Prima pagină / Evenimente / Stil de viaţă

Stil de viaţă

Susține primul serial web din Moldova
02.10.2019
Au început filmările primului serial web din Moldova, Lost in Moldova, despre istoria unui tânăr american pe nume Diego, care vine în calitate de voluntar în Moldova și descoperă pentru sine cultura basarabeană. Echipa a reușit să filmeze primul episod, iar acum este în proces de colectare a resurselor necesare pentru a filma primul sezon.
    
Tinerii vor continua să învețe ce este educația media și cum să recunoască informația falsă
27.09.2019, 13:44
Din luna septembrie, echipa de formatori de la Centrul Media pentru Tineri au reluat atelierele de educație media. Timp de două zile, tineri și tinere din R. Moldova descoperă influența mass media, află cum pot depista știrile false, înțeleg riscurile rețelelor sociale și devin reporteri în localitățile lor.
Hai Moldova te invită să-ți aduci electronicele uzate la IarmarEco
10.09.2019
Sâmbătă și duminică, 14 și 15 septembrie, Hai Moldova te invită să dăm start curățeniei naționale de deșeuri electronice și electrice, începând de la IarmarEco. Pe data de 14 septembrie, ora 19.00, poți viziona un film documentar despre experimentele agricole atomice făcute în perioada sovietică în Moldova, „Grădina Sovietică”, iar pe data de 15 septembrie, de la ora 13.30, poți să participi în cadrul unei discuții la tema situației actuale a deșeurilor din Moldova.
    
Bookfest revine la Chișinău și întărește podul de cărți de peste Prut
14.08.2019, 14:55
Cele mai importante edituri din România vor aduce la Chișinău, între 28 august și 1 septembrie, cele mai bune cărți ale anului, dar și foarte multe materiale educaționale.
Lansarea expoziției cu genericul „Desenul de arhitectură ca mijloc de exprimare”
20.03.2019
La data de 19 martie 2019, în Sala de expoziții a Facultății de Urbanism și Arhitectură din incinta Universității Tehnice din Moldova a avut loc deschiderea expoziției „Desenul de arhitectură ca mijloc de exprimare”.
    
Inaugurarea Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume
20.11.2018, 19:26
Plăcere și Caritate, acesta este motto-ul săptămânii dedicate bucătăriei italiene, organizată de Ambasada Italiei la Chișinău în colaborare cu numeroși parteneri, printre care se numără și Camera de Comerț Italo-Moldavă.
Prima şedinţă de instruire în domeniul egalităţii de gen pentru militarii Trupelor de Carabinieri
14.08.2018
La 14 august 2018, Departamentul Trupelor de Carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu UN Women Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor), a dat start unui ciclu de instruiri în domeniul egalităţii de gen pentru un grup de ofițeri din cadrul aparatului central și unităților militare ale Trupelor de Carabinieri.
    
Expoziție „În goană după visuri” de Romana Casian
09.08.2018, 17:27
Romana Casian invită să pornim împreună „În goană după visuri” în cadrul celei de-a treia expoziție personale, care are loc în incinta Bibliotecii Municipale „B.P. Hașdeu”, bd. Ștefan cel Mare 148.
Deschiderea Magazinului "Leathermax"
27.07.2018
Vineri, la data de 27 Iulie, chiar în inima orașului, a avut loc deschiderea oficială a magazinului ”Leathermax”, vizitatorii au avut posibilitatea să găsească cadouri și suvenire după orice gust și plac, toate fiind confecționate manual.
    
Fiți Femei, Deveniți Femei, Rămâneți Femei!
27.06.2018, 15:31
În condițiile societății moderne, unde accentul se pune pe uniformizare, nivelare și pseudo-egalitate, unde femeile au preluat o parte din funcțiile bărbaților, dar au uitat să le dea înapoi o parte din funcțiile lor, unde femeia pare prea încărcată de grijile și nevoile zilnice, există riscul ca femeia să piardă acea legătură cu unicitatea naturii ei.
Renumitul bucătar francez, Marc Foucher, vine în Moldova de Ziua Europei să pregătească o cină în aer liber la „Castel MIMI”
25.04.2018
Renumitul bucătar francez, Marc Foucher, deținător al titlului Meilleur Ouvrier de France 2004, se va afla pe 9 mai 2018 în Republica Moldova, la invitația vinăriei „Castel MIMI”, pentru a împărtăși bogata sa experiență internațională, în contextul Zilelor Europei la Chișinău. Va fi o Zi a Europei delicioasă!
    
