Prima pagină / Lucruri / Societate

Societate

Forumul Național „Avem Abilități - Dorim Posibilități!”: „Trebuie să fim auzite atât de societate, cât și de autorități”
23.10.2017
La 23 octombrie, pentru prima dată în Republica Moldova, 40 femei cu dizabilități din întreaga țară, inclusiv de pe malul stâng al Nistrului, care își doresc să se implice activ la dezvoltarea economică, socială și politică a țării, au participat în cadrul Forumului Național „Avem Abilități - Dorim Posibilități!” la Chișinău. Programul de instruire a fost lansat în iulie curent și durează pe parcursul a 4 luni, find implementat de Asociația Antreprenorilor cu Dizabilități „Abilități Europene Fără Limite".
    
Drepturi egale la sănătatea reproductivă: 30 de Centre de Sănătate Prietenoase Tinerilor dotate cu echipament medical adaptat fetelor şi femeielor cu dizabilităţi
18.10.2017, 17:44
Raportul global Starea Populației Lumii 2017 a fost lansat de către UNFPA la nivel mondial pe 17 octombrie, acesta fiind axat pe accesul inegal la servicii de sănătate reproductivă. Iar fetele și femeile cu dizabilități din Moldova au început să beneficieze, de la 18 octombrie 2017, de acces la fotolii ginecologice adaptate necesităților lor în cadrul rețelei de Centre de Sănătate Prietenoase Tinerilor din țară.
Olga Cibotaru: „Femeile cu dizabilități trebuie să aibă încredere în abilitățile pe care le au”| „Avem Abilități – dorim Posibilități!”
17.10.2017
Campania de sensibilizare, susţinere şi de promovare a femeilor cu dizabilități din Republica Moldova, sub genericul „Avem Abilități - dorim Posibilități!" a fost lansată la 2 octombrie. Acesta este al cincilea din 8 interviuri care vor fi mediatizate în cadrul acestei Campanii de sensibilizare, susţinere şi de promovare a femeilor cu dizabilități.
    
Natalia Bumbu: „Vrem să fim acceptate așa cum suntem”| „Avem Abilități – dorim Posibilități!”
13.10.2017, 17:25
Campania de sensibilizare, susţinere şi de promovare a femeilor cu dizabilități din Republica Moldova, sub genericul „Avem Abilități - dorim Posibilități!" a fost lansată la 2 octombrie. Acesta este al patrulea din 8 interviuri care vor fi mediatizate în cadrul acestei Campanii de sensibilizare, susţinere şi de promovare a femeilor cu dizabilități.
Lilia Puzderi: „Femeia cu dizabilități poate și vrea să schimbe unele lucruri mult mai bine decât persoanele care stau la conducere”| „Avem Abilități – dorim Posibilități!”
10.10.2017
Campania de sensibilizare, susţinere şi de promovare a femeilor cu dizabilități din Republica Moldova, sub genericul „Avem Abilități - dorim Posibilități!" a fost lansată la 2 octombrie. Acesta este al treilea din 8 interviuri care vor fi mediatizate în cadrul acestei Campanii de sensibilizare, susţinere şi de promovare a femeilor cu dizabilități.
    
Proiectul social „Un zâmbet, o floare” organizat de Direcția generală educație, tineret și sport a Primăriei Chișinău şi AO „Inimă Mare”
10.10.2017, 14:42
Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a Primăriei Chişinău împreună cu AO „Inimă Mare” au organizat proiectul social „Un zâmbet, o floare”, proiect ce se află la cea de-a II-a ediţie. Astfel, elevii de la diverse instituții de învățământ din capitală au creat compoziții florale și au mers pe la casele profesorilor pensionari, care nu mai predau de cel puțin de 10 ani. Voluntarii, circa 300 la număr, le-au adresat mesaje de mulțumire și recunoștință.
Elena Cernei: „Dizabilitatea nu este un impediment pentru a ajunge în funcții de conducere” | „Avem Abilități – dorim Posibilități!”
06.10.2017
Campania de sensibilizare, susţinere şi de promovare a femeilor cu dizabilități din Republica Moldova, sub genericul „Avem Abilități - dorim Posibilități!" a fost lansată la 2 octombrie. Acesta este al doilea din 8 interviuri care vor fi mediatizate în cadrul acestei Campanii de sensibilizare, susţinere şi de promovare a femeilor cu dizabilități.
    
„CIVIC FEST: Moldova pentru cetățeni”, la cea de-a V-a ediție
03.10.2017, 16:21
Timp de două zile, la Chişinău s-a desfăşurat festivalul societăţii civile – CIVIC FEST – care a adunat zeci de ONG-uri din toată ţara, proiecte de succes şi oameni activi care mişcă Moldova din loc. Anul acesta, organizaţiile au fost mult mai aproape de toţi cetăţenii la Târgul ONG-urilor, unde au aflat cum pot să se implice în dezvoltarea socială şi economică a comunităţii lor.
Adela Postolache: „Dacă ești femeie cu dizabilități, trebuie să muncești înzecit ca să câștigi autoritate” | „Avem Abilități - dorim Posibilități!"
02.10.2017
Campania de sensibilizare, susţinere şi de promovare a femeilor cu dizabilități din Republica Moldova, sub genericul „Avem Abilități - dorim Posibilități!" se lansează la 2 octombrie. Aceasta este organizată de Asociația Antreprenorilor cu Dizabilităţi din Republica Moldova - „Abilități Europene Fără Limite", în cadrul Programului național de consolidare a abilităților de lidere a femeilor cu dizabilități „Avem abilități - dorim posibilități!".
    
