Cultură

(Video) Spirit de sărbătoare și aromă de ceai într-un concert al trupei „Pată de ceai”
23.12.2016
Spiritul sărbătorilor și aroma de ceai a fost simțită într-un concert al trupei „Pată de Ceai” organizat pentru a oferi publicului o atmosferă de sărbătoare. Cei prezenți au putut savura colinde adaptate într-un stil jazz și indie. De asemenea, au admirat expoziția de fotografie cu tematica – „Iarnă de Ceai”, prin care conaționalii noștri au arătat unde i-a prins iarna în acest an.
    
(Video) Expoziție de artă vernisată de viitorii designerii de interior și susținută de UNFPA
19.12.2016, 11:23
Talentul, imaginația și dorința de construi lumea în care vor să trăiască i-au motivat pe cei 130 de tineri designerii de interior de la Centrul de Excelență în Construcții să prezinte cât să și scoată la licitație 160 de lucrări artistice. Astfel, vor să exprime viziunea lor asupra schimbărilor și combaterii factorilor de risc, cât și să reflecte opinia asupra Fondul ONU pentru Populație în Republica Moldova, care a lansat și susținut acest proiect.
Denis Roșca, câștigătorul Science Slam 2016
14.12.2016
Cartea de Aur a Basarabiei și a Republicii Moldova a fost recunoscută cea mai bună cercetare științifică dintre toate cele participante la Science Slam, pe data de 13 decembrie 2016. Dintre cei trei finaliști, Denis Roșca a fost cel mai persuasiv în promovarea imaginii țării noastre prin intermediul realizărilor marilor noștri inventatori.
    
(Video) „Vara în care mama a avut ochii verzi” – noua carte lansată de Tatiana Țîbuleac la Chișinău
09.12.2016, 15:49
După ce a impresionat cu „Fabule moderne”, Tatiana Țîbuleac a revenit la Chișinău pentru a lansa cea de-a doua carte. „Vara în care mama a avut ochii verzi” este titlu romanului, care se bucură deja de succes în rândul cititorilor. Lansarea a avut loc la o Librăria din Centru și a adunat colegi, prieteni, inclusiv părinții autoarei.
(Video) „Bandiții” și Intelighenția basarabeană azi” de Vasile Ernu, lansate la Librăria din Centru
25.11.2016
Scriitorul Vasile Ernu a revenit la Chișinău, orașul de suflet, orașul adolescenței pentru a lansa la Librăria din Centru cele două volume de carte „Bandiții” și Intelighenția basarabeană azi”. Alături de scriitor au fost prietenii și colegii de breaslă.
    
(Galerie foto) O, brazi frumoși
24.11.2016, 11:24
Expoziția Brazilor de Crăciun a fost inaugurată astăzi, 24 noiembrie, strada Mitropolit Dosoftei 100. Aproximativ 50 de brazi vă așteaptă să-i admirați și să-i votați.
(Foto) PREMIILE Festivalului de Comedie 2016. Două trofee „ pentru cel mai bun spectacol”
16.11.2016
La data de 13 noiembrie, pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” au fost anunțate premiile celei de-a XXVIII-a ediții a Festivalului Național de Comedie, după opt zile de teatru pe pâine:
    
Un nou premiu internațional pentru regizorul moldovean Grigore Becket
15.11.2016, 11:34
Un nou premiu internațional pentru regizorul moldovean Grigore Becket și proiectul lui de film, „Alive in Moscow”: „Midpoint Scholarship Award ” la Connecting Cottbus 2016!
(Video) Liceul „Spiru Haret” s-a îmbogățit în acest an cu 211 talente | Gala Debutanților, ediția a II-a
01.11.2016
Acum două luni, 211 elevi au pășim pentru prima dată pragul Liceului „Spiru Haret”, iar pe 31 octombrie acești copii, elevi în clasa a 5-a au avut ocazia să prezinte pe scena Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” talentele lor.
    
Sunt aproape peste tot. Bandiții intră și în librării. „Bandiţii”, o carte de Vasile Ernu
01.11.2016, 12:24
Nu era de-ajuns că sunt aproape peste tot. Bandiții au intrat în tipografie. Bandiții intră și în librării, în scurt timp. „Bandiţii. Mică trilogie a marginalilor”, o carte de Vasile Ernu.
Monument - simbol al monedei de 1 ban, inaugurat la Chișinău
13.10.2016
„Ban pe ban clădește casa” este sloganul monumentului inaugurat la Chișinău în ajun de hram. Obiectul de artă a fost instaurat la intersecția străzilor „Mitropolit Gavriil Bănulescu - Bodoni” și „Constantin Tănase”. Monumentul reprezintă moneda națională, mai exact este o monedă simplă de 1 ban.
    
