Prima pagină / Lucruri / Societate

Societate

Asociația Obștească „Destin” Schineni din Soroca își propune dezvoltarea localității prin implicarea comunitară a localnicilor
15.09.2020
Asociația Obștească „Destin” este o organizație care își desfășoară activitatea pe teritoriul comunei Schinei, raionul Soroca. Asociația este în permanență implicată în viața comunitară, în special a tinerilor, care vin cu idei și înaintează proiecte sociale. Scopul asociației este crearea condițiilor pentru o dezvoltare durabilă a comunei pe plan social, economic și cultural, iar în acest sens a fost creat proiectul intitulat „Cetățenii pentru o guvernare responsabilă”.
    
(VOX) Ce părere au studenții despre predarea cursurilor în format on-line?
12.09.2020, 13:29
Anul acesta, din cauza pandemiei Covid-19 multe activități zilnice au fost date peste cap printre care și activitatea academică, care are un alt curs decât cel din anii precedenți, astfel am decis să întrebăm câțiva studenții cum se desfășoară orele la facultate și ce părere au despre acest mod de predare.
„Amplificarea implicării tinerilor în procesul decizional”. Proiect despre și pentru tinerii din raionul Soroca
10.09.2020
Centrul de Resurse pentru Tineret „DACIA”, este o organizație neguvernamentală cu un palmares de peste 60 de proiecte implementate la nivel local, regional și național. Este membrul Consiliului Raional de Participare și deține secretariatul acestei structuri asociative ale organizațiilor neguvernamentale din raionul Soroca.
    
„ACASă” e proiectul de dezvoltare durabilă a comunității, implementat de AO „VICON”
25.08.2020, 15:53
Un nou proiect finanțat cu suportul Fundației Est-Europene este „ACASă”, implementat de Asociația Obștească „VICON” din s. Sălcuța, r. Căușeni. Principala misiune a asociației este să contribuie la dezvoltarea durabilă a comunității pentru creșterea calității vieții membrilor comunității, în general, și a copiilor, în special.
Asociația Obștească „Acva-Chircăieș” din Căușeni își propune să instruiască persoane pentru dezvoltarea localității
20.08.2020
AOBCA „Acva – Chircăieș” este o asociație ce a debutat cu proiecte de construcție a rețelelor de aprovizionare cu apă a comunei Chircăieșii Noi, Căușeni, și până în prezent aceasta continuă să implementeze politici locale de dezvoltare socială, economică și a infrastructurii, care contribuie la îmbunătățirea condițiilor de trai și a calității vieții locuitorilor comunității.
    
„Prin abilitare civică a tinerilor spre o comunitate prosperă” – proiect implementat cu suportul Fundației Est-Europene
17.08.2020, 20:34
Asociația Părinților și Educatorilor Cremenciug este o asociație din raionul Soroca care are drept scop implicarea activă a părinților în procesul de educație a copiilor, dar și promovarea metodelor moderne și alternative în procesul de educație și instruire. Asociația activează din anul 2004, iar recent a elaborat un proiect care are drept scop încurajarea tinerilor din comunele Cremenciug și Sobari pentru ca aceștia să-și exercite dreptul la participarea în procesele decizionale.
(VIDEOGRAFIC) Pericolul abuzului de pesticide
13.08.2020
Plantele ne hrănesc și ne bucură. Ca să facă asta, au nevoie de soare, de pământ roditor și de grija oamenilor.Iar oamenii, ca să ajute plantele să crească și să poată lupta împotriva dăunătorilor, au inventat pesticidele.
    
Proiectul „Implică-te și vom reuși” – motor de soluționare a problemelor de mediu în municipiul Soroca
10.08.2020, 14:00
Asociația Obștească ECO-SOR este o organizație a căror obiective se orientează spre protecția mediului. La inițiativa asociației, a fost creat proiectul „Implică-te și Vom reuși!” a cărui obiectiv principal este sporirea activismului civic local pentru exercitarea presiunii sociale asupra factorilor de decizie și monitorizarea activității factorilor de decizie pe aspecte de protecție a mediului din raionul Soroca.
„Povestea vinului și a turismului moldovenesc” - podcast marca HotNews.ro
06.08.2020
Printre seria de podcasturi lansate HotNews.ro, poate fi găsită o ediție a „Caia și Bejan. Călătorii” în care se vorbește despre turismul moldovenesc și unul dintre lucrurile care îl definește în cel mai frumos mod - vinul.
    
