Sport

Grigore Lefter: „Fotbalul pentru mine reprezintă educație și disciplină”
18.09.2020
Grigore Lefter este un tânăr din Republica Moldova, care este pasionat de fotbal încă din copilărie. El ne povestește despre experiența lui în domeniul sportului și motivele pentru care a rămas să practice fotbalul la noi în țară, la moment făcând parte din echipa FC „Bălți”.
    
Ghenadie Ababii a câștigat medalia de argint la Campionatului Național de Skandenberg din România
10.05.2017, 12:33
Ghenadie Ababii este membru al Federației de Armwrestling din Moldova, deține categorie mondială la arbitraj. Recent, Ghenadie a participat la Campionatului Național de Skandenberg din România, iar de data aceasta în calitate de luptător, categoria: tineret, braț stâng, 90 de kg și a reușit să ia medalia de argint. Ghenadie este elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Spiru Haret”. Tânărul a fost felicitat și de către directorul liceului unde-și face studiile, Victor Ambroci.
Campionul nostru la Milano Marathon 2017, Constantin Bostan
03.04.2017
Maratonistul Constantin Bostan este originar din Republica Moldova şi are 38 de ani. Duminică, 2 aprilie 2017, sportivul nostru a fost printre cei 25 de mii de participanţi ai Maratonului din oraşul Milano, Italia care au parcurs, pe un timp ploios, distanţa de mai bine de 42 de km.
    
(Video) Din culisele luptelor de Grappling și Jiu-Jitsu Brazilian
02.02.2017, 16:32
Dezvoltarea Grapplingului ca probă nouă de sport pe teritoriul Republicii Moldova a început din 2013. Primul reprezentat oficial al acestui stil de luptă este Eugeniu Petrachi care a înființat Federaţia de Grappling-ADCC din țară și care spune că doar prin dorință și multă muncă ajungi să obții performanță. În continuare, vom afla mai multe detalii din culisele luptelor de Grappling și Jiu-Jitsu Brazilian practicate de câțiva ani și în Republica Moldova.
Sergiu Mîrzenco povestește despre sportul care l-a făcut cetățean al întregii planete
02.12.2016
Sergiu Mîrzenco este campion naţional, european și mondial la powerlifting. Deține o serie de performanțe obţinute la concursurile naționale și internaţionale de strongman. Are o putere interioară, cât și exterioară inexplicabilă. În prezent, sportivul petrece duminicile luptând la brațe cu prietenii de la clubul de armwrestling.
    
Cel mai tânăr arbitru junior a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial de Armwrestling din Bulgaria
13.10.2016, 10:34
Ghenadii Ababii este cel mai tânăr membru al echipei naționale, care a devenit deținătorul medaliei de aur la Campionatul Mondial de Armwrestling din Blagoevgrad, Bulgaria, categoria Arbitru Junior! Tânărul este clasa a XII-a la Liceul ”Spiru Haret”, iar această realizare e un imbold de a munci și mai mult pentru a obține rezultate frumoase pentru Republica Moldova.
Elena Stadnic: „Jumping-ul este acel tip de sport care leagă prietenii, schimbă viziunile și îți modifică radical viața”
29.06.2016
„Jumping Fitness” este unul dintre cele mai moderne genuri de aerobică, apărut recent și în Republica Moldova. Este un sport practicat de multe femei, printre care se numără și Elena Stadnic. Ea a înțeles că grija față de corp este un garant al sănătății și fericirii, astfel a început să practice fitnessul, iar acum este instructoare de Jumping.
    
FOTBALUL din copilărie. Reguli de joc de Doru Ciocanu
14.05.2016, 17:51
„Am citit într-o zi în Facebook o frază despre fotbalul din copilărie: „Meciul se termina atunci când cel cu mingea era chemat acasă”, mărturisește Doru Ciocanu. „Apoi, în altă zi, altundeva: „La poartă stătea cel mai gras”.
Tatiana Ciobanu: „Sunt adepta modului sănătos de viață care trebuie educat zi de zi”
21.04.2016
Nu-și imaginează o zi din viață fără sport. Tatiana Ciobanu practică Kangoo Jumps de doi ani, care la început era pentru ea doar un hobby, iar cu timpul transformat în munca de zi cu zi, a ajutat-o să devină antrenor internațional.
    
Aur, argint și bronz la powerlifting și strongman în coleția sportivului Sergiu Mârzenco
25.02.2016, 17:54
Vestea bună este că datorită lui Sergiu Mârzenco, Republica Moldova se poate mândri cu medalii de aur, argint și bronz la powerlifting și strongman. Iar în scurt timp suntem siguri că Sergiu ne va aduce și medalia de aur la armwrestling.
„Mai bine lasă-te de fotbal şi de jocuri. Şcoala e cea mai importantă”: îndemnul fotbalistului Gabi Balint pentru un puşti
21.01.2016
„Ştii ceva? Mai bine lasă-te de fotbal şi de jocuri. Şcoala e cea mai importantă”, i-a spus legendarul fotbalist român Gabi Balint unui puşti într-un text postat astăzi pe Facebook. „Ne bagă în cap monitorul ăsta blestemat c-avem 4 vieţi! În realitate avem o singură viaţă”, este îndemnul lui Gabi Balint, care a antrenat în cariera sa şi selecţionata de fotbal a Moldovei.
    
Motociclete la sat | Video
08.01.2013, 10:59
„Oamenii din sat sunt mirați, chiar uimiți de aceste motociclete”, afirmă protagoniștii acestei producții video Știripozitive.eu realizată în colaborare cu Asat.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.