Prima pagină / Oameni / Vorbire directă

Vorbire directă

„Fiecare pagină din cartea „GET MAD” a fost trăită”: Victoria Dunford, moldoveanca decorată de Regina Marii Britanii
26.10.2017
Victoria Dunford este directoarea organizației britanice de caritate MAD-Aid, care ajută copiii cu dizabilități din Moldova. La începutul anului 2017, a fost decorată cu „British Empire Medal”, iar recent a lansat cartea „GET MAD”.
    
Aurica Danalachi, singura moldoveancă din comitetul de organizare a Summitului Național al Diasporelor din Italia
13.07.2017, 13:19
Interviu cu Aurica Danalachi, singura reprezentantă a Republicii Moldova în comitetul de organizare a Summitului Național al Diasporelor din Italia (it. Summit Nazionale delle Diaspore), organizat pentru prima oară în peninsulă. Evenimentul este preconizat să se desfășoare la 18 noiembrie 2017, la Roma.
(Video) Plimbările Stiripozitive.eu: Asociația Obștească „SOS Autism”
03.05.2017
Un grup de părinți care au copii cu sindromul de autism au înființat în 2008 Asociația Obștească „SOS Autism”. Aceștia sunt avocații copiilor lor, purtătorii de cuvânt principali către autoritățile din Republica Moldova, sunt cei care trag semnalul de alarmă asupra problemelor acestui grup de cetățeni. Părinții informează și sensibilizează comunitatea cu privire la problematica copiilor cu autism și a familiilor acestora.
    
(Video) Plimbările Stiripozitive.eu: Centrul Comunitar pentru Persoane cu Deficiențe de Vedere din Soroca
13.04.2017, 15:43
Centrul Comunitar pentru Persoane cu Deficiențe de Vedere din Soroca este spațiul unde beneficiarii se adună, interacționează, fac sport, citesc și învață cum să utilizeze calculatorul cu programe speciale instalate.
(Video) Pe 8 aprilie fii un Super Erou împreună cu ”Diaconia”
22.03.2017
Misiunea Socială „Diaconia” organizează pe 8 aprilie campania de caritate „Masa bucuriei”. În această zi voluntarii vor îndemna cumpărătorii din magazine să doneze produse alimentare pentru susținerea cantinelor sociale. Fără voluntari, campania pur și simplu nu ar funcționa. Iată de ce ei mai sunt numiți și super eroi. În una din zile, echipa Stiripozitive.eu a fost la cantinele sociale și a discutat cu voluntarii de acolo. Aceștia au povestit că mulți care devin voluntari ai campaniei de caritate „Masa bucuriei”, mai târziu aleg să facă voluntariat și la cantinele sociale. Motivele pozitive care i-au făcut să rămână le aflați din reportajul video.
    
(Video) Plimbările Stiripozitive.eu: Centrul de intervenție precoce „Voinicel”
14.03.2017, 10:42
De 14 ani Centrul „Voinicel” contribuie la dezvoltarea armonioasă a copilului și îmbunătățirea calității vieții familiei prin servicii de intervenție timpurie în copilărie.
(Video) Inginer de la 11 ani: Adrian Vlas
21.02.2017
Când suntem copii, cei mari ne întreabă: „Ce vrei să devii când vei crește?” Mulți visează să devină cântăreți, medici, bucătari, învățători, cosmonauți sau un președinte de țară. Adrian Vlas are 22 de ani și este inginer. Dar oare la ce profesie visa el în copilărie, se vedea inginer? Răspunsul la această întrebare și la multe altele le veți afla din interviul realizat de echipa Stiripozitive.eu.
    
(Video) Dragostea povestită de copii
10.02.2017, 14:36
Dragostea sinceră și profundă nu are nevoie de vorbe multe. Iar cea mai sinceră formă de manifestare a ei poate fi citită în ochii copiilor. Și dacă tot se apropie Ziua Îndrăgostiților cunoscută ca „Valentine's day”, am fost curioși să aflăm cum percep copiii acest sentiment.
(Video) Cum a început, cum a devenit: Victor Micușa
31.01.2017
În aceste zile am stat de vorbă cu stilistul Victor Micușa și am aflat cum a început și cum a devenit cel ce este acum.
    
