Prima pagină / Evenimente / Societate

Societate

„Vorbesc YouthBank-erii” – emisiune online cu și despre voluntari
25.06.2020
Fondul pentru Tineri Cahul vă invită duminică, 28 iunie, la „Vorbesc YouthBank-erii” – emisiune cu și despre voluntari.
    
Atragerea resurselor extrabugetare pentru dezvoltare comunitară: instruire on-line pentru femeile-lidere sub auspiciile Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”
24.06.2020, 16:29
80 de femei și bărbați din Moldova au participat, la 23 iunie 2020, la o instruire organizată în regim de teleconferință, axată pe tehnicile de atragere a resurselor extrabugetare pentru dezvoltare comunitară. Instruirea on-line s-a desfășurat în cadrul Proiectului „Women 4 Leadership” și continuă eforturile acestui program de capacitare pentru participarea în procesele de asigurare a unei bune guvernări.
„IMPLICAREA TINERILOR ESTE UN ELEMENT IMPORTANT AL BUNEI GUVERNĂRI”: mesajul-cheie al instruirii on-line, desfășurată în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”
15.06.2020
„Implicarea tinerilor este un element foarte important în procesul de asigurare a bunei guvernări” – aceasta a fost unul dintre mesajele-cheie ale instruirii on-line, care s-a desfășurat, la 12 iunie 2020, în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”.
    
„ÎN INIMA PROCESULUI DECIZIONAL TREBUIE SĂ SE AFLE CETĂȚENII”: mesajul-cheie al instruirii on-line axată pe abilitarea administrațiilor publice locale din Anenii Noi, Călărași și Strășeni pentru asigurarea accesului la informație și transparenței proceselor decizionale la nivel local
11.06.2020, 13:21
44 de participante și participanți – consiliere locale și consilieri, primari, reprezentanți ai administrațiilor publice locale și ai ONG-urilor – din raioanele Anenii Noi, Călărași și Strășeni s-au reunit, la 10 iunie 2020, la o instruire on-line, desfășurată în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală” și axată pe aplicarea legislației cu privire la accesul la informație și transparența proceselor decizionale la nivel local.
(VOX) Viața între patru pereți: cum ne-a schimbat carantina
19.05.2020
Indiferent de domeniul de activitate sau profesie, instaurarea carantinei i-a luat pe toți prin surprindere. Impunerea izolării sociale de către autorități și celelalte restricții au dat mari bătăi de cap oamenilor. Persoanele care duceau un mod de viață activ au fost nevoite să învețe cum să se adapteze la sedentarism și să combine rutina casnică cu lucrul sau cu studiile la distanță. În asemenea circumstanțe, fiecare individ reacționează diferit. Dacă pentru cineva carantina reprezintă pastila mult așteptată de relaxare și odihnă, pentru o persoană obișnuită cu plimbările în oraș, comunicarea și întâlnirile zilnice cu prietenii – statul acasă între patru pereți are un impact psihologic negativ. Chiar și așa, viața merge înainte, iar noi treptat ne acomodăm la condițiile care ni se impun. Despre această experiență ne vor relata câțiva tineri, viețile cărora s-au schimbat din cauza regimului de carantină.
    
Ziua ușilor deschise la prima școală Cambridge din țară
15.05.2020, 21:22
Conform informațiilor plasate pe pagina de Facebook a evenimentului, totul se va desfășura în 3 sesiuni. Prima sesiune va include o excursie virtuală la 360 de grade prin campusul școlii, a doua se va baza o pe serie de webinare (conferințe online) cu liderii echipei pedagogice. În cele din urmă, participanții la sesiunea live vor avea ocazia să adreseze întrebări directorului și directorului academic Heritage referitoare la curriculum, condițiile de admitere, programul de învățare la distanță, dar și multe altele.
Vești bune pentru proprietarii de automobile electrice. A fost lansată o rețea națională de stații de alimentare pentru automobilele electrice
14.05.2020
Recent a fost lansată o rețea națională de stații de alimentare pentru automobilele electrice. Aceasta conține, la moment, 22 de stații amplasate în parcările stațiilor de alimentare cu combustibili ale companiei partenere Bemol din Chișinău, Criuleni, Orhei, Bălți, Drochia, Briceni, Anenii Noi, Comrat, Cahul și alte localități din țară.
    
Cristina Purice: Avem atât de mulți oameni frumoși la chip și suflet, încât e păcat să nu le auzim poveștile
08.05.2020, 14:22
Cristina Purice este fondatoarea proiectului „Unu Noaptea”, lansând video scurte pe pagina de Instagram cu afirmații motivaționale, ulterior a dat start unor interviuri în care eroii își povestesc istoriile de viața, sincer și deschis ca la unu noaptea.
Oameni pentru oameni
10.04.2020
Dieceza Romano-Catolică Chișinău a lansat o campanie de colectare a fondurilor în vederea susținerii structurilor medicale. În acest sens, beneficiara campaniei este Instituția Medico-Sanitară Publică Centrul COVID-19 Chișinău, amenajată la Centrul Expozițional „Moldexpo” din capitală.
    