SMART HUB – proiect de facilitare a accesului la piață pentru fermierii mici și mijlocii din Regiunea de Nord
02.07.2020, 12:16
HUB-ul „Facilitarea accesului la piață pentru fermierii mici și mijlocii din Regiunea de Nord” este un proiect inițiat de Asociația Obștească Pro Cooperare Regională, care are menirea de a contribui la crearea condițiilor de cooperare regională întru dezvoltarea societății civile din Republica Moldova.
(Vox) Cum se pregătesc liceenii de BAC pe timp de pandemie
13.05.2020
Bacalaureatul 2020 este o adevărată provocare pentru elevi. Am decis să întrebăm absolvenții cum se desfășoară și care sunt metodele de pregătire pe ultima sută de metri pentru acest eveniment din viața lor.
    
Lily Prisăcaru: „Nu știu cum se descurcă elevii la alte discipline, însă noi cu artele plastice facem față situației”
15.04.2020, 17:03
Știm bine că în această perioadă de carantină majoritatea activităților s-au transferat în mediul online, iar fiecare profesor apelează la propria creativitate și încearcă să predea orele cât mai original și atractiv. Despre cum decurge la ei învățământul la distanță ne-a vorbit doamna Lily Prisăcaru, artistă plastică, profesoară și director adjunct a Liceul Teoretic cu Profil de Arte „Ion și Doina Aldea-Teodorovici”.
Fondul pentru Tineri Cahul a ales câștigătorii Programului de Granturi Mici
07.04.2020
Concursul Programul de Granturi Mici pentru Tineri din cadrul proiectului Fondul pentru Tineri Cahul, care a luat startul la data de 17 februarie 2020 s-a încheiat pe data de 8 martie 2020. După îndelungatul proces de preselecție, evaluare și analiză, echipa Fondul pentru Tineri Cahul a ales câștigătorii proiectelor ce urmează a fi finanțate și implementate în cadrul Programului de Granturi Mici pentru Tineri 2020, ediția a VII-a.
    
Grupul de inițiativă „Generația nouă” schimbă imaginea comunei Gangura cu suportul Fondului pentru Tineri Ialoveni
02.04.2020, 13:09
Tinerii comunei Gangura s-au mobilizat umăr la umăr și au contribuit la punerea în valoare a curții gimnaziului, amenajând-o cu toate cele necesare, pentru ca ea să devină un adevărat loc de recreere pentru copiii localității și părinții acestora. Astfel, grupul de inițiativă „Generația nouă” a reușit să schimbe în bine imaginea gimnaziului și a satului, demonstrând încă o dată că doar împreună pot fi realizate lucruri durabile și frumoase.
ARDE - piesa despre acceptarea de sine, lupte interioare și găsirea păcii sufletești
24.03.2020
Cronic este trupa rock creată în februarie 2019 care-și definește stilul drept unul cu influențe indie, post-punk și alternative. La aproximativ un an de la fondare, Cronic a lansat piesa, „Arde”, care ne bucură nu doar auzul, dar și văzul în primăvara aceasta.
    
Cele mai apreciate proiecte din cadrul programului de granturi inițiat de Fondul pentru Tineri Ialoveni
17.03.2020, 12:14
În perioada 10 – 15 martie 2020, publicul a avut posibilitatea să voteze inițiativele favorite din lista celor 41 proiecte depuse spre finanțare de către consilii locale de tineret și grupuri de inițiativă, din douăzeci localități ale raionului Ialoveni, în runda a XX-a a Programului de granturi mici. În total, proiectele au adunat 5342 voturi.
Studenții de la Universitatea Babeș-Bolyai, printre care și doi basarabeni, au câștigat etapa locală a competiției „CFA Institute Research Challenge”
05.03.2020
O echipă de studenți ai Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai,(UBB-FSEGA), printre care și doi studenți din Republica Moldova, Cristina Bivol și Marius Semeniuc, a câștigat etapa locală a competiției CFA Institute Research Challenge, desfășurată la București.
    
Dorina Țurcan: „Suntem diferiți, dar la fel”
11.02.2020, 11:58
Proiectul „21” realizat de Dorina Țurcan în cadrul primei ediții de Fashion Proiect a Universității Tehnice a Moldovei vine să promoveze solidaritatea față de persoanele cu sindromul Down.
Expoziție personală în memoria artistului plastic Gheorghe Munteanu
12.12.2019
Expoziția personală, „In memoriam Gheorghe Munteanu”, a fost inaugurată recent la Centrul expozițional „Constantin Brâncuși” din Chișinău. Vernisajul cuprinde aproximativ 60 de lucrări de pictură realizate, de-a lungul anilor, de regretatul artist plastic.
    
Femei primare la primul mandat – instruire în cadrul Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”
02.12.2019, 11:54
34 de femei alese în funcția de primară la primul mandat s-au reunit, la 29 și 30 noiembrie 2019, la Chișinău, în cadrul Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” pentru o instruire axată pe abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.