Prima pagină / Evenimente / Societate

Societate

„Femei puternice cu abilităţi diferite” împărtășesc soluții
12.02.2018
Pe 9 februarie UN Women Moldova a lansat broșura „Femei puternice cu abilităţi diferite", care conține 10 istorii de succes ale femeilor cu dizabilități din diferite domenii.
    
Workshop-ul „All about fonts” într-o atmosferă prietenoasă cu oameni pasionaţi de designul grafic
05.02.2018, 14:14
La data de 2 februarie a avut loc Workshop-ul „All about fonts”, în care oamenii pasionaţi de designul grafic sau care abia fac primii paşi în acest domeniu au aflat utilizarea corectă a fonturilor, procesul de alegere, dar şi cele mai actuale informaţii despre care fonturi sunt în trend în anul 2018.
Cartea „BINE” la „O nouă zi” la Canal 2
23.01.2018
Cartea „BINE” de Igor Guzun - la „O nouă zi” la Canal 2, emisiunea din 23 ianuarie 2018.
    
În Canada a fost creat Consiliul Național al Diasporei
23.01.2018, 13:47
Pe 20 ianuarie 2018, în or. Montréal, Canada a avut loc Masa rotundă a asociațiilor diasporei din Canada.
La Chişinău a fost organizat un workshop de stimulare şi dezvoltare a creativităţii personale
12.01.2018
Workshop-ul Supercharge your Creativity a fost organizat pe 11 ianuarie în incinta Bibliotecii Municipale Hașdeu, bd. Stefan cel Mare 148.
    
De sărbători, moldovenii din diasporă au fost premiați în cadrul „Bienalei Diasporei”
28.12.2017, 15:12
Prin intermediul acestui eveniment, Biroul relații cu diaspora(BRD) și-a propus să identifice și să aprecieze public persoanele din diasporă care au obținut rezultate remarcabile în diverse domenii de activitate dar și să-i promoveze, să-i încurajeze pe cei reveniți acasă.
În ajunul Crăciunului, la Chişinău a fost organizat un bal caritabil
25.12.2017
În ajunul Crăciunului, Comunitatea absolvenților programului FLEX, împreună cu Asociația pentru Dezvoltare Creativă și Gender-Centru au organizat un bal caritabil. În urma acestui bal, banii adunaţi vor fi donaţi în scop caritabil unei familii tinere cu doi copii.
    
La Chişinău a fost organizat un atelier de lucru privind implementarea Obiectivelor pentru Dezvoltare Durabilă (ODD) ce ţin de alimentația și agricultura în Moldova
20.12.2017, 15:10
La atelier au participat peste 30 de funcționari guvernamentali, reprezentanți ai Cancelariei de Stat, administrației locale, Biroului Național de Statistică, agențiilor ONU, asociațiilor patronale, organizațiilor societății civile, mediului academic, sectorului privat, serviciilor de extensie în agricultură și partenerii de dezvoltare.
Guvernul Republicii Moldova a inaugurat „Târgul de Crăciun”
15.12.2017
Bradul este împodobit, căsuțele din lemn - amenajate, iar patinoarul și caruselul italian sunt gata să aducă multe zâmbete și voie bună la Chişinău, la „Târgul de Crăciun”, inaugurat de către Guvernul Republicii Moldova.
    
Gala „Topul Jurnaliștii anului” s-a desfăşurat la Chişinău
15.12.2017, 10:47
Pe 14 decembrie, Clubul de presă din Chișinău - Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și Comitetul pentru Libertatea Presei (CLP) au desemnat jurnaliștii anului 2017, în cadrul Galei Anuale a Clubului de Presă, ediția a XXIII-a, organizată la Chișinău.
Prima ediţie a evenimentului Bienala Diasporei va avea loc pe 26 decembrie
04.12.2017
Bienala Diasporei va avea loc la data de 26 decembrie, ora 18:00, or. Chișinău, în incinta Palatului Republicii, str. Maria Cebotari, 16.
    
În Portugalia a fost organizat concertul consacrat Zilelor Culturii Republicii Moldova cu genericul „Scumpă ţară şi frumoasă"
30.11.2017, 23:24
Pe 26 noiembrie în incinta Auditoriului Augusto Cabrita, din oraşul Barreiro, Portugalia a fost organizat concertul de încheiere consacrat Zilelor Culturii Republicii Moldova în Portugalia cu genericul „Scumpă ţară şi frumoasă".
Coaliția Națională „Viața fără violență în familie” cere măsuri imediate (Video)
30.11.2017
Cele 22 de organizații-membre ale Coaliției Naționale „Viața fără violență în familie” au făcut un apel către autoritățile publice și întreaga societate să ia măsuri imediate pentru combaterea violenței față de femei. Apelul a fost prezentat în cadrul Dialogului public „Tu nu ești singură. Uniți pentru eliminarea violenței față de femei” care a avut loc la Chișinău și s-a desfășurat în cadrul campaniei globale „16 zile de activism pentru eliminarea violenței față de femei și fete”.
    
