Prima pagină / Evenimente / Societate

Societate

Invitație media: 26 decembrie 2013, Deschiderea grădiniței renovate din satul Scumpia, Fălești
25.12.2013
Ministerul Educației și partenerii săi redeschid grădinița renovată din satul Scumpia, raionul Fălești.
    
(VIDEO, FOTO) Conferinţa regională de la Chişinău „Construim punți, depășim bariere”
30.11.2013, 14:46
„Construim punți, depășim bariere” – acesta a fost genericul conferinței regionale, organizată la Chișinău, la 28 și 29 noiembrie 2013, de către Fundația Est-Europeană. ,
INFOMOST.ORG | STIRIPOZITIVE.EU
Invitație media: Moldova este cea de a 20-a țară care este gazda spectacolului SEVEN
26.11.2013
Fundația Est-Europeană invită mass-media la conferința de presă în ajunul spectacolului SEVEN - un documentar inedit în care vocea celor șapte personaje-cheie este vocea unor oameni din Moldova.
    
Invitaţie media, 19 noiembrie, ora 11.00 | Lansarea campaniei de promovare a parteneriatului social pentru educaţia timpurie de calitate pentru toţi copiii
18.11.2013, 17:04
Ministerul Educaţiei şi partenerii săi lansează campania de promovare a parteneriatului social pentru educaţia timpurie de calitate pentru toţi copiii din Moldova.
Vești bune de la CIVIC FEST 2013
29.10.2013
Prima ediţie a Festivalului Internaţional CIVIC FEST a reunit astăzi, pentru trei zile la Chişinău, la 29-31 octombrie 2013, oameni, proiecte şi parteneri din Republica Moldova şi Uniunea Europeană într-un dialog civic şi schimb de bune practici şi iniţiative inovatoare în beneficiul cetăţenilor.
    
Moldova de după anul 2015
26.09.2013, 16:17
Preocupările de astăzi şi aspiraţiilor de mâine ale oamenilor din Moldova în perspectiva de după anul 2015 se regăsesc acum în Raportul final privind consultările asupra viitorului țării, intitulat „Agenda de dezvoltare post-2015”, lansat de Națiunile Unite.
Moldova: progrese obținute, probleme rămase, opțiuni de viitor
25.09.2013
Cel de-al Treilea Raport Național privind Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului în Republica Moldova, lansat luni în satul Calfam raionul Anenii Noi, aduce mai multe vești bune și prezintă progresul obținut de Moldova în 2010-2013 în realizarea celor opt Obiective de Dezvoltare ale Mileniului.
    
„Reușita în viață începe la grădiniță”: inaugurarea grădiniței renovate din satul Horodiște, Călărași
16.09.2013, 20:59
În satul Horodiște, raionul Călărași, a fost inaugurată astăzi o grădiniță renovată, iar acest eveniment a fost deopotrivă semnificativ și emoționant pentru Vicepreședinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici.
Un cadou al adulţilor pentru copiii mici de Ziua Independenţei: deschiderea grădiniţei din Todireşti, Ungheni
28.08.2013
86 de copii din satul Todireşti, raionul Ungheni, vor merge în această toamnă într-o grădiniţă nouă. Este cadoul pe care Ministerul Educaţiei, Banca Mondială, UNICEF şi întreaga comunitate din Todireşti l-au adus copiilor cu ocazia Zilei Independenţei Republicii Moldova.
    
Veștile bune dintr-un raport anticorupţie
13.08.2013, 20:35
Sunt câteva veşti bune pe care le aduce Raportul de monitorizare a implementării Strategiei Naţionale Anticorupţie pentru anii 2011-2015, elaborat cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene şi Fondului ONU penttru Democraţie (UNDEF).
Școala de Vară Amnesty International în domeniul Educației pentru Drepturile Omului
13.08.2013
Și vara poate fi un anotimp potrivit pentru studii, mai ales pentru profesori, când este vorba de Școala de Vară în domeniul Educației pentru Drepturile Omului, desfășurată de Amnesty International Moldova.
    
Cursul avansat în sănătatea adolescenţilor, ediţia iulie 2013
01.08.2013, 22:45
Profesionişti de talie naţională şi internaţională în domeniul sănătăţii şi dezvoltării tinerilor s-au reunit, la Chişinău, timp de patru zile, pentru un Curs avansat în sănătatea şi dezvoltarea adolescenţilor, organizat de Asociaţia „Sănătate pentru Tineri” în colaborare cu Universitatea de Medicină „I.I.Mecnikov”, Sankt-Petersburg, Federaţia Rusă, și Universitatea de Stat de Medicină şi Farmaceutică „Nicolae Testemiţanu” din Moldova.
Parteneriat Global pentru Educaţie: Formarea mentorilor | Video
01.08.2013
Mentorat în domeniul educației timpurii există și în Moldova. Ministerul Educației a lansat un program de mentorat în educația și dezvoltarea timpurie în cadrul proiectului „Parteneriat Global pentru Educaţie".
    
Cantina socială de la Răzeni, Ialoveni
06.07.2013, 12:28
Peste 20 de persoane vulnerabile din Răzeni au început să primească gratuit un prânz cald de trei ori pe săptămână. La Răzeni, Ialoveni, a fost inaugurată, recent, o Cantină de ajutor social ai cărei angajați sunt tinerii cu dizabilități din localitate.
Femeile refugiate au ajuns la festival
06.06.2013
O proiecție specială dedicată femeilor refugiate a fost inclusă în programul Festivalului internaţional de film documentar „Cronograf”, desfăşurat la Chişinău. Filmul regizoarei Paula Palacios „Ziduri noi” descrie viaţa a şase femei refugiate, care au reuşit să găsească adăpost, siguranţă şi o casă nouă.
    
Agenda copilului: Ziua Internațională a Copilului sărbătorită de Diaspora moldovenească
31.05.2013, 13:04
În acest an, membrii diasporei şi misiunile diplomatice organizează o serie de evenimente dedicate Zilei Internaționale a Copilului, anunţă Biroul pentru Relaţii cu Diaspora.
Zebrele şi trotuarele sunt pentru pietoni! | Foto
29.05.2013
„Zebrele şi trotuarele sunt pentru pietoni!”. Acesta a fost mesajul pe care l-au transmit autorităţilor astăzi mai mulţi tineri din Moldova. „Zebrele şi trotuarele sunt pentru pietoni!” este un mesaj adresat şi oamenilor, şi automobilelor.
    
Tinerii oratori din raionul Anenii Noi s-au unit şi au vorbit!
22.05.2013, 08:56
Casa de Cultură din raionul Anenii Noi a fost în aceste zile gazda Concursului raional de artă oratorică, unde 21 de tineri au acceptat provocarea de a participa la prima ediţia uneia dintre cele mai pozitive iniţiative din raion.
O protecție mai bună pentru migranțiii moldoveni din Italia și Ucraina: semnarea unor protocoale de cooperare la Chișinău
20.05.2013
Două protocoale de cooperare pentru protecția drepturilor migranților moldoveni între sindicatele din Republica Moldova, Ucraina și Italia au fost semnate la Chișinău, în cadrul unei inițiative regionale.
    
Concursul naţional de fotografie, desen și eseuri „Cuprinde copilul, nu-l bate!”
07.05.2013, 12:02
„Glasul Tinerilor” lansează Concursul naţional de fotografie, desen și eseuri „Cuprinde copilul, nu-l bate!”
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.