Prima pagină / Locuri / Cultură

Cultură

O seară de muzică și vin de Ziua Franței
09.07.2018
Castel Mimi găzduiește, la 14 iulie 2018, de Ziua Franței, o seară de muzică și vin, cu genericul „Lelița Franța Joacă Sârba Moldovenească”. Seara de muzică și vin face parte din turneul rural de șase concerte, susținut un de grup de muzicieni renumiți din Franța, în colaborare cu instrumentiști moldoveni, care prezintă un vast program de muzică clasică basarabeană.
    
Turneul rural „Lelița Franța Joacă Sârba Moldovenească” revine în Moldova
29.06.2018, 13:12
În perioada 12-17 iulie 2018, un grup de muzicieni renumiți din Franța, în colaborare cu instrumentiști moldoveni, vor oferi 6 concerte gratuite cu un vast program de muzică clasică basarabeană.
Ateliere de creativitate consacrate Zilei Naționale a Portului Popular
22.06.2018
Astăzi, 22 iunie, între orele 11:00-14:00, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a fost gazda unui program educativ intitulat: „Pentru mămici, bunicuţe şi cei mici”, dedicat Zilei Naționale a Portului Popular.
    
Prima ediţie a Festivalului dedicat cinematografiei moldovenești s-a desfăşurat în oraşul Atena
19.05.2018, 12:06
Eveniment inedit și în premieră absolută pentru cinematografia moldovenească s-a desfășurat în capitala Greciei în perioada 10-16 mai 2018. În orașul Atena a avut loc ediția I a Festivalului dedicat cinematografiei moldovenești cu titlul „In memoriam Emil Loteanu, retrospectiva filmelor marelui regizor”.
„Expectancy and self-esteem'”, carte lansată de Ecaterina Moga la Biblioteca Municipală „B.P. Hajdeu”
17.05.2018
În incinta Bibliotecii Municipale „B.P. Hajdeu” din Chișinău a avut loc lansarea unei cărți intitulată „Expectancy and self-esteem”.
    
(VIDEO) Muzică live și poezie. Jurnalista Adriana Vasilcov şi-a lansat primul volum de poezii intitulat „Rozmarin”
14.05.2018, 15:38
Jurnalista Adriana Vasilcov și-a lansat cartea intitulată „Rozmarin” la Chișinău în fața unui public select.
La Chişinău a fost inaugurat Orășelul European 2018
14.05.2018
Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a inaugurat pe 12 mai Orășelul European 2018. Evenimentul a avut loc în Grădina Publică "Ștefan cel Mare și Sfânt".
    
„Totul este minunat – de la arhitectură și peisaj până la vinuri”: renumitul bucătar francez, Marc Foucher, în Moldova
11.05.2018, 09:43
„Îmi place că am găsit aici persoane la fel de pasionate ca mine și m-am simțit ca printre semeni”, a exclamat celebrul bucătar francez, Marc Foucher, deținător al titlului Meilleur Ouvrier de France 2004, care s-a aflat, de Ziua Europei, în Republica Moldova, la invitația „Castel Mimi”, și a împărtășit bogata sa experiență internațională la o cină pregătită la renumita vinărie din Moldova.
(FOTO) „Fotografi Lituanieni – câştigători ai premiului naţional lituanian pentru cultură şi artă”. Expoziţie vernisată în incinta Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova
10.05.2018
Biblioteca Națională a Republicii Moldova, în colaborare cu Ambasada Lituaniei în Republica Moldova, a vernisat în incinta BNRM expoziţia Asociației Fotografilor Lituanieni cu genericul „Fotografi Lituanieni – câştigători ai premiului naţional lituanian pentru cultură şi artă”.
    
