Prima pagină / Evenimente / Societate

Societate

Totalurile Târgul Național al inițiativelor locale în cadrul proiectului „Construim punți, depășim bariere"
12.11.2019
Fundația Est-Europeană, în perioada 7-8 noiembrie, a desfășurat Târgul Național al inițiativelor locale în cadrul proiectului „Construim punți, depășim bariere". Târgul Național a reunit reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale de pe ambele maluri ale Nistrului, beneficiari ai proiectului, cât și oaspeți din partea organizațiilor internaționale și ai ambasadelor din Republica Moldova.
    
Gala „Premiul media pentru tineri 2019” – spațiu de promovare a tinerilor
11.11.2019, 16:51
Un nou eveniment marca Centrul Media pentru Tineri a avut loc pe 10 noiembrie. Gala „Premiul media pentru tineri 2019”, aflată la cea de a patra ediție, a anunțat câștigătorii proiectului. Peste 12 tineri au fost premiați cu diplome, cărți, telefoane performante, cărți electronice, dar și o cameră foto-video.
Peste 100 de reprezentanți și beneficiari ai ONG-urilor participă la Târgul inițiativelor locale
08.11.2019
Organizații non-guvernamentale de pe ambele maluri ale Nistrului, participante în cadrul proiectului „Construim punți, depăşim bariere”, implementat de către Fundația Est-Europeană, participă în cadrul unui târg al inițiativelor locale.
    
Voluntarii din regiunea de sud sunt invitați să aplice la „Festivalul Regional al Voluntarilor din regiunea de Sud 2019”
07.11.2019, 16:06
Asociația Obștească „Perspectiva”, în parteneriat cu Primăria municipiului Cahul, invită voluntarii din regiunea de sud să depună dosarele la „Festivalul Regional al Voluntarilor din regiunea de Sud 2019”.
Consiliul Național al Tineretului din Moldova încurajează participarea tinerilor în procesul decizional
04.11.2019
Pe 2 noiembrie, Consiliul Național al Tineretului din Moldova a desfășurat instruirea "Participarea semnificativă a tinerilor în procesul decizional la nivel local: Comisia de co-management și modul de funcționare".
    
Gala Inițiativelor de Tineret 2019
31.10.2019, 12:02
Pe 27 octombrie, la Cahul, a avut loc evenimentul Gala Inițiativelor de Tineret din cadrul Programului de Granturi Mici 2019, ediția a VI-a. Cele mai bune grupuri de inițiativă au fost premiate și făcute cunoscute pentru întreaga comunitate.
50 de profesori de la instituții europene au participat la Seminarul „Trans History”
30.10.2019
50 profesori din Ucraina, Germania, Ungaria, Polonia, Slovacia și Republica Cehă, printre care și 22 de cadre didactice din Moldova au participat la Seminarul Trans History, privind cultura și istoria evreiască din regiune. Seminarul s-a desfășurat la complexul EcoVillage, în satul Rîșcova, r.Criuleni, între 25-27 octombrie.
    
Centrul Media pentru Tineri te invită la „Talk Forum – Reușesc! Comunitatea mă susține”
24.10.2019, 19:22
S-au înscris în programul de minigranturi Youth Empowerment, au scris proiecte și au câștigat bani pentru a face o schimbare în satele lor. Cei patru tineri și tinere au construit foișor pentru copii, au amenajat terenuri de sport și au restabilit parcuri. Vineri, 25 octombrie, de la ora 15:30, te invităm la Tekwill, la Talk Forum 2019 să-i cunoști și să le ascultați discursurile.
„Citește critic mass-media” – expoziție informațională
23.10.2019
Un alt eveniment dedicat aniversării a 40 de ani a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova a avut loc astăzi în incinta facultății. Expoziția concepută și realizată în colaborare cu Centrul Media pentru Tineri sub denumirea „Citește critic mass-media” a urmărit scopul de a educa tânăra generație cum să facă față fluxului informațional și cum să deosebească informațiile veridice de cele false.
    
