Prima pagină / Lucruri / Societate

Societate

„Supraveghere de Vecinătate”: „Cel mai bun polițist este chiar vecinul tău”
09.06.2018
Locuitorii unei comunități au grijă de securitatea reciprocă. Acesta este mesaju-cheie transmis prin Programul „Supraveghere de Vecinătate”, realizat de Inspectoratul General al Poliție și partenerii săi.
    
(VIDEO) Dansuri, muzică, meşteşuguri şi gastronomie tradiţională în satul Domulgeni la cea de-a VIII-a ediţie a festivalului „Duminica Mare”
28.05.2018, 15:24
Festivalul Turistic „Duminica Mare” a adunat oaspeți sosiți din toate colțurile țării, dar și turiști străini, buni gospodari pricepuți la gătit, țesut, lemnărit, olărit şi apicultură.
Portret de Asociație: Asociația pentru Integrarea Migranților din Franța
22.05.2018
Câțiva dintre membrii Asociației pentru Integrarea Migranților din Franța – Doina Guzun, Ana Florea, Eugen Tiganu, Dorin Dușciac, Cristina Michicin, Olesea Roibu, Mihai Dobrin, Svetlana Revineala-Oudar, Elena Popescu și Natalia Antoci – au conturat, într-un interviu pentru portalul Stiripozitive.eu, un portret al asociației.
    
(Foto) Cele mai bune iniţiative au fost premiate, astăzi, în cadrul concursului „Patrimoniul suntem noi”. Află cine sunt câştigătorii
18.05.2018, 17:31
Astăzi, au fost desemnaţi câştigătorii concursului „Patrimoniul suntem noi”. Acest concurs este o iniţiativă civică ce își propune sensibilizarea și creșterea nivelului de conștientizare a diferitor actori locali și comunități despre importanța patrimoniului cultural pentru societate și pentru dezvoltarea urbană.
(FOTO) Toți iubitorii de bucate, băuturi și dispoziție bună sunt aşteptaţi la #TUSOVKACULINARĂ
11.05.2018
În perioada 10-13 mai la Moldexpo se vor duela cei mai buni bucătari, food-bloggeri, gurmanzi și somelieri. Pe parcursul a 4 zile echipa Gastrobar organizează picnic gastronomic de primăvară. Mai mult de atât, pentru prima dată în Moldova, bucătarul BBC va prezenta cocktailul de știință, arte culinare și fapte uimitoare despre alimente.
    
(VIDEO) Unsprezece angajamente pentru respectarea drepturilor omului, reducerea inegalităților și sporirea incluziunii în Municipiul Chișinău
10.05.2018, 14:28
Locuitorii orașului Chișinău vor merge pe data de 20 mai la urne, pentru a-şi alege viitorul primar/ă din cei 12 candidați înscriși în cursa electorală.
(Foto) În faţa Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” a fost inaugurat un covor de flori. Vezi cum arată acesta
12.04.2018
Astăzi, 12 aprilie, un rond de flori gigant cu o suprafață de 15×30 metri (450m pătrați) a fost inaugurat de către primarul general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu.
    
(VIDEO) Încheierea campaniei „Tu știi că poți” - Eveniment de celebrare a femeilor care au făcut istorie în Republica Moldova
29.03.2018, 15:17
În luna martie, Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women în Moldova) și-a propus să exploreze activismul și succesele femeilor, care au modelat viețile și drepturile femeilor și fetelor din Republica Moldova și care, astfel, au scris istorie.
(VIDEO) „Am descoperit ceva unic pentru mine, un lucru pe care nimeni altcineva nu-l face”: iZZY iZVNE
27.03.2018
Inna Jeleascova sau, cum îi place să se prezinte, iZZY iZVNE, este o artistă remarcabilă, care creează graffiti și, mai nou, caligrafie gotică. Tânăra a fost singura artistă din Republica Moldova care a fost inclusă, în 2014, în cartea „100 de artiști de graffiti din Europa”.
    
