Cultură

(Video) Avanpremiera cărții VINIL COLLECTION de Igor Guzun
04.09.2018
Încrederea este singurul sinonim adecvat pentru fundament. În baza încrederii se construiește, o lucrare, o carte, o relație, o viață, iar oamenii contribuie la înmulțirea faptelor bune și frumoase.
    
CARTE ȘI VIN cu scriitoarea Lilia Bicec
23.08.2018, 15:23
Scriitoarea originară din Moldova, Lilia Bicec, care locuiește și creează în Italia, a revenit pentru câteva zile acasă pentru a împărtăși bucuria apariției unei noi cărți.
Galerie de Artă Modernă: Andrei Mudrea
13.08.2018
Vino să vezi o adevărată comoară, ascunsă chiar în centrul Chișinăului. Descoperă o colecție de lucrări originale și unice care sfidează așteptările și concepțiile despre Arta Modernă din Republica Moldova și nu doar.
    
Seară de muzică și vin: Radu Zaplitnîi & Violeta Grecu, 9 august 2018
08.08.2018, 13:01
Radu Zaplitnîi (acordeon) & Violeta Grecu (voce) - doi artiști originari din Republica Moldova care și-au câștigat renumele internațional la Veneția, în Italia, revin în aceste zile acasă pentru a susține o seară de muzică și vin.
Atelier pentru copii Designed by Me
07.08.2018
Trăiește din plin ultima lună de vară alături de ZIPhouse la o serie de ateliere creative pentru copii, unde într-o atmosferă jucăușă și plăcută vom da frâu liber imaginației și vom creea decorațiuni hand-made ce îți vor aminti de clipele deosebite petrecute în timpul vacanței.
    
Şcoala de vară cu pictoriţa Cezara Kolesnik: „Claude Monet - sursele picturii moderne”
06.08.2018, 11:33
În perioada 7-11 august 2018, la Şcoala de Artă „Ion şi Doina Aldea Teodorovici” din oraşul Corneşti, Ungheni, se desfășoară atelierele practice pentru copii şi adulţi, în cadrul proiectului „Şcoala de Vară cu Cezara Kolesnik: „Claude Monet - sursele picturii moderne”. Iar a doua etapă va avea loc la Chişinău, la Biblioteca Naţională.
Corul de cameră „Credo” a obținut premiul II la Festivalul-Concurs Coral Internațional pentru Tineret „Gavriil Musicescu” de la Iași
09.07.2018
Corul de cameră „Credo” al Departamentului Trupelor de Carabinieri a participat cu succes în cadrul Festivalului-Concurs Coral Internațional pentru Tineret „Gavriil Musicescu”, organizat de către Asociația „Iubire și Încredere” Iași în partenereriat cu Primăria Municipiului Iași, prin compartimentul Centenar, în cadrul Programului Centenar al Primăriei Municipiului Iași 2017-2020.
    
AL 6-LEA AN DE IA MANIA! Legendele de pe Nistru învie pe 8 iulie 2018 la Holercani!
05.07.2018, 14:58
Noutatea acestei ediții a Festivalului „Ia Mania” este lansarea cărții „POVEȘTI ȘI LEGENDE DE PE NISTRU”, scrisă de echipa K Lumea.
Povești și legende de pe Nistru au fost adunate într-o carte inedită
25.06.2018
Știați de Știma Nistrului, povestea de dragoste a lui Laur și Teia sau de legenda întemeierii satului Tîrnauca? Douăzeci de povești și legende culese de la locuitorii satelor Holercani, amplasat pe malul drept și Tîrnauca, de pe malul stâng, au fost adunate în cartea „Povești și legende de pe Nistru”. A fost posibil datorită sprijinului financiar oferit de Uniunea Europeană, în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD.
    
Află care sunt impresiile Svetlanei Matvievici, autoarea blogului Orheianca.eu, despre festivalul DescOPERĂ
20.06.2018, 15:02
Festivalul DescOPERĂ face parte din campania de promovare a Moldovei ca destinație turistică, „Fii Oaspetele Nostru" și este organizat sub egida brandului turistic de țară Pomul Vieții și a brandului național Vinul Moldovei.
Renumitul arhitect și profesor în conservarea patrimoniului arhitectural, Stefano Francesco Musso a venit la Chișinău cu o lecție deschisă
14.06.2018
Stefano Francesco Musso, renumitul arhitect și profesor în conservarea patrimoniului arhitectural, a venit la Chișinău pentru a ţine o lecție deschisă privind „Provocările, competențele și meseriile lumii contemporane pentru conservarea patrimoniului construit”.
    
