Prima pagină / Evenimente / Societate

Societate

Incluziune socială pentru persoanele cu dizabilități
09.08.2019
Membrii Alianței Organizațiilor pentru Persoanele cu Dizabilități (AOPD) au realizat mai multe ateliere de consultare, privind asigurarea drepturilor persoanelor cu dizabilități.
    
(Video) Media Tur – jurnaliști, tineri și activiști au descoperit viața a trei sate din Moldova
31.07.2019, 17:17
„Tinerii din satele Moldovei – între stagnare și dezvoltare” a fost genericul ultimului Media Tur, organizat de Centrul Media pentru Tineri, în parteneriat cu IREX Europe, cu susținerea Uniunii Europene.
Tinerii din stânga Nistrului participă la Școala de Vară pentru Fondurile de Tineri din Regiunea Transnistriană
31.07.2019
Peste 45 de tineri, membri ai proiectului Fondul de Tineri din stânga Nistrului, participă la o Școală de Vară, care are drept scop dezvoltarea abilităților acestora și cultivarea motivației de a se implica în inițiativele comunitare.Școala de Vară pentru Fondurile de Tineri din Regiunea Transnistriană și-a dat startul pe 30 iulie și se va desfășura timp de 4 zile.
    
Simulare de dezbateri la Anenii Noi: Academia de Liderism Feminin 2019
26.07.2019, 13:43
La data de 24 iulie, în incinta Primăriei Anenii Noi, a avut loc simularea de dezbateri publice în cadrul căreia au participat trei beneficiare ale Academiei de Liderism Femini - Elena Nicolaev, Svetlana Racu și Eugenia Țânțari.
Simulare de dezbatere la Chișinău: Academia de Liderism Feminin 2019
24.07.2019
O nouă rundă de dezbateri simulate în cadrul proiectului „Women 4 Leadership” a avut loc la Chișinău. În cadrul evenimentului au participat 8 femei beneficiare ale Academiei de Liderism Feminin, care își doresc să acceadă la funcții de conducere, gazda fiind America House. Femeile și-au prezentat principalele obiective pentru campania electorală, cât și soluțiile pentru cele mai stringente probleme.
    
Simulare de dezbateri publice la Cociulia: Academia de Liderism Feminin 2019
22.07.2019, 14:55
Recent, în satul Cociulia, raionul Cantemir, a avut loc o simulare de dezbateri publice în cadrul cărora beneficiarele proiectului „Women 4 Leadership” Alina Perju, Rima Stăvilă și Aliona Budescu au valorificat cunoștințele obținute în cadrul atelierelor de instruire ale Academiei de Liderism Feminin.
Fondul pentru Tineri Soroca: oportunități, reușite și proiecte implementate cu succes
22.07.2019
Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA și-a prezentat rezultate obținute, pe data de 19 iulie 2019, în cadrul unei sesiuni de informare pentru tineri privind activitatea Fondului pentru Tineri Soroca. În timpul sesiunii a fost făcută o prezentare a Proiectului și a rezultatelor obținute în această perioadă.
    
Simulare de dezbateri la Bălți: Academia de Liderism Feminin 2019
18.07.2019, 13:26
Cea de-a patra sesiune de dezbateri publice a avut loc recent la Bălți. Înarmate cu abilități și cunoștințe noi în ceea privește participarea la procesele decizionale, beneficiarele Academiei de Liderism Feminin - Ana Gherasimciuc, Iulia Iapara și Varvara Lenița, au venit să-și justifice profesionalismul și aportul pe care îl pot avea în dezvoltarea comunității din care fac parte.
Multimedia Conector pentru Tineri: peste 150 de participanți au creat produse media și au vorbit cu jurnaliști și influenceri
16.07.2019
În perioada 9-12 iulie s-a desfășurat cea de-a doua ediție Multimedia Conector pentru Tineri – școală de vară de educație media, organizată de Centrul Media pentru Tineri în parteneriat cu IREX Europe, cu susținerea Uniunii Europene.
    
