Cultură

Romanul „URMA PAȘILOR EI. Iulia Hasdeu între viaţă și nemurire” de Adriana Ungureanu a fost lansat la Chișinău
23.04.2019
Pe 20 aprilie, într-o atmosferă primăvăratică, autoarea de peste Prut, Adriana Ungureanu a pornit împreună cu cititorii de la Chișinău pe urmele celei care a fost Iulia Hasdeu.
    
Reînnoiește biblioteca la Salonului Internațional de Cartea pentru Copii și Tineret
11.04.2019, 16:04
În perioada 11-14 aprilie, în incinta C.I.E Moldexpo, circa 100 de edituri din țară și de peste hotare își prezintă noutățile editoriale în cadrul Salonului Internațional de Cartea pentru Copii și Tineret, ediția a XXIII-a.
Adriana Ungureanu lansează cartea „URMA PAȘILOR EI. Iulia Hasdeu între viaţă și nemurire”
08.04.2019
Pe 20 aprilie, ora 13:00, Adriana Ungureanu va lansa cartea „URMA PAȘILOR EI. Iulia Hasdeu între viaţă și nemurire”, dedicată personalității literare Iulia Hasdeu.
    
„Descoperă Moldova Rurală” – târg de promovare a produselor autohtone
03.04.2019, 19:26
La data de 3 aprilie 2019 scuarul Palatului Republicii s-a transformat într-un adevărat târg de artizanat al producătorilor autohtoni, de la articole vestimentare și bucate până instrumente muzicale și obiecte de decor.
Hai la teatru!
02.04.2019
Săptămâna bună se cunoaște de la început... sau după evenimentele pe care le avem în agendă. Teatrele din capitală își continuă stagiunile, așa că noi îți recomandăm câteva spectacole pe care le puteți viziona în această săptămână.
    
La depănat povești
03.03.2019, 21:04
Ajuns la cea de-a IV-a ediție, concursul povestitorilor „Hai mai bine despre copilărie să vorbim”, desfășurat în cadrul Zilelor Creangă, a adunat de această dată circa 100 de elevi din mai multe licee din Chișinău. Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, care organizează acest concurs, a creat toate condițiile necesare ca fiecare să-și poată spune povestea. Din cele două săli pline cu elevi, însoțiți de profesori și părinți, se tot auzeau voci de copii, mai mari și mai mici, care povesteau despre șotiile, năzbâtiile, peripețiile lor sau ale părinților și bunicilor.
Chipul femeii în arta plastică
27.02.2019
O serie de lucrări de pictură şi grafică dedicată femeii au fost expuse la Muzeul Naţional de Artă, venită să consfinţească chipul femeii ca sursă nesecată de inspiraţie a spiritelor artistice.
    
Expoziție de pictură și fotografie „I’m Art’’.
20.02.2019, 17:53
La data de 19 februarie 2019, la Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu”, a avut loc evenimentul de deschidere a expoziției de pictură și fotografie „I’m Art”. Aceasta cuprinde 40 de picturi și 30 de fotografii și este organizată de către Centru de Informații GENDERDOG-M, care este unica organizație din Moldova care luptă pentru drepturile persoanelor LGBT.
O seară cu „Săgeţi” şi „Parodii”
18.02.2019
Plină de amintiri și umor – așa s-a petrecut „Seara Poetică Petru Cărare”, dedicată apariţiei volumelor „Săgeţi” şi „Parodii”. Deși interzisă în timpul Uniunii Sovietice pentru caracterul său provocator care a indignat autorităţile anilor `70, cartea „Săgeţi” a adunat la re-lansarea sa nume notorii ale literaturii autohtone.
    
Vernisajul celor patru anotimpuri
14.02.2019, 17:17
Sala cu Orgă a devenit gazda unui vernisaj , plin de farmec şi culoare ,al pictorului Alexandru Alavaţchi.
60 de ani de artă, cuprinși în brațele unei cărți
13.02.2019
Criticul de artă Ludmila Toma a analizat şase decenii de pictură, grafică și sculptură și și-a prezentat viziunile în monografia sa „Procesul artistic în Republica Moldova (1940-2000)”, lansată recent la Muzeul Naţional de Artă. Volumul cuprinde ilustrarea, datarea şi expunerea viziunilor proprii asupra picturii, graficii şi sculpturii din perioada respectivă, dar şi o relatare a faptelor la care Ludmila Toma a fost martor ocular.
    
Alexei Colîbneac. Expoziţia aniversară
31.01.2019, 16:51
La data de 29 ianuarie, la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova, a avut loc inaugurarea expoziţiei aniversare a lui Alexei Colîbneac.
Expoziţie de artă tradiţională chineză
30.01.2019
La data de 30 ianuarie, în cadrul Muzeului Naţional de Artă al Moldovei a avut loc deschiderea expoziţiei de arta tradiţională chineză.
    
Lansarea cărţii „Bomboane colorate” de Ana Onică
25.01.2019, 17:12
La data de 25 ianuarie, în incinta Bibliotecii Naționale, a avut loc lansarea cărţii „Bomboane colorate” de Ana Onică.
Expoziție personală „Linie și culoare”
25.01.2019
Pentru a ține piept frigului de afară și a vă încălzi sufletele cu ARTĂ, vă propunem spre atenție expoziția cuplului de artiști plastici Vitalie și Antonia Grișciuc.
    
National Geographic Photo Camp. Expoziția „Construind poduri între comunități”
22.01.2019, 14:20
În primăvara lui 2018, Soroca a găzduit prima tabăra National Geographic în Moldova, organizată de Internews în Parteneriat cu National Geographic Society.
(video) 100 de cămăşi basarabene salvate de la dispariţie
17.01.2019
Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală a devenit gazda unei expoziţii excepţionale a 100 de cămăşi tradiţionale. Cele 100 de cămăşi fiind refăcute după prototipul primar al elementelor portului tradiţional românesc.
    
Repertoriul spectacolelor din acest week-end
17.01.2019, 12:51
Timpul de afară încă nu este favorabil pentru ieșiri în aer liber, de aceea, dacă încă nu știți cu ce să vă ocupați week-end-ul acesta, am creat o listă cu spectacolele ce vor avea loc în zilele de sâmbătă și duminică pentru a vă crea dispoziție pe tot parcursul săptămânii ce vine.
Repertoriul Teatrului Național „Satiricus Ion Luca Caragiale” pentru luna ianuarie
09.01.2019
Ca de fiecare dată, toți iubitorii de artă sunt așteptați cu brațele deschise la Teatrul Național „Satiricus I. L. Caragiale” din Chișinău pentru a vă bucura sufletul atât cu piese consacrate, cât și cu premiere. Pentru luna ianuarie, teatrul vă propune următoarele titluri.
    
De revelion ne apropiem sufletește
31.12.2018, 16:21
Tradiții și obiceiuri, acestea sunt calitățile pe care le pun în valoare locatarii unei curți din capitală. De la mic la mare, cu toții se adună în fiecare an pe terenul din curtea blocului pentru a sărbători revelionul într-o ambianță călduroasă și familială.Concert inedit cu muzică, dansuri, urături, colinde, tradiții frumoase și multă voie bună, sunt doar câteva mici plăceri de care au avut parte cei prezenți la eveniment.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.