Prima pagină / Locuri / Stil de viaţă

Stil de viaţă

Ludmila Ivanova-Tossounian. Omul care apropie Libanul de Chișinău
07.03.2018
Ludmila Ivanova-Tossounian este născută în orașul Chișinău. Este absolventă a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, Facultatea de Filologie, și deține un master în Relații Internaționale al Academiei de Administrare Publică. A activat în cadrul Academiei de Științe a Republicii Moldova –Institutul de Cercetări Interetnice, pentru ca mai apoi să devină Șef de Direcție din cadrul Departamentului Relații Interetnice al Guvernului Republicii Moldova, iar în prezent se află cu familia în Liban, acolo unde este Președinte al Asociației de Prietenie Moldo-Libaneză.
    
Moldoveni stabiliți în Grecia au participat activ la cea de-a 6 ediție a atelierului de creație „Mâini dibace”
28.02.2018, 16:17
Pe 24 februarie familiile de moldoveni stabiliți în Grecia, au participat activ la cea de-a 6 ediție a atelierului de creație „Mâini dibace” dedicat sărbătorilor de primăvară „Mărțișorul” și „8 Martie”.
A fost lansată campania de informare cu genericul „Implică-te, cunoaște, informează-te!”
06.02.2018
Ziua Siguranței pe Internet 2018 se află la cea de-a XV-a ediție și este sărbătorită în peste 100 de țări din întreaga lume cu sprijinul Comisiei Europene și a celor 31 de Centre Naționale Safer Internet.
    
Daruiește un zâmbet, fii și tu Moș Crăciun!
14.12.2017, 12:50
Începând cu 1 decembrie până pe 24 decembrie, toţi doritorii de a dărui un zâmbet copiilor nevoiaşi, sunt îndemnataţi să doneze: haine, dulciuri, rechizite, produse alimentare greu alterabile, jucării, încălţăminte, etc.
O senzație tare este atunci, când... | Doru Ciocanu
30.10.2017
„Fiecare dintre noi am avut în viață momente, în care să-ți pară că-i gata cu tine. Bineînțeles, din majoritatea dintre ele ieșim cu happy-end, deși unele pot fi și mai puțin fericite”, scrie Doru Ciocanu, autorul recentei cărți „Amintiri de pe planeta M.”, laansată în august la Chișinău. „Bunăoară - exemplifică scriitorul moldovean, stabilit în Canada - când te întâlnești cu ursul. Și ea are ursuleți. Iar tu – un rucsac mare în spate. Sau, când zbori cu parașuta. Și tragi de inel și-l rupi și – nică. Sau când trebuie cu orice preț dezbătut inamicul dintr-o ambrazură. Și luneci. Situații din astea sunt mii, iar în unele dintre ele se întâmplă chiar să nimerim”.
    
Ziua și Noaptea vinului la Castel Mimi
05.10.2017, 12:54
Vinurile Castel Mimi au apărut de recent pe piața din Republica Moldova, dar într-o perioadă foarte scurtă, au reușit să se facă cunoscute și apreciate. În data de 7 octombrie 2017, la Castel Mimi va avea loc unul din cele mai așteptate evenimente ale toamnei – Ziua Vinului și Noaptea vinului. Mai multe despre eveniment poate să ne comunice Cristina FROLOV, directoarea Fabricii de vinuri „Castel Mimi”.
Orașele României din poeziile lui Eminescu | Igor Guzun feat. Sergiu Beznițchi
11.09.2017
Sunt încă atâtea și atâtea lucruri și locuri de descoperit în poezia lui Mihai Eminescu încât avem nevoie pentru asta să trăim mai multe vieți.
    
(Galerie foto) Culori și obiecte colorate la Chișinău
23.06.2017, 13:57
Chișinăul ne poate surprinde uneori, mai ales atunci când ne așteptăm cel mai puțin, cu câteva culori sau obiecte colorate.
Ziua copiilor noştri în Franţa, Italia şi peste tot în lume
07.06.2017
Sute de copii frumoşi, îmbrăcaţi în haine naţionale, pe scenă, alături de părinţii şi bunicii lor – mărturia unor noi generaţii născute şi crescute departe de Republica Moldova. Cântând şi recitând - într-o română atât de firească! - versuri despre copilărie, despre copii rămaşi singuri, despre dorul de ceea ce părinţii lor spun „acasă”.
    
10 lucruri din Suedia care pot inspira Moldova: Valeria Gîndea
29.03.2017, 12:25
Valeria Gîndea este studentă în Suedia, învață la Universitatea Lyon 2, anul III, specialitatea Comunicare. În același timp, ea reușește să descopere misterele și cultura orașului Malmö, al treilea oraș ca mărime din Suedia. Valeria a decis să ne povestească 10 lucruri pe care le putem învăța de la această țară și de la oamenii de acolo.
(Galerie foto) Artă pe gropile din asfalt și trotuare: David Zinn
14.03.2017
David Zinn este un ilustrator și artist stradal american, specializat în lucrări de dimensiuni mici care îi ajută pe oameni, cu ajutorul cretei colorate, să treacă peste gropile din asfalt și trotuare cu zâmbetul pe buze.
    
