Prima pagină / Locuri / Societate

Societate

Centrul educaţional-cultural moldovenesc din orașul Beirut, Liban- un punct de regăsire pentru moldovenii din Liban
11.12.2017
În a doua jumătate a lunii noiembrie, curent, fost inaugurat primul centru educațional-cultural moldovenesc în orașul Beirut, Liban. Inițiatoarele acestui proiect, spun că sunt bucuroși de orice: de un copil nou-venit, de o mămică, care se interesează de activitățile centrului, de felicitările sincere din partea altor centre culturale. Au depus eforturi considerabile ca să funcționeze. Cu toate că inițial puțini au crezut în acest proiect, azi se pot bucura de un centru unde se pot aduna pentru a-și aminti de casă.
    
,,Spălătorie publicitară” pe holul USM
06.12.2017, 14:07
Expoziţia a fost organizată de către studenţii anului III, specialitatea Comunicare. Acest eveniment vine să prezinte cele mai bune/proaste publicități autohtone din acest an. Prin intermediul acestor materiale organizatorii şi-au propus să promoveze publicitatea de calitate dar şi să atenţioneze agenţii economici în legătură cu greşelile comise în publicitate.
Cea de-a XVIII-a ediție a Târgului Internațional de Crăciun organizat de asociația “Prietenii copilului” s-a desfăşurat la Atena
27.11.2017
În perioada 25 și 26 noiembrie curent, la Centrul Expozițional HelExpo din Atena s-a desfăşurat cea de-a XVIII-a ediție a Târgului Internațional de Crăciun, organizat de asociația "Prietenii copilului" cu participarea corpurilor diplomatice străine acreditate în Grecia, cu scopul de a colecta mijloace băneşti pentru copiii din familiile social vulnerabile.
    
Nopțile magice ale Clujului surprinse de doi fotografi basarabeni
06.11.2017, 15:52
Fotografii Alexandru Kiriak și Mihai Domentii au ajuns la Cluj-Napoca din Republica Moldova, iar acolo au inițiat proiectul „Magic Night of Romania". Acești doi artiști fotografi prezintă nopțile magice ale Clujului. Fascinația lor pentru magia nopților a început în Republica Moldova, în Chișinău, atunci când în cadrul echipei IsoHouse, s-a dat startul unei serii de fotografii nocturne urbane. Dacă vreți să vedeți Chișinăul în toată splendoarea lui, „frunzăriți" și albumul foto realizat de Alexandru Kiriak anul trecut.
Oaspeți de peste hotare, voie bună, plăcințele și sarmale la Chișcăreni
04.10.2017
Mirosul deliciilor tradiționale au reuşit să satisfacă poftele culinare ale celor prezenți. Sarmalele şi plăcintele au fost gazda Festivalului care s-a desfăşurat la cea de-a VII-a ediţie. Muzica, dansul şi voia bună au fost şi ele prezente la festivalul gastronomic din satul Chişcăreni, raionul Sîngerei.
    
Toamna umple podgoriile de voie bună
03.10.2017, 16:32
Lunile septembrie-octombrie se dedică viței-de-vie. Gospodarii urcă pe dealuri cu coșurile goale visând fericiți la vinul bun pe care-l vor bea în fața șemineului la iarnă.
Cu drag de Bucureşti de pe strada Bucureşti
20.09.2017
În timp ce bucureştenii sărbătoresc 558 de ani de la prima atestare documentară, în Chişinău, colegul nostru de la Stiripozitive.eu. Alexei Gurduza a surprins în fotografii strada Bucureşti cu cele mai colorate graffiti şi clădiri.
    
Media Azi | Corina Cepoi, Directoarea Reprezentanței Internews în Moldova: „Când nu ai o viziune în jurnalism, e mai bine să faci altceva”
24.08.2017, 11:04
Cu mulți ani în urmă, a fondat Centrul pentru Jurnalism Independent și Școala de Studii Avansate în Jurnalism. A activat apoi în proiecte internaționale de media în alte țări, a fost directoare la Internews în Kârgâzstan. Iar de câteva luni s-a întors acasă, în calitate de directoare a Reprezentanței Internews în Republica Moldova. Corina Cepoi povestește în interviul pentru Media Azi despre situația din media, despre ce îi lipsește jurnalismului autohton și, nu în ultimul rând, despre proiectele Internews pe care le va implementa în următorii cinci ani.
Planeta Chişinău, episodul 3: fotografii de Alexei Gurduza
26.07.2017
Planeta Chișinău, scăldată în razele soarelui, surprinsă în fotografii de Alexei Gurduza, colegul nostru de la Stiripozitive.eu.
    
