Cultură

(Galerie foto) Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret de la Chișinău
19.04.2018
Astăzi și-a deschis ușile, pentru petru zile, Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret de la Chișinău, organizat la CIE Moldexpo de PRO NOI.
    
Olesea Burduja: „Momente şi experienţe colorate din universul meu, pentru cei ce văd viaţa în alb şi negru”
05.02.2018, 13:34
Expoziţia de artă cu genericul "Oglinzi" (it. "Gli specchi") este prima expoziţie personală a Olesei Burduja, originară din Republica Moldova. Vernisajul va avea loc la 10 februarie, în oraşul Parma (Italia), dar expoziţia va putea fi vizitată până pe 24 februarie.
Dumitru Crudu şi-a lansat volumul „Moartea unei veverite”, la Chişinău (video)
29.01.2018
Dumitru Crudu este prozator, dramaturg şi poet. A debutat în 1994, cu două cărți în același timp, iar de atunci a mai publicat încă patru volume de poezie. Începând cu anul 2008, a început să publice și proză, iar unul dintre romanele sale a fost publicat în Cehia, în traduceră cehă, în 2017. Este vorba despre romanul „Oameni din Chișinău", tradus de Jiri Nasinec. Cea mai nouă cartea a sa de proză a apărut la Editura Univers și se cheamă „Moartea unei veverițe”.
    
Peste 300 de participanţi au cântat în cor vestirea nașterii lui Hristos la Festivalul Național Colinde, Colinde
25.12.2017, 15:29
Evenimentul a fost organizat de Asociația Muzical-Corală cu sprijinul financiar al Fundației lui Vlad Plahotniuc, Edelweiss.
Universitatea de Stat din Moldova şi-a desemnat Oratorul
18.12.2017
La data de 14 decembrie a avut loc finala concursului „Oratorul USM 2017. Evenimentul, organizat de Autoguvernarea Studenților Universității de Stat din Moldova și-a desemnat câștigătorii sub egida juriului format din: Tamara Berzoi, Dorina Arsene și Dumitru Rău ( câștigătorul ediției precedente).
    
Expoziție de artă cu vânzare organizată de Hospice Angelus Moldova
15.12.2017, 12:39
Lucrările expoziţiei de artă cu vânzare organizată de Hospice Angelus Moldova se desfăşoară în perioada 8- 22 decembrie, între orele 15.00-20.00. Organizatorii vă invită să achiziționați în scop caritabil ceea ce vă place mai mult. Vinul de calitate e din partea casei!
Cel mai tare eveniment dedicat tinerilor moldoveni din Italia: „O3M Şou la garaj”
13.12.2017
Pe data de 9 decembrie 2017, Asociația tinerilor moldoveni din Italia „O3M” a organizat cea dea doua ediție a concertului „O3M Șou la garaj”, sub înaltul patronaj al Ambasadei Republicii Moldova în Italia. Evenimentul s-a desfășurat în incinta clubului Pentatonic din oraşul Roma în prezenta comunității tinerilor moldoveni din regiunea Lazio din peninsula.
    
Zilele Filmului Moldovenesc la Orhei au luat sfârșit
27.11.2017, 15:05
Zilele Filmului Moldovenesc la Orhei ce s-au desfășurat în perioada 23-26 noiembrie au luat sfârșit. În ultima seară de proiecții, spectatorii și invitații au avut șansa de a mai viziona filme „Made in Moldova" pe marile ecrane și participa la discuții în care regizorii și protagoniștii acestora au dezvăluit mai multe detalii și istorii de pe platourile de filmare.
Dialog între studenții români și moldoveni despre cinema și media
24.11.2017
La 21 noiembrie, departamentul de Cinematografie și Media al Facultății de Teatru și Televiziune de la Universitatea Babeș Bolyai, în colaborare cu Biblioteca Municipală Bogdan Petriceicu Hașdeu a organizat evenimentul Dincolo de ecran: Scenariul & Regia, în care a avut loc o discuție dintre studenții români și moldoveni despre cinema și media.
    
