Prima pagină / Evenimente / Societate

Societate

Reprezentanți din 18 organizații ale societății civile au participat la prima instruire din cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”
27.02.2020
Reprezentanți ai 18 organizații ale societății civile locale, Grupurilor de Inițiativă Locală și Grupurilor de Acțiune Locală din raioanele Anenii Noi, Călărași și Strășeni se reunesc astăzi la Durlești pentru prima instruire în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”.
    
Târgul de Daruri Dulci – promotor al produselor autohtone
18.02.2020, 20:24
În ajun de ziua femeilor, aproximativ 30 de antreprenoare de la noi vor avea ocazia să-și prezinte produsele efectuate cu mâinile lor la Târgul de Daruri Dulci. Organizat în premieră, acesta vine să contribuie la susținerea micilor antreprenori autohtoni, dar și la promovarea acestora.
Instruire în cadrul Academiei de Liderism Feminin pentru femeile primare aflate la primul mandat – schimbări și reușite
27.01.2020
Femeile alese în funcția de primară pentru primul mandat au participat la o nouă instruire privind abilitarea femeilor pentru participarea în procesele decizionale, în cadrul Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”.
    
Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” 2020: cel de-al doilea atelier de instruire pentru femeile primare alese la primul mandat – 24-25 ianuarie 2020
23.01.2020, 10:29
Peste 30 de femei alese în funcția de primară la primul mandat se reunesc, la 24 și 25 ianuarie 2020, la Chișinău, sub auspiciile Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, pentru cea de-a doua instruire axată pe abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale. Această instruire, desfășurată în cadrul Proiectului „Women 4 Leadership”, urmează atelierului de inițiere, organizat la sfârșitul anului trecut, la 29 și 30 noiembrie 2019.
80 de „picturi ale lumii în mișcare” au fost expuse la Muzeul Național de Artă al Moldovei
20.01.2020
80 de stampe japoneze sunt expuse, pentru prima oară, la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei. Lucrările artiștilor cu renume reflectă realitatea social-politică a Japoniei pentru o perioade de peste 400 de ani.
    
Șezătoare altfel: ierburi și siropuri bune de leac&gust
05.01.2020, 17:01
O șezătoare mai altfel, una în care s-a vorbit mult despre ierburi, siropuri și alte daruri ale naturii, a avut loc la Coffee Molka. Cele două naturiste, Aurelia Guzun și Ina Jeltova, le-au vorbit unui grup de femei despre remediile naturiste și cum acestea ne pot face viața mai gustoasă, cât și sănătoasă.
Fondul pentru Tineri Orhei a premiat cele mai rock inițiative de tineret ale anului 2019
02.01.2020
Cele mai rock inițiative de tineret au fost premiate la Orhei. La sfârșitul anului 2019, Fondul pentru Tineri Orhei a adunat membrii și grantiștii acestora pentru a marca rezultatele obținute pe parcursul anului.
    
Gala inițiativelor de Tineret „Investim în Tineri!”, ediția a II-a
30.12.2019, 12:42
Cele 9 grupuri de inițiativă participante în Programului de Granturi Mici 2019, realizat de Fondul pentru Tineri Bălți și Sîngerei, au cules roadele pentru anul 2019. Tradițional, ideile lor au fost premiate în cadrul evenimentului ajuns la a II-a ediție, Gala inițiativelor de Tineret „Investim în Tineri!”.
Primăria orașului Atena a primit colindătorii din diaspora moldovenilor din Grecia
26.12.2019
În dimineața ajunului de Crăciun, primarul din Atena, Kostas Bakogiannis, a primit colindătorii. Primăria Atenei a fost colindată de către asociații și instituții elene precum corurile Școlii de muzică din Atena, corul Crucii Roșii, Clubul Mării Negre al Episcopiei Naoussa, corul Muzeului „Orașul Atena”, Uniunea Pangrati și Grupul de divertisment feroviar. Vedeți cum au fost primiți și colindătorii din diaspora moldovenească.
    
„Pentru mandate pline de realizări”: Atelier de instruire pentru femeile consiliere locale și raionale aflate la primul mandat din raioanele Anenii Noi și Dubăsari
23.12.2019, 11:54
Un grup de 25 de femei consiliere locale și raionale aflate la primul mandat din raioanele Anenii Noi și Dubăsari s-au reunit, la Chișinău, pentru un atelier de instruire de două zile, axat pe abilitarea femeilor pentru participare eficientă în procesele decizionale.
La La Play Voices alege un viitor verde
17.12.2019
În ajun de Crăciun, La La Play Voices sădește brazi în loc să-i taie. Cu ocazia marcării 30 de ani de la aprobarea Convenției cu privire la Drepturile Copilului au fost plantați 30 de brazi în Parcul Dendrarium din capitală.
    
