Prima pagină / Lucruri / Stil de viaţă

Stil de viaţă

Iulia Buludov: 10 lucruri din Bruxelles care pot inspira Chișinăul
31.07.2020
Iulia Buludov este o tânără moldoveancă care de doi ani este stabilită în Bruxelles, Belgia. A mers pentru un stagiu de practică la Comisia Europeană și a rămas impresionată de viața pe care i-a oferit-o acest oraș. În acest fel, după ce a primit o ofertă de muncă, a decis să rămână în Bruxelles pentru o perioadă mai îndelungată, iar acum Iulia susține: „Sunt sigură că Belgia ar putea servi drept sursă de inspirație pentru Moldova în mai multe domenii”. De aceea, tânăra a selectat 10 lucruri din Bruxelles care pot inpsira Chișinăul.
    
Eugen Gavriluța: 10 lucruri din Olanda care pot inspira Republica Moldova
20.07.2020, 12:52
Eugen Gavriluța este un tânăr moldovean pasionat de tehnologie care își face studiile în Olanda. A finalizat licența în Informatică la Universitatea de Științe Aplicate Fontys, a făcut un pre-masterat la Universitatea Tehnică din Eindhoven și acum își continuă studiile de masterat la Universitatea Tehnică din Delft. În acest articol, Eugen a enumerat 10 lucruri din Olanda, care după părerea sa, pot inspira Republica Moldova.
Anastasia Cruz: Zece lucruri din Islanda care pot inspira Moldova
15.07.2020
Moldoveancă de origine, Anastasia Cruz, sau o puteți întâlni și sub numele de „Prietena ta de la Polul Nord”, este o tânără care acum trei ani și jumătate s-a stabilit cu traiul în Islanda și tot atunci a decis să împărtășească lumii întregi despre experiența sa de viață de acolo, creând un blog.
    
(VOX) Ce muzică ascultă moldovenii în căști
13.07.2020, 11:14
O cană de cafea, drumul spre lucru, poate un croissant cu ceai și desigur — melodia potrivită în căști. Muzica a devenit parte indispensabilă a rutinei fiecărui dintre noi.Urmează să vedem ce muzică obișnuiesc să asculte moldovenii în căști.
Kimia Ascherova-Gangan: 10 lucruri din Israel care pot inspira Moldova
06.07.2020
Kimia Ascherova-Gangan este o tânără pentru care Israelul a devenit, deja de câțiva ani, mai mult decât „acasă”, acesta este locul său de suflet unde, după cum ne-a relatat în acest material, sunt o mulțime de facilități pentru cetățeni, dar și nenumărate lucruri care ar putea inspira și Republica Moldova.
    
Viorica Bejenari: 10 lucruri din Veneția care pot inspira Chișinăul
06.07.2020, 11:02
Viorica Bejenari este o tânără moldoveancă care studiază de doi ani în Veneția, la Università Iuav di Venezia, Facultatea Design Interior. După ce a studiat aceeași specialitate în Chișinău la Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”, a decis că Italia - țara design-ului este cea mai potrivită pentru a-și continua studiile. Orașul în care a ales să-și facă studiile a cucerit-o din prima. În acest articol, Viorica a enumerat 10 lucruri din Veneția care, după părerea sa, ar putea inspira Chișinăul.
Iulia Valoveț: 10 lucruri din Franța care pot inspira Moldova
30.06.2020
Iulia Valoveț este o moldoveancă care deja de aproximativ doi ani este stabilită în regiunea de sud a Franței. După finalizarea studiilor de masterat în Republica Moldova, tânăra a decis să înceapă totul de la zero într-o altă țară, unde la moment își face studiile pentru specialitatea de management în servicii hoteliere, iar regiunea Provence, unde s-a stabilit cu traiul, este exact locul în care domeniul turismului e la el acasă. Prin urmare, vă prezentăm, 10 lucruri din Franța care, după părerea Iuliei, ar putea inspira și Moldova.
    
Anastasia Carp: 10 lucruri din Sankt Petersburg care pot inspira Chișinăul
24.06.2020, 21:37
Anastasia Carp este o tânără originară din Moldova. Deja de doi ani aceasta își face studiile la Școala Superioară de Economie, specialitatea Business și Management Internațional din Sankt Petersburg, Rusia. Orașul a captivat-o din prima și chiar s-a dovedit a-i satisface așteptările și necesitățile studențești. În acest articol, Anastasia a identificat 10 lucruri specifice orașului Sankt Petersburg care, după părerea sa, ar putea inspira și Chișinăul.
(VIDEO) Iraida Garabagiu, meșteriță: „Toate lucrurile, toate pasiunile trebuie încercate”
22.06.2020
Iraida Garabagiu este fondatoarea „Fortunela Beauty”, marcă de produse cosmetice naturale și create manual. De profesie meșterița este inginer de microelectronică, însă odată cu apariția interesului pentru tot ce e natural, aceasta a început să studieze tehnologiile de confecționare a săpunurilor și nu a ezitat să frecventeze cât mai multe cursuri de perfecționare.
    
