Prima pagină / Lucruri / Societate

Societate

Opiniile jurnaliștilor în știri și de ce acestea sunt periculoase
15.10.2020
Cea de-a treia ediție a Podcastul „cuMINTE” a fost lansat recent de Centrul pentru Jurnalism Independent. „cuMINTE” explică cum facem diferența între știri și editoriale, ce înseamnă fapte și opinii, dar mai ales de ce amestecul lor este inadmisibil și periculos.
    
Asociația Obștească „Mitropolitul Gurie Grosu” contribuie la binele celor nevoiași
13.10.2020, 14:15
Din dorința de a promova activitatea și personalitatea Mitropolitului Gurie Grosu au creat o asociație care-i poartă numele. Ideea a venit din partea rudelor înaltului ierarh și a unor susținători ai valorilor promovate de Mitropolit. ONG-ul este implicat în multiple acțiuni culturale și de caritate.
ÎS „Taina Codrului” prestează servicii de alimentație publică și catering întru susținerea unui proiect social din comuna Ciorești
12.10.2020
În anul 2019, Asociația Obștească „Baștina mea” din Ciorești, raionul Nisporeni a reușit, cu suportul Fundației Est-Europene, să creeze o cantină socială, care prevede alimentația a 25 de persoane din categoriile defavorizate.
    
„Pas cu Pas Găsim Soluții pentru Romii din RM” – proiect de abilitarea societății civile rome
08.10.2020, 15:54
Printre activitățile Asociațiilor Obștești Rome din Republica Moldova se numără: promovarea drepturilor omului, dezvoltarea comunitară, educație, sănătate, protecția mediului și altele. În 2016, printr-un acord comun privind fortificarea unei platforme rome, s-a creat Coaliția „Vocea Romilor”. Aceasta este o uniune benevolă a asociațiilor rome din Republica Moldova, la moment alcătuită din 35 ONG-uri rome care reprezintă regiunile de Sud, Centru și Nord, partea stângă a Nistrului, UTA Găgăuzia, ce își propun contribuirea și Monitorizarea Politicilor Publice existente relevante persoanelor de etnie romă.
(Animație) EUROPA VIZUALĂ ACASĂ | Comportamentul prosocial
29.09.2020
Atunci când cade o frunză, ne întristăm. Fiindcă vine toamna. Dar atunci când cad mai multe frunze, nu trebuie să devenim mai triști. Trebuie să punem mâna pe mătură...
    
„Hospice Angelus Moldova” alină suferința bolnavilor incurabili
25.09.2020, 14:49
Grijă, încredere și înțelegere. De asta au parte bolnavii incurabili le care reușesc să ajungă membrii și voluntarii Fundației „Hospice Angelus Moldova”. Din anul 2001, echipele organizației oferă îngrijiri medicale celor care nu mai au vreo speranță de viață. Le deschid ușa pentru a le pansa rănile și a le alina durerea cu o vorba bună sau un zâmbet.
Tinerii din raionul Ștefan Vodă își fac vocea auzită prin implicare!
24.09.2020
Instalarea filtrelor de apă în școli, plantarea pomilor în spațiile verzi și amenajarea sau dotarea sălilor de fitness cu echipamente sportive. Sunt doar câteva dintre inițiativele implementate de elevii și tinerii din raionul Ștefan Vodă cu suportul A.O. „Asociației de Dezvoltare Durabilă Generația Pro”, care i-a ajutat să obțină mini-granturi. Totodată, cu ajutorul financiar al UE și Suediei, prin intermediul Fundației Est-Europene, organizația a creat „Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Ștefan Vodă”, prin intermediul căruia a impulsionat șase beneficiari să-și lanseze sau extindă o afacere.
    
Copii din Drochia învață aritmetica mintală
24.09.2020, 10:32
S-a întors în localitatea de baștină pentru a educa super abilități în rândul copiilor. Este gestul demn de urmat al Danei Amaftioae, o tânără antreprenoare din Drochia, care a inaugurat o fabrică de inteligență în oraș. Centrul activează din 2019 și oferă copiilor servicii de dezvoltare mintală. ONG-ul „Caroma Nord” din Bălți a ajutat-o pe tânără să obțină un grant de 2500 de euro, pentru a-și dezvoltat afacerea. Proiectul a fost implementat de Fundația Est-Europeană, cu sprijinul financiar al UE și Suediei.
Persoanele social-vulnerabile din raionul Taraclia și UTA Găgăuzia pot beneficia de proiectul pentru incluziune socială, implimentat de AO „PRIMA”
22.09.2020
Asociația Obștească „PRIMA”, ce activează în raionul Taraclia și satele apropiate din UTA Găgăuzia, își propune, prin activitatea sa, să promoveze drepturile copiilor, persoanelor din grupurile de risc și a celor cu dizabilități. Asociația pledează pe integrarea psiho-socială a beneficiarilor proiectului, acordarea asistenței informaționale, prestarea serviciilor sociale, abilitarea economică, dar și dezvoltarea personală.
    
