Prima pagină / Evenimente / Societate

Societate

(Video) Conferința„Construim punți, depășim bariere”
23.12.2014
120 de reprezentanți ai societății civile, mass-media și ai sectorului de afaceri din Republica Moldova, inclusiv regiunea transnistreană, Ucraina și Rusia s-au întâlnit la Chișinău ca să împărtășească experiențele pozitive, în cadrul proiectului „Construim punți, depășim bariere”.
    
(Video) Profesorii din Republica Moldova și România se inspiră unii de la alții în cadrul platformei eTwinning Plus
23.12.2014, 16:21
Profesorii din Republica Moldova și România îi învață nu doar pe elevi, dar învață și unii de la alții.
(Video) Prima Conferinţă Naţională în Sănătatea Adolescenţilor
09.12.2014
La 4 și 5 decembrie 2014, a avut loc Prima Conferinţă Naţională în Sănătatea Adolescenţilor, care a reunit la Chișinău peste 250 de adulți și adolescenți interesați de problemele-cheie cu care se confruntă generaţia tânără şi soluţiile comune.
    
Sesiune de autografe pe cartea „Fabule moderne” de Tatiana Țîbuleac
08.12.2014, 12:09
Tatiana Țîbuleac este o jurnalistă de la Chișinău, care s-a stabilit și lucrează la Paris. Ea a scris „Fabule moderne”, o carte despre moldovenii care au plecat peste hotare și au reușit pentru că au luat Moldova cu ei, iar mercuri va oferi autografe la Chişinău.
Cuvintele-cheie de pe Stiripozitive.eu în noiembrie 2014
05.12.2014
Acestea au fost cuvintele-cheie ale lunii noiembrie pe Stiripozitive.eu.
    
Abilitățile au învins dizabilitățile la un târg din capitală
04.12.2014, 15:31
Ziua persoanelor cu dizabilităţi a fost sărbătorită la Chişinău. Şi nu oricum, ci printr-un târg la care şi-au expus lucrările copiii şi tinerii cu nevoi speciale din 22 de organizații neguvernamentale și instituții rezidenţiale. Brăduţi din paste, felicitări, bijuterii, confecţii din boabe de cafea, echibane din paie – toate au putut fi admirate şi cumpărate.
(Video) Lansarea Centrului de Asistenţă a Consumatorilor din regiunea Centru
04.12.2014
Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei (CAPC) lansează Centrului de Asistenţă a Consumatorilor (CAS) din regiunea Centru – structură neguvernamentală care va oferi servicii de informare şi consultanţă consumatorilor şi agenţilor economici.
    
(Video) Chișinăul pregătit de sărbătorile de iarnă
03.12.2014, 14:04
În aceste zile ne putem bucura de bradul împodobit cu globuri și luminițe din centrul capitalei, care au fost aprinse în această săptămână, luni. Şi ne vor lumina și bucura mai mult timp.
Unde-s mulți „SUCCES”-ul crește
02.12.2014
Tineri dansatori, interpreți și elevi ai liceului „Bris Dânga” de la Criuleni s-au întâlnit pentru a promova, prin artă, drepturile copiilor și tinerilor cu nevoi speciale. Aceștia au dansat și au cântat alături de mai mulți tineri cu cerințe educaționale speciale.
    
(Video) Veşti bune de la tinerii din Coşnita, Cocieri şi Doroţcaia
20.11.2014, 12:39
Tinerii din localităţile Coşnita, Cocieri şi Doroţcaia au devenit protagoniştii unor veşti bune, datorită creării Cluburilor pentru Tineret în cadrul unei iniţiative realizată de Centrul Pro Comunitate şi Ministerul Tineretului şi Sportului.
(Video) Poveste cu sfârşit fericit la grădinița „Povestea” din Nisporeni
04.11.2014
La grădinița „Povestea” din Nisporeni, vom afla povestea cu sfârşit fericit legată de inaugurarea unui Centru de Reabilitare pentru copii cu cerințe educaționale speciale.
    
Cuvintele-cheie de pe Stiripozitive.eu în octombrie 2014
01.11.2014, 16:11
Acestea au fost cuvintele-cheie ale lunii octombrie pe Stiripozitive.eu.
(Video) Halloween la liceul „Spiru Haret”
31.10.2014
Elevii liceului „Spiru Haret” au avut permisiunea să vină mascați de dimineață la lecții astăzi, cu ocazia serbării Halloween și au împărtășit cu noi această bucurie.
    
(Video) Mesajele finale ale Conferinței Naționale „Educație timpurie: realizări și perspective”
24.10.2014, 15:42
Ministerul Educaţiei şi partenerii săi au prezentat, în cadrul Conferinţei Naţionale „Educaţia timpurie în Moldova: realizări şi perspective”, rezultatele Proiectului „Parteneriatului Global pentru Educaţie” şi calea de urmat în viitor pentru asigurarea unei educaţii timpurii de calitate pentru toţii copiii.
Luna Securității Cibernetice: Fii sigur de ceea ce faci!
17.10.2014
Biblioteca Municipală „B. P. Hașdeu” în colaborare cu Fundaţia pentru Dezvoltarea Educaţiei şi Ştiinţei din Republica Moldova și Centrul de E-Guvernare și-au propus în cadrul Lunii Securității Cibernetice să organizeze un eveniment pentru elevii din licee, care are drept scop oferirea unei înțelegeri mai clare a amenințărilor adresate securității cibernetice.
    
Seminarul cu privire la participarea tinerilor în ţările Europei de Est şi Caucazului de Sud
15.10.2014, 13:06
Reuniune internațională la Chișinău în cadrul seminarului cu privire la participarea tinerilor în ţările Europei de Est şi Caucazului de Sud
Talk-show-ul „Bună seara!” de la TV Moldova 1 transmite mesajul „Ajută copilul să crească OM MARE!”
05.10.2014
Mesajul „Ajută copilul să crească OM MARE!” s-a aflat în prim planul emisiunii realizate de jurnalistul Mircea Surdu - „Bună seara!” - la Televiziunea publică Moldova 1.
    
De ziua învățătorului la Atena o școală duminicală de limbă română își invită elevii pentru un nou an de studii
05.10.2014, 22:13
Asociatia moldo-elenă „Orfeu”, cu sediul la Atena de mai mulți ani, a intenționat să dechidă în Grecia o Școală de limbă română. „Vreme trece, vreme vine..”, exact ca în poezia lui Eminescu, dar uite că într-un timp mult mai posomorât decât membrii ei s-ar fi așteptat, Larisa Bilhac, moldoveancă stabilită cu traiul la Atena de aproape două decenii, decide să-și asume responsabilitatea pentru organizarea și coordonarea activității unei astfel de instutuții. ,
Rodica Sovolov
(Video) Eugenia Bojoga a lansat „Limba română – «între paranteze»?” la Chișinău
02.10.2014
La Librăria din Centru de la Chișinău a avut loc lansarea volumului „Limba română – «între paranteze»?” de Eugenia Bojoga, apărut la Editura Arc.
    
Cuvintele-cheie de pe Stiripozitive.eu în septembrie 2014
01.10.2014, 10:14
Acestea au fost cuvintele-cheie ale lunii septembrie pe Stiripozitive.eu.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.