Cultură

(Foto) Gala Studenților Originari din Republica Moldova, ediția a III-a
23.12.2015
La 22 decembrie, 25 de studenți din Moldova, care își fac studiile în străinătate au fost premiați la GSORM, ediția a III-a, pentru rezultate academice și extra-curriculare remarcabile obținute pe parcursul anului 2015. Deasemenea, alți trei tineri reveniți în țară au primit premii pentru istoriile lor motivaționale și impactul pe care au reușit să-l creeze prin activitatea lor în Republica Moldova.
    
(Foto) Târgul anual de caritate „Feeria darurilor”, ediția a V-a
20.12.2015, 20:40
În aceste zile, la molDeco a avut loc cea de-a V-a ediție a „Feeriei darurilor”, dedicată cadourilor pentru bărbați. La eveniment au participat 17 producători autohtoni care și-au expus și au vândut daruri pentru „EL”. Scopul caritabil al acestei ediții a fost colecatarea banilor pentru vioara Anei OBOROC, o tânără talentată, care dorește să cânte la instrumentul său adevărat.
(Foto) Rezumatul și bucuriile evenimentului „Moldova Mon Amour” de la Bordeaux: Oxana Ramat
17.12.2015
„A fost ‪Moldova Mon Amour‬, o dragoste împlinită”, mărturișete într-un mesaj, Oxana Ramat, organizatoarea evenimentului „Moldova Mon Amour”, care s-a desfășurat în perioada 12-13 decembrie, la Bordeaux, Franța.
    
(Video) Trailerul oficial al cărţii „VINIL” de Igor Guzun
03.12.2015, 12:26
Cartea „VINIL” de Igor Guzun, apărută recent în librării, va fi lansată la Chişinău, la 9 decembrie 2015, miercuri, ora 15.00, în cadrul unul eveniment public găzduit de Biblioteca Municipală „B.P.Hașdeu”.
(Foto) Deschiderea expoziției și premierea laureaţilor Concursului de arte vizuale „Egalitatea de gen în viziunea tinerilor”
30.11.2015
În contextul Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor și a lansării Campaniei „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen", a avut loc deschiderea expoziției și premierea laureaţilor Concursului de arte vizuale „Egalitatea de gen în viziunea tinerilor”, la 27 noiembrie, în incinta Facultăţii de Arte Plastice a Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice.
    
(Foto) Lansarea cărții „Românii în goana după happy-end” de Bogumil Luft
26.11.2015, 10:43
La 25 noiembrie 2015, la Biblioteca „Onisifor Ghibu” a fost lansată cartea „Românii în goană după happy-end” de Bogumil Luft.
(Foto) Festivalul Național de Muzică Corală „A ruginit frunza din vii” ediția a III-a
23.11.2015
În perioada 1 - 21 noiembrie 2015, la Chișinău s-a desfășurat cea de-a III-a ediție a Festivalului Național de Muzică Corală „A ruginit frunza din vii”, organizat de Asociația Muzical Corală din Moldova.
    
(Foto) „Concursul ART Podium este o bună pistă de lansare pentru tinerii designeri”: Mariana Cojuhari
11.11.2015, 18:49
Mariana COJUHARI este câștigătoarea Festivalului Internațional de Modă ART Podium din acest an și a împărtășit cu Stiripozitive.eu bucuria acestui succes și ne-a mărturisit despre emoțiile pe care le-a avut în timpul pregătirilor și a evenimentului.
(FOTO) Vernisajul Expoziției MĂD IN MOLDOVA de Ștefan Eșanu în mesaje și imagini
05.11.2015
Art-salonul molDeco găzduiește în perioada 5- 21 noiembrie expoziția MĂD IN MOLDOVA de Ștefan Eșanu, o „altfel” de expoziție, după cum spun organizatorii, dar și vizitatorii de la lansarea expoziției, care a avut loc ieri, 4 noiembrie.
    