Ziua Copiilor și sărbătoarea celor 12 ani de la fondarea Asociației „Miorița” din Portugalia
12.06.2018, 11:02
„Hai mai bine despre copilărie să povestim, căci ea este veselă și nevinovată și drept vorbind, acesta-i adevărul”. Cine oare este persoana care nu și-ar dori, măcar pentru o zi, să revină în lumea copilăriei! Așa au făcut membrii Asociației „Miorița” din Portugalia, în duminica de pe 10 Iunie 2018, atunci când au sărbătorit Ziua Copiilor și cei 12 ani de la fondarea asociației.
Ziua Copilului sărbătorită la Viena, Austria, cu un spectacol de poveste
05.06.2018
Ziua Internațională a Copilului a fost prilejul care a determinat Asociația „ProMoldova” să organizeze la 2 iunie 2018, în incinta Teatrului Pygmalion din Viena un minunat spectacol de teatru pentru copiii moldovenilor din Austria.
    
(Foto) Rafturile Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova s-au completat, astăzi, încă cu peste 1600 de titluri
25.05.2018, 15:40
Ambasada Italiei în Republica Moldova a organizat, astăzi, Ceremonia de donație de carte către Biblioteca Națională a Republicii Moldova, acțiune realizată cu sprijinul Excelenței Sale, Valeria Biagiotti, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Italiei în Republica Moldova.
Locul I şi Cupa prestigiosului concurs Internațional de pian din Italia „Città di San Donà di Piave”, câştigate de Catherine de Caraman
24.05.2018
Pianista Catherine de Caraman, în perioada 15 - 20 mai 2018, a participat la un nou concurs în Italia, unde a şi obţinut locul I și Cupa concursului Internațional de Pian „Città di San Donà di Piave”.
    
Vino la iProsop - de Duminica Mare!
23.05.2018, 11:53
La data de 27 mai 2018, în satul Selemet, r-nul. Cimișlia se va desfășura cea de-a III-a ediția a Festivalului iProsop.
(VIDEO) Tradiţii, muzică, dansuri dar şi oaspeți sosiți din toate colțurile țării. Toate acestea vor fi în cadrul Festivalului Tradiţiilor „Duminica Mare”
18.05.2018
Festivalul Tradițiilor „Duminica Mare” a fost lansat în anul 2010, la inițiativa Asociației Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural – „ANTREC Moldova” în parteneriat cu Consiliul raional Florești și primăria satului Domulgeni. Festivalul este organizat, anual, în localitatea Domulgeni, aceasta fiind cunoscută prin așezarea pitorească a vetrei satului și tradițiilor străvechi de preparare a mezelurilor afumate. În acest an, evenimentul se va desfăşura la 27 mai 2018.
    
Jurnalista și scriitoarea Olga Căpățână şi-a lansat la Chişinău trei cărţi
17.05.2018, 16:11
Jurnalista și scriitoarea Olga Căpățână și-a lansat trei cărți în incinta Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova.
Şase medalii pentru tinerii atleţi moldoveni la concursul internaţional MLADOST (Bulgaria)
14.05.2018
Delegaţia FAM la concursul internaţional de atletism pentru juniori MLADOST, care s-a ţinut pe 12 mai a.c. în or. Ruse din Bulgaria, a constat din şase atleţi şi un antrenor (Vadim Hranovschi).
    
(Video) Mesajul renumitului bucătar francez, Marc Foucher, care vine în Moldova să pregătească o cină de Ziua Europei
07.05.2018, 23:32
Renumitul bucătar francez, Marc Foucher, Meilleur Ouvrier de France, care vine în Moldova să pregătească de Ziua Europei o cină în aer liber la Castel MIMI, a dezvăluit câteva dintre bucatele care vor fi servite pe 9 mai 2018. Înainte de asta însă a transmis un mesaj video.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.