Prima pagină / Evenimente / Societate

Societate

Expoziția care te inspiră
04.12.2019
La cea de-a treia ediție a expoziției de fotografie, 12 protagoniști din diferite localități ale Republicii Moldova, femei și bărbați, transmit mesaje incluzive și pozitive, vorbesc despre provocările și realizările din viețile lor.
    
Dezvoltarea mecanismelor de finanțare directă a proiectelor OSC din bugetul public – concluzii și recomandări
02.12.2019, 17:26
Cancelaria de Stat, Asociația „Institutum Virtutes Civilis” și Centrul European pentru Legislație Non-profit au reunit reprezentanți ai sectorului asociativ, experți naționali și internaționali în cadrul unei mese de discuții cu subiectul „Dezvoltarea mecanismelor de finanțare directă a proiectelor OSC din bugetul public”.Totodată, au fost prezentate concluziile și recomandările studiului privind finanțarea directă a Organizațiilor Societății Civile de către stat în Republica Moldova.
COMpEC – Comunitatea pentru o Educație de Calitate: Educația în viziunea mediului de afaceri
28.11.2019
Comunitatea pentru o Educație de Calitate, inițiată de Fundația Soros-Moldova, s-a reunit pentru un nou atelier de discuții, axat de data aceasta pe viziunea mediului de afaceri asupra educației.
    
LION’S DEN - barbershop în centrul Tiraspolului
27.11.2019, 12:03
La sfârșitul lunii octombrie a avut loc deschiderea întreprinderii sociale, barbershop-ul LION’S DEN, inițiat de ONG-ul „Centrul Media” cu suportul financiar al Uniunii Europene și cofinanțat de Suedia, prin intermediul Fundației Est-Europene.
„Liberă”, un spectacol non-verbal despre violența în rândul femeilor, a ajuns și la Coșnița
25.11.2019
Locuitorii din satul Coșnița, raionul Dubăsari, au fost spectatorii celei de-a 16-a reprezentații a spectacolului Liberă a Teatrului MADE, din cadrul turneului pe care îl desfășoară prin localitățile din țară. Evenimentul a fost unul de conștientizare a fenomenului violenței în bază de gen și cum acesta poate fi combătut.
    
Totalurile Târgul Național al inițiativelor locale în cadrul proiectului „Construim punți, depășim bariere"
12.11.2019, 12:16
Fundația Est-Europeană, în perioada 7-8 noiembrie, a desfășurat Târgul Național al inițiativelor locale în cadrul proiectului „Construim punți, depășim bariere". Târgul Național a reunit reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale de pe ambele maluri ale Nistrului, beneficiari ai proiectului, cât și oaspeți din partea organizațiilor internaționale și ai ambasadelor din Republica Moldova.
Gala „Premiul media pentru tineri 2019” – spațiu de promovare a tinerilor
11.11.2019
Un nou eveniment marca Centrul Media pentru Tineri a avut loc pe 10 noiembrie. Gala „Premiul media pentru tineri 2019”, aflată la cea de a patra ediție, a anunțat câștigătorii proiectului. Peste 12 tineri au fost premiați cu diplome, cărți, telefoane performante, cărți electronice, dar și o cameră foto-video.
    
Peste 100 de reprezentanți și beneficiari ai ONG-urilor participă la Târgul inițiativelor locale
08.11.2019, 12:36
Organizații non-guvernamentale de pe ambele maluri ale Nistrului, participante în cadrul proiectului „Construim punți, depăşim bariere”, implementat de către Fundația Est-Europeană, participă în cadrul unui târg al inițiativelor locale.
Voluntarii din regiunea de sud sunt invitați să aplice la „Festivalul Regional al Voluntarilor din regiunea de Sud 2019”
07.11.2019
Asociația Obștească „Perspectiva”, în parteneriat cu Primăria municipiului Cahul, invită voluntarii din regiunea de sud să depună dosarele la „Festivalul Regional al Voluntarilor din regiunea de Sud 2019”.
    
