Prima pagină / Lucruri / Stil de viaţă

Stil de viaţă

(VIDEO) Filmul CADOUL (Moldova/România, 2015) a fost selectat în competiția oficială la FUICLA –International Cine-Letter Film Festival 2018
13.04.2018
Filmul CADOUL (Moldova/România, 2015) a fost selectat în competiția oficială la FUICLA – International Cine-Letter Film Festival 2018, dedicat scurt metrajelor inspirate din opere literare.
    
Ciclist, apicultor, magistru în drept şi lector universitar. Vasile Fotescu este bărbatul care își trăiește viața la maxim
04.04.2018, 15:50
Vasile Fotescu este un protagonist deosebit, cu caracter, cu chip frumos și veșnic zâmbăreț. Un luptător pentru drepturile omului, perseverent și curajos, încadrat în societatea civilă, este omul care într-adevăr vrea schimbări în societate.
(VIDEO) „Egalitatea de gen nu înseamnă dreptate numai femeilor, egalitatea de gen înseamnă drepturi, oportunități și responsabilități egale pentru femei și bărbați”: Catinca Mardarovici
26.03.2018
Catinca Mardarovici a reușit să schimbe nu doar perceperea egalității de gen în rândul oamenilor din Moldova, dar a luptat și pentru o legislație mai corectă în raport cu drepturile femeilor, fiind astfel mereu sensibilă la nedreptăți. Ba mai mult, este prima femeie care a fondat o organizație dedicată promovării femeilor în politică. Dar aflați mai multe despre eroina noastră în cea de-a șaptea istorie din cadrul campaniei „Tu știi că poți”.
    
Festivalul Mărţisorului în Portugalia cu genericul „Sfantă ni-i casa”
23.03.2018, 16:02
„De-i frig, de ploua, de bate vântul ...” cei îndrăgostiți de frumos vor sta mereu la straja tradițiilor și obiceiurilor, la straja valorilor noastre naționale, așa cum au făcut-o conaționalii noștri din Portugalia, în duminica de 18 martie, în cadrul sărbătorii dedicate Mărțișorului 2018 cu genericul „Sfântă ni-i casă”.
(Animație) „Cu ce titlu de carte se potrivește Moldova” de Igor Guzun
14.03.2018
Premiera cărții „Adio, lucruri” de Igor Guzun - 15 martie 2018, joi, ora 18:15, la Libraria din Centru a Editurii „CARTIER”.
    
O moldoveancă stabilită în Grecia, a fost premiată de UNESCO pentru promovarea culturii Republicii Moldova
14.01.2018, 13:54
Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) din Pireu și Insulele, la festivitatea sa anuală a onorat oamenii anului 2017, printre care personalități de prestigiu pentru contribuția semnificativă în folosul societății și culturii.
Cel mai mare târg de Crăciun din oraş s-a desfăşurat în perioada 23-25 decembrie
26.12.2017
În perioada 23, 24 şi 25 decembrie a fost organizat târgul de Crăciun Far Far Away - YARD SALE în incinta unei locații noi, confortabilă şi spațioasă - centrul comercial Alfa Mall!
    
Să fii sănătos e la modă
25.09.2017, 16:21
Imunitatea reprezintă capacitatea naturală a organismului de a se apăra împotriva infecțiilor cu bacterii, microbi sau alți agenți patogeni. În anumite perioade, în special în anotimpurile de tranziție, imunitatea organismului tinde să scadă.Ce putem face, însă, pentru a ne întări imunitatea, în special în anotimpurile reci când organismul face față cu greu frigului?
Selfie-uri monumentale
11.09.2017
Câteva monumente istorice din Chişinău au fost supuse unui exerciţiu de imaginaţie, cum ar fi dacă ar avea un selfie stick in mâină!
    
Poartă natura pictată de MOVE! Brand-ul MOVE prezintă colecția de toamnă-iarnă 2017/2018
07.09.2017, 13:46
Descoperă misterul colecției toamnă-iarnă semnată de MOVE. Piesele vestimentare din mătase naturală sunt pictate manual. Acestea sunt perfecte pentru o ținută romantică și enigmatică.
100 de locuri ciudate în care poate fi ascultat radio | Sergiu Beznițchi feat. Igor Guzun
10.08.2017
Coautorii cărții „LA BLOG” (2014) - Sergiu Beznițchi și Igor Guzun - au revenit la formatul care oarecum i-a consacrat și au scris următorul feat „100 de locuri ciudate în care poate fi ascultat radio”.
    
