Prima pagină / Evenimente / Societate

Societate

2016 a fost un an foarte bun. Pentru portughezi: Stela Verega
29.12.2016
Stela Verega a coordonat timp de zece ani Centrul de Limbă și Cultură Portugheză de la Chișinău, iar acum se află la Lisabona, de unde ne transmite „La mulți ani!” și „Beijo de Portugal”, împreună cu veștile bune ale anului 2016 pentru portughezi.
    
Cuvintele-cheie de pe Stiripozitive.eu în decembrie 2016
29.12.2016, 08:16
Acestea au fost cuvintele-cheie ale lunii decembrie pe Stiripozitive.eu.
(Video) Clubul de Presă: „Inegalitățile salariale de gen în Moldova sau cum asigurăm în practică plata egală pentru muncă de valoare egală”
26.12.2016
Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare” (CPD) a organizat pe 22 decembrie Clubul de Presă cu tema: „Inegalitățile salariale de gen în Moldova sau cum asigurăm în practică plata egală pentru muncă de valoare egală”.
    
(Video) Târgul de Crăciun „Feeria darurilor 2016”, ediția a VI-a
19.12.2016, 19:12
Zeci de persoane în acest weekend au pășit pragul salonului „MolDECO” pentru a vizita Târgul de Crăciun „Feeria darurilor 2016”. Ajuns la cea de-a șasea ediție, de data aceasta evenimentul a fost dedicat decorului pentru casă, iar cei 17 participanți au oferit piese deosebite de autor create în cea mai mare parte în exemplar unic.
(Video) Viitorii designerii de interior au demarat acțiunea „Lumea pe care vrem s-o construim”, inițiată de UNFPA
02.12.2016
Creativitatea, munca asiduă și dorința de afirmare sunt unele dintre caracteristicile viitorilor designeri de interior ai Centrului de Excelență în Construcții, care au dat start inițiativei de a crea lucrări artistice, unde vor reflecta opinia lor asupra priorităților Fondului ONU pentru Populație (UNFPA) în Moldova și soluțiile cu care vine organizația.
    
Cuvintele-cheie de pe Stiripozitive.eu în noiembrie 2016
30.11.2016, 11:28
Acestea au fost cuvintele-cheie ale lunii noiembrie pe Stiripozitive.eu.
(Video) Conferința Naţională pentru Antreprenoriat Social, ediția a II-a
21.11.2016
Conferinţa Naţională pentru Antreprenoriat Social, ediția a doua, a readus în prim-plan conceptul de antreprenoriat social, beneficiile acestuia pentru oameni şi comunităţi, istoriile de succes din Moldova și bunele practici internaționale în domeniu.
    
(Video) UNFPA susține viitorii designeri de interior ai Centrului de Excelență în Construcții
18.11.2016, 13:40
Viitorii designerii de interior ai Centrului de Excelență în Construcții au asistat recent, la întâlnire informativă cu genericul „Lumea pe care vrem s-o construim” inițiată de Fondului ONU pentru Populație (UNFPA) în Republica Moldova. Scopul întrevederii este determinat atât de informarea tinerilor privind situațiile de risc, cât și realizarea diverselor conținuturi vizuale, ce vor reflecta aceste subiecte. Lucrările vor fi scoase la licitație pe 15 decembrie.
Conferința Naţională pentru Antreprenoriat Social, ediția a 2-a: 15 noiembrie 2016 (Chișinău), 16 noiembrie (Bălți), 17 noiembrie (Cahul)
15.11.2016
Experţi, decidenţi, practicieni și constituenți din Republica Moldova, Austria, România, SUA și Ungaria se reunesc, la Chișinău, Bălți și Cahul, în cadrul celei de-a doua ediții a Conferinței Naționale pentru Antreprenoriat Social pentru a dezbate teme de actualitate ale antreprenoriatului social și pentru a crea o agendă de viitor a antreprenoriatului social în Moldova pentru anii 2017-2020.
    
(Galerie foto) Festivalul „Toamna de aur” la Barcelona
10.11.2016, 11:17
Pe 5 noiembrie 2016, Asociația „MOLDAVOS A CATALUNYA” a organizat ce-a de-a treia ediție a festivalului „Toamna de aur” la Barcelona, Spania. În cadrul evenimentului au fost promovate vinurile moldovenești de către Simion Croitoru, reprezentant al Diasporei din Portugalia și prezentate trei cărți, scrise de trei femei remarcabile din diasporă, Tatiana Untu, Diana Burlacu și Cristina Leahu.
(Video) Conferința II Națională în Sănătatea Adolescenților „Sporirea rezilienței – dezvoltare sănătoasă în condiții de risc”
04.11.2016
În cadrul Conferinței II Naționale în Sănătatea Adolescenților „Sporirea rezilienței – dezvoltare sănătoasă în condiții de risc”, desfășurate pe 3 și 4 noiembrie 2016, medici, psihologi, reprezentanți ai autorităților naționale, ai organizațiilor neguvernamentale și internaționale au discutat despre situațiile de risc la care sunt expuși adolescenții și au identificat soluții pentru a asigura o generație tânără sănătoasă.
    