Reprezentanți din 18 organizații ale societății civile au participat la prima instruire din cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”
27.02.2020, 16:15
Reprezentanți ai 18 organizații ale societății civile locale, Grupurilor de Inițiativă Locală și Grupurilor de Acțiune Locală din raioanele Anenii Noi, Călărași și Strășeni se reunesc astăzi la Durlești pentru prima instruire în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”.
Târgul de Daruri Dulci – promotor al produselor autohtone
18.02.2020
În ajun de ziua femeilor, aproximativ 30 de antreprenoare de la noi vor avea ocazia să-și prezinte produsele efectuate cu mâinile lor la Târgul de Daruri Dulci. Organizat în premieră, acesta vine să contribuie la susținerea micilor antreprenori autohtoni, dar și la promovarea acestora.
    
Instruire în cadrul Academiei de Liderism Feminin pentru femeile primare aflate la primul mandat – schimbări și reușite
27.01.2020, 17:41
Femeile alese în funcția de primară pentru primul mandat au participat la o nouă instruire privind abilitarea femeilor pentru participarea în procesele decizionale, în cadrul Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”.
Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” 2020: cel de-al doilea atelier de instruire pentru femeile primare alese la primul mandat – 24-25 ianuarie 2020
23.01.2020
Peste 30 de femei alese în funcția de primară la primul mandat se reunesc, la 24 și 25 ianuarie 2020, la Chișinău, sub auspiciile Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, pentru cea de-a doua instruire axată pe abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale. Această instruire, desfășurată în cadrul Proiectului „Women 4 Leadership”, urmează atelierului de inițiere, organizat la sfârșitul anului trecut, la 29 și 30 noiembrie 2019.
    
80 de „picturi ale lumii în mișcare” au fost expuse la Muzeul Național de Artă al Moldovei
20.01.2020, 15:01
80 de stampe japoneze sunt expuse, pentru prima oară, la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei. Lucrările artiștilor cu renume reflectă realitatea social-politică a Japoniei pentru o perioade de peste 400 de ani.
Șezătoare altfel: ierburi și siropuri bune de leac&gust
05.01.2020
O șezătoare mai altfel, una în care s-a vorbit mult despre ierburi, siropuri și alte daruri ale naturii, a avut loc la Coffee Molka. Cele două naturiste, Aurelia Guzun și Ina Jeltova, le-au vorbit unui grup de femei despre remediile naturiste și cum acestea ne pot face viața mai gustoasă, cât și sănătoasă.
    
Fondul pentru Tineri Orhei a premiat cele mai rock inițiative de tineret ale anului 2019
02.01.2020, 16:47
Cele mai rock inițiative de tineret au fost premiate la Orhei. La sfârșitul anului 2019, Fondul pentru Tineri Orhei a adunat membrii și grantiștii acestora pentru a marca rezultatele obținute pe parcursul anului.
Gala inițiativelor de Tineret „Investim în Tineri!”, ediția a II-a
30.12.2019
Cele 9 grupuri de inițiativă participante în Programului de Granturi Mici 2019, realizat de Fondul pentru Tineri Bălți și Sîngerei, au cules roadele pentru anul 2019. Tradițional, ideile lor au fost premiate în cadrul evenimentului ajuns la a II-a ediție, Gala inițiativelor de Tineret „Investim în Tineri!”.
    
Primăria orașului Atena a primit colindătorii din diaspora moldovenilor din Grecia
26.12.2019, 12:18
În dimineața ajunului de Crăciun, primarul din Atena, Kostas Bakogiannis, a primit colindătorii. Primăria Atenei a fost colindată de către asociații și instituții elene precum corurile Școlii de muzică din Atena, corul Crucii Roșii, Clubul Mării Negre al Episcopiei Naoussa, corul Muzeului „Orașul Atena”, Uniunea Pangrati și Grupul de divertisment feroviar. Vedeți cum au fost primiți și colindătorii din diaspora moldovenească.
„Pentru mandate pline de realizări”: Atelier de instruire pentru femeile consiliere locale și raionale aflate la primul mandat din raioanele Anenii Noi și Dubăsari
23.12.2019
Un grup de 25 de femei consiliere locale și raionale aflate la primul mandat din raioanele Anenii Noi și Dubăsari s-au reunit, la Chișinău, pentru un atelier de instruire de două zile, axat pe abilitarea femeilor pentru participare eficientă în procesele decizionale.
    
La La Play Voices alege un viitor verde
17.12.2019, 11:47
În ajun de Crăciun, La La Play Voices sădește brazi în loc să-i taie. Cu ocazia marcării 30 de ani de la aprobarea Convenției cu privire la Drepturile Copilului au fost plantați 30 de brazi în Parcul Dendrarium din capitală.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.