Prima pagină / Lucruri / Timp liber

Timp liber

Elena Macarici: „Gențile croșetate din fire textile au nevoie de o îngrijire mai specială”
08.10.2020
Elena Macarici este fondatoarea „Gatmann Eklusive Taschen”, care este o mini-afacere de producere a genților handmade, din fire textile din bumbac. Fiecare model de geantă este personalizat conform preferințelor clientei, iar mai multe lucruri referitoare la metodele de creare sau materialele folosite, vedeți în acest interviu.
    
Natalia Gulica-Pleșca, cofetăreasă: „Pentru a crea un produs personalizat cu siguranță e nevoie de pasiune”
01.06.2020, 15:02
Orice pasiune are o istorie și, la sigur, o experiență care merită a fi povestită. Natalia Gulica-Pleșca este o tânără care după ce și-a testat abilitățile în economie, având studii superioare de economist, a decis că îi este mult mai aproape sufletului crearea torturilor personalizate, ocupație căreia se dedică deja mai bine de un an.
Ana Glibiciuc: „Viața mea este strâns legată doar de artă”
21.05.2020
Ambițioasă, talentată și creativă, Ana Glibiciuc este tânăra care după absolvirea Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice și-a lansat propriul brand de haine - Grendeia. Speră cu tot dinadinsul că arta va salva lumea și creează picturi ce reușesc să alcătuiască o simfonie cromatică, și să trezească vibrații intense în sufletul privitorului. Despre pasiunea pentru frumos, aspirațiile, cât și realizările tinerei, aflați din interviul ce urmează.
    
(Recenzie) Marele Gatsby (Film din 2013)
15.05.2020, 18:55
Marele Gatsby este un film dramatic, care a fost realizat de Baz Luhrmann, iar la baza acestui film stă unul din cele mai bune romane de dragoste din toate timpurile - „Marele Gatsby” al lui F. Scott Fitzgerald.
(Recenzie) „Masacrul inocenților sau cronica unui război uitat” de Victor Bucătaru
15.05.2020
În anul 2013, în incinta centrului cultural „Odeon” a avut loc premiera filmului documentar „Masacrul inocenților sau cronica unui război uitat”. Filmul a fost realizat de către Victor Bucătaru, actor, regizor, scenarist și unul dintre puținii reporteri de război ai unicului post de televiziune din țară, la acel moment - TRM (astăzi Moldova 1) care pregătea reportaje pentru edițiile Mesager. Mai bine decât omul care a simțit „gustul războiului ” nu putea nimeni să reflecte realitatea, Victor Bucătaru fiind chiar și rănit în timp ce acumula materiale. Datorită curajului și perseverenței sale a reușit să monteze un film care „atinge sufletul”, în sensul direct al cuvântului.
    
Interviu cu artistul Iurie Ababii: „Un artist adevărat nu copie, ci creează o istorie prin linie, culoare și formă!”
11.05.2020, 15:52
Arta este pasiunea sa din copilărie, o metodă de a-și exprima gândurile și emoțiile. Până a face studii și a deveni un profesionist în domeniul artei, Iurie era doar un amator, care vedea frumosul în orice și încerca să-l reproducă pe hârtie. A făcut studii la Colegiu de Arte Decorative, apoi a continuat studiile la Universitatea Ion Creangă, Facultatea de Arte Plastice și Design. Începând cu pictura tradițională, tânărul a dorit să se extindă mai mult în acest domeniu și a ajuns la o industrie nouă, care este una deosebită și rar întâlnită.
(FOTO) Gingășii de primăvară
27.03.2020
Dacă tot e primăvară, așa să fie. Iar dacă tot e carantină și nu putem ieși din case, organizăm propria noastră expoziție.
    
#stămacasă și... ne jucăm
24.03.2020, 14:57
Dacă tot suntem în regim de carantină și avem timp liber în care ne plictisim, am decis să vă propunem o listă de jocuri care v-ar distra un pic, dar și vă va motiva să #stațiacasă.
Panourile interactive – alternativă sănătoasă pentru părinți responsabili și copii curioși
04.03.2020
Doi tineri din Chișinău, Andrei Gramatschii și Marcela Mastac, au înlocuit termenul de eco cu cel de sănătos și au pornit la drum cu o idee de a face panouri interactive pentru copii. Inspirația pentru realizarea busyboard-urilor i-a venit Marcelei atunci când naviga pe internet, iar o jucărie asemănătoare i-a atras atenția. Împreună au hotărât să o îmbunătățească, înlocuind elementele de plastic cu altele din materiale sănătoase.
    