COMpEC: Imaginea educației pornește de la imaginea profesorului
15.10.2019, 12:40
Mai mult de 90 la sută dintre respondenții unui sondaj realizat de către Centrul Educațional Pro Didactica printre cadrele didactice și manageriale percep statutul profesorului în societate ca fiind unul negativ spre mediu
Radio Chișinău serbează 80 de ani de emisie
09.10.2019
Recent, Radio Chișinău a marcat 80 de ani de la prima sa apariție în casele ascultătorilor. La evenimentul de serbare a celor 80 de ani de emisie, eu fost prezenți Președintele Director General al Societății Române de Radiodifuziune Georgică Severin; Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, istorici, oameni de cultură și jurnaliști.
    
„Omorâți prin înfometare”
04.10.2019, 17:13
Documentarul „Omorâți prin înfometare” a fost prezentat, recent, la Biblioteca Națională a Republicii Moldova. Filmul a reflectat detalii cutremurătoare din perioada anilor 1946-1947, detalii care au reușit să nu lase indiferent niciun spectator.
Ediția a cincea a Forumului Mass-Media va avea loc la 4-5 noiembrie 2019
03.10.2019
În zilele de 4 și 5 noiembrie, la Chişinău va avea loc Forumul Mass-Media 2019, la care sunt invitaţi jurnaliști, editori, manageri media, alți colaboratori ai redacțiilor din Republica Moldova, reprezentanți ai organizaţiilor şi asociaţiilor de media, agenţiilor de publicitate, mediului academic aferent formării profesionale jurnalistice, experți din țară și de peste hotare.
    
Librarius Cafe - prima librărie de tip cafenea din Chișinău
01.10.2019, 17:53
Familia Librarius „s-a completat cu un membru nou”, Librarius Cafe, prima librărie de tip cafenea din Chișinău. Deschiderea Librarius Cafe a fost însoțită de miros de cafea, muzică vie, autorii cărților pe care le găzduiește în incinta sa, senzația de „acasă” și desigur multe cărți.
Prilej de sărbătoare pentru Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a USM
30.09.2019
Lecție publică, amintiri, împărtășire a experiențelor și dans. Astfel au luat start manifestările dedicate celor 40 de ani ai Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova.
    
La Râșcani a fost inaugurat Complexul Phoenix
30.09.2019, 10:47
Joi, 19 septembrie, 2019, în orașul Râșcani a avut loc ceremonia de inaugurare a Complexului Phoenix care cuprinde: Centrul pentru tineri cu nevoi speciale, Casa pentru îngrijire a vârstnicilor și Bazinul Hidroterapeutic, unde au fost prezente 150 de persoane.
Fotografiile trucate ne pot influența viața
23.09.2019
Tinerii din Obreja Veche, raionul Fălești, au aflat în cadrul trainingului de educație media cum poate fi trucată o fotografie și care poate fi impactul ei. Totodată, ei au descoperit mai multe aplicații care ne ajută să identificăm imaginea modificată.
    
Recomandări pentru acest weekend
20.09.2019, 16:52
Timpul ploios de afară ar putea să devină un pretext bun nu doar pentru a sta în casă, dar și pentru a ne lăsa găzduiți de o serie de evenimente care vor avea loc în acest weekend.
Hai Moldova vă invită să curățăm râulețul Durlești de Ziua globală a curățeniei
20.09.2019
Pe 21 septembrie, voluntarii Hai Moldova vor merge să facă curățenie în zona de lângă râulețul Durlești, care, momentan, este aglomerată de gunoiște aruncată la întâmplare. Concomitent, în țară vor avea loc acțiuni de salubrizare similare în diverse localități.
    
Managementul financiar pentru tinerii antreprenori și startup-urile de la Orhei
18.09.2019, 17:15
Tinerii din orașul Orhei și din regiune au avut parte de un training despre Managementul financiar, susținut de către Angela Gladei. Aceștia au aflat ce înseamnă un management financiar eficient, un bilanț contabil, dar și cum înțelegem și interpretăm indicatorii financiari.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.