Prima pagină / Evenimente / Societate

Societate

„Parteneriatele cu organizațiile necomerciale prestatoare de servicii sociale sunt o soluție eficientă și nu foarte costisitoare” | Interviu cu Liliana Palihovici
29.11.2020
Acum câțiva ani Asociația „Institutum Virtutes Civilis” a lansat un dialog pentru eficientizarea mecanismului de finanțare a societății civile din bugetul public, având în acest efort doi parteneri-cheie: Cancelaria de Stat și Centrului European pentru Legislație Non-profit...
    
Masă rotundă axată pe Proiectul Regulamentului-cadru cu privire la mecanismul de finanțare nerambursabilă directă a proiectelor organizațiilor societății civile
20.11.2020, 15:03
Proiectul Regulamentului-cadru de finanțare nerambursabilă directă din bugetul public a proiectelor organizațiilor societății civile a fost prezentat și discutat în cadrul unei mese rotunde, desfășurată on-line cu participarea autorilor acestei inițiative, partenerilor guvernamentali și reprezentanților societății civile, experților internaționali și alte părți interesate în crearea unor parteneriate pentru finanțarea transparentă a sectorului non-profit.
#RupeTăcerea! – mesajul unui flashmob organizat la Chișinău
19.11.2020
Tot mai mulți copii din Republica Moldova sunt supuși agresiunilor sexuale. Pentru a preveni acest fenomen, Consiliul Europei a organizat un flash-mob, prin care a îndemnat minorii care au trăit o astfel de experiență tragică, să #RupăTăcerea! Acțiunea este organizată în cadrul proiectului „Combaterea violenței asupra copiilor în Republica Moldova” și are loc în contextul Zilei Europene privind Protecția Copiilor împotriva Exploatării Sexuale și a Abuzului Sexual, marcată anual în data de 18 noiembrie.
    
Plus un Tânăr Votează!
13.11.2020, 14:52
Plus un Tânăr este o inițiativă venită din partea unui grup de tineri, format din reprezentanții Consiliilor Raionale și Municipale de Tineret, membrii organizațiilor nonguvernamentale, activiști civici care îndeamnă la valorificarea potențialul tinerilor în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie 2020.
Ziua ușilor deschise la Centrul de Afaceri Techno Textil Hub. Întreprinderile partenere pot beneficia de utilaje de ultimă generație
11.11.2020
Recent, Centrului de Afaceri Techno Textil HUB, împreună cu Incubatorul de Afaceri din Soroca au organizat ziua ușilor deschise. Evenimentul a oferit, reprezentanților mai multor întreprinderi textile, șansa de a lua cunoștință cu utilajele de ultimă generație folosite de către Techo Textil Hub. După o sesiune de discuții, cei prezenți au avut parte de o excursie prin laboratoarele de lucru a organizației și au putut urmări în acțiune utilajele noi.
    
Programul de Granturi Mici 2020
09.11.2020, 11:08
Echipa Fondului pentru Tineri Orhei a lansat Programul de Granturi Mici 2020, în cadrul căruia tinerii își implementeză ideile, focusându-se pe prioritățile: „Spații alternative de clasă în aer liber” și „Spații verzi și creative în curtea școlii”.
Pledoarie pentru contractarea serviciilor sociale și modificarea legislației în domeniu în Republica Moldova
03.11.2020
Nevoia de contractare a serviciilor sociale și de modificare a legislației în domeniu în Republica Moldova s-a aflat în prim-planul mesei rotunde cu genericul „Contractarea serviciilor sociale – situația în domeniu și lansarea propunerilor de modificare a legislației în domeniu”, organizată în regim on-line la 3 noiembrie 2020.
    
PARTENERIAT PENTRU DIALOG ȘI ACȚIUNE: lansarea unui proiect axat pe dezvoltarea, implementarea și monitorizarea politicilor publice locale incluzive
29.10.2020, 10:00
Crearea și dezvoltarea unui parteneriat de dialog și acțiune în domeniul politicilor publice incluzive la nivel local s-a aflat în prim-planul unei ședințe on-line, desfășurate cu participarea reprezentanților acestei inițiative – Asociația „Institutum Virtutes Civilis” și Consiliul Raional Ialoveni și a societății civile.
2,5 milioane de profesori și studenți din 130 de țări își unesc forțele și acționează în folosul planetei, prin colaborări online. Republica Moldova, printere țările participante
27.10.2020
În luna octombrie a acestui an, peste 2,5 milioane de elevi din 132 de țări se reunesc în cadrul proiectului „Climate Action Project”. Scopul acestuia este de a mobiliza tinerii să acționeze în vederea îmbunătățirii situației climatice.
    
