Prima pagină / Locuri / Timp liber

Timp liber

Mozaicurile care ne fac viața mai colorată. Episodul 7: drumul spre Leuşeni
11.11.2013
Şi aceste mozaicuri care ne-au ieşit în cale pe drumul de la Chişinău la Leuşeni şi înapoi ne-au adus mai multe culori vii în această toamnă oricum colorată.
    
„Asta e Moldova”: un film pentru participanții la Forumul Societății Civile a Parteneriatului Estic
07.10.2013, 15:33
Participații la Forumul Societății Civile a Parteneriatului Estic „Împreună pentru un viitor european” nu au reușit să vadă, în cele două zile de eveniment, toată Moldova. Noi însă îi ajutăm cu acest film.
Mozaicurile care ne fac viața mai colorată. Episodul 6: Bucovăţ, Sipoteni, Pituşca şi Hristoforovca
29.08.2013
Aceste mozaicuri care ne-au ieşit în cale la Bucovăţ, Sipoteni, Pituşca şi Hristoforovca ne-au făcut drumul de la Chişinău la Ungheni mai colorat.
    
Mozaicurile care ne fac viața mai colorată. Episodul 5
05.08.2013, 17:38
Mozaicul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare” se află acolo demult. Floarea multicoloră stă ascunsă de ochii lumii de când a fost construită. Acest mozaic este un exemplu că un lucru poate fi de folos chiar dacă e doar frumos. Este şi povestea mozaicului din sala Gării auto centrale din Chişinău.
Stiripozitive.eu la Iași: „Ia și” privește spre Europa
09.07.2013
Despre Iași am putea vorbi mult. Se spune că Iași e capitala culturală a României. Acum se pregătește să devină capitală culturală europeană. Lucrările de reparație sunt în toi, iar autoritățile locale își cer scuze pentru incomoditățile create, invocând cele 144 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile.
    
Cu bicicleta la barajul de la Dubăsari
03.07.2013, 16:19
Pe vremuri, îndemnul era „Dă-i bici!” Mai nou: „Dă-i cu bicicleta”. Până la Nistru și înapoi. Trei bicicliști au ajuns, duminică, de la Chișinău până pe malul Nistrului pentru a admira peisajele din jur și pentru a promova modul de viață sănătos.
Copacii din spatele busturilor de pe Aleea Clasicilor
26.06.2013
Arțari, castani, brazi, tei și mesteceni. Sunt copacii din spatele busturilor de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare din Chișinău”. Merită și ei privirea și admirația noastră, la fel ca și scriitorii din fața lor.
    
Mozaic la drumul mare (1). De la Chișinău pe drum spre nord
26.06.2013, 10:20
Mozaic pe dreapta, mozaic pe stânga văd trecătorii pe șoselele țării. Iar pentru locuitorii satelor de pe aceste trasee, așteptarea în stațiile de autobuz este mai frumoasă pentru că aproape toate stațiile au mozaicuri.
Rezina există nu doar în Moldova, Rezina există și la Milano
29.05.2013
Unul din conaționalii noștri care s-a aflat în aceste zile în Italia ne-a împărtăşit bucuria de a descoperi Rezina la Milano.
    
O Moldovă frumoasă în fotografiile expertului Viorel Chivriga
21.05.2013, 10:08
Dincolo de cercetări şi comentarii, expertul în agricultură Viorel Chivriga face şi fotografii, pentru că, mărturiseşte el, „ţara asta, a noastră, are locuri foarte frumoase”.
Oare ne putem imagină un spectacol de lumini la cariera din Cosăuţi?
18.05.2013
Ideile interesante sunt molipsitoare, dar să nu ne temem, ele uneori pot transforma infernul în paradis.
    
Un mesager pozitiv din Franţa reafirmă valori universale în perioada sărbătorilor de Paşte
14.05.2013, 09:42
În perioada sărbătorilor de Paşte aceleaşi întrebări despre viaţă şi moarte, sensul existenţei noastre şi al timpului al cărui sfârşit nu ne este cunoscut ne readuc de fiecare dată la meditare.
Mozaicurile care ne fac viața mai colorată. Episodul 4
08.04.2013
Mozaicurile continuă să fie acolo unde erau și până acum: şi la Chişinău, şi la Ungheni.
    
Mozaicurile care ne fac viața mai colorată. Episodul 3: TELERADIO Moldova
12.03.2013, 08:02
Și Televiziunea Națională are câteva mozaicuri care au rezistat în timp. Pe undele dintre ele abia se mai văd formele, iar altele sunt realizate într-o tehnică originală și au rămas, de-a lungul anilor, operă de artă.
Mozaicurile care ne fac viața mai colorată. Episodul 2: Valea Morilor
06.03.2013
Scene sportive, probabil de pe vremea când flacăra olimpică a trecut pe aici, ne întâmpină la intrarea în parcul Valea Morilor.
    
O plimbare la Istanbul cu Sanda Cojocaru
02.03.2013, 13:31
Aflată în aceste zile la Istanbul, Sanda Cojocaru, autoarea Booklett-ei, este ghidul nostru prin acest oraș în care creștinismul și islamul conviețuiesc sub același cer și unde este loc și pentru pisici, și pentru pescăruși.
Mozaicurile care ne fac viața mai colorată. Episodul 1
01.03.2013
Mozaicurile rămase din deceniile trecute stau acum ascunse la Chișinău pe pereții liceelor sau blocurile în pasajele subterane, fiecare personalizat după locul în care se află. Autorii lor au rămas și ei, pentru majoritatea dintre noi, necunoscuți.
    
Stiripozitive.eu la Bruxelles
25.02.2013, 15:09
La Bruxelles a nins şi asta e o veste bună. Iar acolo unde sunt veşti bune sunt şi Stiripozitive.eu
Stiripozitive.eu la Colosseum
21.02.2013
La Colosseum, pe Piaţa Navona şi pe alte câteva locuri memorabile de la Roma au ajuns în aceste zile Stiripozitive.eu datorită prietenilor noştri.
    
Casa Mare Not for Sale pe iPod
20.02.2013, 22:50
Vizita noastră într-o Casă Mare a coincis cu ziua de naştere, la 60 de ani, a artistului Mihai Ciobanu, interpretul celebrului cântec „Casa părintească nu se vinde”.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.