Prima pagină / Evenimente / Timp liber

Timp liber

O nouă ediție IarmarEco își deschide curând porțile
02.09.2019
Între 14 și 15 septembrie 2019, asociația EcoVisio organizează cea de-a 7-a ediție de IarmarEco- un iarmaroc cu totul special, dedicat oportunităților ecologice și antreprenoriatului social.Evenimentul va fi găzduit de Kentford în Chișinău și va avea intrarea liberă.
    
Descoperă-ți talentul și vino la târgul studiourilor de creație ART FAIR!
20.08.2019, 17:08
Mai multe studiouri, centre educaționale, școli îi invită pe toți cei care au un talent ascuns și vor să-l dezvolte, sâmbătă, 21 septembrie la prima ediție ART FAIR, un târg al artei, creației și frumosului. Evenimentul va avea loc pe aleea restaurantului Pani Pit, din centrul capitalei, între orele 12:00-20:00.
FESTIVALUL HODINA - CEA MAI MARE REUNIUNE DE FAMILIE LA NISTRU!
20.08.2019
Duminică, 18 august, satul Pohrebea s-a transformat într-o adevărată insulă de vacanță. Mii de moldoveni și-au luat rudele revenite de peste hotare, și-au venit pentru o zi la Nistru ca săse odihnească!
    
La La Play la Festivalul Hodina
19.08.2019, 16:37
Pe 18 august, Moldovan National Youth Orchestra a sărbătorit o reuniune mare de familie la un eveniment plin de muzică, familie și distracții, La La Play Festival Hodina. Evenimentul în cadrul căruia aventurierii expediției muzicale au făcut popas, festivalul Hodina marca Klumea, adună toți oamenii dragi și faini veniți pe plaiurile natale în luna august într-o atmosferă de picnic în satul Pohrebea. Echipa La La Play cu deosebită plăcere susține evenimentele ce vin să creeze tradiții frumoase și să unească comunitatea.
Moldova Fashion Days, ediția a XVI-a: peste 30 de designeri și sute de piese vestimentare
12.08.2019
Toamna se numără bobocii, dar și colecțiile noi ale designerilor autohtoni!În perioada 21-22 septembrie, la cel mai mare showroom Jaguar Land Rover din Europa, va avea loc ediția a XVI – Moldova Fashion Days.
    
Expediție muzicală națională „La La Play”: Flashmob în troleibuz și la aeroport
12.08.2019, 12:46
Expediția Muzicală La La Play, cu genericul „Vara nu dorm”, a început cu multe zâmbete și energie pozitivă pentru locuitorii Capitalei, și nu doar. Cea mai cool expediție muzicală din țară a startat prin flashmob-uri inedite în care tinerii muzicieni din Moldova au adus muzica live în troleibuzul de pe ruta Chișinău – Aeroportul Internațional din Chișinău, și au provocat abilitățile de dirijor a unor pasageri din Aeroportul Internațional Chișinău.
Expediție muzicală La La Play: 2000 km, 10 concerte și 10 locații
09.08.2019
Cea mai cool expediție din țară revine la a 3-a aniversare, cu 10 concerte în 10 locații deosebite, realizată de 18 tineri muzicieni, jurnaliști și producători media ce vor cutreiera 2000 km aducând muzica de calitate acolo unde ea nu a fost, pentru că #varanudorm.
    
Vino la cel mai mare Festival al Românilor de Pretutindeni!
01.08.2019, 17:14
Români din toate colțurile lumii își dau întâlnire, din nou, la Complexul etno-cultural VATRA. Timp de două zile, pe 14 și 15 septembrie, va fi expus întreg tezaurul cultural din tot spațiul românesc.
Tu unde mergi în acest weekend? Recomandare de evenimente pentru ieșiri în oraș
26.07.2019
Ultimul weekend din luna iulie poate fi petrecut frumos. Tot ce trebuie să faci este să consulți agenda evenimentelor și să afli unde poți ieși cu întreaga familie sau prietenii. Vezi ce recomandări avem pentru tine!
    