„Acum este timpul pentru dreptate și egalitate dintre femei și bărbați” | Editorial de Asya Varbanova, Reprezentanta interimară de țară UN Women Moldova
08.03.2018, 10:35
„Anul acesta, Ziua Internațională a Femeilor e marcată în contextul unei mobilizări globale fără precedent în susținerea drepturilor, egalității și dreptății pentru femei”, afirmă într-un editorial Asya Varbanova, Reprezentanta interimară de țară UN Women Moldova. „Hărțuirea sexuală, violența și discriminarea față de femei au captat atenția presei și publicului pe fundalul unei determinări globale de a schimba această situație. Prin marșuri de solidaritate, declarații inspiraționale și discuții virale în rețelele sociale, cum ar fi #Metoo, #TimesUp, Ni una menos, BalanceTonPorc, activiștii de toate vârstele, din întreaga lume, au arătat clar că a venit timpul ca lumea să devină mai egală. Ziua Internațională a Femeilor este o oportunitate pentru a ne solidariza cu toate femeile și fetele care au jucat un rol important în această mișcare globală de a pune capăt discriminării de gen și pentru a chema la acțiuni urgente ce vor aduce schimbări de durată”.
UN Women Moldova lansează campania „Tu știi că poți”
05.03.2018
În luna martie, UN Women își propune să exploreze activismul și succesele femeilor, care au modelat viețile și drepturile femeilor și fetelor din întreaga lume și care, astfel, au „scris” istorie. În acest context, în ajunul Zilei Internaţionale a Femeii, 8 martie, UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor) lansează campania „Tu știi că poți”, dedicată femeilor care au reușit să spargă tiparele în domenii noi, tradițional dominate de bărbați.
    
Carte poştală video de la Fundaţia Est-Europeană pentru 2018
22.12.2017, 10:36
Am primit și în acest an, cu plăcere și emoție, cartea poștală video a Fundaţiei Est-Europene pentru 2018, adresată prietenilor și partenerilor, cu urări de sărbători fericite. Și o retransmitem de asemenea cu plăcere.
„Moldova Fashion Days”, cel mai grandios show de modă din Moldova a adunat sute de participanți
27.09.2017
Timp de două zile, în perioada 23-24 septembrie, 50 de modele profesioniste și 100 de copii au defilat în creațiile brandurilor DININIMĂ. „Moldova Fashion Days" este evenimentul bianual organizat de Asociația Patronală a Industriei Ușoare din Moldova (APIUS), cu susținerea partenerului strategic, Proiectul de Competitivitate din Moldova, implementat de USAID și Guvernul Suediei.
    
„Sunete, culori, arome și cunoaștere”: Asociația „MIORITA” din Portugalia
13.07.2017, 11:04
La 7 și 8 Iulie 2017, Asociația Culturală a Imigranților Moldoveni „MIORITA” din Portugalia a participat la ediția a VIII-a a Festivalului „Sunete, culori, arome și cunoaștere”, organizat de Primăria orașului Barreiro, în parteneriat cu asociațiile de imigranți din localitate, printre care și Asociația „MIORITA”.
Top 10 cele mai vizualizate articole din luna mai pe stiripozitive.eu
31.05.2017
Mai pozitive, mai informative, mai interesante și mai vizualizate sunt și articolele din luna mai de pe stiripozitive.eu.
    
Top 10 cele mai vizualizate articole din luna aprilie pe stiripozitive.eu
03.05.2017, 16:14
Iată care sunt cele mai vizualizate articole ale lunii aprilie pe stiripozitive.eu
Top 10 cele mai vizualizate articole din luna martie pe stiripozitive.eu
03.04.2017
Iată care sunt cele mai vizualizate articole ale lunii precedente pe stiripozitive.eu.
    
Top 10 cele mai vizualizate articole din luna februarie pe stiripozitive.eu
28.02.2017, 10:43
Iată care sunt cele mai vizualizate articole de pe stiripozitive.eu din luna februarie.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.