Fotografii, documente, scrisori din Siberia, afișe de epocă. Toate acestea sunt vernisate la Muzeul Național de Istorie a Moldovei în cadrul unei expoziţii al epocii sovietice
13.04.2018, 13:29
Este prima expoziție din cadrul Muzeului Victimelor Deportărilor și Represiunilor Politice, filială a Muzeului Național de Istorie a Moldovei.
(Video) Om de Cuvânt 2018
07.03.2018
În data de 6 martie 2018, la Librăria din Centru a editurii CARTIER, a avut loc decernarea premiului „Om de Cuvânt”.
    
O nouă carte despre dezvoltarea oraşului Chişinău a fost lansată de către cercetătorul Sergius Ciocanu
16.02.2018, 17:41
Cartea „Orașul Chișinău: începuturi, dezvoltare urbană, biserici (secolele XV-XIX)” a fost lansată la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, autorul căreia este cercetătorul Sergius Ciocanu.
Ziua Internațională a Cititului Împreună, sărbătorită la Biblioteca Națională a Republicii Moldova
01.02.2018
Ziua Internațională a Cititului Împreună(World Read Aloud Day), iniţiat de LitWorld, este un eveniment global la care participă milioane de oameni din peste 100 de țări.
    
Aseară, la Chișinău, a fost lansată cartea „Reconstituiri cu Ileana Popovici”
19.01.2018, 15:49
Aseară, 18 ianuarie la Librăria din Centru din Chișinău, a avut loc lansarea volumului Reconstituiri cu Ileana Popovici de Radmila Popovici, apărut la Editura Adenium.
Iarmaroc artistic dedicat aniversării a 130 de ani a Colegiului de Arte „Alexandru Plămădeală”
16.12.2017
Târgul s-a desfășurat în perioada 12-15 decembrie în incinta Colegiului de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”, fiind coordonat de către studenți.
    
Anatol Croitoru la Clubul Impresii din viaţă şi cărţi
08.12.2017, 14:38
Al 88-lea protagonist în cadrul ședințelor tradiționale ale Clubului "Impresii din viata si carti"- Anatol CROITORU, erou în lupta pentru Integritatea Moldovei, participant la evenimentele de la Nistru din 1992, deținatorul Ordinului „Ștefan cel Mare" și „Credinta Patriei", clasa I.
Teatrul „Licurici” a prezentat spectacole pentru copiii din diasporă din trei ţări europene
07.11.2017
Pe parcursul lunii octombrie, actorii Teatrului Republican de Păpuși „Licurici" din Chișinău, au prezentat spectacole în şase oraşe din Italia, Spania şi Portugalia. Conceput ca o premieră culturală, turneul s-a desfășurat în scopul promovării prin intermediul artei teatrale a valorilor culturale naționale, în particular, a moștenirii literare a clasicilor literaturii.
    
Viața și Muzeul: Colaboratorii Muzeului în viziunea fotografului italian
24.10.2017, 15:12
Colaboratorii Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, văzuți de fotograful Chiara Dazi. Evenimentul a avut loc la 24 octombrie în contextul sărbătoririi a 128 de ani de la întemeierea Muzeului, cuprinzând 25 de fotografii cu angajații instituției.
Lansarea romanului „Cumplite vremi” de Vladimir Beșleagă, la Librăria din Centru
13.10.2017
Librăria din Centru a găzduit lansarea volumului „Cumplite vremi” de Vladimir Beșleagă,care a apărut la Editura Cartier în colecția Cartier popular, coordonată de Gheorghe Erizanu. Evenimentul s-a desfăşurat în incinta Librării din Centru la 12 octombrie, începând cu ora 18:15. A fost prezent un public numeros iar doritorii au avut posibilitatea să procure cartea în cele 4 volume ale sale la un preţ promoţional.
    
Muzeul de Științe Naturale al Universității de Stat din Moldova – locul unde natura e vie
27.09.2017, 13:11
În percepția oamenilor, muzeul este locul vizitat cel mai frecvent de turiști și copii. Vrem să dezbatem această preconcepție. Muzeele nu sunt instituții prăfuite cu ghizi care încearcă să îți bage o informație în cap, ci mai degrabă o instituție ce contribuie la formarea tinerelor generații.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.