Forumul GirlsGoIT 2017: Manifest pentru strategiile de dezvoltare economică a sectorului IT
27.11.2017, 16:53
Forța de muncă adaptată cerințelor viitorului se cultivă prin încurajarea tinerelor să urmeze programele educaționale STEM (Științe, Tehnologie, Inginerie, Matematică), care contribuie la formarea unor abilități de gândire critică capabile să genereze inovații în domeniile tehnice și inginerești. Ulterior, aceste dexterități le va oferi fetelor multiple posibilități de angajare în orice industrie, astfel fiind eliminate barierele pentru accederea femeilor din RM la dezvoltarea unei cariere în domeniul IT. Soluțiile practice enunțate în cadrul celei de-a doua ediție a Forumului Anual GirlsGoIT 2017 vor fi înglobate în primul Manifest comun al platformei cu același nume și care urmează să fie un plan pentru progresul sectorului IT.
Republica Moldova la Bazarul Diplomatic de la Lisabona, ediția 2017
20.11.2017
La 17 și 18 noiembrie 2017, Republica Moldova a participat, la Lisabona, la Bazarul Diplomatic – un eveniment caritabil care s-a desfășurat în pavilionul principal al Centrului de Congrese din capitala portugheză, sub Înaltul Patronaj al Președintelui Republicii Portugheze, Marcelo Rebelo de Sousa.
    
CONFERINŢA IDIS VIITORUL: „Spațiul informațional, în mijlocul amenințărilor hibride”
15.11.2017, 13:24
La 26 octombrie 2017, Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” a organizat o conferință la principalul sediul IDIS, în care au antrenat experții sectorului public, societatea civilă și partenerii externi în discuții cu privire la problemele din spațiul informațional la nivel național.
27 de femei din Moldova au creat 7 proiecte de succes inspiraționale: Programul Național de Mentorat „INSPIR-O” s-a încheiat
13.11.2017
27 de femei active, 7 localități și 7 proiecte de mobilizare comunitară de succes. Acestea sunt rezultatele Programului Naţional de Mentorat pentru Femei Active „INSPIR-O!”, care se încheie după un an de zile. „INSPIR-O”, care s-a desfășurat în localităţi cu reprezentare zero a femeilor în consiliile locale, și-a propus să consolideze capacitățile de lidere a femeilor, iar ele, la rândul lor, să promoveze conceptul egalităţii de gen în politicile locale și să implementeze proiecte de mobilizare comunitară. Programul de Mentorat a fost realizat de către Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, cu susținerea Programului ONU „Femeile în Politică”.
    
A fost lansat primul manual despre egalitatea de gen în domeniul securității și apărării
02.11.2017, 13:46
Lansarea Manualului „Dimensiunea de Gen în Sectorul de Securitate și Apărare" a avut loc astăzi, 2 noiembrie, ora 10:00 în incinta Academiei Militare a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun", Sala Senatului. Manualul a fost elaborat cu suportul UN Women și cu susținerea financiară a Guvernului Suediei, în colaborare cu Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun".
„Oferă viață. Donează Sânge” în cadrul Universității de Stat din Moldova
19.10.2017
Autoguvernarea Studențească și Sindicatul Studențesc a Universității de Stat din Moldova în parteneriat cu Centrul Național de Transfuzie a Sângelui au organizat la data de 18 octombrie in incinta Universității de Stat campania „Oferă viață. Donează Sânge”.
    
Parlamentarii din Europa de Est și Asia Centrală își unesc forțele pentru a sprijini participarea femeilor în viața publică
03.10.2017, 15:31
Timp de 2 zile la Chişinău va fi organizată conferinţa regională care va aduna în jur de 90 de deputați, aleși locali și reprezentanți ai societății civile din 11 țări din Europa de Est și Asia Centrală pentru a identifica soluții pentru a promova și apăra drepturile femeilor și pentru a încuraja participarea lor activă în viața publică, dar și politică. Conferinţa este organizată de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și Biroul OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR), cu susținerea Parlamentului Republicii Moldova și în parteneriat cu Guvernul Suediei.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.