Prima pagină / Locuri / Timp liber

Timp liber

Călătorii virtuale din propria locuință: de la Grădina Zoologică din San Diego până la explorarea spațială cu NASA
26.03.2020
Pandemia la nivel mondial a făcut ca sute de muzee, săli de concerte, grădini zoologice și alte spații pentru manifestații culturale să se închidă. Specialiștii ne îndeamnă să păstrăm distanța socială, însă noi o putem face într-un mod pozitiv, cu activități interesante, care să ne mențină starea de bine.
    
Orheiul Vechi - muzeu în aer liber
24.05.2019, 14:29
Orheiul Vechi este amplasat în valea Răutului, pe teritoriul comunei Trebujeni, raionul Orhei. Pe stâncile din albia Răutului sunt săpate o mulțime de peșteri care au aproximativ două mii de ani. În zilele de odihna eu și prietenii mei am hotărât să vizitam Orheiul Vechi. Amatorii călătoriilor se pot bucura de plimbarea de-a lungul Răutului, prin albia râului pitoresc între satele Trebujeni și Furceni. Prietenii mei au diferite păreri despre locurile pitorești.
Rezervația peisagistică „La Castel”, între legende și adevăr
24.05.2019
În nord-vestul Moldovei, în aproprierea satului Gordinești, există un loc unde legendele și realitatea îl fac să prindă viață. Rezervația peisagistică „La Castel” este o arie protejată de stat, fiind de o importanță națională.
    
O zi la Conacul Manuc Bey
22.05.2019, 16:59
21 mai a fost o zi însemnată pentru Complexul istorico-cultural Manuc Bey din orașul Hâncești. De la ora 18:00 până la 21:00, muzeul și-a deschis porțile doritorilor de a-l cunoaște. La eveniment au participat și câțiva artiști din Republica Moldova.
(Foto) Busturi în straie albe – Aleea Clasicilor sub feeria zăpezii
11.01.2019
La fel ca în fiecare iarnă, odată cu sosirea mult așteptatei zăpezi, capitala devine un loc de poveste, iar busturile scriitorilor de pe Aleea Clasicilor profită de ninsoare pentru a-și trage căciuli pe urechi.
    
Academia Dezvoltării și Creșterii Personale – ADC
01.08.2018, 09:22
Asociația Obștească „Alături de Copii” lansează „Academia Dezvoltării și Creșterii Personale – ADC” – oportunitatea perfectă pentru cel mic de a petrece vara într-un mod productiv și util.
Planeta „Târgul de Crăciun” (Galerie foto)
29.12.2017
Târgul de Crăciun e frumos şi ziua şi noaptea, iar echipa Stiripozitive.eu l-a văzut ca pe o planetă frumoasă, emoţionantă...
    
Celebra cântăreață din România, Paula Seling, a fost atracția evenimentului „Mall of Fame” de la Chișinău
13.11.2017, 17:04
Centrul Comercial Shopping MallDova a fost, la 11 noiembrie 2017, gazda proiectului de modă și stil „Mall of Fame”, care se află la cea de-a V-a ediție.
(Galerie foto) Veștile bune de pe Instagram
09.03.2017
Prietenii noștri de pe Instagram călătoresc, merg la muzeu, fac sport, descoperă lucruri interesante și pozitive, și chiar gătesc.
    
(Foto) Graffiti din East Side Gallery, Berlin. Episodul 16
02.02.2017, 11:43
Igor Rotaru a fost, a văzut și a fotografiat graffiti de pe pereții din East Side Gallery, Berlin, loc care atrage mii de turiști pasionați de această artă care însuflețește orice perete și clădire sumbră.
(Foto) Stiripozitive.eu la plimbare prin Chișinău
19.01.2017
Ne-am înarmat cu aparatul de fotografiat și am ieșit la plimbare prin centrul Chișinăului.
    
(Foto) Cristian Barancean: fotograful care reușește să prindă toamna în cele mai colorate haine
24.10.2016, 11:29
Tânărul fotograf Cristian Barancean vede Moldova doar în culori vii, indiferent de anotimpul de afară. Totuși, Cristian reușește să prindă cel mai bine aceste nuanțe toamna: un anotimp plin de magie, căldură și inspirație în Moldova.
(Foto) Pe jos prin toată Moldova
16.08.2016
21 de zile sunt suficiente pentru a merge 500 de kg pe jos, din punctul extrem de nord – Naslavcea până în punctul extrem de sud – Giurgiulești, și a descoperi Moldova. Trei tineri au făcut-o și acum au propria poveste despre țara în care trăiesc.
    
(Galerie Foto) Graffiti-ul devine în vogă. O nouă pată de culoare și-a lăsat amprenta pe un perete din capitală
11.08.2016, 15:41
Despre graffiti toată lumea știe că e un desen cu vopsea făcut ilegal pe mașini, pereți sau autobuze, în general în locuri nepermise. În Chișinău însă, acesta a prins amploare și apare tot mai des pe zidurile și pereții din capitală. De această dată, un graffiti cât un cartier a împânzit Stadionul Dinamo la intersecția străzilor Serghei Lazo și Alexei Sciusev.
(Foto) Pictură murală pe o școală din Capitală
16.06.2016
Clădirile din Chișinău se transformă în adevărate opere de artă. Totul datorită picturile murale care capătă tot mai mult teren în capitală. Petele de culoare sunt împrăștiate de pictorul american Phillip Martin, iar ideea îi aparține Ambasadei Statelor Unite de la Chișinău.
    
(Video) Plimbările Stiripozitive.eu: Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Iunona” din Ștefan Vodă
16.06.2016, 14:16
Specialiștii de la Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Iunona” din Ștefan Vodă le vorbesc beneficiarilor centrului despre diferențele dintre adolescenți și adolescente și le explică că a fi diferit la această vârstă este un lucru absolut normal. Fetele intră mai repede în etapa de dezvoltare pubertară, iar băieții mai târziu.
(Video) Plimbările Stiripozitive.eu: Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Speranța Tinerilor” din Dondușeni
02.06.2016
Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Speranța Tinerilor” din Dondușeni are ramificații de activitate cu tinerii în orice domeniu, răspunzând la fiecare nevoie a adolescenților. Activitatea sportivă este primordială.
    
(Video) Plimbările Stiripozitive.eu: Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Ana” din Drochia
30.05.2016, 16:16
Specialiștii de la Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Ana” din Drochia recomandă adolescenților și nu numai adolescenților să ia neapărat micul dejun, deoarece este esenţial pentru menţinerea sănătăţii şi a energiei.
Plimbările Stiripozitive.eu: Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „NisProtect” din Nisporeni
25.05.2016
În ianuarie 2012, raionul Nisporeni s-a îmbogățit cu mai multă informație. Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „NisProtect” a devenit un prieten ideal pentru adolescenți și părinții lor.
    
(Video) Plimbările Stiripozitive.eu: Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Orhideea” din Leova
24.05.2016, 13:57
Startul relațiilor intime este încă o temă tabu în casele cu adolescenți. Părinții nu știu cum să înceapă discuția, iar de cealaltă parte, tânărul nu știe a reacționa. Specialiștii de la Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Orhideea” din Leova, vin cu sfaturi utile pentru adolescenții care doresc să se implice într-o relație, dar și pentru părinții acestora.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.