Zilele Filmului Moldovenesc la Orhei și-au deschis larg ușile
24.11.2017, 10:10
Pe 23 noiembrie a fost dat startul primului eveniment de film național din Republica Moldova: „Zilele filmului moldovenesc la Orhei”.
Federația Dansului Modern și de Estrada din Moldova a sărbătorit 15 ani de activitate
16.11.2017
La data de 12 noiembrie, Federația Dansului Modern și de Estrada din Moldova au organizat un campionat cu ocazia jubileului a 15 ani. În cadrul evenimentului au fost prezente peste 50 de echipe din toate colțurile Republicii.
    
Vești bune de la editura Cartier. Octombrie 2017
08.11.2017, 14:59
Editura Cartier vine cu noutăți pozitive. Cărțile Cartier pot fi procurate online pe shop.cartier.md și în toate librăriile bune din România și Republica Moldova. Ebook-urile pot fi procurate pe iBooks.
Sute de persoane s-au adunat la deschiderea festivalului Anim'est Chişinău 2017
27.10.2017
Primul şi unicul festival de animaţie din România s-a mutat acum 7 ani la Chişinău şi a devenit primul şi unicul festival de animaţie din Moldova!
    
„Tandem” - lansat cu somptuozitate la Biblioteca Municipală „B. P. Hașdeu”
19.10.2017, 17:43
Nuvela „Tandem" a Corinei Bezdîga a fost lansată cu mult fast la Biblioteca Municipală „B. P. Hașdeu" la data de 18 octombrie.
Realitatea în spațiul post-sovietic la expoziția Cub Gri
19.10.2017
Vernisajul de artă fotografică și video Cub Gri a fost expus la Galeria de Artă Bunker la 17 octombrie, la care au participat șase artiști din Ucraina, Germania și Republica Moldova.
    
Peste 3.500 de spectatori la Zilele Filmului Românesc la Chişinău
18.10.2017, 18:22
Evenimentul a fost organizat de casa de producție ROVA FILM din România și Asociația Cineaștilor Independenți din Republica Moldova ALTERNATIVE CINEMA. Timp de patru zile, publicul a putut vedea opt dintre cele mai noi şi mai de apreciate filme româneşti, printre care „Bacalaureat", de Cristian Mungiu, „Ana, mon amour", de Călin Peter Netzer, sau „Fixeur", de Adrian Sitaru.
În premieră, la Chișinău un seminar „ Lecții de viață cu Roza Syabitova”
13.10.2017
Co-prezentatoarea emisiunii „Davay Pojenimsea” Roza Syabitova a venit pentru prima oară la Chișinău și le-a adus pe „tavă” la seminarul „Lecții de viață” cele mai utile sfaturi pentru toate femeile din Republica Moldova. Un eveniment unic și inedit organizat de revista „Aquarelle”.
    
Zilele Filmului Românesc la Chișinău 2017
13.10.2017, 15:51
Gala de deschidere a Zilelor Filmului Românesc (ZFR) a avut loc pe data de 12 octombrie. Cel mai important festival ce promovează cultura filmului prin proiectarea celor mai de succes titluri clasice ale cinematografiei românești a continuat tradiția și în acest an la Chișinău. Filmele vor fi proiectate până pe 15 octombrie la cinema Odeon, intrarea este gratuită.
Spectacolul „Omul Pernă” jucat de studenții AMTAP
12.10.2017
Studenții anului IV ai Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice organizează pe data de 11, 12 și 13 octombrie, în incinta universității, începând cu ora 17:00 un spectacol de teatru „Omul-Pernă” de Martin McDonagh.
    
Începe a treia ediţia a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău
12.10.2017, 12:37
O nouă ediţie a Zilelor Filmului Românesc la Chișinău. Sunt aşteptaţi toţi doritorii mâine la Gala de deschidere care va începe la ora 18:00 la Cinematograful ODEON. În această ediție vor fi invitați speciali din România: Marian Crișan, organizator, director ROVA Film; Nae Caranfil, regizor; Ionuț Mareș, critic de film, Laura Georgescu, specialist în montaj.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.