Stella Verega. „Amintiri cu tata”
02.08.2017, 15:39
Acest text emoționant, scris de Stella Verega cu o ocazie anume, nu are nevoie de intro. Trebuie pur și simplu citit atent și până la capăt...
Număr record de vizitatori la cea de a cincea ediție a festivalului IA MANIA, iar satul Molovata a plecat acasă cu cele mai multe premii!
10.07.2017
Sâmbătă, 8 iulie 2017, la Holercani a avut loc cea de a V-ea ediție a festivalului IA MANIA. În acest an, Asociația K LUMEA și primarii din 15 sate ale raionului Dubăsari și-au unit eforturile și i-au convins pe vizitatori că anume malul Nistrului este cea mai frumoasă, gustoasă, cea mai plină de talente și cea mai ospitalieră regiune din Moldova.
    
​Brand-ul MOVE prezintă colecția „Nimfe de pădure”
30.05.2017, 17:59
Descoperă misterul colecției „Nimfe de pădure” semnată de MOVE. Piesele vestimentare din mătase naturală sunt pictate manual. Acestea sunt vaporoase și pe alocuri transparente, perfecte pentru o ținută romantică și enigmatică.
10 lecții de viață pe care le-am învățat până la vârsta de 20 de ani: Ana Ciobanu
29.05.2017
„Eu visez, zâmbesc și dăruiesc iubire. Poate că sunt încă foarte naivă, însă încerc să trăiesc clipa căci ea nu se mai întoarce, iar muzica este cea care îmi dictează stările sufletului meu. Muzica mă alină cum nimeni nu o face”. Așa s-ar descrie în câteva cuvinte Ana Ciobanu. Tânăra a decis să ne împărtășească lecțiile sale de viață pe care le-a învățat.
    
Farmecul coronițelor confecționate de meșterița Elena Căpățină
26.05.2017, 11:41
Ingeniozitatea și creativitatea sunt unele dintre caracteristicile meșteriței handmade Elena Căpățină. Știe să dea culoare și farmec coronițelor și bijuteriilor pe care le confecționează ori de câte ori are ocazia. Meșterița realizează și coronițe pentru mirese. Deseori lucrările Elenei sunt promovate la diferite expoziții și târguri.
Tatiana Balaban: „Cămașa albă este un început, principiul fundamental de creare a unei povești”
27.04.2017
Profesia de designer vestimentar în cazul Tatianei Balaban este ceva genetic. Cămașa albă pentru ea este un principiu fundamental de creare a unei povești, de aceea a dat naștere colecției „White Silence”. Experiența din lumea modei a fost completată de lumea mass-mediei. În interviul de mai jos, Tatiana a povestit mai multe secrete ce se ascund în spatele acestei linii de haine.
    
(Galerie foto) Sărbătorile Pascale pe Instagram
19.04.2017, 10:28
Ouă roșii, iepurași, cozonac și pască, dulciuri și flori am văzut în aceste zile pe fotografiile postate pe Instagram. Am selectat aici câteva dintre ele într-o galerie intitulată: Sărbătorile Pascale pe Instagram.
Romina Garas – fondatoarea „The Stage”, ONG-ul care își propune să promoveze tinerele talente
04.04.2017
Romina Garas este studentă, iar recent a creat un ONG. Acesta poartă numele de „The Stage” și își propune să promoveze tinerele talente. Pe lângă acest ONG, Romina are zeci de activități care o țin ocupată ziua întreagă.
    
Fericirea Alionei Triboi iubește liniștea
14.03.2017, 16:51
Actrița și interpreta Alionei Triboi este o sursă inepuizabilă de energie, zâmbet, pozitivism și poftă de viață. Iar astfel de oamenii inspiră, cuceresc inimi și reflectă emoții constructive. Fericirea ei se rezumă la lucruri simple pe care le prețuiește și acceptă să le împărtășească cu echipa noastră.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.