Bijuteriile care alintă ochii fiecărei femei
20.09.2017, 15:36
Fiecare femeie dorește să arate frumos și să posede un stil personalizat, în care să găsească o picătură de tandrețe, farmec și pasiune.
(Video) Programul Național „INSPIR-O”: Cel de-al doilea eveniment de interacţiune dintre mentore şi mentee-i
24.07.2017
Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare” a găzduit, la Chișinău, la 22 iulie 2017, un eveniment de interacţiune dintre mentore şi mentee-i în cadrul Programului Naţional de Mentorat pentru femei active „INSPIR-O!” din localităţi cu reprezentare 0 (zero) a femeilor în consiliile locale. Este cel de-al doilea eveniment de interacțiune în cadrul acestui Program „INSPIR-O!”, după evenimentul din aprilie 2017.
    
(Video) „Academic Skills Café” la Chișinău: cum se transformă o cercetare academică într-un produs
21.07.2017, 13:18
În perioada 20-21 iulie 2017, în Chișinău, a avut loc „Academic Skills Café”. Evenimentul a inclus o serie de ateliere de lucru destinate persoanelor interesate și implicate în domeniul cercetărilor academice și care doresc să cunoască cum se transformă o cercetare academică într-un produs intelectual pentru diverși actori (cetățean, stat, industrie, etc.), cum este utilizat marketing-ul pentru cercetători și care sunt tendințele de networking în mediul academic.
Un an academic în SUA! Consiliile Americane pentru Învăţământ Internaţional anunţă desfăşurarea ediţiei Programului de schimb academic – FLEX 2018-2019
18.07.2017
Programul de schimb academic FLEX este finanţat în întregime de Guvernul SUA şi oferă elevilor din Republica Moldova posibilitatea de a petrece un an academic în SUA – GRATUIT!.
    
(Documentar) Fundația Est-Europeană în 2015-2016
13.06.2017, 17:40
Zâmbete pe fețele copiilor și părinților. Locuri de muncă. Proiecte educaționale pentru profesori și elevi. Asistență pentru consumatori. Sprijin pentru persoanele vulnerabile. Și foarte mulți tineri activi în satele și orașele lor! Plus multe-multe altele.
(Videografic) Fundația Est-Europeană în anii 2015-2016
05.06.2017
Anii 2015 și 2016 au avut pentru Fundația Est-Europeană și partenerii săi în total 731 de zile și multă muncă. Drumul către reușite a fost lung, iar bucuriile comune sunt mari. Acest videografic rezumă reușitele anilor 2015-2016. Să ni le amintim împreună.
    
Promovarea coeziunii sociale în Republica Moldova: Alla Roșca
10.02.2017, 13:07
Alla Roșca se află în Statele Unite ale Americii de 10 ani. Chiar dacă se află pe alt continent, distanța nu este o barieră ca să realizeze proiecte acasă, în Moldova. Ultimul proiect pe care l-a implementat a fost „Promovarea coeziunii sociale în Republica Moldova”.
Cristina Pascari. O nouă poveste a studenților noștri peste hotare | Revista diasporei „MOLDOVA de oriunde”
16.01.2017
Cristina Pascari, care recent a finalizat studiile de Masterat în Relații Internaționale, cu specialitatea Drept și Economie, în cadrul Universității din Szeged, Ungaria, este originară din satul Călinești, raionul Fălești. Inițial, și-a făcut studiile la Universitatea de Stat din Chișinău (Licență și Masterat), la Facultatea de Litere, specialitatea limba română – limba greacă.
    
Psihologul Anna Comendant povestește despre posibilitățile practice ale psihodramei
28.12.2016, 16:17
Anna Comendant este tânăra de doar 26 de ani care reușește să fie mămică, soție, psiholog și consilier pentru adulți și tineri. A reușit până acum să facă licența și masterat la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” în psihologie. De asemenea, face doctorat în psihologia educației. Ambiția și dorința de a crește profesional a motivat-o să facă și un curs de psihodrama-terapiei ce a durat trei ani și șase luni, la una din filialele de la Moscova. Anna a împărtășit echipei Stiripozitive aportul colosal pe care-l are acest curs asupra îmbunătățirii cunoștințelor practice în terapie de grup.
(Infografic) 5 lucruri despre diferențele de gen la salarii în Moldova
23.12.2016
Cele 5 lucruri esențiale despre diferențele de gen la salarii în Republica Moldova au fost prezentate, la 22 decembrie 2016, în cadrul unui Club de Presă, de către echipa Proiectului Centrului „Parteneriat pentru Dezvoltare”, realizat cu sprijinul Fundației Soros-Moldova.
    
Textury - instrument creat de Iulian Gulea, cu ajutorul căruia se poate vizualiza componența emoțională a oricărui text
08.12.2016, 12:10
Iulian Gulea, un tânăr căruia îi place să citească, a creat instrumentul Textury. Vă întrebați ce face acest instrument? Și Stiripozitive.eu și-a dorit să cunoască acest lucru. Deci, am aflat că scopul principal al instrumentului Textury este vizualizarea interactivă a aspectului emoțional al unui text din mai multe perspective. Aflați și voi cum îl puteți utiliza, citind interviul realizat cu creatorul acestui instrument.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.