(Video) La Muzeul Național de Istorie a Moldovei a fost lansat albumul cartografic „Descriptio Bessarabiae”
21.06.2017, 11:16
Lansarea volumului cartografic „Descriptio Bessarabiae” a avut loc, la 20 iunie 2017, la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei. La eveniment au participat autorii lucrării - profesorul universitar Adrian Năstase, Mihai Gribincea şi Ovidiu Dumitru, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Chişinău, istorici, muzeografi, ziarişti, alte persoane, informează MOLDPRES.
(Galerie foto) La Chișinău găsești o mare parte din lume
30.05.2017
La Chișinău găsești o mare parte din lume, începând cu orașul București și terminând cu Paris sau Milano. Ne-am înarmat cu aparatul de fotografiat și am imortalizat străzi din Chișinău care poartă denumiri de orașe din Europa.
    
Organizația non-guvernamentală „Pravozașcitnik” din Federația Rusă
28.04.2017, 12:27
Cetățenii Republicii Moldova care aleg să meargă peste hotare, fie pe o perioadă scurtă, nedeterminată sau cu scopul de a se muta cu traiul acolo, au nevoie de susținere, mai ales când vorbit despre protecția drepturilor migranților. Astfel, Ludmila Korsun, avocată de specialitate, oferă acest suport migranților. Ludmila a creat organizația non-guvernamentală „Pravozașcitnik” din Federația Rusă.
(Video) Plimbările Stiripozitive.eu: Centrul Comunitar pentru Persoane în Etate „Speranța” din satul Costești
12.04.2017
De șapte luni în satul Costești, raionul Ialoveni, funcționează un Centru Comunitar pentru Persoane în Etate „Speranța”. Echipa Stiripozitive.eu a fost în vizită la Costești și a discutat cu Maria Bivol, coordonatoarea proiectului, cu Natalia Petrea, primărița localității și desigur cu echipa și beneficiarii Centrului.
    
(Galerie foto) Au înflorit florile pe strada Florilor și pe alte străzi cu nume de flori și copaci din Chișinău
05.04.2017, 13:29
Au înflorit florile pe strada Florilor, Trandafirilor, Lalelelor, Cireșilor, Nucarilor și pe alte străzi cu nume de flori și copaci din Chișinău. N-am găsit bujori pe strada Bujorilor. Trebuie să mergem în satul Bujor, strada Hâncești, poate acolo vom găsi.
Olga Căpăţină, moldoveanca ajunsă jurnalistă de investigații în Franța
04.04.2017
Jurnalista Olga Căpăţină este născută în satul Lencăuți, raionul Ocnița. Este una din puţinele femei-soldat care a luptat alături de bărbaţi în razboiul din Afganisan şi cel din regiunea transnistreană a țării. Chiar dacă a văzut moartea cu ochii şi a dus o viaţă ca în filme, se pare că anii au trecut pe lângă Olga. Este autoarea cărţilor „Memoriile celor căzuti în Afganistan” şi „Memoriile celor căzuţi în Transnistria”; „Colind afgan” ce a fost tradusă în limba rusă şi limba franceză. Din 2004 locuieşte în Franţa, unde are o frumoasă carieră de jurnalistă de investigaţie.
    
Dumitriţa Ipati, printre cei mai buni 10 elevi din Austria la limba italiană
21.03.2017, 09:32
Este născută în Moldova, la șase ani a plecat cu părinții și fratele în Austria, iar acum se numără printre cei mai buni 10 elevi din Austria la limba italiană. Dumitrița Ipati spune că „este o binecuvântare să poți vorbi mai multe limbi”. Școală, pian, dans, gimnastică și tabăra „DOR”. Dumitrița este o tânără demnă de inspirație pentru toți adolescenții din Moldova care vor să reușească. Aici sau acolo.
(Foto) Fotografii de ieri aduse astăzi pe locurile de atunci (V). Chișinău
02.03.2017
Serialul fotografic de pe Stiripozitive.eu: „Fotografii de ieri aduse astăzi pe locurile de atunci” vine cu un nou episod. În episodul 5, colegul nostru, Alexei Gurduza a mers cu 5 poze vechi ale Chişinăului de odinioară pe aceleaşi locuri şi prezintă o poveste emoţionantă despre noi şi despre locurile noastre dragi.
    
Vești bune de la Valentina Carastan, primărița satului Slobozia Mare, Cahul
06.02.2017, 12:30
Valentina Carastan a fost directoare de școală, iar în 2007 a decis să candideze la funcția de primăriță pentru a aduce un aport și mai mare în satul său natal, Slobozia Mare, Cahul. Este la al treilea mandat și a reușit să realizeze multe proiecte frumoase și să păstreze datinile.
Calendar 2017: Biroul Relații cu Diaspora
01.02.2017
Biroul Relații cu Diaspora a publicat calendarul pentru anul 2017.
    
Planeta Chişinău, episodul 2: fotografii de Alexei Gurduza
12.01.2017, 13:02
Planeta Chișinău îmbrăcată în straie de iarnă surprinsă în fotografii de Alexei Gurduza, colegul nostru de la Stiripozitive.eu.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.