(Video) Când ați scris ultima dată de mână?
23.01.2017, 15:31
Astăzi, 23 ianuarie, este Ziua Internațională a scrisului de mână. Echipa Stiripozitive.eu a vrut să afle de la oamenii din Chișinău la ce vârstă au învățat a caligrafia, care a fost litera care le dădea bătăi de cap și când ultima dată au scris de mână, ci nu la calculator?
Viorica Marian, profesoara moldoveancă din SUA care speră să ajungă o femeie președintă în Statele Unite și în Moldova „pe parcursul vieții mele sau cel puțin pe parcursul vieții copiilor mei”
13.11.2016
Acum opt ani, în a opta lună de sarcină, a votat pentru prima dată în alegerile din Statele Unite ale Americii. Atunci, în 2008, profesoara universitară Viorica Marian, originară din Republica Moldova, s-a aflat alături de legendara realizatoare de emisiuni TV, Oprah Winfrey, în campania „Ieși la vot!”. Acum Viorica Marian împărtășește cu echipa Stiripozitive.eu atât emoțiile legate de alegerile prezidențiale din SUA de marți, cât și experiența sa de profesor la Departamentul de Științe ale Comunicării la Northwestern University din Evanston, Illinois.
    
Valeriu Turea - Dor de Alexandru Gromov
11.07.2016, 15:42
Directorul Biroului pentru Relații cu Diaspora, Valeriu Turea, și-a amintit de tinerețe, de nebunia adolescentină, de anii cei mai frumoși pe care i-a petrecut alături de oameni care i-au marcat destinul precum: Alexandru Gromov, Valentina Butnaru sau Ioan Mânăscurtă. Valeriu Turea a petrecut multe momente din viață alături de marele cărturar Alexandru Gromov, ceea ce l-a determinat să-și exteriorizeze emoțiile, dorul pe o rețea de socializare.
(Video) La ce vârstă ați învățat să mergeți pe bicicletă?
23.05.2016
Echipa Stiripozitive.eu a aflat de la oameni din Chișinău la ce vârstă au învățat să meargă pe bicicletă, cum arăta aceasta și cine i-a motivat.
    
„Pe vremea ceea de neuitat”: un text savuros de Valeriu Turea
14.01.2016, 09:50
„Cam în disonanţă postarea asta, dar pe timpuri de dezmăţ general, ce altă alinare mai tămăduitoare decât nişte amintiri erotice răvăşitoare de pe când eram în clasele primare”, scrie în aceste zile Valeriu Turea pe pagina sa de Facebook şi publică un text pe care cei care l-au citit l-au calificat unanim drept „savuros”.
10 calităţi pentru un sportiv de top: Mihai Sandu
19.11.2015
Mihai SANDU, realizatorul emisiunii „Săptămâna Sportivă” de la TV Moldova 1, a scris pentru Stiripozitive.eu o listă cu 10 calități pentru un sportiv de top, enumerând la fiecare calitate nume de sportivi care reprezintă Moldova și-i duc faima la concursuri naționale și internaționale.
    
16 lucruri învățate de Dorina Arsene timp de 4 ani cu „ABeZe”
18.11.2015, 10:26
Dorina ARSENE, directoarea școlii de bune maniere „ABeZe”, a împărtășit 16 lucruri învățate timp de 4 ani de când a fost creată această școală care a oferit 4000 de ore de bune maniere.
(Foto) Lucica Tăut, Dorin Galben și Svetlana Tătaru despre Gala „Premii pentru Jurnalism de Mediu”, ediția a II-a
30.10.2015
Asociaţia Jurnaliştilor de Mediu şi Turism Ecologic a premiat la 29 octombrie, în cadrul Galei „Premii pentru Jurnalism de Mediu”, 8 jurnaliști pentru materiale de mediu realizate. Printre ei se numără și Lucica Tăut, Dorin Galben și Svetlana Tătaru, care au împărtășit pentru Știripozitive.eu, impresiile și emoțiile de după premiere.
    
(Foto) De ce părinții se supără pe adolescenții lor?
20.10.2015, 15:50
Perioada de adolescență este frumoasă, însă plină de riscuri și neînțelegeri între generații. Am discutat cu mai mulți adulţi și am aflat motivele din care ei se supără și nu-și înțeleg tânărul.
(Video) Serviciile de sănătate prietenoase tinerilor din Moldova în prim-planul Conferinţei Anuale a Cooperării Elveţiene pentru Dezvoltare de la Basel
25.08.2015
Reţeaua Centrelor de Sănătate Prietenoase Tinerilor din Moldova, susţinută de Cooperarea Elveţiei, s-a aflat în prim-planul Conferinţei Anuale a Cooperării Elveţiene pentru Dezvoltare, desfăşurată la Basel, la 21 august 2015.
    
(Video) Mihaela Cîrnov invitata emisiunii „Bună dimineața de weekend” la TV Moldova 1
25.05.2015, 09:56
Prezentatoarea emisiunii „Știri Pozitive” la TV Moldova 1 și editorul portalului www.stiripozitive.eu, Mihaela Cîrnov, vorbește în cadrul emisiunii „Bună dimineața de weekend” de sâmbătă despre implicarea în proiectul de caritate „Bine faci, bine mănânci!”, despre experiența la televiziune și Știripozitive.eu.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.