Prima pagină / Lucruri / Business

Business

(Video) Marina Costin, antreprenoarea care și-a dezvoltat afacerea cu suportul Fundației Est-Europene
21.05.2020
Marina Costin a studiat la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. Acum este fondatoarea cabinetului stomatologic „FamilySmile” din orașul Orhei și prestează servicii medicale stomatologice specializându-se pe lucrul cu copii. Această idee de afacere o are încă din copilărie și la moment se bucură că și-a transformat visul în realitate.
    
Galina Tomaș, nutriționista care de 20 de ani inspiră oamenii să ducă un stil de viață sănătos
18.05.2020, 12:55
Galina Tomaș este doctor în științe medicale, fondatoare a rețelei Unica Sport, a cabinetului de nutriție „Galina Tomaș” și a primei reviste on-line din Republica Moldova Unica.md. De asemenea este magistru în sănătate publică și în sport și membru al Asociației de Medici din Republica Moldova, despre activitatea unui medic specializat în nutriție, dar și ce înseamnă un stil de viață sănătăs ne-a povestit într-un interviu.
Victor Buzatu, tânărul antreprenor care și-a dezvoltat afacerea cu suportul Fundației Est-Europene
12.05.2020
Victor Buzatu este un tânăr antreprenor din orașul Ialoveni care deja de șase ani gestionează propria sa fermă de prepelițe. A început totul dintr-o simplă curiozitate, iar mai apoi a înțeles că este un domeniu rentabil și interesant. Astfel, prin muncă și cu ajutorul grantului obținut de la Fundația Est-Europeană, Victor și-a dezvoltat afacerea și continuă să-și bucure clienții cu produse de calitate.
    
Dianna Buzu, tânăra care din pasiunea pentru accesorii și-a deschis propriul magazin online
11.05.2020, 11:46
Pasiunea pentru bijuterii și-a transformat-o într-o afacere online. Așa începe povestea Diannei Buzu, care la cei 20 de ani și-a lansat magazinul online BUZU ACCESSORIES. Tânăra este o persoană pozitivă, iubește viața și trăiește orice clipă cu intensitate. Dorința de a încerca ceva nou și bucuria de a vedea femeile purtând accesorii stilizate a fost un pas decisiv pentru lansarea afacerii sale.
Arta frumosului prin mână de Femeie. Interviu cu Korina Braga, make-up artist
07.05.2020
Tânără, frumoasă, plină de ambiție și cu vise mari, cam acestea sunt cuvintele care o definesc pe Korina Braga, make-up artist din Chișinău. Prin curaj, dăruire de sine și multă muncă aceasta a demonstrat că poți atinge un scop dacă crezi și investești mult în acesta.
    
Dina Ciocanu a deschis în Italia o agenție dentară
07.04.2017, 12:17
Dintre cei 142.306 de cetăţeni ai Republicii Moldova cu permis de şedere legală în Italia, apoximativ 70 la sută sunt femei. Acestea au plecat de acasă pentru viitorul lor, a copiilor și a nepoţilor. Unele se întorc în ţară, iar altele, aşa cum este Dina Ciocanu, reuşesc să-şi croiască un viitor în ţara gazdă. Dina Ciocanu vine de la Chişinău, a absolvit Universitatea de Stat, Facultatea de Litere și povestește despre experiența de antreprenoriat din Italia și despre romanul „Fântâni fără ciutură”.
Două moldovence au reușit să deschidă un magazin în Italia
07.03.2017
Natalia Bichir și Cristina Druță sunt două moldovence care locuiesc în Italia de șapte, și respectiv, nouă ani. Cristina se află la sudul Italiei, Caserta, iar Natalia este stabilită la Fiano Romano, Roma. Dificultatea de a găsi produse tipice regionale din sudul Italiei și la Roma, le-a determinat să deschidă un astfel de magazin pentru a oferi produsele direct de la producator la consumator.
    
Elogii pentru prof. univ., dr. Oleg Stratulat la 60 de ani
22.02.2017, 01:01
„Pentru studenții săi, Oleg Stratulat sau, așa cum este în memoria colectivă, „Dl Decan”, servește drept exemplu de combinație dintre un profesor sever, profesionist, perfecționist și un om cu o inimă mare cât toate finanțele publice din lume, cu un simț al umorului dezvoltat și cu o dragoste de oameni necondiționată”, spune în unul dintre elogiile cu ocazia celor 60 de ani de viață ai profesorului Oleg Stratulat unul dintre studenții săi, omul de televiziune Sergiu Beznițchi.
Proiecte susținute în cadrul programului Diaspora Engagement Hub
16.12.2016
Diaspora Engagement Hub este un program nou de granturi tematice destinat cetățenilor originari din Republica Moldova aflați peste hotare, inclusiv asociaților și grupurilor de inițiativă, ce presupune implicarea și angajarea diasporei în diverse acțiuni, proiecte, inițiative care vor fi desfășurate pe teritoriul Republicii Moldova și în străinătate.
    
