Prima pagină / Evenimente / Societate

Societate

(Video) Seminar: Legislația electorală din Republica Moldova
17.09.2018
Seminarul organizat de Fundația Est-Europeană în cadrul Proiectului „Pledoaria societății civile pentru alegeri incluzive şi corecte în Republica Moldova, în conformitate cu recomandările UE, OSCE/ODIHR şi angajamentele în domeniul drepturilor omului”, finanțat de Uniunea Europeană şi cofinanțat de Guvernul Suediei, au pus în discuție constatările și recomandările celor două rapoarte de analiză din perspectiva incluziunii.
    
„Women 4 Leadership” – sesiune de networking pentru participantele la Academia de Liderism Feminin
20.08.2018, 10:41
– Cele 40 de femei implicate în Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” au participat, vineri, la o sesiune de networking cu Ambasadoarea Republicii Italiene în Republica Moldova, Valeria Biagiotti, și Reprezentanta de țară interimară a UN Women în Moldova, Asya Varbanova. Sesiunea a fost moderată de Președinta Asociației „Institutum Virtutes Civilis”, Liliana Palihovici, expertă în promovarea participării în procesele decizionale.
„Women 4 Leadership” – a doua instruire din sesiunea 2018 a Academiei de Liderism Feminin axată pe abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale
17.08.2018
Femeile implicate în Academia de Liderism Feminin se reunesc la Chișinău, între 17 și 19 august 2018, pentru a doua instruire din sesiunea anului 2018, axată pe abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale. Lansarea proiectului „Women 4 Leadership” a avut loc, la 29 iunie 2018.
    
(Video) Vocea „Femeilor construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice”: Varnița
23.07.2018, 14:21
Satul Varnița a găzduit, recent, prima masă rotundă din cadrul proiectului „Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice”. Această inițiativă care cuprinde organizarea a trei mese rotunde – una într-o altă localitate de pa malul râului Nistru și una finală la Chișinău – este realizată de Asociația „Institutum Virtutes Civilis”, cu sprijinul Ambasadei SUA în Republica Moldova.
Curs de limbă italiană pentru carabinieri organizat cu suportul Ambasadei Italiei la Chișinău
11.07.2018
La 10 iulie 2018, a avut loc ceremonia de înmânare a certificatelor de participare în cadrul Cursului de limbă italiană a militarilor Trupelor de Carabinieri. La eveniment au fost prezenţi Excelenţa Sa, Valeria BIAGIOTTI, Ambasadoarea Italiei în Republica Moldova, reprezentanții din cadrul Asociației pentru Promovarea Limbii și Culturii Italiene „Dante Alighieri” şi conducerea Trupelor de Carabinieri.
    
Proiectul „Women 4 Leadership” – masă rotundă de lansare a Academiei de Liderism Feminin
29.06.2018, 12:35
45 de femei din toată țara se reunesc, la 29 iunie 2018, la Chișinău, la o masă rotundă de lansare a proiectului „Women 4 Leadership”, care își propune să se constituie într-o Academie de Liderism Feminin și să devină, prin contribuția participantelor, inițiatorilor și partenerilor proiectului, o platformă de dialog, instruire și acțiune pentru femei implicate.
BRD a desfășurat cea de-a III-a rundă de instruiri privind includerea domeniului diasporă, migrație și dezvoltare în programele de dezvoltare locală
13.06.2018
În perioada 05-13 iunie 2018, Biroul relații cu diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat în parteneriat cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare/MiDL au organizat patru seminare regionale de instruire privind includerea domeniului diasporă, migrație și dezvoltare (DMD) în programele de dezvoltare locală.
    
Un târg cu oferte de angajare pentru tineri a fost organizat în capitală
30.05.2018, 16:07
Tinerii care îşi doresc să obţină un loc de muncă part-time sau full-time, au fost prezenţi, astăzi, la un târg de oferte, în incinta Centrului Republican pentru Copii şi Tineret „ARTICO”.
(Foto) Ziua Internaţională a Familiei în Chişinău
15.05.2018
Ziua internaţională a familiei este sărbătorită, anual, la 15 mai şi reflectă importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă familiilor.
    
(Foto) De Ziua Internațională a Familiei, polițiștii de frontieră au promovat valori precum respectul, dragostea, înțelegerea şi combaterea tuturor formelor de violenţă în familie
11.05.2018, 15:59
Fericirea adevărată constă într-o familie frumoasă și unită, acest fapt demonstrat astăzi de mai multe familii de polițiști de frontieră. Reunite la sediul central al Poliției de Frontieră, cele 20 de familii s-au întrecut în cadrul concursului sportiv cu genericul „Tata, mama, eu la start”.
Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte și-a relansat activitatea
11.05.2018
Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte, din care fac parte câteva zeci de organizații neguvernamentale, și-a relansat activitatea pentru a monitoriza campania electorală și alegerile parlamentare din toamnă.
    
