Prima pagină / Locuri / Stil de viaţă

Stil de viaţă

Angela Zhdanov: 10 locuri din Israel care pot inspira Republica Moldova
05.10.2020
Angela Zhdanov este o moldoveancă, care locuiește cu familia sa în orașul Ma’alot Tarshiha, Israel deja de 13 ani. S-a căsătorit acolo, are doi copii și activează în calitate de asistent medical la o clinică stomatologică. În acest material, Angela ne recomandă 10 locuri de vizitat în Israel, care după părerea sa, ar putea inspira Republica Moldova.
    
(VIDEO) Valentina Al Safdi, fondatoarea salonului Studio Safadi: Nu conta cât lucram, importantă era calitatea
12.06.2020, 14:38
Acum 19 ani Valentina Al Safdi a făcut primii pași în ceea ce presupune a fi hair-stylist, actualmente este proprietara propriului salon Studio Safadi. Pe lângă activitatea în salon reușește să adune o comunitate activă pe rețelele de socializare, să instruiască alte persoane și să educe cei trei copii împreună cu soțul său.
Interviu cu Radu Dumbrava, artistul care a colorat Chișinăul cu picturi murale
22.05.2020
Radu Dumbravă este un tânăr talentat și pasionat de arta murală. Multe dintre lucrările sale ne sunt cunoscute, printre care „Coloana neamului”, „Burebista”, „Băiatul pe bicicletă”, „Peretele Glorie – Decebal”, de care se bucură acum toți locuitorii capitalei, dar și oaspeții ei. Cum și-a descoperit dragostea pentru pictură? Unde găsește inspirația pentru lucrările sale? Ce face în momentele de ezitare? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care Radu Dumbravă ne-a răspuns într-un interviu pentru Stiripozitive.eu.
    
Dorința de a călători „altfel”
12.05.2020, 17:06
Bogdan și Adelina Vlădescu sunt un cuplu de psihologi din București, oameni cu o pasiune și dragoste aparte pentru călătoriile mai neordinare. Din acest considerent, în vara anului 2019, după ani de muncă și perseverență, aceștia au reușit să se pornească în cea mai frumoasă și lungă aventură a vieții. Timp de un an, călătorind cu autorulota alături de cățelușa lor Ancuța, au reușit să viziteze 18 țări din Europa, dar și să-și creeze un canal pe YouTube intitulat „Bogdan Vlădescu”, unde imortalizează cele mai frumoase momente din călătoriile lor și împărtășesc cele mai inedite experiențe. De asemenea, din cauza situației apărute, Adelina și Bogdan au fost nevoiți să rămână izolați într-un parc natural din Spania, la poalele munților Pirinei. Respectiv, de 2 luni cuplul se află în izolare și locuiesc într-o auto rulotă.
Constantin a construit la școală un foișor pentru copii, din grantul Youth Empowerment Program și din strângere de fonduri în satul natal Glinjeni, Fălești
20.11.2019
Proiectul „Împreună pentru o educație de calitate” a fost gândit de Constantin Dombrovschi cu scopul de a schimba lucrurile din localitatea natală. Datorită Programului Youth Empowerment și cu suportul Ludmilei Jalbă, reprezentantă Keystone Moldova, Constantin și-a propus să amenajeze un loc unde locuitorii satului Glinjeni, Fălești, să se odihnească și să-și petreacă util timpul.
    
Picturi murale din Moldova, pe pereții din Suedia
14.06.2019, 11:05
Artista graffiti, Inna Jeleascova, a impresionat Suedia prin intermediul picturii sale murale din orașul Örebro.
Un clișeu olandez, devenit o afacere de succes
21.05.2019
La începutul lunii aprilie, înarmată „cu curaj și entuziasm”, jurnalista originară din Moldova și stabilită cu traiul în Olanda, Oxana Greadcenco, reușește să transforme un clișeu olandez într-o afacere de succes.
    
The Airport
16.05.2019, 12:15
There is probably only one kind of place in the world where people cry whether they arrive or depart: the airport.
Laura Baraga: 10 lucruri din Amsterdam care pot inspira Chișinăul
15.05.2019
Laura Baraga este o tânără moldoveancă stabilită de 2 ani în Amsterdam, Olanda. Pe lângă faptul că studiază Managementul Turismului Internațional la Inholland University of Applied Sciences, Laura are un job part time și obține experiențe frumoase prin intermediul călătoriilor. Acestea sunt 10 lucruri din Amsterdam pe care le poate „adopta” și Chișinăul.
    
