Prima pagină / Locuri / Societate

Societate

Eco-Village Văleni – locul unde tradiția etse ceea ce contează
25.11.2020
Creat în anul 2014, complexul „Eco-Village Văleni” este o afacere socială locală, bazată pe dezvoltarea turismului rural, cultural, vitivinicol și ecoturismului în zona Republicii Moldova. Recent, cu ajutorul unui grant din partea Uniunii Europene și Suedia, pe care l-a obținut sub îndrumarea Asociației Obștești „Perspectiva” din Cahul, prin intermediul Fundației Est-Europene, tânărul Nicu Știrbet a reușit să-și extindă gama de servcii.
    
Fondul pentru Tineri Ialoveni împlinește 10 ani de activitate
01.04.2020, 13:10
Fondul pentru Tineri Ialoveni împlinește 10 ani de activitate, timp în care a crescut generații de tineri care vor să facă schimbări în comunitatea lor. Programul a fost lansat în aprilie 2010 și până în prezent a susținut și implementat inițiativele pozitive din raionul Ialoveni.
Transparența proceselor decizionale pe înțelesul reprezentanților societății civile din raioanele Anenii Noi, Călărași și Strășeni
27.02.2020
Reprezentanți ai 18 organizații ale societății civile locale, Grupurilor de Inițiativă Locală și Grupurilor de Acțiune Locală din raioanele Anenii Noi, Călărași și Strășeni s-au reunit la Durlești pentru prima instruire în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”, implementat de Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis”, în cadrul Programului de grant „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS).
    
„Construim parteneriate, consolidăm transparența și contribuim la dezvoltarea locală” | Interviu cu Președinta Asociației „Institutum Virtutes Civilis”, Liliana Palihovici
17.02.2020, 17:47
12 organizații ale societății civile și 12 administrații publice locale din trei raioane ale țării – Anenii Noi, Călărași și Strășeni, se află în prim-planul unui proiect de promovare a democrației participative și de sporire a transparenței locale, realizat de către Asociația „Institutum Virtutes Civilis” și finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer. Președinta Asociației „Institutum Virtutes Civilis”, Liliana Palihovici, dezvăluie esența proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală” și explică legătura dintre participarea cetățenilor și dezvoltarea comunitară.
Ialoveni: Generația Z, tot mai interesată de scrierea proiectelor de dezvoltare comunitară
12.02.2020
Tinerii beneficiari ai Fondului pentru Tineri Ialoveni au participat la atelierul de instruire „Managementul proiectelor de dezvoltare comunitară”, organizat în perioada 8-9 februarie, în sala de conferințe a Complexului Turistic Costești. Cei peste 35 de tineri participanţi reprezintă grupurile de inițiativă civică și consiliile de tineret din 14 localități ale raionului: Ialoveni, Costești, Horești, Zâmbreni, Mileștii Mici, Cărbuna, Hansca, Văsieni, Ulmu, Sociteni, Molești, Suruceni, Gangura, Horodca.
    
Tinerii perseverenți din satul Recea, raionul Rîșcani, culeg roadele proiectului „Copii și părinți activi”
23.12.2019, 16:46
În data de 22 decembrie 2019, grupul de inițiativă „Tinerii perseverenți” din satul Recea, raionul Râșcani, au participat la Gala bunelor practici, în calitate de realizatori ai proiectului „Copii și părinți activi”, desfășurat în cadrul Programului de Granturi Mici, runda a V-a, al Fondului pentru Tineri Râșcani.
Românii din Portugalia au sărbătorit valorile perene ale neamului
11.12.2019
Asociația Miorița din Portugalia și Asociația Doina Algarve a sărbătorit Ziua Românilor din Portugalia. Cu această ocazie a fost organizat un concert extraordinar cu participarea artiștilor consacrați din Republica Moldova, Corneliu Botgros și Ion Paladi.
    
Republica Moldova prezintă la Geneva tendințele-cheie ale egalității de gen în regiune
30.10.2019, 07:24
Palatul Națiunilor din Geneva, Elveția, găzduiește, la 29 și 30 octombrie 2019, Reuniunea Regională a țărilor UNECE, axată pe Agenda Gender „Beijing+25”, iar Președinta Asociației „Institutum Virtutes Civilis”, Liliana Palihovici, a prezentat, în prima zi a Forumului, concluziile recentelor Consultări sub-regionale „Beijing+25”, organizate la Chișinău cu participarea promotoarelor și promotorilor drepturilor omului și egalității de gen din șapte țări ale regiunii.
„Femei de succes” – Summit 2019. Eveniment al diasporei românești și moldovenești din Germania
17.10.2019
„Sângele apă nu se face”. Așa au spus membrii diasporei românești și moldovenești din Germania, atunci când au hotărât să organizeze în comun un eveniment inedit. Evenimentul va reuni femeile de pe ambele maluri ale Prutului, stabilite cu traiul în Germania, și va avea loc pe 3 noiembrie 2019, în orașul Bad Neuenahr, nu departe de Bonn.
    