Educația pentru media în școli: ce învață elevii și de ce asta contează
30.09.2020, 15:31
Centrul pentru Jurnalism Independent lansează miercuri, 30 septembrie, al doilea episod al podcastului intitulat „Podcast cuMinte”. În această ediție, jurnalista Ana Sârbu discută cu profesoara Cristina Cernei despre disciplina Educația media în școală: ce învață elevii și de ce asta contează.
Conferința finală a proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală: reușite și experiențe
28.09.2020
Lideri comunitari, reprezentanți ai administrațiilor publice locale, ai societății civile și ai Grupurilor de Acțiune Locală din trei raioane implicate în proiectul „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală” – Anenii Noi, Călărași și Strășeni – s-au reunit, la 25 septembrie 2020, în cadrul unei conferințe finale pentru a-și împărtăși reușitele și experiențele.
    
PROGRAM DE INSTRUIRE A COORDONATORILOR DE VOLUNTARI
10.09.2020, 18:17
Ești coordonator/coordonatoare de voluntari și dorești să-ți lărgești cunoștințele în domeniul voluntariatului? Această șansă e pentru tine! Aplică acum la Programul de instruire a coordonatorilor de voluntari „Inițiez! Coordonez! Promovez!”, program implementat de Asociația pentru Dezvoltare Creativă, în parteneriat cu Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM”, cu suportul financiar oferit de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova din resursele alocate sectorului de tineret.
Implicare în proiect, recompensată. Tinerii Consiliului Local Răzeni au primit în dar hanorace
08.09.2020
Pe data de 6 septembrie curent, membrii Consiliului Local de Tineri Răzeni au fost remunerați pentru munca depusă și lucrurile frumoase pe care le-au realizat până în prezent.
    
„Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”: mai multe comunități din raioanele Anenii Noi, Călărași și Strășeni au beneficiat de o consultație on-line privind Managementul serviciilor publice
26.08.2020, 14:12
Consilieri locali, angajați ai primăriei, primari, precum și cetățeni interesați de Managementul serviciilor publice din comunitățile din satele Calfa, Chetrosu, Gura Bâcului, Speia, Telița și Varnița din Anenii Noi, satele Bravicea și Sipoteni din raionul Călărași și satele Pănăsești și Scoreni din raionul Strășeni au participat la o consultație on-line, organizată în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”.
Școala de vară pentru tinerii antreprenori
26.08.2020
În perioada 17 - 21 august 2020, Fundația Est-Europeană a organizat online o școală de vară pentru 66 de tineri antreprenori care își încep sau își dezvoltă propria afacere. Șapte practicieni și-au împărtășit experiența în diferite domenii precum: management financiar, gestionarea resurselor umane, stabilirea relațiilor cu clienții și vânzările, strângerea de fonduri pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM), gestionarea stocurilor, digitalizarea IMM-urilor și ecologizarea IMM-urilor.
    
(VIDEO) A luat start cea de a 16-a ediție a Târgului dedicat Zilei Apicultorului
19.08.2020, 15:20
În jur de 35 de apicultori locali s-au întrunit astăzi la cea de a 16-a ediție a Târgului dedicat Zilei Apicultorului. La eveniment au participat atât reprezentanți oficiali, cât și membri ai Asociațiilor Regionale de apicultori.
(VIDEO) EcoLocal promovează producătorul autohton și produsul de calitate
12.08.2020
EcoLocal este o Asociație a Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali care activează din anul 2018. Timp de trei ani de activitatea numărul producătorilor membri a crescut dublu, ceea ce oferă posibilitatea participanților să beneficieze de o gamă largă de produse.
    
„Un pas înainte spre dezvoltarea comunității”- proiect de implicare a tinerilor de la Cahul în luarea deciziilor
11.08.2020, 17:07
„Un pas înainte spre dezvoltarea comunității” are drept scop facilitarea implicării tinerilor din Municipiul Cahul în procesul decizional local prin promovarea Bugetării Participative drept politică publică locală și a campaniilor de advocacy pe principalele probleme cu care se confruntă.
Localitatea Ulmul este cu un pas mai aproape de construcția unui nou parc
11.08.2020
Localitatea Ulmul se află în toiul pregătirilor. În perioada 8-10 august curent mai mulți locuitori au participat la activități de salubrizare a terenului destinat unui viitor parc.
    
„Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”: locuitorii satului Bravicea, Călărași, au beneficiat de o consultație on-line privind deschiderea unei întreprinderii municipale în localitate
06.08.2020, 11:40
Consilieri locali, angajați ai primăriei, primarul satului, precum și cetățeni interesați de deschiderea unei întreprinderi municipale în localitatea Bravicea din raionul Călărași au participat la o consultație on-line, organizată în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.