Prima pagină / Evenimente / Societate

Societate

Coalițiile între organizațiile societății civile de pe ambele maluri ale r. Nistru construiesc noi punți de cooperare
25.06.2019
În perioada 11-21 iunie 2019, la Chișinău au avut loc ateliere de schimb de experienţe în cadrul Coalițiilor Organizaţiilor Societăţii Civile (OSC) de pe ambele maluri ale Nistrului. Pe 11 iunie 2019, a avut loc atelierul Alianței Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități, care întrunește 29 de asociații obștești de pe ambele maluri ale Nistrului.
    
Asociația Obștească AZI a efectuat o vizită de studiu în orașul Brăila
24.06.2019, 15:44
În perioada 13-15 iunie 2019, Asociația Obștească AZI a întreprins o vizită de studiu în orașul Brăila. Scopul vizitei a fost de a cunoaște experiențele instituțiilor, întreprinderilor care implică angajarea asistată, schimb de experiență, idei, lecții învățate care pot fi aplicate și în țara noastră.
Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”: interacțiune, instruire, participare
24.06.2019
Mai multe femei-lidere din diverse regiuni ale Republicii Moldova s-au reunit, la Chișinău, unde au participat, timp de trei zile, la un atelier de instruire al Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”.
    
Centrul Media pentru Tineri și IREX Europe te invită să participi la cea de-a cincea ediție a „Media Tur”
21.06.2019, 11:20
În oraș sau în sat este important ca tinerii să aibă parte de condiții și posibilități de dezvoltare. Numai așa putem asigura prosperitatea și dezvoltarea localităților. Îți propunem să descoperi trei sate din Moldova, care au reușit să creeze un mediu favorabil de dezvoltare pentru tineri, în cadrul celei de-a cincea ediții a „Media Tur”, organizată de Centrul Media pentru Tineri și IREX Europe.
Înscrie-te acum la Tabăra de vară de educație media pentru tineri Multimedia Conector!
21.06.2019
Centrul Media pentru Tineri și IREX Europe te invită la școala de vară de educație media, la care vei afla, timp de patru zile, aproape totul despre new media, jurnalism participativ, puterea imaginilor foto și video, manipularea și dezinformarea în mass-media.
    
Ministru sau Ministră? Cum utilizăm formele de feminin pentru titluri și profesii
19.06.2019, 15:21
Mai mulți experți, oameni din comunicare și jurnaliști au realizat un experiment timp de o lună în care au utilizat formele de feminin pentru profesii, ocupații, titluri și funcții în limba română. La final, a fost realizat și un eveniment de concluzionare, organizat de către Ambasada Suediei în Republica Moldova.
Antrenează-ți gândirea critică la „Multimedia Conector pentru Tineri” – tabără de educație media pentru tineri
12.06.2019
Centrul Media pentru Tineri și IREX Europe te invită la școala de vară de educație media, la care vei afla, timp de patru zile, aproape totul despre new media, jurnalism participativ, puterea imaginilor foto și video, manipularea și dezinformarea în mass-media.
    
Educație Media la Sîngerei: „Am învățat să nu cred tot ce văd”
10.06.2019, 15:12
„În ziua de azi mulți tineri nu au gândire critică și sunt manipulați foarte ușor”, a zis Daniel, după instruirea de educație media organizată de Centrul Media pentru Tineri.
A.O. „Perspectiva” din Cahul a semnat Acordurile de Colaborare în cadrul Programului de Granturi Mici
07.06.2019
Pe 6 iunie, la Cahul a avut loc evenimentul de semnare a acordurilor de colaborare cu grupurile de inițiativă care au fost selectate spre finanțare în cadrul Programului de Granturi Mici, ediția a VI-a, 2019.
    