Senzualitate de sârmă la Artcor
02.09.2019, 17:55
O nouă expoziție inedită din incinta centrului de dezvoltare a industriilor creative „ARTCOR” este gata de a încânta vizitatorii.
Când sufletul cere o pauză, privește un film
21.01.2019
Anul 2019 pare a fi promițător în domeniul cinematografiei, iar animatorii înrăiți de filme pun pariu că ar dori să afle ce premiere îi așteaptă anul acesta. De aceea am elaborat o listă cu cele mai așteptate filme din 2019 care sper să vă intrige.
    
Femeile și tradițiile aduc banii acasă
29.10.2018, 14:07
Frumusețile din Pelinia — cel mai mare sat din nordul Republicii Moldova — reflectă valori autentice, adunate de secole și caracteristice doar pentru această zonă. Însă, în câțiva ani, erau sortite pierzaniei.
(FOTO) Zeci de pasionați de arta graffiti şi-au dat frâu imaginaţiei la festivalul SUN Dă-I Fest
13.06.2018
Festivalul SUN Dă-I Fest, ediţia 2018 a fost organizat în Grădina Publică Ştefan Cel Mare şi Sfânt din Chişinău pe 10 iunie. La eveniment au fost prezenţi cei pasionaţi de tehnologiile eco, şi nu doar. Expuse vizitatorilor au fost bateriile solare, cazanele pe biomasă şi invenţiile unor adulţi sau ale unor copii.
    
(VIDEO) Concursuri, muzică, jocuri distractive și multe zâmbete. Aşa a fost la atelierul de creație în aer liber „Colorăm primăvara împreună!”
06.04.2018, 14:18
„Colorăm primăvara împreună!” este un eveniment social care a întrunit mai multe activități educative și distractive pentru copii, vizitatori ai parcului Valea Trandafirilor.
Rezoluţii pentru 2018: Despre cărţi din auzite II
09.02.2018
Spuneam anterior, cărțile ne pot schimba cu adevărat viețile: viețile celor care le citesc și viețile celor care le scriu. Ei bine, noi şi acum considerăm astfel, mai bine zis, cartea trebuie să trezească în cititor o spontaneitate, şi nu o stare de fascinaţie şi de supunere. Pe scurt, trebuie să-l determine să gîndească singur. Iată de ce în literatură nu povestea, informaţia, mesajul ce par a fi purtate de cuvinte contează, ci însăşi experienţa lecturii.
    
Rezoluţii pentru 2018: Despre cărţi din auzite
05.02.2018, 17:00
Cărțile ne pot schimba cu adevărat viețile: viețile celor care le citesc și viețile celor care le scriu. Lectura este singura activitate care ne lărgește perspectiva asupra lumii, sprijină dezvoltarea personală, dezvoltă imaginația și hrănește spiritul flămând de cunoaștere, toate în același timp.
Cuvintele-cheie de pe Stiripozitive.eu în decembrie 2017
29.12.2017
Acestea au fost cuvintele-cheie ale lunii decembrie pe Stiripozitive.eu.
    
Reduceri, concursuri și premii a pregătit Noaptea Reducerilor la Shopping MallDova
21.11.2017, 13:26
Toamna aceasta la Shopping MallDova a avut loc cel mai așteptat eveniment „Noaptea Reducerilor”. La data de 17 noiembrie, începând cu ora 20:00, sute de amatori de shopping au venit să facă cumpărături la prețuri reduse într-o atmosferă distinsă.
(VIDEO) Vica Potrîmbă: O nouă viață pentru jacheta ta
02.11.2017
Are 21 de ani și este originară din Călărași. A absolvit cu brio Şcoala de Arte din Călăraşi, iar de la vârsta de 14 ani a început să facă tricouri personalizate. Acum a trecut la o nouă etapă în viața ei, a început să picteze pe jachete.
    
Francy Accesorii Handmade: bijuterii create cu mult rafinament şi eleganţă
12.09.2017, 16:59
Confecţionarea accesoriilor Francy a început într-un mod deosebit, deoarece meşteriţele iubesc frumosul şi consideră că orice detaliu la o femeie contează. Despre denumirea Francy, acestea spun că s-au inspirat de la copilul surorii mai mari, o fetiţă cu numele de Francesca.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.