Prima pagină / Evenimente / Societate

Societate

(Video) Vocea „Femeilor construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice”: Varnița
23.07.2018
Satul Varnița a găzduit, recent, prima masă rotundă din cadrul proiectului „Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice”. Această inițiativă care cuprinde organizarea a trei mese rotunde – una într-o altă localitate de pa malul râului Nistru și una finală la Chișinău – este realizată de Asociația „Institutum Virtutes Civilis”, cu sprijinul Ambasadei SUA în Republica Moldova.
    
Curs de limbă italiană pentru carabinieri organizat cu suportul Ambasadei Italiei la Chișinău
11.07.2018, 13:19
La 10 iulie 2018, a avut loc ceremonia de înmânare a certificatelor de participare în cadrul Cursului de limbă italiană a militarilor Trupelor de Carabinieri. La eveniment au fost prezenţi Excelenţa Sa, Valeria BIAGIOTTI, Ambasadoarea Italiei în Republica Moldova, reprezentanții din cadrul Asociației pentru Promovarea Limbii și Culturii Italiene „Dante Alighieri” şi conducerea Trupelor de Carabinieri.
Proiectul „Women 4 Leadership” – masă rotundă de lansare a Academiei de Liderism Feminin
29.06.2018
45 de femei din toată țara se reunesc, la 29 iunie 2018, la Chișinău, la o masă rotundă de lansare a proiectului „Women 4 Leadership”, care își propune să se constituie într-o Academie de Liderism Feminin și să devină, prin contribuția participantelor, inițiatorilor și partenerilor proiectului, o platformă de dialog, instruire și acțiune pentru femei implicate.
    
BRD a desfășurat cea de-a III-a rundă de instruiri privind includerea domeniului diasporă, migrație și dezvoltare în programele de dezvoltare locală
13.06.2018, 12:29
În perioada 05-13 iunie 2018, Biroul relații cu diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat în parteneriat cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare/MiDL au organizat patru seminare regionale de instruire privind includerea domeniului diasporă, migrație și dezvoltare (DMD) în programele de dezvoltare locală.
Un târg cu oferte de angajare pentru tineri a fost organizat în capitală
30.05.2018
Tinerii care îşi doresc să obţină un loc de muncă part-time sau full-time, au fost prezenţi, astăzi, la un târg de oferte, în incinta Centrului Republican pentru Copii şi Tineret „ARTICO”.
    
(Foto) Ziua Internaţională a Familiei în Chişinău
15.05.2018, 16:22
Ziua internaţională a familiei este sărbătorită, anual, la 15 mai şi reflectă importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă familiilor.
(Foto) De Ziua Internațională a Familiei, polițiștii de frontieră au promovat valori precum respectul, dragostea, înțelegerea şi combaterea tuturor formelor de violenţă în familie
11.05.2018
Fericirea adevărată constă într-o familie frumoasă și unită, acest fapt demonstrat astăzi de mai multe familii de polițiști de frontieră. Reunite la sediul central al Poliției de Frontieră, cele 20 de familii s-au întrecut în cadrul concursului sportiv cu genericul „Tata, mama, eu la start”.
    
Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte și-a relansat activitatea
11.05.2018, 13:27
Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte, din care fac parte câteva zeci de organizații neguvernamentale, și-a relansat activitatea pentru a monitoriza campania electorală și alegerile parlamentare din toamnă.
Organizația Națiunilor Unite în Republica Moldova a lansat cea de-a treia ediție a Programului de stagii pentru diversitate
07.05.2018
Organizația Națiunilor Unite în Republica Moldova a lansat cea de-a treia ediție a Programului de stagii pentru diversitate, destinat persoanelor din grupurile mai puțin reprezentate în echipa ONU. Scopul programului este de a stimula incluziunea și acceptarea persoanelor cu mai puține șanse de afirmare pe plan profesional, precum și de a încuraja cât mai multe organizații și instituții să preia exemplul ONU, oferind oportunități similare.
    
(Video) Elveţia a elaborat o nouă Strategie de Cooperare cu Republica Moldova pentru anii 2018-2021
20.04.2018, 15:54
La data de 18 aprilie Elveția a lansat o nouă Strategie de Cooperare cu Republica Moldova pentru anii 2018-2021. Pentru implementarea strategiei, Guvernul Confederației Elvețiene alocă 46.9 milioane de franci elvețieni (echivalentul a 39.8 milioane de euro sau 797 de milioane de lei moldovenești).
( Video) Lansarea Expoziției „Tații din Moldova și Suedia”
20.04.2018
La data de 18 aprilie, în cadrul centrului comercial Malldova a avut loc lansarea expoziției de fotografie despre bărbați moderni - Tații din Moldova și Suedia.
    
Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei vernisează Diorama „Operația Iași-Chișinău”
13.04.2018, 13:11
Diorama „Operația Iași-Chișinău” a fost inaugurată în anul 1990. Este o adevărată operă de artă realizată pe parcursul a mai bine de opt ani de către renumiții pictori ai studioului militar "M.V. Grecov" Nicolai Prisekin și Alexei Semionov. După mărime ea depășește dioramele Asaltul muntelui Sapun din Sevastopol, Lupta pentru Kiev (Capul de pod de la Liutejsk - 1943) și altele.
(Foto) Unitatea Militară 1002 a Departamentului Trupelor de Carabinieri al MAI, a marcat cea de a 26-a aniversare de la formare
02.04.2018
Sâmbătă, 31 martie, curent, Unitatea Militară 1002 a Departamentului Trupelor de Carabinieri al MAI, a marcat cea de a 26-a aniversare de la formare.
    
UN Women Moldova a premiat femeile care fac istorie în Republica Moldova
30.03.2018, 12:55
10 femei care au făcut și fac istorie în R. Moldova, reuşind să se afirme în domenii de activitate tradițional dominate de bărbați, precum politică, sport, armată, afaceri, știință, inginerie au fost premiate de UN Women Moldova.
(VIDEO) „Sunt prima femeie șefă-adjunct de sector la Poliția de Frontieră și sunt mândră de acest lucru”: Natalia Buza
28.03.2018
Natalia Buza este o femeie pe cât de puternică, pe atât și de optimistă. Era pe cale să plece din țară pentru a-și crea alt viitor, dar a ales să rămână și să își facă o carieră de polițistă de frontieră acasă, în Moldova. I-a reușit, iar acum a devenit prima femeie în funcția de șefă-adunct al unui sector al Poliției de Frontieră. Cunoaște ultima istorie a campaniei „Tu știi că poți!”.
    
(VIDEO) Conferinţa educaţională cu Oana Moraru „Şcoala de ieri, copilul de astăzi şi lumea de mâine”
26.03.2018, 14:56
Pe 14 martie 2018, Liceul „Spiru Haret", în parteneriat cu Societatea „Limba Noastră cea Română”, a găzduit Conferinţa educaţională pentru profesori şi părinţi „Şcoala de ieri, copilul de astăzi şi lumea de mâine”, moderată de Oana Moraru, expert în educaţie şi manager la Şcoala Helikon, România.
Proiectul social "Farmacia Juridică în Moldova" a fost lansat cu succes în Chișinău
23.03.2018
Evenimentul a avut loc într-un troleibuz, care a circulat pe un itinerar stabilit. Mai mulți avocați, juriști, executori judecătorești, dar și membri ai Uniunii Juriștilor din Estonia, care se află într-o vizită în Republica Moldova, au acordat consultații gratuite.
    
(VIDEO) „Am demonstrat că pot și că nu am câștigat întâmplător”: Mariana Eșanu-Cherdivara
16.03.2018, 15:33
Sportiva Mariana Eșanu-Cherdivara, 25 ani, este eroina celei de-a treia istorii din cadrul campaniei „Tu știi că poți”. Este triplă campioană europeană, dublă campioană mondială și singura sportivă de lupte libere feminine din R. Moldova care a participat la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.
(Video) „Am spart ghețarul și sunt prima femeie care a obținut gradul militar de colonel”: Mariana Grama
14.03.2018
A doua istorie din cadrul campaniei „Tu știi că poți” este cea a doamnei Mariana Grama, șefa Secției Relații Militare J5, Direcția de planificare strategică din cadrul Marelui Stat Major al Armatei Naționale. Este prima doamnă colonel din cadrul Ministerului Apărării și este una din acele femei care te inspiră să fii mai puternică și să nu crezi în stereotipuri. Povestea ei vorbește de la sine.
    
(Video) „Țara nu este doar a bărbaților, țara este a femeilor și a bărbaților”: Ludmila Scalnîi
10.03.2018, 12:54
Astăzi, 10 martie 2018, UN Women Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor) lansează 10 istorii despre femei care au făcut și fac istorie, în cadrul campaniei „Tu știi că poți”. Prima istorie este cu Ludmila Scalinîi, care este una dintre primele deputate în primul Parlament al Republicii Moldova, semnatară a Declarației de Independență și participantă a Mişcării Femeilor din Moldova.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.