(VIDEO) Natalia Matiescu – brutăreasa pentru care pâinea artizanală este un mod transmitere a emoțiilor
08.06.2020, 13:29
Natalia Matiescu este fondatoarea brutăriei „Iarba noastră”, în cadrul căreia și activează în calitate de brutar. Coptul pâinii pentru acesta este o pasiune încă din copilărie, iar unul dintre factori, după cum susține Natalia, este și genetica.
Interviu cu Anastasia Casian: „Muzica este viața mea. Tot ce se întâmplă în jurul meu este datorită muzicii”
15.05.2020
Anastasia Casian este o tânără care a cucerit inimile multor persoane datorită talentului său și modului de a-și exprima sentimentele prin muzică. A absolvit Liceul Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu”, după care și-a continuat studiile la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, la specialitatea- cobză și mandolină. La doar 26 de ani, tânăra talentată este și profesoară, și interpretă, și o persoană ce reușește peste tot și în toate. Visul de a lansa propria piesă a fost îndeplinit și primit de tot publicul cu mare entuziasm.
    
(Interviu) Dereglările de vorbire sunt cele mai frecvente probleme cu care se confruntă preșcolarii care au necesități speciale
15.05.2020, 12:22
Conform unui studiu realizat în 2019, ce se referă la situația copiilor din Republica Moldova, cei mai mulți dintre copiii cu necesități speciale încadrați în educație preșcolară sunt cu dereglări de vorbire. Despre această problemă vorbim cu Parascovia Cojocari, logoped ce activează la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău.
Ghid de supraviețuire cu copiii în izolare - cum să trecem peste anxietate și să rămânem calmi
03.04.2020
Zilele petrecute în izolare sunt un adevărat test de răbdare, înțelegere și calm pentru părinți și copii. Într-un material realizat de hotnews.ro, trei persoane care cunosc domeniul de parenting și problemele frecvente explică cum putem trece mai ușor peste această perioadă.
    
11 pași simpli în menținerea sănătății corpului
30.03.2020, 16:27
Ați obosit de stat în casă și de lucrul încontinuu în fața computerului? Anastasia Sara, antrenoare de yoga, vine cu un set de exerciții pentru a vă desprinde de rutina casnică.
Calendarul pentru plantarea legumelor
27.02.2020
Orice agricultor ar trebui să țină cont, în activitatea sa, de anumite reguli specifice, dar și cel mai important, să aibă în posesie un calendar destinat plantărilor. Acesta ar presupune indicarea cu precizie a perioadei favorabile pentru cultivarea unei anumite legume.
    
„Veșnicia s-a născut la sat”
30.01.2020, 13:47
Alexei Luca este artistul care a reușit să transforme orașul său de baștină, Costești, într-un oraș al culorilor, prin intermediul picturilor sale murale. Tânărul a dat start unui proiect nou, este vorba despre o sculptură care se preconizează a fi instalată pe unul dintre dealurile din Costești.
Inna Jeleascova îți spune unde să practici arta urbană
01.08.2019
Dacă îți sunt cunoscute mai bine decât oricui cuvintele graffiti, breakdance, hip hop, workout, parkour, streetball, skateboarding și alți termeni ai aceluiași câmp semantic, atunci locul tău este în echipa „Urban Spirit”. Pictorița Inna Jeleacova, cunoscută ca Izzy Izvne, ne-a relatat istoricul apariției „Urban Spirit” și cum se pot implica doritorii de a practica arta urbană în dezvoltarea acesteia.
    
La Vadul-Rașcov au fost reconstituite straiele naționale
25.06.2019, 10:09
Cu trei stele ale norocului și un arbore al vieții – simbol al veșnicii tinereți și al vieții fără de moarte. Așa arata ia tradițională a gospodinelor din satul Vadul-Rașcov, raionul Șoldănești, la începutul secolului XIX. Expuse în casa familiei poetului Dumitru Matcovschi, costumele tradiționale au fost reconstituite în cadrul proiectului „Comorile stâncilor Nistrene”, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD Moldova.
Gențile Irinei Emilian, o mini-afacere eco
11.06.2019
Irina Emilian este o tânără care de câțiva ani împărtășește pasiunea sa cu lumea întreagă. Aceasta confecționează genți originale și sută la sută eco, încercând să aducă ceva nou și frumos pe piața noastră.
    
De la necesitățile unei tinere mămici, la o afacere de succes
10.06.2019, 15:50
Tina Ciornaia este o mămică care găsește inspirație în tot ce o înconjoară, iar deja de cinci ani aceasta este reprezentanta „by Bagy” în Moldova.„by Bagy” este un brand ce creează rucsacuri și slingsuri pentru o transportare mai ușoară și plăcută a copiilor. Ergo fiind și confecționate doar din materiale sută la sută naturale, accesoriile au drept obiectiv să aducă grija față de copil la un alt nivel.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.