Prima pagină / Evenimente / Societate

Societate

În premieră, ONG-urile din Moldova participă la cel mai important eveniment al societății civile din România – ONGFest 2017
23.06.2017
Peste 130 de organizații neguvernamentale și-au dat întâlnire pe 17 iunie, în Parcul Herăstrău din București, la cel mai important eveniment al societății civile din România – ONGFest 2017. Tema acestui an, Civic Break, invocă spiritul civic al fiecărui ONG şi cetățean și îl invită într-o excursie printre cauzele prezentate în cadrul festivalului.
    
Phumzile Mlambo-Ncguka, adjuncta Secretarului General ONU, directoarea executivă UN Women: „Avem nevoie ca toți oamenii, indiferent de vârstă, gen sau origine să-și unească forțele pentru promovarea egalității de gen”
12.06.2017, 10:07
Adjuncta Secretarului General ONU, directoarea executivă UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor), Phumzile Mlambo-Ncguka, a făcut un apel de solidarizare a societății pentru avansarea egalității de gen în R. Moldova, în timpul primei sale vizite oficiale în Republica Moldova, care se desfășoară în perioada 11-12 iunie curent, se arată într-un comunicat difuzat astăzi de UN Women Moldova.
Ziua Copiilor sărbătorită în zbor
05.06.2017
Ziua Copiilor în zbor a avut loc duminică la Aerodormul de la Vadul lui Vodă. La cea de-a doua ediție organizatorii au avut grijă să le ofere copiilor oportunitatea de a zbura gratuit cu avionul.
    
De Ziua Mediului fii în armonie cu natura
05.06.2017, 18:38
Ziua Mondială a Mediului a fost sărbătorită și în acest an la Chișinău. Evenimentul a adunat zeci de vizitatori pasionați de ecologie, turism, reciclare și eficiență energetică .
Programul de consolidare a abilităților de lidere a femeilor cu dizabilități pentru implicarea lor în procesul decizional la nivel național și local
05.06.2017
În cadrul Programului ONU „Femeile în politică”, UN Women (Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitate de Gen şi Abilitarea Femeilor) în parteneriat cu Asociația Antreprenorilor cu Dizabilități din Republica Moldova “Abilități Europene Fără Limite” a inițiat implementarea unei inițiative privind consolidarea abilităților și sporirea capacităților de lidere a femeilor cu dizabilități, dar și promovarea eficientă a priorităților lor în procesul decizional la nivel național și local, care se va desfășura în perioada iunie - octombrie 2017.
    
Ziua Copilului sărbătorită la cel mai mare picnic de familie
02.06.2017, 13:06
Cel mai mare picnic de familie„ Cireșarul Copiilor” a avut loc de 1 iunie la Grădina Botanica din capitală. Evenimentul a adunat zeci de vizitatori dornici de a sărbători „Ziua Copilului”, într-o manieră veselă, distractivă și plină de culoare.
Cuvintele-cheie de pe Stiripozitive.eu în mai 2017
31.05.2017
Acestea au fost cuvintele-cheie ale lunii mai pe Stiripozitive.eu.
    
(Video) Prezentarea „Barometrului de gen” privind egalitatea femeilor și a bărbaților în politică
31.05.2017, 15:20
Despre cum participă femeile și bărbații în procesele decizionale s-a discutat recent în cadrul lansării cercetării „Barometru de Gen”. Primul studiu comprehensiv de acest fel a fost lansat în 2006, și acum, la zecea ani distanță, își propun să ofere o nouă perspectivă despre participarea femeilor și a bărbaților în politică și schimbările ce au intervenit sau nu în ultimul deceniu.
Marcarea Zilei Internaționale a Familiei
30.05.2017
Ziua Internațională a Familiei a fost marcată duminică în incinta Parcului Dendrariu din capitală. Evenimentul a fost o adevărată sărbătoare plină de culoare, atât pentru părinți cât și pentru copiii.
    
(Video) Conferinţa Naţională „Inegalităţile în Republica Moldova: provocări şi oportunităţi”
29.05.2017, 16:41
Pe 26 mai a avut loc Conferinţa Naţională „Inegalităţile în Republica Moldova: provocări şi oportunităţi”. Scopul conferinței a fost de a sensibiliza autoritățile publice, publicul larg și alți actori relevanți cu privire la inegalitățile față de grupurile marginalizate și vulnerabile.
Reușitele elevilor L. T „Nicolae Iorga”, valorificate la sărbătoarea „Cireșele de Chișinău”
25.05.2017
Pentru prima dată elevii Liceului Teoretic „Nicolae Iorga” din capitală, împreună cu conducerea instituției au organizat la Palatul de Cultură al Feroviarilor sărbătoarea „Cireșele de Chișinău”. Dintre cei 1.300 de elevi, 600 sunt cu profil artistic. Astfel, prin intermediul acestui concert și-au propus să valorifice reușitele pe parcursul anului de studiu.
    
