Prima pagină / Lucruri / Societate

Societate

(VIDEO) Suedia continuă să susţină egalitatea de gen în Moldova, în colaborare cu UN Women
20.02.2018
Suedia continuă să susțină egalitatea de gen în Republica Moldova, în colaborare cu UN Women. În acest sens, recent Guvernul Suediei și-a extins sprijinul financiar pentru Nota strategică a UN Women în Moldova pentru perioada 2018-2020.
    
La Moldexpo a fost deschisă expoziţia națională „Fabricat în Moldova”, ediția a XVII-a
31.01.2018, 14:07
Cel mai mare eveniment expozițional autohton și-a deschis ușile pentru publicul larg. Expoziția națională „Fabricat în Moldova” se află la a XVII-a ediție, organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, în perioada 31 ianuarie-04 februarie 2018, la CIE „Moldexpo”, sub patronajul Guvernului.
„Magia Fulgilor De Nea” în seara Sfântului Vasile, în Portugalia
20.01.2018
În localitatea Brejos de Azeitão din Portugalia, Asociaţia MIORIŢA a organizat sărbătoarea „MAGIA FULGILOR DE NEA”. Cei mai maturi au colindat şi au urat diaspora moldoveneasca din Portugalia iar copiii au primit în dar colăcei copți.
    
Sărbătorile de iarnă unesc moldovenii din Portugalia
10.01.2018, 13:28
Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, moldovenii din diasporă organizează și participă la diferite evenimente care le amintesc de casă, de tradiții și obiceiuri strămoșești.
Eveniment inedit la Chişinău: Balul Brazilor de Crăciun, ediţia a VII-a
26.12.2017
Balul Brazilor de Crăciun s-a desfăşurat la cea de-a VII-a ediție. Scopul evenimentului este de a-i susține și de a-i promova pe tinerii artiști din Republica Moldova.
    
De Ziua Internațională a Migranților a fost lansat Centrul de Apel al Biroului Migrație și Azil
19.12.2017, 13:38
La evenimentul de lansare au participat reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Organizației Internaționale pentru Migrație/OIM/.
Moldova a devenit cea de-a 40-a țară, ai cărei tineri au acces la platforma U-Report
15.12.2017
Pe 13 decembrie, tinerii și adolescenții din Moldova vor avea acum posibilitatea să contribuie la Strategia Națională de Dezvoltare ”Moldova 2030” participând la sondajele platformei digitale U-Report, lansată de UNICEF Moldova în parteneriat cu Consiliul Național al Tinerilor din Moldova.
    
Astăzi va avea loc inaugurarea primului Târg de Crăciun
15.12.2017, 11:45
Din 15 decembrie, în premieră, strada 31 august 1989 devine pietonală (între str. Al. Pușkin și str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni), pentru a găzdui timp de o lună primul Târg de Crăciun în stil european organizat în Moldova. Și ai multe motive să fii anume aici în perioada sărbătorilor!
Program literar-muzical dedicat folcloristei basarabene Tatiana Gălușcă-Cârșmariu
13.12.2017
Pe 13 decembrie, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a găzduit programul literar-muzical Personalități notorii ale Reîntregirii, dedicat folcloristei basarabene Tatiana Gălușcă-Cârșmariu (1913-1993).
    
Atelier de iarnă “Mâini dibace”, ediţia a V-a
12.12.2017, 14:07
Atelierele "Mâini dibace" sunt o tradiție pentru Uniunea Moldo-Elenă "Alexandru Ipsilantis" dat fiind faptul că, în fiecare an de sărbătorile calendaristice și cele naționale, copiii sunt invitați la atelierul de creație pentru a confecționa obiecte specifice tradițiilor și sărbătorilor din Moldova.
Mărțișorul a fost înscris în patrimoniul cultural imaterial al umanității UNESCO
06.12.2017
Miercuri, 6 decembrie 2017, Comitetul Interguvernamental UNESCO pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial a votat înscrierea pe Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității a dosarului multinațional „Practicile culturale asociate zilei de 1 Martie" - dosar comun al Republicii Moldova, României, Bulgariei și FYROM (Macedonia).
    