„Școala modernă: autonomie și educație de calitate”: o discuție publică axată pe soluții
05.06.2019, 14:55
Profesori, elevi, părinți, manageri școlari și experți în educație din cadrul Comunității pentru o Educație de Calitate s-au reunit într-un atelier de discuții cu genericul „Școala modernă: autonomie și educație de calitate” într-un efort comun de modernizare a învățământului general din Moldova.
Educația media în rândul tinerilor
05.06.2019
„Credeam că tot ce apare la TV este adevărat”, o spun tot mai des unii elevi care participă la trainingurile de educație media, organizate de către Centrul Media pentru Tineri. Deseori, știrile și informațiile furnizate în mass-media sau pe rețelele sociale îi manipulează tot mai mult pe tineri, în contextul în care fenomenul Fake News se răspândește foarte rapid.
    
Oportunități: Târgul locurilor de muncă pentru Tineret, organizat la Chișinău
30.05.2019, 16:19
Noi oportunități pentru tinerii care își caută un job. Pe 30 mai, în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac” s-a desfășurat Târgul locurilor de muncă pentru tineret. În jur de 50 de angajatori din diverse domenii de activitate și-au prezentat peste 2000 de oferte pentru tineri.
Cum se sărbătorește Ziua Internațională a Copiilor la Chișinău
29.05.2019
Primăria municipiului Chișinău a prezentat, în comunicatul emis recent, programul de acţiuni consacrate Zilei Internaționale a Copiilor - 1 iunie 2019.
    
Ziua ușilor deschise la ONU, prilej de informare pentru cetățeni
23.05.2019, 18:42
La cea de a 27-a aniversare a aderării Republicii Moldova la Organizația Națiunilor Unite, reprezentanții filialei de la Chișinău au organizat ziua ușilor deschise. Vizitatorii au avut parte de discursuri și discuții informative și de un tur al casei ONU.
Deschiderea Centrului de Tineret Chișinău
21.05.2019
La data de 20 mai a fost deschis oficial Centrul de Tineret Chișinău. Noua entitate reprezintă un complex de servicii comunitare adresate tuturor categoriilor de tineri, având misiunea de a asigura informarea, orientarea, consilierea și educarea beneficiarilor, contribuind la integrarea socială și profesională a respectivei categorii de populație.
    
Ce aduce tinerilor din Moldova, un proiect finanțat de Uniunea Europeană, bazat pe promovarea educației media și incurajarea tinerilor să devină cetățeni activi
25.04.2019, 23:48
Din anul 2018, proiectul „Încurajarea tinerilor pentru a deveni cetățeni activi”, implementat de Irex Europe și Centrul Media pentru Tineri, oferă tinerilor din R. Moldova numeroase opotunități de învățare și implicare. Activitățile vor continua pe parcursul anului 2019 și vor avea scopul de a dezvolta abilitățile tinerilor din toate regiunile țării.
Jurnaliștii de pe ambele maluri ale Nistrului au făcut schimb de experiență și au propus proiecte comune
25.04.2019
Reprezentanți ai mass media de pe ambele maluri ale Nistrului s-au întrunit în cadrul unui training comun despre ,,Inițiativele comunitare de pe ambele maluri ale Nistrului reflectate de către jurnaliști”. Jurnaliștii au participat la trei ateliere teoretice despre crearea legăturii dintre jurnaliștii de pe ambele maluri ale Nistrului, identificarea problemelor, oportunități de colaborare și proiecte comune pentru jurnaliști.
    
Jurnaliștii de pe ambele maluri ale Nistrului construiesc punți și depășesc bariere
24.04.2019, 11:30
În perioada 18-19 aprilie, la Chișinău au fost desfășurate instruiri pentru jurnaliștii de pe ambele maluri ale râului Nistru în cadrul proiectului „Construim punți, depășim bariere”.
Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” 2019: curaj și implicare
20.04.2019
Un nou grup de femei-lidere din diverse regiuni ale Republicii Moldova s-a reunit, la Chișinău, unde participă, timp de trei zile, la sesiunea de instruire 2019 a Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”.
    
Drapelul Moldovei la „Festivalul de flori” din Olanda
15.04.2019, 14:01
Printre numeroasele compoziții florale, culorile vii și cântece răsunătoare de la „Parada florilor” din Olanda, și-a marcat prezența drapelul Republicii Moldova.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.