Consiliul Național al Tineretului din Moldova încurajează participarea tinerilor în procesul decizional
04.11.2019, 17:06
Pe 2 noiembrie, Consiliul Național al Tineretului din Moldova a desfășurat instruirea "Participarea semnificativă a tinerilor în procesul decizional la nivel local: Comisia de co-management și modul de funcționare".
Gala Inițiativelor de Tineret 2019
31.10.2019
Pe 27 octombrie, la Cahul, a avut loc evenimentul Gala Inițiativelor de Tineret din cadrul Programului de Granturi Mici 2019, ediția a VI-a. Cele mai bune grupuri de inițiativă au fost premiate și făcute cunoscute pentru întreaga comunitate.
    
50 de profesori de la instituții europene au participat la Seminarul „Trans History”
30.10.2019, 14:17
50 profesori din Ucraina, Germania, Ungaria, Polonia, Slovacia și Republica Cehă, printre care și 22 de cadre didactice din Moldova au participat la Seminarul Trans History, privind cultura și istoria evreiască din regiune. Seminarul s-a desfășurat la complexul EcoVillage, în satul Rîșcova, r.Criuleni, între 25-27 octombrie.
Centrul Media pentru Tineri te invită la „Talk Forum – Reușesc! Comunitatea mă susține”
24.10.2019
S-au înscris în programul de minigranturi Youth Empowerment, au scris proiecte și au câștigat bani pentru a face o schimbare în satele lor. Cei patru tineri și tinere au construit foișor pentru copii, au amenajat terenuri de sport și au restabilit parcuri. Vineri, 25 octombrie, de la ora 15:30, te invităm la Tekwill, la Talk Forum 2019 să-i cunoști și să le ascultați discursurile.
    
„Citește critic mass-media” – expoziție informațională
23.10.2019, 15:26
Un alt eveniment dedicat aniversării a 40 de ani a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova a avut loc astăzi în incinta facultății. Expoziția concepută și realizată în colaborare cu Centrul Media pentru Tineri sub denumirea „Citește critic mass-media” a urmărit scopul de a educa tânăra generație cum să facă față fluxului informațional și cum să deosebească informațiile veridice de cele false.
COMpEC: Imaginea educației pornește de la imaginea profesorului
15.10.2019
Mai mult de 90 la sută dintre respondenții unui sondaj realizat de către Centrul Educațional Pro Didactica printre cadrele didactice și manageriale percep statutul profesorului în societate ca fiind unul negativ spre mediu
    
Radio Chișinău serbează 80 de ani de emisie
09.10.2019, 17:52
Recent, Radio Chișinău a marcat 80 de ani de la prima sa apariție în casele ascultătorilor. La evenimentul de serbare a celor 80 de ani de emisie, eu fost prezenți Președintele Director General al Societății Române de Radiodifuziune Georgică Severin; Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, istorici, oameni de cultură și jurnaliști.
„Omorâți prin înfometare”
04.10.2019
Documentarul „Omorâți prin înfometare” a fost prezentat, recent, la Biblioteca Națională a Republicii Moldova. Filmul a reflectat detalii cutremurătoare din perioada anilor 1946-1947, detalii care au reușit să nu lase indiferent niciun spectator.
    
Ediția a cincea a Forumului Mass-Media va avea loc la 4-5 noiembrie 2019
03.10.2019, 15:05
În zilele de 4 și 5 noiembrie, la Chişinău va avea loc Forumul Mass-Media 2019, la care sunt invitaţi jurnaliști, editori, manageri media, alți colaboratori ai redacțiilor din Republica Moldova, reprezentanți ai organizaţiilor şi asociaţiilor de media, agenţiilor de publicitate, mediului academic aferent formării profesionale jurnalistice, experți din țară și de peste hotare.
Librarius Cafe - prima librărie de tip cafenea din Chișinău
01.10.2019
Familia Librarius „s-a completat cu un membru nou”, Librarius Cafe, prima librărie de tip cafenea din Chișinău. Deschiderea Librarius Cafe a fost însoțită de miros de cafea, muzică vie, autorii cărților pe care le găzduiește în incinta sa, senzația de „acasă” și desigur multe cărți.
    
Prilej de sărbătoare pentru Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a USM
30.09.2019, 15:51
Lecție publică, amintiri, împărtășire a experiențelor și dans. Astfel au luat start manifestările dedicate celor 40 de ani ai Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.