Biscuiții personalizați, cadoul potrivit pentru sărbătoarea ta
14.12.2016, 14:15
Biscuiții sunt printre cele mai consumate alimente de către persoanele din întreaga lume. Fie că le mănânci pentru a înlocui pâinea, fie că ți-a venit pofta de ceva dulce, biscuiții sunt ușor de consumat, fiind deseori considerați o gustare perfectă. Mai nou, și biscuiții personalizați, creați cu dragoste și pasiune, îndulcesc clipele de sărbătoare ale clienților săi.
Poartă accesorii semnate de Lilia Caraush și fii în trend iarna aceasta
06.12.2016
Lilia Caraush este o meșteriță tânără, îndrăgostită de lucru manual. Face mereu ceea ce-i place și este cunoscută pentru accesoriile extraordinare transformate din firele de lână. O inspiră oamenii dragi la chip și suflet, de aceea pasiunea de a crea ceva frumos și deosebit, îi este mereu la ordinea zilei.
    
Personalizează-ți propria pernă! Ana Roșca îți propune cele mai autentice idei
16.08.2016, 15:09
Într-o lume încărcată și obosită de rutina zilnică, ne-am îndreptat privirea spre oameni speciali. Oameni, precum Ana Roșca, care ne-a demonstrat ce înseamnă să muncești din pasiune și să-ți pornești o afacere, care cu doi ani în urmă era un simplu hobby.
Eșarfa este semnătura de stil a unei femei | Dina Rotari
01.06.2016
Eșarfa reprezintă un element definitoriu al modei încă din secolul XX. Dina Rotari, o creatoare adevărată, dă formă și culoare acestui accesoriu care în prezent a devenit o piesă vestimentară de bază în garderoba mai multor femei. Pictate de ea manual, eșarfele își găsesc cu ușurință utilitatea și versatilitatea în crearea ținutelor.
    
Florile sunt zâmbetul pământului
25.05.2016, 17:50
Sunt crescute cu grijă în parfumul iubirii, bunătății, iertării și stimei. Florile sunt cele ce simbolizează sublimul și nemărginita gingășie. Sunt cele care-ți fac ziua mai frumoasă prin mirosul, culoarea și delicatețea lor. Iar argumentele ni le oferă Ion și Silvia Coceban din satul Malcoci, Ialoveni.
„Merlot 2012 Premium” – unicul vin roșu moldovenesc medaliat cu aur la Concursul Mondial de vinuri de la Bruxelles
18.05.2016
Vinul roșu moldovenesc ”Merlot 2012 Premium”, produs de bradului „Et Cetera”, a fost apreciat cu medalie de aur la Concursul Mondial de Vinuri de la Bruxelles. Dragostea și grija producătorilor pentru roadă sunt cheia succesului vinăriei.
    
(Foto, video) Memoriile ambasadorului Tibor Hodicska „Între Moldova, România şi Ungaria”: lansare la Chişinău
23.06.2015, 17:52
Asociaţia pentru Politică Externă a găzduit, în prezenţa fostului Premier Ion Sturza, a fostului Preşedinte Petru Lucinschi, a unor diplomaţi, jurnalişti şi prieteni, lansarea cărţii ambasadorului Tibor Hodicska intitulată „Între Moldova, România şi Ungaria: memoriile unui ambasador”.
75 de citate din memoriile celui de-al doilea Președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi
27.01.2015
Al doilea Președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, își sărbătorește la 27 ianuarie cea de-a 75-a aniversare. Stiripozitive.eu îl omagiază astăzi cu 75 de citate din volumele sale „Ultimele zile ale URSS” (1998) și „Viața și moartea” (2003).
    
75 de citate din memoriile primului Președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur
17.01.2015, 15:10
Primul Președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, își sărbătorește la 17 ianuarie cea de-a 75-a aniversare. Stiripozitive.eu îl omagiază astăzi cu 75 de citate din volumele sale de memorii, intitulate „Labirintul destinului”.
Expert-Grup: Top 5 succese economice în 2014 și Top 5 provocări pentru 2015
29.12.2014
Centrul Analitic Independent Expert-Grup anunţă astăzi, în cea de-a șaptea „radiografie” anuală a economiei Republicii Moldova, un Top 5 succese economice în 2014 și Top 5 provocări pentru 2015.
    
Caietul de Politici FNPAIA 2013 (PDF)
15.12.2013, 21:14
De la politicile privind subvenționarea agriculturii și cooperarea agricultorilor până la inițiativele în domeniul comunicării: toate politicile Federaţiei Naţionale a Patronatului din Agricultură şi Industria Alimentară (FNPAIA) pot fi consultate în acest Caiet de Politici, elaborat în 2010 și actualizat în 2013.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.