Prima pagină / Locuri / Cultură

Cultură

(Galerie foto) La Chișinău unele bănci dispar, iar altele apar
19.10.2016
Lucrarea sculptorului Veaceslav Jiglițchi, ce reprezintă un băiat şi o fetiţă care stau pe o bancă şi privesc atent cum un motan urmărește porumbei, a fost instalată pe strada 31 August 1989 din Chișinău.  
    
10 lucruri din Portugalia care pot inspira Moldova: Iulia Neamțu
15.06.2016, 10:52
Iulia Neamțu a locuit opt ani în Portugalia. Acolo și-a petrecut adolescența, și-a făcut studiile și a reușit să cunoască cultura, obiceiurile și oamenii acestei țări. Iulia a povestit echipei Stiripozitive.eu 10 lucruri din Portugalia care ne pot inspira.
Exemplu de bibliotecă – centru comunitar în Polonia
09.06.2016
Filmul documentar „Europa care inspiră: Polonia”, realizat de echipa „URMA ta” și partenerii săi, aduce în prim-plan și un exemplu în care bibliotecile din Polonia funcționează ca adevărate centre comunitare, iar acest exemplu poate inspira și Moldova.
    
Exemplu de bibliotecă – centru comunitar în Estonia
08.06.2016, 23:38
Filmul documentar „Europa care inspiră: Estonia”, realizat de echipa „URMA ta” și partenerii săi, aduce în prim-plan și un exemplu în care bibliotecile din Estonia funcționează ca adevărate centre comunitare, iar acest exemplu poate inspira și Moldova.
Cărți proiectate pe clădirile din Chișinău, în ajunul Zilei Mondiale a Cărții
22.04.2016
Oare cum ar arăta clădirile din Chișinău dacă ar afișa, de Ziua Bibliotecarului și în ajunul Zilei Mondiale a Cărții, coperțile ale unor cărți ale scriitorilor din Moldova?
    
Stațiile din Costești au valoare artistică
22.04.2016, 12:05
Stațiile din Costești se transformă în capodopere de artă. Inițiativa vine din parte pictorului Alexei Luca, împreună cu un grup de tineri dornici de a pune în valoare proiectul: „Satul meu - culoare pentru suflet”.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.