Prima pagină / Locuri / Societate

Societate

Toată lunea Bună se invită la „dizABILITY Social Econiomic FEST”
14.09.2018
TOATĂ LUMEA BUNĂ să invită la dizABILITY Social Economic FEST ” - un eveniment unic, care are ca scop promovarea abilităților și talentelor a persoanelor cu dizabilități, precum și să valorificarea potențialul economic, social și politic a acestor oameni pentru bunăstarea țării.
    
Expoziția „Underground Images” la Biblioteca Națională a Republicii Moldova
19.07.2018, 16:26
Expoziția „Underground Images” prezintă o selecție de peste 60 de postere din seria largă concepută la Școala de Arte Vizuale NY menite a fi expuse în sistemul vast al metroului din New York.
(VIDEO) Evenimentul de finalizare a proiectului „Parteneriate pentru Bună Guvernare”. Un proiect cu multă muncă asiduă, succese dar şi planuri de viitor ale echipelor comunitare
18.06.2018
Pe 15 iunie a avut loc evenimentul de finalizare a proiectului „Parteneriate pentru Buna Guvernare”. Proiectul a avut drept scop creșterea nivelului de bună guvernare în trei orașe ale Republici Moldova, selectate în bază de concurs, aşa precum: Cupcini, raionul Edineț, Dondușeni și Strășeni.
    
Peste 140 de femei din diferite regiuni ale Republicii Moldova pot beneficia de instruiri în cadrul proiectului de liderism „Women 4 Leadership”
13.06.2018, 14:32
Peste 140 de femei din diferite regiuni ale Republicii Moldova, interesate de participare în procesul de luare a deciziilor la nivel național și local, pot beneficia de instruiri în cadrul proiectului de liderism „Women 4 Leadership”.
EcoLocal Farmers’ Market
12.06.2018
Asociația Consumatorilor și Producătorilor Ecologici și Artizanali din Moldova anunță într-un comunicat de presă lansarea pieței EcoLocal Farmers’ Market, care va avea loc la data de 30 iunie 2018, în perimetrul centrului de afaceri KENTFORD, bulevardul Ștefan cel Mare, 202. Partener General – compania CTI Capital.
    
(VIDEO) O nouă ediție de distracții și shopping accesibil la aniversarea unui an de activitate Mami&Co
28.05.2018, 17:00
Atmosferă bună şi personaje din poveşti am întâlnit, în acest weekend, într-un parc din capitală.
Vinul Moldovei – record de medalii de aur la Concursul Internațional „Galicja Vitis” din Polonia
25.05.2018
Vinul Moldovei a cucerit prin calitate europeană juriul Concursului Internațional „Galicja Vitis”, care s-a desfășurat între 17 și 18 mai în Polonia.
    
Discuții productive pe marginea combaterii migrației ilegale și criminalității transfrontaliere la frontiera moldo-română
16.05.2018, 16:08
Ofițerii de investigații ai Poliției de Frontieră s-au întrunit astăzi, 16 Mai 2018, într-o ședință de lucru cu omologii din România. Întrevederea a prilejuit trecerea succintă în revistă a dezvoltării relaţiilor de colaborare, a schimbului de experienţă în domeniul combaterii migraţiei ilegale şi criminalităţii transfrontaliere, precum și utilitatea analizei informaţiei în prevenirea şi descoperirea infracţiunilor.
(Video) Evenimentul „ŞTIM să descoperim” s-a desfăşurat în cadrul iniţiativei globale „STEM Discovery Week”, care încurajează studiile în domeniile exacte
07.05.2018
Peste 150 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani s-au convins că științele exacte sunt interesante, iar procesul de învățare a acestora poate fi distractiv după ce au participat la câteva ateliere tematice din cadrul „ŞTIM să descoperim”.
    