„Inimi deschise” – prima școală de consiliere online din Republica Moldova a Liniei Verzi
11.12.2019, 17:18
Asociația Obștească „Altruism”, care administrează Serviciul de Susținere Emoțională al Liniei Verzi pentru Prevenirea Suicidului a lansat astăzi, 11 decembrie, Școala de Consiliere „Inimi Deschise”. Aceasta reprezintă primul program de instruire online pentru cei interesați în a oferi susținere emoțională persoanelor aflate în situații de criză.
Expoziția care te inspiră
04.12.2019
La cea de-a treia ediție a expoziției de fotografie, 12 protagoniști din diferite localități ale Republicii Moldova, femei și bărbați, transmit mesaje incluzive și pozitive, vorbesc despre provocările și realizările din viețile lor.
    
Dezvoltarea mecanismelor de finanțare directă a proiectelor OSC din bugetul public – concluzii și recomandări
02.12.2019, 17:26
Cancelaria de Stat, Asociația „Institutum Virtutes Civilis” și Centrul European pentru Legislație Non-profit au reunit reprezentanți ai sectorului asociativ, experți naționali și internaționali în cadrul unei mese de discuții cu subiectul „Dezvoltarea mecanismelor de finanțare directă a proiectelor OSC din bugetul public”.Totodată, au fost prezentate concluziile și recomandările studiului privind finanțarea directă a Organizațiilor Societății Civile de către stat în Republica Moldova.
COMpEC – Comunitatea pentru o Educație de Calitate: Educația în viziunea mediului de afaceri
28.11.2019
Comunitatea pentru o Educație de Calitate, inițiată de Fundația Soros-Moldova, s-a reunit pentru un nou atelier de discuții, axat de data aceasta pe viziunea mediului de afaceri asupra educației.
    
LION’S DEN - barbershop în centrul Tiraspolului
27.11.2019, 12:03
La sfârșitul lunii octombrie a avut loc deschiderea întreprinderii sociale, barbershop-ul LION’S DEN, inițiat de ONG-ul „Centrul Media” cu suportul financiar al Uniunii Europene și cofinanțat de Suedia, prin intermediul Fundației Est-Europene.
„Liberă”, un spectacol non-verbal despre violența în rândul femeilor, a ajuns și la Coșnița
25.11.2019
Locuitorii din satul Coșnița, raionul Dubăsari, au fost spectatorii celei de-a 16-a reprezentații a spectacolului Liberă a Teatrului MADE, din cadrul turneului pe care îl desfășoară prin localitățile din țară. Evenimentul a fost unul de conștientizare a fenomenului violenței în bază de gen și cum acesta poate fi combătut.
    
Totalurile Târgul Național al inițiativelor locale în cadrul proiectului „Construim punți, depășim bariere"
12.11.2019, 12:16
Fundația Est-Europeană, în perioada 7-8 noiembrie, a desfășurat Târgul Național al inițiativelor locale în cadrul proiectului „Construim punți, depășim bariere". Târgul Național a reunit reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale de pe ambele maluri ale Nistrului, beneficiari ai proiectului, cât și oaspeți din partea organizațiilor internaționale și ai ambasadelor din Republica Moldova.
Gala „Premiul media pentru tineri 2019” – spațiu de promovare a tinerilor
11.11.2019
Un nou eveniment marca Centrul Media pentru Tineri a avut loc pe 10 noiembrie. Gala „Premiul media pentru tineri 2019”, aflată la cea de a patra ediție, a anunțat câștigătorii proiectului. Peste 12 tineri au fost premiați cu diplome, cărți, telefoane performante, cărți electronice, dar și o cameră foto-video.
    
Peste 100 de reprezentanți și beneficiari ai ONG-urilor participă la Târgul inițiativelor locale
08.11.2019, 12:36
Organizații non-guvernamentale de pe ambele maluri ale Nistrului, participante în cadrul proiectului „Construim punți, depăşim bariere”, implementat de către Fundația Est-Europeană, participă în cadrul unui târg al inițiativelor locale.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.