(Video) Anastasia Popescu a lansat cărțulia „Povestea lui Cosmin”
23.05.2017, 11:54
Mămici cu pitici au venit să o susțină pe Anastasia Popescu, cea care a lansat cartea „Povestea lui Cosmin” ilustrată de Aliona Bereghici. Evenimentul plin de culoare e despre cosmos și despre istorioara unui mic băiețel cu o mare ambiție și poftă de viață.
(Galerie foto) „Cuib de melci”, expoziție de fotografie incluzivă realizată de Petru Cliofos
16.05.2017
Fotograful Petru Cliofos și Echipele Mobile Sângerei/Făleşti au lansat recent un proiect prin care-și propun prevenirea instituţionalizării copiilor cu nevoie speciale prin fotografie incluzivă. Recent, a fost realizată Expoziţia de Fotografie întitulată, „Cuib de Melci” prin care este expus modul de viață a acestor persoane. Urmează ca toată galeria de fotografii să fie expusă la Muzeul Raional Sângerei.
    
Stiripozitive.eu, Moldova 1 și Moldova 2 desfășoară Campania „Oamenii ajută Copacii”
04.05.2017, 10:27
„Oamenii ajută copacii” este campania socială inițiată de Stiripozitive.eu, Moldova 1 și Moldova 2 prin care îndeamnă oamenii să contribuie la restabilirea Grădinii Botanice. Despre pagubele provocate de ninsorile din aprilie şi despre cum s-au solidarizat chişinăuienii în acest caz au vorbit invitaţii talk-show-ului „Bună seara” ce s-a desfăşurat într-o atmosferă inedită – în Grădina Botanică, grav afectată de calamităţile naturale.
Cuvintele-cheie de pe Stiripozitive.eu în aprilie 2017
02.05.2017
Acestea au fost cuvintele-cheie ale lunii aprilie pe Stiripozitive.eu.
    
(Video) Să ajutăm Grădina Botanică să înflorească din nou
26.04.2017, 11:05
Colectivul Grădinii Botanice, colaboratori științifici, studenți de la Institutul Agricol și alte grupuri de voluntari s-au mobilizat pe data de 21 aprilie pentru a interprinde primele acțiuni întru lichidarea consecințelor de pe teritoriul Grădinii Botanice, produse de viscolul care recent a traversat Moldova. Acțiunile de primă necesitate vor dura o săptămână, însă restabilirea completă a celor 80 % din arborii și arbuștii decorativi, din fondul de colecție care au fost distruși, necesită mulți ani. În continuare, va fi deschis și un cont bancar unde se vor putea face donații.
Lansarea Programului Național de Mentorat pentru Femei Active „INSPIR-O”
10.04.2017
Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare” a lansat Programul Național de Mentorat pentru Femei Active „INSPIR-O”. În program au fost antrenate 23 de femei din șapte localități cu reprezentare „0” (zero) a femeilor în consiliile locale. Scopul a fost interacțiunea dintre mentore și mentei, lucru în perechi, stabilirea obiectivelor, elaborarea unui plan de acțiuni și semnarea acordului de înțelegere.
    
(Video) Asociația „Moldova fruct” a donat fructe copiilor din Onițcani, Criuleni
31.03.2017, 14:00
Copiii de la Grădinița „Andrieș” din satul Onițcani, raionul Criuleni, au fost primii beneficiari ai unei donații de 200 de kilograme de mere proaspete, produse în Moldova. Donația a fost făcută în cadrul proiectului „Promovarea consumului de fructe către copii din țară”, realizat de Asociația „Moldova fruct” în colaborare cu PNUD Moldova. Astfel urmează ca și în alte instituții de învățământ de tip preșcolar, școlar și de plasament să fie făcute donații de fructe proaspete și procesate.
Jurnaliștii de la USM au despus jurământul profesiei
31.03.2017
Pe 30 aprilie, în incinta Universității de Stat din Moldova, jurnaliștii anului I au depus jurământul. Aceștia au jurat să fie obiectivi și echidistanți în meseria pe care o fac. De asemenea, studenții au primit legitimațiile care le vor oferi acces liber în instituții.
    
Vinurile moldovenești din nou au triumfat în Portugalia
27.03.2017, 15:21
La prima ediţie a evenimentului „Vinhos sem Fronteiras” (Vinuri fără Frontiere), dedicat vinurilor internaţionale comercializate în Portugalia, organizat la Hotelul Real Palacio din Lisabona, standul vinurilor moldoveneşti s-a bucurat de o foarte mare atenţie.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.