(VIDEO) Spectacol de suflet la Filarmonica Națională: „Așa cântă neamul meu”
30.03.2018, 14:50
„Așa cântă neamul meu” este genericul unui spectacol muzical, organizat la 29 martie 2018, la Filarmonica Națională "Serghei Lunchevici", de Liceul Teoretic „Spiru Haret” din Chișinău.
(Foto) Târgul de Cariere 2018: Aici găseşti o mulţime de posturi vacante în cele 50 de companii naţionale şi internaţionale
27.03.2018
Astăzi şi mâine, în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac", peste 50 de angajatori vor fi prezenţi la Târgul de Cariere Chișinău, între orele 10:00 - 17:00. Indiferent de studiile pe care le ai, sau domeniul tău de interes, la târgul din acest an poți găsi oferte de muncă, programe de voluntariat, iar pe lângă acestea şi job-uri care îţi vor permite să lucrezi de la distanţă.
    
„Diaconia”: „Transformă timpul în Super Putere, fii voluntar în campania de Paşti „Masa Bucuriei”!”
13.03.2018, 13:46
Te entuziasmează ideea de a fi o parte activă in comunitatea ta şi de a face lumea din jurul tău mai bună? Nimic mai simplu, Misiunea Socială „Diaconia” recrutează voluntari în cadrul campaniei de Paşti ,,Masa Bucuriei”.
(VIDEO) Pelicula „Şi va fi…”, o producție a studioului cinematografic Buftea (România), în regia lui Valeriu Jereghi
08.02.2018
Acest eveniment are drept scop returnarea, după 25 de ani, a unui tezaur cultural cinematografic Moldovei, din partea Franţei, cu prezenţa înalţilor reprezentanţi ai ambasadelor Franţei, României şi a Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării.
    
(VIDEO) Campania Naţională „Să citim împreună!” a ajuns la ediţia a VII-a
30.01.2018, 15:57
Pe 26 ianuarie a fost lansată campania națională de promovare a lecturii. Pentru desfășurarea cu succes a acestei campanii, bibliotecile publice își vor completa colecțiile prin achiziție sau donații cu un număr suficient de exemplare ale cărţilor „Lumina glasului lăuntric” de Vasile Romanciuc și „Îngerii dispar în ploaie” de Aurelian Silvestru, apărute la Editura „Prut Internațional”, titluri propuse pentru lectura anului 2018.
Mulţumiri din partea Guvernului Republicii Moldova către inspectorii de patrulare care au asigurat ordinea publică la Târgul de Crăciun
17.01.2018
La ceremonia de înmânare a participat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, consilierul Primului ministru, Eremei Priseajniuc, șeful IGP, Alexandru Pînzari și șeful INP, Livii Baziuc.
    
A V-a ediție a sărbătorii pentru copiii diaporei moldovenești din Atena cu genericul „Am venit să colindăm!”
02.01.2018, 14:52
Pe 23 decembrie la Centrul cultural din Atena 39 de copii prezenți și participanți, între vârsta de 3 și 14 ani împreună cu părinții s-au implicat frumos la matineul anual, prezentând un program vast cu obiceiuri și tradiții de Crăciun și Sfântul Vasile.
Concert de Crăciun organizat de moldovenii din Ravenna, Italia
26.12.2017
Pe 17 decembrie, în orașul Ravenna, Italia, a avut loc evenimentul dedicat sărbătorilor de iarnă - „Colindăm, colindăm iarna!”, organizat pentru al doilea an consecutiv de către asociația culturală „Inima Moldovei”.
    
Femeile din Codreanca au vorbit despre provocările cu care se confruntă la nivel local în cadrul Turului de Ascultare „Vocile Femeilor din Moldova”
19.12.2017, 14:58
Turul de Ascultare „Vocile Femeilor din Moldova” Vorbiți cu Noi! a fost lansat în Republica Moldova în aprilie 2017. În cadrul acestuia, femeile din mai multe comunităţi vorbesc împreună cu coordonatoarea de proiect despre cele mai mari provocări cu care se confruntă la nivel local.
Winter Charity Ball 2017
13.12.2017, 16:14
În ajunul Crăciunului, Comunitatea absolvenților programului FLEX, împreună cu Asociația pentru Dezvoltare Creativă și Gender-Centru organizează un bal caritabil. În urma acestui bal, banii adunaţi vor fi donaţi în scop caritabil unei familii tinere cu doi copii. În ajunul Crăciunului, fiecare dintre noi poate fi Moş Crăciun pentru această familie!
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.