„Caroma Nord” - Asociația care investește în TINEri!
22.09.2020, 10:38
Ajută tinerii din nordul țării să-și facă vocea auzită, dar și să se lanseze în afaceri! De 18 ani, Asociația Obștească „Caroma Nord” contribuie la promovarea sectorului de tineret, protecția mediului, integrarea socială și transparența decizională la nivel local. Pe lângă aceasta, ONG-ul se implică activ și în activități de voluntariat.
Asociația Obștească „Destin” Schineni din Soroca își propune dezvoltarea localității prin implicarea comunitară a localnicilor
15.09.2020
Asociația Obștească „Destin” este o organizație care își desfășoară activitatea pe teritoriul comunei Schinei, raionul Soroca. Asociația este în permanență implicată în viața comunitară, în special a tinerilor, care vin cu idei și înaintează proiecte sociale. Scopul asociației este crearea condițiilor pentru o dezvoltare durabilă a comunei pe plan social, economic și cultural, iar în acest sens a fost creat proiectul intitulat „Cetățenii pentru o guvernare responsabilă”.
    
(VOX) Ce părere au studenții despre predarea cursurilor în format on-line?
12.09.2020, 13:29
Anul acesta, din cauza pandemiei Covid-19 multe activități zilnice au fost date peste cap printre care și activitatea academică, care are un alt curs decât cel din anii precedenți, astfel am decis să întrebăm câțiva studenții cum se desfășoară orele la facultate și ce părere au despre acest mod de predare.
„Amplificarea implicării tinerilor în procesul decizional”. Proiect despre și pentru tinerii din raionul Soroca
10.09.2020
Centrul de Resurse pentru Tineret „DACIA”, este o organizație neguvernamentală cu un palmares de peste 60 de proiecte implementate la nivel local, regional și național. Este membrul Consiliului Raional de Participare și deține secretariatul acestei structuri asociative ale organizațiilor neguvernamentale din raionul Soroca.
    
„ACASă” e proiectul de dezvoltare durabilă a comunității, implementat de AO „VICON”
25.08.2020, 15:53
Un nou proiect finanțat cu suportul Fundației Est-Europene este „ACASă”, implementat de Asociația Obștească „VICON” din s. Sălcuța, r. Căușeni. Principala misiune a asociației este să contribuie la dezvoltarea durabilă a comunității pentru creșterea calității vieții membrilor comunității, în general, și a copiilor, în special.
Asociația Obștească „Acva-Chircăieș” din Căușeni își propune să instruiască persoane pentru dezvoltarea localității
20.08.2020
AOBCA „Acva – Chircăieș” este o asociație ce a debutat cu proiecte de construcție a rețelelor de aprovizionare cu apă a comunei Chircăieșii Noi, Căușeni, și până în prezent aceasta continuă să implementeze politici locale de dezvoltare socială, economică și a infrastructurii, care contribuie la îmbunătățirea condițiilor de trai și a calității vieții locuitorilor comunității.
    
„Prin abilitare civică a tinerilor spre o comunitate prosperă” – proiect implementat cu suportul Fundației Est-Europene
17.08.2020, 20:34
Asociația Părinților și Educatorilor Cremenciug este o asociație din raionul Soroca care are drept scop implicarea activă a părinților în procesul de educație a copiilor, dar și promovarea metodelor moderne și alternative în procesul de educație și instruire. Asociația activează din anul 2004, iar recent a elaborat un proiect care are drept scop încurajarea tinerilor din comunele Cremenciug și Sobari pentru ca aceștia să-și exercite dreptul la participarea în procesele decizionale.
(VIDEOGRAFIC) Pericolul abuzului de pesticide
13.08.2020
Plantele ne hrănesc și ne bucură. Ca să facă asta, au nevoie de soare, de pământ roditor și de grija oamenilor.Iar oamenii, ca să ajute plantele să crească și să poată lupta împotriva dăunătorilor, au inventat pesticidele.
    
Proiectul „Implică-te și vom reuși” – motor de soluționare a problemelor de mediu în municipiul Soroca
10.08.2020, 14:00
Asociația Obștească ECO-SOR este o organizație a căror obiective se orientează spre protecția mediului. La inițiativa asociației, a fost creat proiectul „Implică-te și Vom reuși!” a cărui obiectiv principal este sporirea activismului civic local pentru exercitarea presiunii sociale asupra factorilor de decizie și monitorizarea activității factorilor de decizie pe aspecte de protecție a mediului din raionul Soroca.
„Povestea vinului și a turismului moldovenesc” - podcast marca HotNews.ro
06.08.2020
Printre seria de podcasturi lansate HotNews.ro, poate fi găsită o ediție a „Caia și Bejan. Călătorii” în care se vorbește despre turismul moldovenesc și unul dintre lucrurile care îl definește în cel mai frumos mod - vinul.
    
SMART HUB – proiect de facilitare a accesului la piață pentru fermierii mici și mijlocii din Regiunea de Nord
02.07.2020, 12:16
HUB-ul „Facilitarea accesului la piață pentru fermierii mici și mijlocii din Regiunea de Nord” este un proiect inițiat de Asociația Obștească Pro Cooperare Regională, care are menirea de a contribui la crearea condițiilor de cooperare regională întru dezvoltarea societății civile din Republica Moldova.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.