Simulare de dezbateri la Cahul: Academia de Liderism Feminin 2019
16.07.2019, 15:34
Recent, la Cahul, s-a desfășurat o nouă rundă de dezbateri simulate în cadrul proiectului Women 4 Leadership, în care au fost antrenate patru femei care își doresc să ajungă în funcții de conducere. Participantele și-au prezentat obiectivele setate în campania electorală și au răspuns la întrebările adresate de către moderator, cât și de public.
Simulare de dezbateri la Strășeni: Academia de Liderism Feminin 2019
15.07.2019
La data de 10 iulie, în incinta Casei de Cultură din Strășeni, a avut loc ce-a de-a doua simulare de dezbateri publice. Simularea de dezbateri publice este un exercițiu în care beneficiarele Academiei de Liderism Feminin - Elena Crîșmari, Angelina Mistreț și Maria Manoli au reușit să transpună în practic cele învățate în cadrul atelierelor de instruire ale Academiei.
    
Simulare de dezbateri la Ialoveni: Academia de Liderism Feminin 2019
09.07.2019, 17:00
Pe data de 5 iulie, la Ialoveni, a fost organizată o simulare de dezbateri publice la care au participat șase dintre beneficiarele Academiei de Liderism Feminin. Femeile participante în proiectul „Women 4 Leadership” s-au pregătit pentru aceste dezbateri timp de mai multe luni, pe parcursul cărora și-au dezvoltat abilitățile de a fi lidere în comunitățile din care fac parte.
Asociația Obștească „AZI” a identificat Grupurile Locale de Suport
09.07.2019
În perioada lunilor mai-iunie 2019, Asociaţia Obştească „AZI” a organizat şedințe de lucru în localităţile Burlacu şi Slobozia Mare, cu privire la identificarea Grupurilor Locale de suport.
    
Tinerii din Bălți și Drochia învață despre inițierea și gestionarea afacerilor
08.07.2019, 11:52
Tinerii din Bălți și Drochia au avut parte de instruirea „Inițierea și gestionarea afacerii”, în cadrul cursului despre administrarea și planificarea activității de antreprenoriat „De la Idee, la Succes!” cu sustinerea Gateway&Partners Moldova.
Câștigătorii Programului Raional de Granturi al Fondului pentru Tineri Soroca au semnat contractele de grant
03.07.2019
La data de 3 iulie 2019, au fost semnate contractele de grant cu câștigătorii Programului Raional de Granturi al Fondului pentru Tineri Soroca, Runda a VIII-a, activitate realizată în cadrul Planului de acțiuni planificat pentru perioada anului 2019 și Proiectul „Fondul pentru Tineri Soroca".
    
Buletinul Informativ al Centrului de Suport în Afaceri Orhei
01.07.2019, 12:22
Pe parcursul lunii iunie, Centrul de Suport în Afaceri Orhei a organizat o serie de evenimente și activități.
Ambasada Republicii Moldova în Grecia a organizat o recepție dedicată aniversării Suveranității și Independenței Republicii Moldova
01.07.2019
Ambasada Republicii Moldova în Grecia a organizat Recepția dedicată aniversării Suveranității și Independenței Republicii Moldova și promovării mesajului de pace al sportivului Ion Lazarenco Tiron.
    
Instruiri în domeniul antreprenoriatului pentru tinerii din Cahul
28.06.2019, 14:03
Tinerii de la Fondul de Susținere a Antreprenoriatului pentru Tineri Cahul au parte de o serie de instruiri pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale.
Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”: atelier axat pe abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale, 28-30 iunie 2019
28.06.2019
Femei-lidere din diverse regiuni ale Republicii Moldova se reunesc, vineri, 28 iunie 2019, la Chișinău, unde participă, timp de trei zile, la un atelier de instruire al Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”.
    
Tinerii se implică la nivel local și obțin granturi pentru dezvoltarea comunității
27.06.2019, 13:37
Tinerii activi se implică în viața socială și obțin granturi prin care implementează proiecte în folosul comunității din care fac parte. Pe data de 3 iulie, Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, împreună cu partenerii Fundației Est Europene și Consiliul Raional Soroca urmează să semneze Contractele de Granturi pentru Tineret, ediția a VIII-a, 2019.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.