(VIDEO) „Dacă cineva a reușit, vei reuși și tu!”: Maria Acbaș
26.03.2018, 16:05
Și-a început cariera în calitate de profesoară. Dar din cauza salariului prea mic, a decis să facă o schimbare și a îndrăznit acolo unde era privită cu scepticism. Iar dacă la început mulți nu-i luau inițiativa în serios, astăzi Maria Acbaș este fondatoarea unei fabrici de lactate și a uneia dintre cele mai mari ferme de vite din sudul țării. Aflați cea de-a opta istorie din cadrul campaniei „Tu știi că poți”.
(Infografic) Indexul Egalității de Gen! Percepțiile populației vizavi de rolurile de gen în societate în 2017
09.03.2018
Ziua de 8 martie sau Ziua Internaţională a Femeilor este un bun prilej pentru a evidenţia progresele femeilor ȋn toate domeniile de activitate, inegalităţile majore cu care ele se confruntă, cauzele şi remediile eficiente ce trebuie aplicate atât de societate, cât şi de decidenţi, pentru a contribui la edificareaunei societăţi în care femeile şi bărbații se pot bucura de un nivel egal de bunăstare.
    
Consiliera care sparge normele în școală: „Băieții pot croșeta și fetele pot sculpta, dacă asta își doresc” | UN Women
07.03.2018, 12:28
Svetlana Mantea este consilieră locală și profesoară de istorie în Cobâlea, Șoldănești, un sat cu circa 2.000 de locuitori, situat la 120 de kilometri de Chișinău. Simțindu-se mai sigură pe sine în urma participării la Programul național de mentorat pentru consiliere „Inspir-o!”, susținut de UN Women, Mantea a participat la concurs și a obținut funcția de director de școală. Atunci, ea a început să încurajeze elevii și elevele, profesorii și părinții să înfrunte stereotipurile de gen în educație, deschizând oportunități noi pentru fete și băieți.
Echipa Universității de Stat din Moldova reprezintă ţara la concursul internaţional Vis Moot
28.02.2018
Concursul are loc anual la Viena și strânge în acea perioada minimum 350 de echipe din toate universitățile lumii.
    
(VIDEO) Suedia continuă să susţină egalitatea de gen în Moldova, în colaborare cu UN Women
20.02.2018, 17:29
Suedia continuă să susțină egalitatea de gen în Republica Moldova, în colaborare cu UN Women. În acest sens, recent Guvernul Suediei și-a extins sprijinul financiar pentru Nota strategică a UN Women în Moldova pentru perioada 2018-2020.
La Moldexpo a fost deschisă expoziţia națională „Fabricat în Moldova”, ediția a XVII-a
31.01.2018
Cel mai mare eveniment expozițional autohton și-a deschis ușile pentru publicul larg. Expoziția națională „Fabricat în Moldova” se află la a XVII-a ediție, organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, în perioada 31 ianuarie-04 februarie 2018, la CIE „Moldexpo”, sub patronajul Guvernului.
    
„Magia Fulgilor De Nea” în seara Sfântului Vasile, în Portugalia
20.01.2018, 16:35
În localitatea Brejos de Azeitão din Portugalia, Asociaţia MIORIŢA a organizat sărbătoarea „MAGIA FULGILOR DE NEA”. Cei mai maturi au colindat şi au urat diaspora moldoveneasca din Portugalia iar copiii au primit în dar colăcei copți.
Sărbătorile de iarnă unesc moldovenii din Portugalia
10.01.2018
Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, moldovenii din diasporă organizează și participă la diferite evenimente care le amintesc de casă, de tradiții și obiceiuri strămoșești.
    
Eveniment inedit la Chişinău: Balul Brazilor de Crăciun, ediţia a VII-a
26.12.2017, 11:28
Balul Brazilor de Crăciun s-a desfăşurat la cea de-a VII-a ediție. Scopul evenimentului este de a-i susține și de a-i promova pe tinerii artiști din Republica Moldova.
De Ziua Internațională a Migranților a fost lansat Centrul de Apel al Biroului Migrație și Azil
19.12.2017
La evenimentul de lansare au participat reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Organizației Internaționale pentru Migrație/OIM/.
    
Moldova a devenit cea de-a 40-a țară, ai cărei tineri au acces la platforma U-Report
15.12.2017, 12:07
Pe 13 decembrie, tinerii și adolescenții din Moldova vor avea acum posibilitatea să contribuie la Strategia Națională de Dezvoltare ”Moldova 2030” participând la sondajele platformei digitale U-Report, lansată de UNICEF Moldova în parteneriat cu Consiliul Național al Tinerilor din Moldova.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.