(FOTO) Lansarea cărții „Apocalipsa după Stalin” de Gică Manole la Liceul Teoretic „Spiru Haret”
23.10.2015, 16:40
La 24 octombrie 2015, Liceul Teoretic „Spiru Haret” din Chișinău a găzduit evenimentul de lansare a cărții „Apocalipsa după Stalin” de Gică MANOLE.
Serată literară dedicată marelui poet Grigore Vieru la Cluj-Napoca, cu studenţi originari din Republica Moldova
22.10.2015
Marţi, 20 octombrie 2015, în „Aula Magna” a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca s-a desfășurat serata literară dedicată marelui poet de peste Prut, Grigore Vieru, sub genericul: „Dacă n-ar fi iubirea, m-aş teme de viaţă”.
    
Artistul moldovean Ion Bolocan participă la Expoziția Internațională „Sculpture & Ceramics Exhibition”, la Royal Opera Arcade Gallery de la Londra
20.10.2015, 13:13
Ion Bolocan participă cu cinci lucrări la Expoziția Internațională „Sculpture & Ceramics Exhibition”, inaugurată aseară, 19 octombrie, la Royal Opera Arcade Gallery (ROA), doi pași de la scuarul Trafalgar, în jurul căruia sunt concentrate mai multe galerii de artă reputabile, printre care și National Gallery (Galeria Națională), care anual e vizitată de milioane de admiratori ai frumosului.
(Foto) Cele 3 lansări ale cărțiilor „Oare Luna Are Casă?” și „Floarea Sufletului” de Liuba Sârbu
15.10.2015
O retrospectivă a celor 3 lansări în Moldova, România și Canada, ale cărților de poezii „Oare Luna Are Casă?” și „Floarea Sufletului” de Liuba Sârbu.
    
Valentin Boghean cu aproximativ 4 milioane de vizualizări pe Youtube într-un feat cu CIA „Dacă aş putea”
04.09.2015, 11:44
Interpretul Valentin Boghean se apropie de 4 milioane de vizualizări pe Youtube într-un feat cu formaţia CIA la piesa „Dacă aş putea”.
(Foto, video) Ana Popenco despre „Istoriile rochiilor uitate”
02.08.2015
Recent, la Salonul „molDeco” a avut loc lansarea primului proiect numit „Истории забытых платьев”, în traducere din limba rusă, „Istoriile rochiilor uitate” din conceptului artisit „Дневник”/„Jurnalul”, inițiat de Ana Popenco cu contribuția considerabilă a Nataliei Mitereva și Olgăi Zibalo. Despre emoțiile de după lansare, succesul și continuitatea proiectului ne-a povestit pe scurt chiar Ana Popenco.
    
(Foto) Festivalul Internațional „Nopțile Pianistice”, ediția a XIII-a
29.06.2015, 12:03
În perioada 24-30 iunie, la Chișinău se desfășoară cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Internațional „Nopțile Pianistice”, eveniment organizat la Sala cu Orgă.
(Foto) La Paris a avut loc lansarea cărții „Fabule moderne” de Tatiana Ţîbuleac
17.06.2015
Ieri, 16 iunie, la Paris a avut loc lansarea cărţii „Fabule moderne” de Tatiana Ţîbuleac. O altfel de lansare, cu altfel de invitaţi.
    
(Video) Defilări cu aplauze și emoții la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice
16.06.2015, 14:49
Și în acest an, studenții Facultății de Design Vestimentar de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice au susținut teza de licență pentru care s-au pregătit și au așteptat-o 4 ani.
(Video) Concursul colectivelor de fanfară din municipiul Chișinău, ediția a XXII-a
20.05.2015
Pe 17 mai, trompeta, fluierul, clarinetul, cornul s-a auzit în Grădina Publică Ștefan cel Mare. Acolo a avut loc Concursul colectivelor de fanfară din municipiul Chișinău.Evenimetul care îşi propune să promoveze muzica în rândurile tinerei generaţii, a ajuns anul acesta la cea de-a XXII-a ediţie.
    
(Galerie foto) Festivalul Național de Interpretare Corală „Gavriil Musicescu”, ediția a IV-a
09.05.2015, 14:48
Festivalul Național de Interpretare Corală „Gavriil Musicescu”, ediția a IV-a a avut loc în perioada 7-8 mai, la Chișinău. Pe scenă au urcat formaţii corale de copii şi de tineret din instituţii de învăţământ artistic din țară.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.