Prima pagină / Locuri / Timp liber

Timp liber

Scriitorii de pe Aleea Clasicilor şi-au pus căciulă, palton şi pelerină
20.12.2012
Scriitorii de pe Aleea Clasicilor şi din faţa Bibliotecii Naţionale şi-au pus în această iarnă haine calde, albe.
    
Scaunele de Eugen Ionesco la Teatrul „Alexei Mateevici”
18.12.2012, 14:56
„Am ales piesa lui Eugen Ionesco, fiindcă la un moment dat am înțeles cuvintele: „E absurd să crezi că lumea e absurdă”, mărturisește tânărul regizor Eugen Novicov.
Văratic, localitate erou în toate anotimpurile | FOTO
18.12.2012
Văraticool de la Râșcani e frumos vara. Probabil, a fost întemeiat vara în debutul secolului 17. Dar nici iarna nu e de lăsat și ninsoarea din aceste zile o confirmă.
    
La Soroca toate sunt la locurile lor, adică e bine
22.11.2012, 16:39
La Soroca şi Cetatea e la locul ei, şi Nicolae Bulat, cercetătorul, ghidul şi sufletul Cetăţii, şi Lumânarea Recunoştinţei, şi Nistrul. Deci totul e bine.
9 centre de activităţi pentru copilul tău
11.09.2012
E septembrie, a început un nou an şcolar şi părinţii caută ocupaţii pentru copil – ocupaţii care să-l dezvolte şi intelectual, şi emoţional. Iată aici o listă cu 8 centre din Chişinău, cu activităţi în care puteţi încadra copilul începând cu această lună de septembrie.
    
250 de locuri frumoase din Moldova vizitate cu „Redescoperă Moldova”
03.09.2012, 11:11
15 mii de kilometri parcurşi de 20 de bloggeri din Moldova şi România pentru a descoperi 250 de atracţii
Un moldovean în Zanzibar
21.08.2012
Zanzibarul este o destinaţie despre care au auzit mulţi, dar puţini i-au simţit nisipurile sub picioare. Un moldovean aflat într-o misiune de asistenţă în Republica Democratică Congo, Igor Fetiniuc, s-a aflat în week-end în Zanzibar, un arhipelag de lângă coasta de est a continentului african.
    
Satul Moldova din Estonia
20.08.2012, 22:35
Departe de Moldova, în Estonia, la 145 de kilometri de Tallinn, familia Ambasadorului Republicii Moldova în Estonia, Victor Guzun, a descoperit o localitate care poartă numele „Moldova”.
O călătorie la Dolna la Izvorul Zamfirei
09.05.2012
Izvorul Zamfirei de la Dolna, la 70 de kilometri de Chişinău, încă mai curge şi astăzi, amintind despre timpurile în care se spune că aici s-a întâmplat o poveste de dragoste între poetul rus Aleksandr Puşkin şi o tânără pe nume Zamfira.
    
Orheiul Vechi. O destinaţie turistică pentru ochi, respiraţie şi mers
02.05.2012, 10:47
Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi este binecunoscută multora dintre conaționalii noștri și, la prima vedere, se pare că nu se mai poate afla nimic nou despre ea. Și totuși…
Top 5 peșteri din Moldova
28.04.2012
Suntem înconjurați de peisaje pitorești și locuri nemaipomenite. Pe pământ. Însă la fel de impresionante sunt și frumusețile subterane de pe la noi. Iată un top 5 al peșterilor din Moldova pe care le putem parcurge, uneori, aplecați, spre amuzamentul liliecilor de acolo.
    
Vila cu parc din Mândâc de la Drochia
25.04.2012, 10:40
Pe drumul ce duce dinspre Mândâc spre Cotova, sate așezate pe meleagurile Drochiei, o potecă întoarce spre dreapta. O pupăză veghează din copaci privind curioasă spre trecătorii care se aventurează prin aceste părți.
Un vulcan dintr-o mie: vulcanul noroios din Bărboieni, Nisporeni
23.04.2012
Printre cei peste o mie de vulcani noroioși din întreaga lume, câțiva se află în inimile noastre, pentru că sunt din Republica Moldova. Iar unul dintre ei se află în balta de la marginea satului Bărboieni, raionul Nisporeni.
    
Podul Eiffel de la Ungheni: 135 de ani astăzi
21.04.2012, 15:03
Unul dintre „fraţii” vestitului Turn Eiffel din Paris uneşte cele două maluri ale Prutului, iată, exact de 135 de ani încoace. Podul Eiffel din Ungheni a fost gândit şi proiectat de către renumitul inginer francez Alexandre Gustave Eiffel, de la care construcţia metalică de oţel a şi preluat numele. Pe acest pod feroviar, în drumul său spre Odessa, a trecut în 1885 şi poetul Mihai Eminescu.
Movila Măgura şi crucea de pe ea
17.04.2012
La hotarul raioanelor Ungheni şi Făleşti, pe moşia satului Ţâghira, se înalţă Movila Măgura, o înălţime pe cât de falnică, pe atât de enigmatică. Movila, cu înălţime de 14 metri, se află pe un deal, iar altitudinea absolută a acesteia este de 388 metri, situându-se pe locul doi după mărime în Republica Moldova, după dealul Bălăneştiului.
    
Duruitoarea Veche de milenii
02.04.2012, 10:50
În apropierea satului Duruitoarea Veche, din zona Râșcaniului, se deschide privirii un ținut decorat cu stânci şi grote pe cât de frumos, pe atât de bogat în vestigii ale culturilor preistorice.
Top 5 înălțimi demne de a fi cucerite în Moldova
01.04.2012
Între Nistru și Prut, munții noştri Himalaya şi Carpații sunt înălțimile pitorești. Privite de pe aceste înălţimi, stâncile, dealurile şi landșafturile așternute în față sunt de o frumusețe demnă de a intra în albume.
    
Stolniceni, o cetate mai veche decât Valul lui Traian
30.03.2012, 14:32
În pădurea Stolniceniului, sat aflat în ținutul istoric al Lăpușnei, astăzi raionul Hâncești, s-au păstrat urmele unei cetăți geto-dacice.
Primăvara este mai frumoasă pe „Stânca Dragostei” de pe malul Ciuhurului
28.03.2012
În această primăvară, îndrăgostiții ar putea face o călătorie până la „Stânca Dragostei”, simbol al iubirii și sacrificiului. Ca și celebrul său concurent – balconul personajelor shakespeariene Romeo și Julieta din Verona, stânca de pe meleagurile Râșcaniului aduce la ea tot mai multe perechi de inimi.
    
O altă perlă a Moldovei: Rezervaţia peisagistică „La Castel”
24.03.2012, 15:52
În nord-vestul ţării, la mică distanță de orașul Edineț, găsim peisaje pitoreşti de o rară frumusețe, învăluite în legende. Complexul natural Gordineşti – Buzdugeni – Brânzeni din bazinul râului Racovăţ formează Rezervaţia peisagistică „La Castel”.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.