(Video) Ziua Mondială a Educației, sărbătorită altfel la Liceul „Spiru Haret”
06.10.2016, 11:41
De 50 de ani, pe 5 octombrie marcăm Ziua Mondială a Educației. Această zi se dedică cadrelor didactice și este încă o ocazie minunată să le mulțumim pentru efortul care îl depun pentru a crește generații frumoase. La Liceul „Spiru Haret” din Chișinău, această zi a fost sărbătorită mai deosebit decât în anii precedenți. În fața liceului a fost instalat bustul lui Spiru Haret, celui care a înfăptuit reforma sistemului educațional și a fost ferm convins că învățământul joacă un rol de regulator social și de remediu la numeroase carențe ale societății.
Cumpără și citește o carte a unui scriitor din Moldova: Tatiana Slivca
28.09.2016
Promovează informația, valorile folclorului, cât și lectura - Tatiana Slivca, jurnalista care acceptat să participe la campania online „Cumpără și citește o carte a unui scriitor din Moldova” inițiată de Stiripozitive și eLibrăria. Tatiana prețuiește cărțile autorilor autohtoni, deoarece este de părere ei sunt cei care și-au adus aportul la perpetuarea culturii noastre și peste hotare. Și dacă astăzi, în țări îndepărtate ale lumii se știe despre Republica Moldova, este și meritul lor.
    
(Galerie foto) Anetta Dabija, sub egida Ministerului Culturii al Republicii Moldova a inaugurat expoziția fotografică „Ușile Chișinăului: deschidere spre viitor”
27.09.2016, 15:21
În contextul acțiunilor consacrate sărbătorii a 25 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova, dar și a Zilelor Europene ale Patrimoniului, inițiativă a Consiliului Europei care se desfășoară în această perioadă în circa 50 de țări-parte ale convențiilor europene referitoare la patrimoniului cultural, Anetta Dabija, sub egida Ministerului Culturii al Republicii Moldova a inaugurat expoziția fotografică „Ușile Chișinăului: deschidere spre viitor”. Expoziția este dedicată tinerilor care știu să-și manifeste capacitățile și atitudinea civică într-un mod deosebit.
Cumpără și citește o carte a unui scriitor din Moldova: Stela Botez
26.09.2016
Campania online „Cumpără și citește o carte a unui scriitor din Moldova” inițiată de Stiripozitive și eLibrăria continuă. Interpreta de muzică populară Stela Botez poartă o doză de mândrie pentru cei care pot scrie o carte. Stela apreciază lucrările scriitorilor autohtoni, de aceea ne-a expediat o serie de poze, ce redau pasiunea ce o are nu numai pentru cântat, ci și pentru citit.
    
La Cahul va avea loc prima ediție a Festivalului Internațional de Film Documentar pentru Schimbare Socială – „MOLDOX”
22.09.2016, 16:30
În Moldova se va desfășura în premieră Festivalului Internațional de film documentar „MOLDOX”. Prima ediție va avea loc în orașul Cahul în perioada 25-29 septembrie 2016 și are misiunea de a încuraja implicarea socială prin filme documentare.
(Video) Piesa shakespeariană „Hamlet” jucată în premieră oficială de către 11 deținuți pe viață
19.09.2016
Deținuții de la Penitenciarul nr.17 de la Rezina, au jucat în premieră oficială piesa „Hamlet” de Shakespeare. După cinci luni de pregătire intensivă, cei 11 condamnați la închisoare pe viață, alături de alți patru actori profesioniști de la Teatru Național „Mihai Eminescu”, au creat un adevărat spectacol de lumini, sunete și secvențe inedite, regizate de către Luminița Țâcu.
    
(Galerie Foto) Lansarea cărții VINIL de Igor Guzun la București
10.09.2016, 12:53
Pe 9 septembrie 2016, Centrul Multicultural Cetatea Artelor de la București a găzduit lansarea cărții VINIL de Igor Guzun. Evenimentul de pe Henri Coanda, nr. 38 a reunit scriitori, actori, diplomați, oameni de afaceri, funcționari și arbitri de fotbal într-o acțiune prietenoasă care a demonstrat că, de fapt, cărțile pot să treacă Prutul și în sens invers, de la Chișinău la București
Valeriu Curtu impresionează printr-o expoziție de caricatură
07.09.2016
Expoziția de caricatură a lui Valeriu Curtu se regăsește în incinta Muzeului Național de Artă al Moldovei. Vernisajul conține 45 de lucrări (caricaturi). Vernisajul a început de la 1 septembrie și va dura până la data de 11 septembrie.
    
(Video) Cartea „Sus la codru” de Aurel Ciocanu a prins o nouă viață
06.09.2016, 10:19
„Sus la codru” este cartea lui Aurel Ciocanu care a fost readusă la viață în aceste zile de editura „Cartier”, după ce pictorul Lică Sainciuc a colorat desenele primei ediții alb-negru, din anul 1977, iar fiul poetului, Doru Ciocanu, a venit din Canada la Chișinău ca să lanseze această carte.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.