Organizația Națiunilor Unite în Republica Moldova a lansat cea de-a treia ediție a Programului de stagii pentru diversitate
07.05.2018, 16:39
Organizația Națiunilor Unite în Republica Moldova a lansat cea de-a treia ediție a Programului de stagii pentru diversitate, destinat persoanelor din grupurile mai puțin reprezentate în echipa ONU. Scopul programului este de a stimula incluziunea și acceptarea persoanelor cu mai puține șanse de afirmare pe plan profesional, precum și de a încuraja cât mai multe organizații și instituții să preia exemplul ONU, oferind oportunități similare.
(Video) Elveţia a elaborat o nouă Strategie de Cooperare cu Republica Moldova pentru anii 2018-2021
20.04.2018
La data de 18 aprilie Elveția a lansat o nouă Strategie de Cooperare cu Republica Moldova pentru anii 2018-2021. Pentru implementarea strategiei, Guvernul Confederației Elvețiene alocă 46.9 milioane de franci elvețieni (echivalentul a 39.8 milioane de euro sau 797 de milioane de lei moldovenești).
    
( Video) Lansarea Expoziției „Tații din Moldova și Suedia”
20.04.2018, 15:34
La data de 18 aprilie, în cadrul centrului comercial Malldova a avut loc lansarea expoziției de fotografie despre bărbați moderni - Tații din Moldova și Suedia.
Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei vernisează Diorama „Operația Iași-Chișinău”
13.04.2018
Diorama „Operația Iași-Chișinău” a fost inaugurată în anul 1990. Este o adevărată operă de artă realizată pe parcursul a mai bine de opt ani de către renumiții pictori ai studioului militar "M.V. Grecov" Nicolai Prisekin și Alexei Semionov. După mărime ea depășește dioramele Asaltul muntelui Sapun din Sevastopol, Lupta pentru Kiev (Capul de pod de la Liutejsk - 1943) și altele.
    
(Foto) Unitatea Militară 1002 a Departamentului Trupelor de Carabinieri al MAI, a marcat cea de a 26-a aniversare de la formare
02.04.2018, 16:19
Sâmbătă, 31 martie, curent, Unitatea Militară 1002 a Departamentului Trupelor de Carabinieri al MAI, a marcat cea de a 26-a aniversare de la formare.
UN Women Moldova a premiat femeile care fac istorie în Republica Moldova
30.03.2018
10 femei care au făcut și fac istorie în R. Moldova, reuşind să se afirme în domenii de activitate tradițional dominate de bărbați, precum politică, sport, armată, afaceri, știință, inginerie au fost premiate de UN Women Moldova.
    
(VIDEO) „Sunt prima femeie șefă-adjunct de sector la Poliția de Frontieră și sunt mândră de acest lucru”: Natalia Buza
28.03.2018, 12:41
Natalia Buza este o femeie pe cât de puternică, pe atât și de optimistă. Era pe cale să plece din țară pentru a-și crea alt viitor, dar a ales să rămână și să își facă o carieră de polițistă de frontieră acasă, în Moldova. I-a reușit, iar acum a devenit prima femeie în funcția de șefă-adunct al unui sector al Poliției de Frontieră. Cunoaște ultima istorie a campaniei „Tu știi că poți!”.
(VIDEO) Conferinţa educaţională cu Oana Moraru „Şcoala de ieri, copilul de astăzi şi lumea de mâine”
26.03.2018
Pe 14 martie 2018, Liceul „Spiru Haret", în parteneriat cu Societatea „Limba Noastră cea Română”, a găzduit Conferinţa educaţională pentru profesori şi părinţi „Şcoala de ieri, copilul de astăzi şi lumea de mâine”, moderată de Oana Moraru, expert în educaţie şi manager la Şcoala Helikon, România.
    
Proiectul social "Farmacia Juridică în Moldova" a fost lansat cu succes în Chișinău
23.03.2018, 13:52
Evenimentul a avut loc într-un troleibuz, care a circulat pe un itinerar stabilit. Mai mulți avocați, juriști, executori judecătorești, dar și membri ai Uniunii Juriștilor din Estonia, care se află într-o vizită în Republica Moldova, au acordat consultații gratuite.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.