Portugalia văzută prin ochii Cristinei Burduja
07.03.2017, 12:59
Din aproximativ 200 de cereri depuse pentru a face voluntariat în Portugalia, în cadrul programului Servizio Volontario Europeo din Aveiro, doar două persoane au fost selectate. Moldoveanca Cristinei Burduja crede că este: „Noroc!”. Cristina se află în Portugalia de jumătate de an, însă a reușit să simtă, să guste și să se îndrăgostească de această țară.
Daniela Butuc, moldoveanca de pe cerul lumii. Autoportret | Revista diasporei „MOLDOVA de oriunde”
06.01.2017
„Sunt Daniela Butuc, născută la sudul Moldovei, în satul Tartaul, raionul Cantemir. Fiica mamei și a tatei, doi moldoveni simpli și onești, și sora celui mai bun frate din lume. Părinții ne-au educat și ne-au crescut cum au putut mai bine, în pofida greutăților și lipsurilor din acele timpuri”, mărturisește însoțitoare de bord Daniela Butuc în autoportretul său. Cu ani în urmă, își amintește Daniela, a ajuns acasă, după primul zbor pe cerul latin, cu un zâmbet atât de puternic, „încât mă dureau obrajii”.
    
A intrat și a început a plânge. Despre ce este vorba, afli chiar de la Maia Metaxa
15.12.2016, 12:53
Maia Metaxa, care este specialist în comunicare, rememorează momentele plăcute petrecute la fostul birou BBC. Emoționată până la lacrimi, după ce peste opt ani, a pășit pragul aceluiași etaj și aceluiași birou, ea a hotărât să-și împărtășească trăirile sale pe o pagină de socializare.
(Galerie foto) Viața așa cum este în căminele din Turcia, Belgia, Franța și România
08.12.2016
Așa arată viața în căminele studențești din Turcia, Belgia, Franța și România.
    
Alexandru Nartea, funcționarul de la UNICEF responsabil de 12 țări
08.11.2016, 15:11
De 10 ani activează la UNICEF. Alexandru Nartea, este basarabeanul care a lucrat în mai multe țări începând cu Bhutan, apoi Myanmar, Vietnam, la Oficiul Regional pentru Europa de Est la Geneva, la Oficiul Regional pentru Asia de Sud în Kathmandu, iar din iunie 2015 pentru Insulele Caraibe de Est.
10 lucruri din Lituania care pot inspira Moldova: Loredana Gamurari
31.10.2016
Loredana Gamurari este bloggerița care a călătorit în 32 de țări ale lumii. Dintre toate țările a ales să povestească 10 lucruri pe care le putem învăța de la Lituania. Mai nou, Loredana este unul din „Young European Ambassador” din Moldova. Încercă prin acest mod să promoveze Moldova și să arate latura ei pozitivă și atractivă pentru turiști, cât și să inspire lumea să călătorească.
    
(Foto) Cristina Kelly, pictorița moldoveancă: „Verdele caracterizează Irlanda”
26.10.2016, 15:33
Verde – această culoare este caracteristică pentru Irlanda, spune Cristina Kelly, o pictoriță din Moldova stabilită în Irlanda de ani buni.
Victoria Bodean | O experiență de studii în SUA, acolo unde există incluziune
11.10.2016
Victoria Bodean și-a realizat unul dintre cele mai frumoase visuri datorită programului FLEX. Ea și-a dorit să ajungă în Statele Unite ale Americii pentru a gusta din frumoasa experiență de-a învăța într-un liceu american, de-a trăi într-o familie gazdă și de-a avea posibilitatea să se deplaseze de una singură acolo unde își dorește. În Moldova nu își poate permite să se deplaseze singură, deoarece aici persoanele cu dizabilități nu au acces în toate locurile publice.
    
ASOCIAŢIA ZIMBRU OLYMP, CEHIA | MOLDOVA DE ORIUNDE - REVISTA DIASPOREI
07.10.2016, 12:50
„Asociația ZIMBRU OLYMP îşi ia începutul în anul 2009, atunci când pentru prima oară am depus cererea de a participa la turneul de mini-fotbal al Diasporelor Naţionale în Praga. La acel turneu, aflat la a 11-a ediție, echipa noastră de moldoveni a ocupat locul 5 printre cele 25 de echipe participante”, povestesc membrii asociației pentru MOLDOVA DE ORIUNDE - REVISTA DIASPOREI.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.