în stare ideală.
    
VIDEOGRAFIC | 10 lucruri din Cehia care pot inspira Moldova: Daniela Moisei
02.07.2016, 20:29
Cehia este țara care a deschis ușa pentru Daniela Moisei cu mai multe oportunități. Daniela este studentă la Universitatea Carolina din Praga, acolo unde a descoperit 10 lucruri din Cehia care pot inspira Moldova.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.