Prima pagină / Lucruri / High Tech

High Tech

Joacă și învață profesiile viitorului împreună cu CODIFUN
11.04.2017
CODIFUN s-a lansat oficial – primul joc educațional online pentru tineri și nu doar ce-și propune să provoace sistemul de învățământ formal. Conceptul de „edutainment” ar presupune învățarea prin distracție. Fondatorul jocului este Veaceslav Caburgan, iar coordonatorul proiectului - Doru Curoșu care vin cu o nouă alternativă de învățare pentru tineri.
    
DesignTutorials.MD: Cum să pui un logo pe o fotografie cu ajutorul smartphone-ului
08.02.2017, 13:09
Să zicem că eşti un fotograf care vrea să posteze pe internet o poză, dar mai vrei ca poza să aibă undeva în colţ şi logotipul tău, dacă ai un logotip, sau o emblemă care să te reprezinte, sau poate un marcaj ca nimeni să nu poată re-publica imaginea pretinzând că e a lor, ce faci ca să combini două imagini (fotografia şi logoul pentru suprapunere) din mers? Fără un computer şi un program de editare foto e mai greu de făcut acest lucru.
(Infografic) „Când se termină copilăria” din „VINIL”, Textury-zat de Iulian Gulea
19.12.2016
Iulian Gulea, creatorul instrumentului Textury, a vizualizat componența emoțională a textului „Când se termină copilăria” din „VINIL” de Igor Guzun.
    
Sfaturi de la Andrei Cebotari, moldoveanul care a ajuns să lucreze la Zebra-Worldwide
16.12.2016, 16:45
După ce a lucrat la Google în calitate de Live Director și Promo Producer la Columbia Pictures, Andrei Cebotari a înțeles că cel mai bine se simte la compania Zebra-Worldwide din Marea Britanie. Funcția de Midweight Producer, pe care o are aici, îi oferă multe posibilități de dezvoltarea și îi permite să comunice cu clienți din toate colțurile lumii.
(Infografic) Balada „Miorița” Textury-zată
16.12.2016
După ce Iulian Gulea, creatorul instrumentului Textury, a vizualizat componența emoțională a poveștii „Capra cu trei iezi” de Ion Creangă, astăzi ne prezintă printr-un infografic componența emoțională a baladei „Miorița”.
    
(Infografic) Povestea „Capra cu trei iezi” Textury-zată
14.12.2016, 12:09
Iulian Gulea, creatorul instrumentului Textury, a vizualizat componența emoțională a poveștii „Capra cu trei iezi” de Ion Creangă.
(Video, foto) Prima imprimantă tridimensională accesibilă în Moldova
30.04.2015
Tot mai des auzim despre imprimarea tridimensională. Un raport realizat recent prezice că Europa va deveni liderul global în domeniul imprimării 3D. Acest magic instrument creează orice obiect pe care ți-l dorești. Alexandru Iscenco şi colegii lui au adus prima imprimantă de acest fel la noi în țară. Iar noi am testat-o în această săptămână, imprimând logo-ul Știripozitive.eu.
    
Psihologii, tot mai interesaţi de modelele umane pozitive ca sursă de inspiraţie | Epoch Times România
22.04.2014, 16:30
„Psihologia se interesează din ce în ce mai mult de 'modelele pozitive pe care fiecare s-ar putea sprijini pentru a învăţa şi a progresa”, scrie cotidianul „Le Figaro”, citat de „Epoch Times România”. ,
Epoch Times România
Veşti bune din „Romanian Statistical Review”: un valoros set de materiale didactice la Chişinău
04.04.2014
„Romanian Statistical Review” se bucură pentru apariţia, la Chişinău, a unui „valoros set de materiale didactice în sprijinul pregătirii jurnaliştilor şi viitorilor specialişti în comunicare”.
    
Aplicația gratuită FunABC - Abecedar românesc pentru copiii mici
20.03.2014, 12:59
FunABC este o aplicaţie educativă gratuită, care funcţionează pe telefoane și tablete cu sistem de operare Android. Vârsta copiilor ce pot utiliza această aplicaţie este de la 2-6 ani. Aplicaţia a fost creată pentru a ajuta micuţii să înveţe repede literele alfabetului român. Practic, este prima aplicaţie de acest gen.
E-book gratuit: GHID de înţelegere şi relatare a statisticilor. Resursă pentru jurnalişti şi comunicatori
16.01.2014
„Dacă statistica este culegerea, prezentarea, analiza şi interpretarea datelor numerice şi o ştiinţă prin care învăţăm, gândim şi percepem realitatea cu ajutorul cifrelor, aceasta are o conexiune foarte apropiată cu alte doua domenii în care reflectarea, cititul,scrisul și expunerea sunt la fel de necesare: jurnalismul si comunicarea”, afirmă autorii proaspătului „GHID de înţelegere şi relatare a statisticilor. Resursă pentru jurnalişti şi comunicatori”, editat la Chişinău.
    
Oamenii energici din revista „Moldova eco-energetică” 2013
11.09.2013, 12:44
Oamenii care au reușit să pună energia soarelui, vântului și apei în serviciul oamenilor și comunităților sunt acum protagoniștii primei ediții a revistei „MOLDOVA ECO-ENERGETICĂ”, o revistă dedicată eficienței energetice și energiei regenerabile lansată la Chișinău.
Lecţia aparatelor de radio vechi într-o colecţie
29.04.2013
Una dintre lecţiile colecţiei de aparate de radio vechi, prezente într-o expoziţie la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării la Universitatea de Stat din Moldova, este următoarea: poţi fi profesionist indiferent de gadget-urile pe care le ai la îndemână.
    
O rețea de socializare made in Moldova – onspace.net
10.04.2013, 09:43
Onspace.net este o rețea de socializare dedicată comunicării, lansată acum câteva zile de către o echipă de tineri specialiști din Moldova.
Modele la club. Aeromodelism | Video & foto
10.04.2013
Aici modelele nu merg pe podium. Aici modelele zboară deasupra pământului, pentru că sunt avioane. Să vedem deci împreună cum se construieşte un avion.
    
Top cele mai accesate site-uri în Moldova. Articol de Radu Plugaru
13.03.2013, 11:05
Care sunt cele mai populare site-uri în Republica Moldova? Cum se prezintă ele în top? Găsiți mai jos o încercare de evaluare a acestora conform raitingului Alexa.com
Expoziție radio vintage la Chișinău Update
13.02.2013
Noutățile ajungeau pe vremuri la oameni și prin aparate de radio pe care le considerăm acum de epocă, vintage.
    
O farmacistă care a devenit bijutier
13.02.2013, 12:00
„Decât să pilesc minţile soţului, mai bine pilesc o bucată de argint şi fac un inel”, spune Ludmila Buga, un om care își urmează visul. Iată istoria transformării unei farmaciste într-un bijutier, povestită chiar de protagonista acesteia, Ludmila Buga.
Tineret = Internet | Video
05.02.2013
Atunci când oamenii au creat Internetul au luat literele din cuvântul „Tineret”.
    
Infografic | „Cum să facem economii și să protejăm mediul ambiant”
07.11.2012, 10:48
Suportul didactic SURSE DE ENERGIE REGENERABILĂ ne-a inspirat la crearea infograficului „Cum să facem economii și să protejăm mediul ambiant”.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.