Aeroportul
26.04.2019, 10:46
Despre singurul loc în lume unde sunt lacrimi și la plecări, și la sosiri...
Art Story, magazinul care vinde povești
15.04.2019
Pe lângă magazinul Art Story nu poți trece fără să întorci măcar o dată privirea sau fără să faci câteva fotografii. După cum ne-au obișnuit, cei de aici au grijă să creeze adevărate povești atât în decorul deosebit, cât și prin istoriile pe care le spune fiecare lucru vândut aici.
    
Așteptările moldovenilor pentru anul care vine
28.12.2018, 12:39
În ajunul noului an concetățenii noștri se încarcă cu forță și energie pozitivă și creează deja noi planuri și aspirații pentru anul ce vine.
(Foto) Astăzi a fost inaugurată instalaţia "sky transmitter". Aceasta va fi accesibilă în sectorul Botanica al capitalei, la 95 MHz
29.05.2018
Pe acoperişul Colegiului de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” a fost inaugurat public o instalaţie "sky transmitter", acesta reprezintă un proiect artistic realizat de către artistul german de sunet şi media, Frank Schulte.
    
Chișinău-Suceava: un parteneriat viabil pentru o educație de calitate
24.05.2018, 12:22
Recent, un grup de 45 de tineri specialiști din mun. Chișinău, ghidați de reprezentanții Direcției generale, educație, tineret și sport au făcut o vizită de studiu în Suceava. Schimbul de bune practici s-a desfășurat în baza Memorandumului semnat între Guvernele Republicii Moldova și României, Protocolului de colaborare semnat între ministerele educației a acestor două state, precum și în baza unui Acord de colaborare semnat între Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava.
(VIDEO) În capitală s-a desfăşurat cea de-a patra ediţie a Târgului de post VEGAN SHOW
02.04.2018
Ediția 2018 a Târgului de Post Vegan Show, desfășurată la Chișinău pe 31 martie și 1 aprilie 2018, a pus accentul pe stilul sănătos de viață, nutriție echilibrată, produsele autohtone eco, vegane și de post.
    
Adelina Lesan, moldoveanca care împreună cu alți colegi ajută copiii săraci dintr-un sat din Uganda
26.03.2018, 15:44
Adelina Lesan se află în campusul Misiunea Speranta din satul Rubuguri, Uganda. Acolo oamenii au fost alungați din junglă vreo 15 ani în urmă. La început Guvernul le-a oferit o susținere oarecare, dar acum nu mai primesc nimic. Doi ani în urmă, Daniel Ioan Mureșan din România s-a stabilit cu traiul acolo printre ei și a început o lucrare frumoasă.
(VIDEO) „Sunt prima femeie directoare a Institutului de Matematică și Informatică”: Svetlana Cojocaru
22.03.2018
Svetlana Cojocaru este prima femeie care a devenit directoare la Institutul de Matematică și Informatică al Academiei de Științe a Moldovei. Este pasionată de matematică din anii de școală. Aflați mai jos cum a fost parcursul eroinei celei de-a șasea istorii a campaniei „Tu știi că poți”.
    
(VIDEO) „Am știut că pot să fac în viață doar ceea în ce cred”: Alina Radu
19.03.2018, 15:24
Istoria jurnalistei Alina Radu, directoarea Ziarului de Gardă, este a patra istorie pe care o împărtășim în cadrul campaniei „Tu știi că poți”. Alina Radu s-a văzut jurnalistă încă de la grădiniță și acum, zi de zi, își trăiește visul. Ideea de a crea un ziar de investigații a venit din dorința de a informa publicul corect și echidistant. Cum a făcut ea istorie în jurnalismul din Republica Moldova, fiind prima femeie care a înființat un ziar de investigații, aflați mai jos.
Ludmila Ivanova-Tossounian. Omul care apropie Libanul de Chișinău
07.03.2018
Ludmila Ivanova-Tossounian este născută în orașul Chișinău. Este absolventă a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, Facultatea de Filologie, și deține un master în Relații Internaționale al Academiei de Administrare Publică. A activat în cadrul Academiei de Științe a Republicii Moldova –Institutul de Cercetări Interetnice, pentru ca mai apoi să devină Șef de Direcție din cadrul Departamentului Relații Interetnice al Guvernului Republicii Moldova, iar în prezent se află cu familia în Liban, acolo unde este Președinte al Asociației de Prietenie Moldo-Libaneză.
    
Moldoveni stabiliți în Grecia au participat activ la cea de-a 6 ediție a atelierului de creație „Mâini dibace”
28.02.2018, 16:17
Pe 24 februarie familiile de moldoveni stabiliți în Grecia, au participat activ la cea de-a 6 ediție a atelierului de creație „Mâini dibace” dedicat sărbătorilor de primăvară „Mărțișorul” și „8 Martie”.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.