Cuvintele-cheie de pe Stiripozitive.eu în octombrie 2016
31.10.2016, 12:20
Acestea au fost cuvintele-cheie ale lunii octombrie pe Stiripozitive.eu.
(Video) IM Moldova - 10 ani de promovare a egalității și incluziunii persoanelor cu dizabilități
17.10.2016
Cu ocazia celor 10 ani de activitate în Republica Moldova, SOIR Moldova a organizat un eveniment unde organizațiile partenere și tinerii autoreprezentanți au povestit despre realizările frumoase și veștile bune care sunt rezultatul muncii productive cu echipa SOIR Moldova. Tot cu această ocazia organizația și-a anunțat noul nume pe care îl va purta în continuare, acesta fiind – IM Swedish Development Partner.
    
(Video) Un scurt metraj filmat în Moldova va apărea și în America. Vezi de cine este regizat, dar și unde au loc filmările
11.10.2016, 12:53
Pentru cinci zile, câteva localități din Moldova au devenit un adevărat câmp de luptă. Aceasta datorită unui scurt metraj care urmează să apară până la finele acestui an. Filmul ilustrează viața unui locuitor de la sat afectat de un conflict armat și este regizat de Grigore Bechet, regizorul care a reunit pentru această producție cinematografică câțiva dintre membrii diasporei moldovenești din Germania, SUA, România etc.
Cuvintele-cheie de pe Stiripozitive.eu în septembrie 2016
30.09.2016
Acestea au fost cuvintele-cheie ale lunii septembrie pe Stiripozitive.eu.
    
(Video) MOLDOX Festival a început la Cahul. Vezi ce surprize te așteaptă la prima ediție a Festivalului Internațional de Film Documentar
27.09.2016, 15:24
În aceste zile orașul Cahul găzduiește prima ediție a Festivalului de Film Documentar pentru Schimbare Socială – „MOLDOX”. Festivalul este o premieră pentru Republica Moldova și are misiunea de a încuraja implicarea socială prin filme documentare.
(Video, infografic) Programul Național de Mentorat pentru Femei Consiliere „INSPIR-O” a inspirat și a rezolvat multe probleme comunitare din Moldova
19.09.2016
Programul Național de Mentorat pentru Femei Consiliere „INSPIR-O” a luat sfârșit. La evenimentul de finalizare a Programului au fost evaluate rezultatul muncii întregii echipe, care pe parcursul unui an de zile a depus multă răbdare, străduință și ambiție pentru a realiza lucruri pozitive în societate.
    
Astăzi, 15 septembrie deținuții pe viață din penitenciarul nr. 17 Rezina vor juca Hamlet
15.09.2016, 12:16
Astăzi,15 septembrie la penitenciarul nr. 17 Rezina, va avea loc premiera spectacolului HAMLET PROCES, care are în distribuție 11 deținuți pe viață, alături de care evoluează actori profesioniști. Spectacolul adaptat după piesa „Hamlet” de Shakespeare, în regia Luminiței Țâcu, va fi jucat în curtea penitenciarului, cel mai securizat penitenciar din Moldova, cu începere de la ora 19:00.
Hamlet Proces – terapia prin teatru pentru deținuții Penitenciarului nr. 17 Rezina
13.09.2016
În premieră pentru Republica Moldova, 11 deținuți condamnați pe viață vor juca piesa „Hamlet” pe o scenă de teatru. Aceștia au fost instruiți de o echipă de actori, scenografi și instructori profesioniști de teatru, lucrând zilnic în grup asupra textului, plasticii și dramaturgiei piesei.
    
(Video) Tabăra DOR - copii DORnici de-a cunoaște mai bine Moldova
25.08.2016, 10:41
O sută de copii din 13 țări, inclusiv Republica Moldova, participă în perioada 20-28 august 2016, la a patra ediție a Taberei DOR – Diasporă. Origini. Reveniri – organizat de Biroul pentru Relații cu Diaspora, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova. Iar în una din zile tinerii din tabăra DOR l-au avut oaspete pe compozitorul Eugen Doga.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.