Prima pagină / Locuri / Societate

Societate

Tinerii perseverenți din satul Recea, raionul Rîșcani, culeg roadele proiectului „Copii și părinți activi”
23.12.2019
În data de 22 decembrie 2019, grupul de inițiativă „Tinerii perseverenți” din satul Recea, raionul Râșcani, au participat la Gala bunelor practici, în calitate de realizatori ai proiectului „Copii și părinți activi”, desfășurat în cadrul Programului de Granturi Mici, runda a V-a, al Fondului pentru Tineri Râșcani.
    
Românii din Portugalia au sărbătorit valorile perene ale neamului
11.12.2019, 11:01
Asociația Miorița din Portugalia și Asociația Doina Algarve a sărbătorit Ziua Românilor din Portugalia. Cu această ocazie a fost organizat un concert extraordinar cu participarea artiștilor consacrați din Republica Moldova, Corneliu Botgros și Ion Paladi.
Republica Moldova prezintă la Geneva tendințele-cheie ale egalității de gen în regiune
30.10.2019
Palatul Națiunilor din Geneva, Elveția, găzduiește, la 29 și 30 octombrie 2019, Reuniunea Regională a țărilor UNECE, axată pe Agenda Gender „Beijing+25”, iar Președinta Asociației „Institutum Virtutes Civilis”, Liliana Palihovici, a prezentat, în prima zi a Forumului, concluziile recentelor Consultări sub-regionale „Beijing+25”, organizate la Chișinău cu participarea promotoarelor și promotorilor drepturilor omului și egalității de gen din șapte țări ale regiunii.
    
„Femei de succes” – Summit 2019. Eveniment al diasporei românești și moldovenești din Germania
17.10.2019, 12:43
„Sângele apă nu se face”. Așa au spus membrii diasporei românești și moldovenești din Germania, atunci când au hotărât să organizeze în comun un eveniment inedit. Evenimentul va reuni femeile de pe ambele maluri ale Prutului, stabilite cu traiul în Germania, și va avea loc pe 3 noiembrie 2019, în orașul Bad Neuenahr, nu departe de Bonn.
Darul Albinelor, afacere socială cu gust de miere
24.09.2019
Asociația Copiilor Surzi din Moldova (ACSM) a lansat afacerea cu impact social Darul Albinelor, o prisacă cu 40 de familii de albine care este situată în satul Cimișeni, raionul Criuleni.
    
Un restaurant moldo-italian a fost deschis la Trento
27.06.2019, 12:34
Moldoveanul Lilian Enache este cel care a deschis restaurantul Capitol 2 de pe strada Soprassasso 32 și propune un meniu specific moldovenesc cu influențe gastronomice din zona Trento. Noul local este și un spațiu cultural destinat întâlnirilor, serilor tematice și sărbătorilor.
Antreprenoriatul social se dezvoltă din granturi europene în stânga Nistrului
25.06.2019
Prânzuri gratuite pentru bătrâni și pâine coaptă în sat. După zeci de ani, la Butor se coace din nou pâine și plăcinte. Și aceasta datorită faptului că Asociația „Успешная женщина - центр поддержки и социального развития” din satul Butor, raionul Grigoriopol (de pe malul stâng al Nistrului) a beneficiat de un grant din care a fost deschisă în 2018 întreprinderea socială „Brutăria Домашняя выпечка”.
    
Premiul mare pentru ansamblul de dansuri populare MOLDOVA la Festivalul Internațional de dans folk din Sanremo–Cannes 2019
17.04.2019, 13:29
În perioada 9-13 aprilie, ansamblul de dansuri populare MOLDOVA din Atena, din cadrul Uniunii de prietenie Moldo-Elene „Alexandros Ipsilantis” a participat la cea de-a III-a ediție a unuia dintre cele mai prestigioase evenimente din Coasta de Azur – Festivalul Internațional de dans folk din Sanremo – Cannes 2019. Evenimentul este organizat de către instituția municipală a orașului Diano-Marina din regiunea Liguria, Italia și agenția de turism Liguria Travel, cu participarea a 42 de ansambluri din 35 de țări ale lumii.
Centrul pentru supravieţuitoarele violenţei în familie din sudul ţării, accesibil şi persoanelor cu dizabilităţi
02.04.2019
Centrul din UTA Găgăuzia destinat femeilor care suferă din cauza violenţei va fi accesibil şi pentru persoanele cu dizabilităţi. Instituţia va avea un design universal, adaptat la necesităţile tuturor beneficiarilor şi va fi deschisă până la finele anului curent, în baza unei colaborări dintre PNUD şi Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia.
    
