Prima pagină / Evenimente / Societate

Societate

Jurnaliștii de pe ambele maluri ale Nistrului au făcut schimb de experiență și au propus proiecte comune
25.04.2019
Reprezentanți ai mass media de pe ambele maluri ale Nistrului s-au întrunit în cadrul unui training comun despre ,,Inițiativele comunitare de pe ambele maluri ale Nistrului reflectate de către jurnaliști”. Jurnaliștii au participat la trei ateliere teoretice despre crearea legăturii dintre jurnaliștii de pe ambele maluri ale Nistrului, identificarea problemelor, oportunități de colaborare și proiecte comune pentru jurnaliști.
    
Jurnaliștii de pe ambele maluri ale Nistrului construiesc punți și depășesc bariere
24.04.2019, 11:30
În perioada 18-19 aprilie, la Chișinău au fost desfășurate instruiri pentru jurnaliștii de pe ambele maluri ale râului Nistru în cadrul proiectului „Construim punți, depășim bariere”.
Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” 2019: curaj și implicare
20.04.2019
Un nou grup de femei-lidere din diverse regiuni ale Republicii Moldova s-a reunit, la Chișinău, unde participă, timp de trei zile, la sesiunea de instruire 2019 a Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”.
    
Drapelul Moldovei la „Festivalul de flori” din Olanda
15.04.2019, 14:01
Printre numeroasele compoziții florale, culorile vii și cântece răsunătoare de la „Parada florilor” din Olanda, și-a marcat prezența drapelul Republicii Moldova.
Târgul de Cariere: Workshop-uri, o competiție de esport și peste 2000 de locuri de muncă
12.04.2019
Târgul de Cariere a revenit la Chișinău. Pe 12 și 13 aprilie, în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac” te așteaptă cei mai activi angajatori de pe piața din Republica Moldova, cât și de peste hotarele ei. Peste 50 de companii își caută candidații pentru joburi pe potrivă și le vin în întâmpinare cu oferte generoase.
    
Lecție publică cu Ambasadorul Franței
08.04.2019, 15:35
În contextul împlinirii a 70 de ani de la fondarea Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Centrul de Informare și Documentare privind NATO (IDC NATO) din Republica Moldova și-a propus organizarea unui șir de lecții publice susținute de diverși ambasadori în Moldova.
Târgul de Carieră revine la Chișinău
01.04.2019
Târgul de cariere revine la Chișinău cu cea de-a XV-a ediție. Evenimentul va avea loc pe 12 și 13 aprilie, în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”. Cei care caută un job sunt așteptați la eveniment, întrucât organizatorii au pregătit o ofertă generoasă pentru potențialii candidați.
    
„Cum transformăm școala trecutului în școala prezentului” – atelier de discuții în vederea creării unui sistem educațional de calitate
29.03.2019, 14:04
În cadrul atelierului de discuții cu genericul „Cum transformăm școala trecutului în școala prezentului” organizat de Comunitatea pentru o Educație de Calitate (COMpEC), în colaborare cu Influencers Hub Moldova.
IREX a lansat proiectul Diversificarea Contentului de Divertisment
28.03.2019
IREX a lansat proiectul „Diversificarea Contentului de Divertisment” pe 28 martie, în cadrul unei sesiuni de lucru. Evenimentului a reunit reprezentanți ai televiziunilor naționale și regionale, ai caselor de producții, creatori de conținut video independenți, cât și reprezentanți ai studiourilor de înregistrări.
    
A fost dat tonul tendințelor la Moldova Fashion Days SS’19
25.03.2019, 16:33
Designerii autohtoni și-au prezentat în acest weekend colecțiile pentru primăvară – vară, în cadrul Moldova Fashion Days. Peste 30 de creatori de modă au avut ocazia să-și scoată la defileu cele mai noi ținute, dând tonul tendințelor pentru acest sezon.   
Proiectul „Student pentru o zi” din cadrul USM – o oportunitate pentru elevi
22.03.2019
La data de 21 și 22 martie 2019, în incinta Universității de Stat din Moldova a fost organizată ziua ușilor deschise la care toți elevii doritori de a se familiariza cu viața de student au putut participa.
    
Indexul Egalităţii de Gen
12.03.2019, 17:04
Recent a avut loc conferinţa de presă cu subiectul: Indexul Egalităţii de Gen. Măsurându-se nivelul egalităţii dintre femei şi bărbaţi pe 6 domenii cheie. Indexul este calculat în baza a 31 de indicatori de impact, grupaţi în şase categorii relevante: Piaţa Muncii, Politică, Educaţie, Accesul la Resurse, Percepţii şi Stereotipuri, Sănătate.
„Noaptea cărților deschise” la cea de a X-a ediție
12.03.2019
Data de 7 martie a fost una de succes pentru toți cititorii înrăiți. Aceasta s-a făcut semnificativă prin „Noaptea cărților deschise” din incinta librăriilor Cartier.
    
8 martie nu este despre flori și cadouri, e despre drepturi și oportunități egale
08.03.2019, 16:00
De 8 martie 8 propuneri ale Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare” pentru a îmbunătăți considerabil viața femeilor din Moldova!
Academia de Liderism Feminin „Women  4 Leadership”: lansarea sesiunii de  instruiri ale anului 2019
01.03.2019
65 de femei‐lidere din diverse regiuni ale Republicii Moldova s‐au reunit, la Chișinău, pentru a participa la masa de rotundă de lansare a sesiunii de instruiri pentru anul 2019 a Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, fiind încurajate de către inițiatorii și partenerii proiectului și de către participantele la ediția precedentă să beneficieze din plin de această oportunitate ca să‐și facă vocea auzită și inițiativele realizate.
    
Întâlnire wikipediştilor
12.02.2019, 15:20
La data de data de 23 februarie la Iaşi, Grand Hotel Traian, Piaţa Unirii nr. 1,va avea loc o întâlnire a wikipediştilor din zona Moldovei.
Retro de la „Guy de Maupassant”
06.02.2019
La data de 3 februarie, în cadrul expoziţiei de la Moldexpo printre numeroasele produse autohtone, a fost expusă o colecţie excepţională de piese vestimentare Guy de Maupassant.
    
Carte poştală de la Fundaţia Est-Europeană pentru 2019
25.12.2018, 15:59
Cu emoții noi, dar cu un respect tradițional, am primit și în acest an cartea poștală a Fundaţiei Est-Europene, adresată prietenilor, colegilor, partenerilor și donatorilor, cu urări de la mulți ani. Și o retransmitem de asemenea cu plăcere.
Masa rotundă de totalizare a proiectului „Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice”
20.12.2018
La data de 19 decembrie, a avut loc masa rotundă de totalizare a proiectului „Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice”. Întrunirile anterioare de la Coşniţa, Rezina, Sănătăuca şi Varniţa au implicat un număr de 116 femei şi 11 bărbaţi din 24 de localităţi. Fiecare masă rotundă fiind însoţită de reprezentanţii ambelor maluri ale Nistrului, , care au venit să-şi expună probleme cu care se confruntă zilnic.
    
(Video) Masa rotundă „Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice” la Sănătăuca
12.12.2018, 15:54
La data de 6 decembrie curent, femeile din localitatea Sănătăuca, raionul Florești, au avut ocazia de a participa la masa rotundă din cadrul proiectului „Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice” unde au discutat și identificat împreună soluții practice la problemele cotidiene din contextul diferendului transnistrean.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.