Prima pagină / Lucruri / Timp liber

Timp liber

Natalia Gulica-Pleșca, cofetăreasă: „Pentru a crea un produs personalizat cu siguranță e nevoie de pasiune”
01.06.2020
Orice pasiune are o istorie și, la sigur, o experiență care merită a fi povestită. Natalia Gulica-Pleșca este o tânără care după ce și-a testat abilitățile în economie, având studii superioare de economist, a decis că îi este mult mai aproape sufletului crearea torturilor personalizate, ocupație căreia se dedică deja mai bine de un an.
    
Ana Glibiciuc: „Viața mea este strâns legată doar de artă”
21.05.2020, 13:49
Ambițioasă, talentată și creativă, Ana Glibiciuc este tânăra care după absolvirea Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice și-a lansat propriul brand de haine - Grendeia. Speră cu tot dinadinsul că arta va salva lumea și creează picturi ce reușesc să alcătuiască o simfonie cromatică, și să trezească vibrații intense în sufletul privitorului. Despre pasiunea pentru frumos, aspirațiile, cât și realizările tinerei, aflați din interviul ce urmează.
(Recenzie) Marele Gatsby (Film din 2013)
15.05.2020
Marele Gatsby este un film dramatic, care a fost realizat de Baz Luhrmann, iar la baza acestui film stă unul din cele mai bune romane de dragoste din toate timpurile - „Marele Gatsby” al lui F. Scott Fitzgerald.
    
(Recenzie) „Masacrul inocenților sau cronica unui război uitat” de Victor Bucătaru
15.05.2020, 14:04
În anul 2013, în incinta centrului cultural „Odeon” a avut loc premiera filmului documentar „Masacrul inocenților sau cronica unui război uitat”. Filmul a fost realizat de către Victor Bucătaru, actor, regizor, scenarist și unul dintre puținii reporteri de război ai unicului post de televiziune din țară, la acel moment - TRM (astăzi Moldova 1) care pregătea reportaje pentru edițiile Mesager. Mai bine decât omul care a simțit „gustul războiului ” nu putea nimeni să reflecte realitatea, Victor Bucătaru fiind chiar și rănit în timp ce acumula materiale. Datorită curajului și perseverenței sale a reușit să monteze un film care „atinge sufletul”, în sensul direct al cuvântului.
Interviu cu artistul Iurie Ababii: „Un artist adevărat nu copie, ci creează o istorie prin linie, culoare și formă!”
11.05.2020
Arta este pasiunea sa din copilărie, o metodă de a-și exprima gândurile și emoțiile. Până a face studii și a deveni un profesionist în domeniul artei, Iurie era doar un amator, care vedea frumosul în orice și încerca să-l reproducă pe hârtie. A făcut studii la Colegiu de Arte Decorative, apoi a continuat studiile la Universitatea Ion Creangă, Facultatea de Arte Plastice și Design. Începând cu pictura tradițională, tânărul a dorit să se extindă mai mult în acest domeniu și a ajuns la o industrie nouă, care este una deosebită și rar întâlnită.
    
(FOTO) Gingășii de primăvară
27.03.2020, 19:18
Dacă tot e primăvară, așa să fie. Iar dacă tot e carantină și nu putem ieși din case, organizăm propria noastră expoziție.
#stămacasă și... ne jucăm
24.03.2020
Dacă tot suntem în regim de carantină și avem timp liber în care ne plictisim, am decis să vă propunem o listă de jocuri care v-ar distra un pic, dar și vă va motiva să #stațiacasă.
    
Panourile interactive – alternativă sănătoasă pentru părinți responsabili și copii curioși
04.03.2020, 13:46
Doi tineri din Chișinău, Andrei Gramatschii și Marcela Mastac, au înlocuit termenul de eco cu cel de sănătos și au pornit la drum cu o idee de a face panouri interactive pentru copii. Inspirația pentru realizarea busyboard-urilor i-a venit Marcelei atunci când naviga pe internet, iar o jucărie asemănătoare i-a atras atenția. Împreună au hotărât să o îmbunătățească, înlocuind elementele de plastic cu altele din materiale sănătoase.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.