(Video) Moldovean ca mine nu-i
14.03.2019, 16:40
O seară excepţională de „Cunoştinţă cu cineastul” a avut loc la America House, unde a fost prezentat filmul documentar „Moldovean ca mine nu-i”, realizat de echipa Studioului „TeleFilm Chișinău”.
Grigore Coroi: eTwinning, platforma care mă inspiră să creez!
26.12.2018
Elevul Grigore Coroi face parte din istoriile şi proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broşură care prezintă eroii din familia eTwinning.
    
Nina Babcineţchii: Din fiecare proiect eTwinning elevii învaţă lucruri noi!
20.11.2018, 14:51
Profesoara Nina Babcineţchii face parte din istoriile şi proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broşură care prezintă eroii din familia eTwinning.
Tatiana Dragan: Comunitatea eTwinning reprezintă pentru mine o a doua familie!
19.11.2018
Profesoara Tatiana Dragan face parte din istoriile şi proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broşură care prezintă eroii din familia eTwinning.
    
Lilia Paşa: eTwinning m-a motivat să fiu deschisă schimbărilor!
16.11.2018, 16:07
Profesoara Lilia Paşa face parte din istoriile și proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broșură care prezintă eroii din familia eTwinning.
Vladimir Bulat: Eu nu mă opresc aici, vreau să mă implic în multe alte proiecte!
09.11.2018
Profesorul Vladimir Bulat face parte din istoriile şi proiectele de succes din familia eTwinning Plus Moldova, povestite recent într-o broşură care prezintă eroii din familia eTwinning.
    
Masă rotundă la Coșnița. Femeile construiesc poduri peste râul Nistru prin abordarea problemelor practice
30.10.2018, 11:07
Satul Coșnița găzduiește, la 30 octombrie 2018, în incinta Consiliului Raional Dubăsari, cea de-a doua masă rotundă din cadrul proiectului „Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice”. Această inițiativă care cuprinde organizarea a trei mese rotunde – la Varnița, la Coșnița și una finală la Chișinău – este realizată de Asociația „Institutum Virtutes Civilis”, cu sprijinul Ambasadei SUA în Republica Moldova.
Toată lunea Bună se invită la „dizABILITY Social Econiomic FEST”
14.09.2018
TOATĂ LUMEA BUNĂ să invită la dizABILITY Social Economic FEST ” - un eveniment unic, care are ca scop promovarea abilităților și talentelor a persoanelor cu dizabilități, precum și să valorificarea potențialul economic, social și politic a acestor oameni pentru bunăstarea țării.
    
Expoziția „Underground Images” la Biblioteca Națională a Republicii Moldova
19.07.2018, 16:26
Expoziția „Underground Images” prezintă o selecție de peste 60 de postere din seria largă concepută la Școala de Arte Vizuale NY menite a fi expuse în sistemul vast al metroului din New York.
(VIDEO) Evenimentul de finalizare a proiectului „Parteneriate pentru Bună Guvernare”. Un proiect cu multă muncă asiduă, succese dar şi planuri de viitor ale echipelor comunitare
18.06.2018
Pe 15 iunie a avut loc evenimentul de finalizare a proiectului „Parteneriate pentru Buna Guvernare”. Proiectul a avut drept scop creșterea nivelului de bună guvernare în trei orașe ale Republici Moldova, selectate în bază de concurs, aşa precum: Cupcini, raionul Edineț, Dondușeni și Strășeni.
    
Peste 140 de femei din diferite regiuni ale Republicii Moldova pot beneficia de instruiri în cadrul proiectului de liderism „Women 4 Leadership”
13.06.2018, 14:32
Peste 140 de femei din diferite regiuni ale Republicii Moldova, interesate de participare în procesul de luare a deciziilor la nivel național și local, pot beneficia de instruiri în cadrul proiectului de liderism „Women 4 Leadership”.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.