La La Play Voices – Concert open air
26.07.2019, 12:01
130 de copii din întreaga țară, beneficiari ai proiectului de incluziune social prin muzică, La La Play Voices, vor cânta în Scuarul Catedralei Nașterea Domnului, acompaniați de Moldovan National Youth Orchestra.
CRONOGRAF Tur pornește la drum: Lista localităților în care va ajunge caravana filmelor documentare
04.07.2019
Caravana filmelor CRONOGRAF Tur a selectat 21 de localități din toată țara, pentru cea de-a 6-a ediție. Filmele ce urmează a fi proiectate sunt o selecție de documentare, difuzate în cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar CRONOGRAF.
    
Ești pasionat de design de interior? Aplică la Tabăra de Design din Sat!
28.06.2019, 16:30
În perioada 27 iulie-4 august, în satul Ciutești, raionul Nisporeni, se va desfășura Tabăra de Design în Sat. Îndemnul de a aplica este absolvenților, sau studenților formați domeniul Artelor Plastice Aplicate (Design Industrial, Design Interior, Arhitectură).
Prima zi a Festivalului Familiei și Tradițiilor Populare: muzică, dansuri și voie bună
24.06.2019
Pe 22 iunie, Complexul Etno-Cultural VATRA a dat startul celui mai tradițional festival al sezonului estival. La primele ore ale dimineții, ansambluri corale și folclorice au venit să ia parte la festival pentru a-și arăta măestria și talentul. Atât ansamblurile vocale cât și orchestrele de fanfară, au frumoasa ocazie de a demonstra tuturor că neamul nostru are cu ce se mândri.
    
Muzica clasică a răsunat timp de 3 zile în sânul naturii. Cum a fost la cea de-a patra ediție a festivalului „DescOPERĂ”
20.06.2019, 12:39
La Butuceni s-a desfășurat cea de-a patra ediție a Festivalului de Muzică Clasică în aer liber - „DescOperă”. De pe 14 până pe 16 iunie, opera și natura s-au îmbinat perfect la Orheiul Vechi. Vizitatorii au trăit clipe de magie, întorcându-se acasă mai inspirați, mai fericiți și mai împliniți.
Jocuri distractive pentru copii în cadrul Festivalului Familiei și Tradițiilor Populare
19.06.2019
În perioada 22 și 23 iunie, Complexul Etno-Cultural VATRA organizează cele mai distractive starturi vesele pentru copii și părinți în cadrul Festivalului Familiei și Tradițiilor Populare.
    
Rapsodii de Butuceni în prima zi de la DescOperă
17.06.2019, 16:43
Unicul festival de muzică clasică în aer liber din Europa de Est, DescOperă, a adunat mii de spectatori în cele 3 seri de concert. Artiști de renume internațional au urcat pe scenă și au făcut muzica să fie în armonie cu natura din cadrul Rezervației Cultural-Naturală Orheiul Vechi. În prima zi, în program au fost Rapsodiile de Butuceni și au adus-o în scenă pe moldoveanca Rusanda Panfili, violonista care activează în Austria.
Întâmpină zorii cu gașca la concursul de „Muzică nocturnă de tabără și camping”
17.06.2019
Pe data de 22 și 23 iunie, adevărații romantici sunt așteptați la Centrul Cultural VATRA, unde se va organiza concursul de „Muzică nocturnă de tabără și camping” în cadrul evenimentului Festivalul Familiei și Tradițiilor Populare.
    
Audițiile „La La Play Voices 2019” continuă în toată țara
13.06.2019, 16:02
Audițiile proiectului „La La Play Voices 2019” continuă în toată țara. De această dată, localități unde copiii și tinerii au impresionat prin talent, voce și abilități artistice au fost în raioanele Ungheni și Călărași.
Ia-ți IA și hai la Parada Portului Popular Autentic ZESTREA NEAMULUI
11.06.2019
Pe 22-23 iunie, Centrul Cultural VATRA organizează „Festivalul Familiei și Tradițiilor Populare”, în cadrul căruia va avea loc PARADA PORTULUI POPULAR AUTENTIC „ZESTREA NEAMULUI”.
    
(Foto) Mașini și motociclete de epocă, la Expo Retro Moto Moldova
07.06.2019, 15:11
Pentru prima dată în Republica Moldova se desfășoară o expoziție de motociclete și mașini istorice. Expoziția face parte din cadrul FIVA Motorcycle Week și va fi deschisă publicului până duminică, 9 iunie, în cadrul unui centru comercial din capitală.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.