Darul Albinelor, afacere socială cu gust de miere
24.09.2019, 13:01
Asociația Copiilor Surzi din Moldova (ACSM) a lansat afacerea cu impact social Darul Albinelor, o prisacă cu 40 de familii de albine care este situată în satul Cimișeni, raionul Criuleni.
Un restaurant moldo-italian a fost deschis la Trento
27.06.2019
Moldoveanul Lilian Enache este cel care a deschis restaurantul Capitol 2 de pe strada Soprassasso 32 și propune un meniu specific moldovenesc cu influențe gastronomice din zona Trento. Noul local este și un spațiu cultural destinat întâlnirilor, serilor tematice și sărbătorilor.
    
Antreprenoriatul social se dezvoltă din granturi europene în stânga Nistrului
25.06.2019, 15:26
Prânzuri gratuite pentru bătrâni și pâine coaptă în sat. După zeci de ani, la Butor se coace din nou pâine și plăcinte. Și aceasta datorită faptului că Asociația „Успешная женщина - центр поддержки и социального развития” din satul Butor, raionul Grigoriopol (de pe malul stâng al Nistrului) a beneficiat de un grant din care a fost deschisă în 2018 întreprinderea socială „Brutăria Домашняя выпечка”.
Premiul mare pentru ansamblul de dansuri populare MOLDOVA la Festivalul Internațional de dans folk din Sanremo–Cannes 2019
17.04.2019
În perioada 9-13 aprilie, ansamblul de dansuri populare MOLDOVA din Atena, din cadrul Uniunii de prietenie Moldo-Elene „Alexandros Ipsilantis” a participat la cea de-a III-a ediție a unuia dintre cele mai prestigioase evenimente din Coasta de Azur – Festivalul Internațional de dans folk din Sanremo – Cannes 2019. Evenimentul este organizat de către instituția municipală a orașului Diano-Marina din regiunea Liguria, Italia și agenția de turism Liguria Travel, cu participarea a 42 de ansambluri din 35 de țări ale lumii.
    
Centrul pentru supravieţuitoarele violenţei în familie din sudul ţării, accesibil şi persoanelor cu dizabilităţi
02.04.2019, 12:12
Centrul din UTA Găgăuzia destinat femeilor care suferă din cauza violenţei va fi accesibil şi pentru persoanele cu dizabilităţi. Instituţia va avea un design universal, adaptat la necesităţile tuturor beneficiarilor şi va fi deschisă până la finele anului curent, în baza unei colaborări dintre PNUD şi Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia.
(Video) Moldovean ca mine nu-i
14.03.2019
O seară excepţională de „Cunoştinţă cu cineastul” a avut loc la America House, unde a fost prezentat filmul documentar „Moldovean ca mine nu-i”, realizat de echipa Studioului „TeleFilm Chișinău”.
    
Grigore Coroi: eTwinning, platforma care mă inspiră să creez!
26.12.2018, 14:00
Elevul Grigore Coroi face parte din istoriile şi proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broşură care prezintă eroii din familia eTwinning.
Nina Babcineţchii: Din fiecare proiect eTwinning elevii învaţă lucruri noi!
20.11.2018
Profesoara Nina Babcineţchii face parte din istoriile şi proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broşură care prezintă eroii din familia eTwinning.
    
Tatiana Dragan: Comunitatea eTwinning reprezintă pentru mine o a doua familie!
19.11.2018, 14:13
Profesoara Tatiana Dragan face parte din istoriile şi proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broşură care prezintă eroii din familia eTwinning.
Lilia Paşa: eTwinning m-a motivat să fiu deschisă schimbărilor!
16.11.2018
Profesoara Lilia Paşa face parte din istoriile și proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broșură care prezintă eroii din familia eTwinning.
    
Vladimir Bulat: Eu nu mă opresc aici, vreau să mă implic în multe alte proiecte!
09.11.2018, 17:35
Profesorul Vladimir Bulat face parte din istoriile şi proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broşură care prezintă eroii din familia eTwinning.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.