Elena Rațoi: „Nici imaginea femeii și nici a bărbatului nu trebuie obiectificată în publicitate”| UN Women
06.12.2017, 16:10
Elena Raţoi este manageră de componentă a UN Women, în cadrul programului ONU „Femeile în politică”. S-a alăturat echipei UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor) în anul 2014, pentru a promova participarea politică a femeilor la procesul politic și decizional. Până a activa în UN Women, Elena a lucrat asistentă de proiect la Asociaţia „MOTIVAȚIE” și s-a implicat activ în apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilități. Deține o diplomă de masterat în drept civil la Universitatea de Stat din Moldova.
10 lecții de viață pe care le-am învățat până la vârsta de 25 de ani: Cristina Gurez
04.12.2017
Cristina Gurez a absolvit licența și masteratul la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM. De 6 ani lucrează în jurnalism-ul online, fiind implicată în mai multe proiecte media. Este pasionată de călătorii, a vizitat 16 țări, iar în scurt îşi planifică să ajungă şi în a 17-a.
    
Femeile supraviețuitoare ale violenței cer acțiuni imediate pentru eliminarea violenței față de femei și fete
28.11.2017, 16:08
Femeile supraviețuitoare ale violenței și cele 22 de organizații care formează Coaliția Națională „Viața fără violență în familie” au făcut un apel către autoritățile publice și întreaga societate să ia măsuri imediate pentru combaterea violenței față de femei. Apelul a fost prezentat în cadrul Dialogului public „Tu nu ești singură. Uniți pentru eliminarea violenței față de femei” care a avut loc pe 27 noiembrie la Chișinău.
Cetățenii moldoveni, activi în cadrul Summitului Diasporelor din Italia
24.11.2017
Prima ediție a Summitului Național al Diasporelor din Italia a reunit peste 300 de membri ai asociațiilor de migranți din peninsulă, inclusiv din Republica Moldova, și reprezentanți ai instituțiilor de stat și ai societății civile.
    
(VIDEO) Vernisajul expoziției graficianului și sculptorului Dumitru Verdianu la Chișinău
16.11.2017, 16:48
Artistul Dumitru Verdianu a revenit la Chișinău cu o expoziție de sculptură și grafică, care a fost vernisată la Muzeul Național de Artă al Moldovei.
Istoria Olgăi Berdeu: „Sunt diferită...” | UN Women
15.11.2017
Olga Berdeu este o femeie cu dizabilități de 50 de ani din Chișinău, Republcia Moldova, și a participat în cadrul Programului de consolidare a participării în politică și în viața civică a femeilor cu dizabilități din Moldova „Avem abilități - dorim posibilități!”, susținut de UN Women în Moldova, prin Programul ONU „Femeile în politică”, și cu susținerea financiară a Guvernului Suediei. Programul și-a propus să dezvolte calitățile de lidere ale femeilor cu dizabilități și s-a desfășurat din iunie până în octombrie 2017.
    
Marianna Tihu: „Credeți în voi, credeți în propriile forțe. Dizabilitatea nu trebuie să vă limiteze în realizarea viselor!”| „Avem Abilități – dorim Posibilități!”
27.10.2017, 15:39
Campania de sensibilizare, susţinere şi de promovare a femeilor cu dizabilități din Republica Moldova, sub genericul „Avem Abilități - dorim Posibilități!" a fost lansată la 2 octombrie. Acesta este al șaselea din 8 interviuri care vor fi mediatizate în cadrul acestei Campanii de sensibilizare, susţinere şi de promovare a femeilor cu dizabilități.
Vlad Andreev: „Fiecare persoană generează admirație”
26.10.2017
Faceți cunoștință, el este Vlad Andreev, are 26 de ani și este o persoană pozitivă. Are un caracter puternic, optimist și energic, ceea ce înseamnă că aproape mai tot timpul liber este în acțiune. Îi place mult să-i facă pe cei din jurul lui să zâmbească, deoarece are obiceiul să învețe de la aceștia doar lucruri utile.
    
Forumul Național „Avem Abilități - Dorim Posibilități!”: „Trebuie să fim auzite atât de societate, cât și de autorități”
23.10.2017, 16:50
La 23 octombrie, pentru prima dată în Republica Moldova, 40 femei cu dizabilități din întreaga țară, inclusiv de pe malul stâng al Nistrului, care își doresc să se implice activ la dezvoltarea economică, socială și politică a țării, au participat în cadrul Forumului Național „Avem Abilități - Dorim Posibilități!” la Chișinău. Programul de instruire a fost lansat în iulie curent și durează pe parcursul a 4 luni, find implementat de Asociația Antreprenorilor cu Dizabilități „Abilități Europene Fără Limite".
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.