Prima pagină / Oameni / Societate

Societate

(INTERVIU) Gabriela Croitoru: „Unicul model cu care ar trebui mereu să fii în concurență ești „tu” al trecutului și prezentului”
11.12.2017
Gabriela Croitoru are 21 de ani și este originară din Rusia. Deși studiază harpa de la vârsta de 15 ani, totuși pasiunea pentru muzică o are de mică. La moment studiază la Hochschule für Musik „Franz Liszt” în Weimar, Germania.
    
Interviu ProSport.ro | Irina Bulmaga, cea mai bună şahistă din România: „Poate că sună ciudat, dar în România mă simt liberă!”
05.12.2017, 15:15
Originară din Republica Moldova, Irina Bulmaga a realizat numeroase performanţe sub culorile României până la vârsta de 24 de ani!
Mihai Ungureanu: „În lucrările mele este mai mult decât un dor de casă- este un dor de lucruri frumoase lăsate de strămoșii noștri nouă”
01.12.2017
Mihai Ungureanu este artistul plastic care prin tablourile sale redă dorul și dragostea pentru ACASĂ! De ceva timp nu mai este student la Academia de Arte din Veneția, Italia, pentru că şi-a început cariera de artist independent. Tânărul consideră că cei mai importanți promotori ai folclorului suntem fiecare dintre noi, cei care cu drag poartă o IE sau povestesc despre Ţara lor.
    
Scriitorul Teodor Ajder: „Mă interesează să traduc texte care reverberează atât cu artele vizuale, cât și cu fenomenul migrației”
27.11.2017, 15:32
Poeme care migrează, prin traducere, dintr-o limbă în alta, dintr-o cultură în alta, în diferite ţări, după care să revină (transformate) de unde au pornit, în limba maternă a autorului. Ce reprezintă iniţiativa „Vorbind transformări”, de ce o simplă postare pe reţelele de socializare a provocat imediat interes ne spune scriitorul Teodor Ajder, stabilit în Polonia, unul din editorii revistei „Mămăliga de Varşovia”.
(INTERVIU) Alina Carauş: Concursul de frumusețe "Miss Naturalețe 2017" mi-a oferit noi posibilităţi şi o experienţă fenomenală
24.11.2017
Alina Carauş are 20 ani și este din Zodia Racului. Este originară din satul Cîrnățeni r. Căușeni şi este studentă la Universitatea Liberă Internațională, anul II, facultatea Biomedicină și ecologie, specialitatea Servicii Estetice.
    
Iurie Golban: „Despre moldovenii din China vă pot asigura că sunt cei mai bravi, cei mai buni și cei mai frumoși la chip și suflet”
20.11.2017, 15:35
Iurie Golban este originar din orașul Orhei și a absolvit Liceul Teoretic "Ion Luca Caragiale" din localitatea de baștină, ulterior, a devenit licențiat în drept și economie, ca mai apoi să continuie cercetările în cadrul studiilor postuniversitare în domeniul dreptul și relațiile internaționale.
(Video) Doi ani de MOVE Womenswear: și povestea merge mai departe
17.11.2017
Mai multe femei s-au putut bucura pe viu de eleganța și rafinamentul ținutelor MOVE Womenswear, la data de 14 și 15 noiembrie, odată cu cea de-a doua aniversare de prezență pe piață a acestui brand. Designer-ul Lilea Surdu și sora ei s-au gândit să sărbătorească acest eveniment la care care vizitatorii pot beneficia de 50% reducere la produsele de coton și de un gift card la cumpărăturile efectuate în zilele aniversării.
    
(VIDEO) Evenimentul de finalizare a Programului de Mentorat pentru Femei Active „INSPIR-O!"
16.11.2017, 23:10
27 de femei active, 7 localități și 7 proiecte de mobilizare comunitară de succes. Acestea sunt rezultatele Programului Național de Mentorat pentru Femei Active „INSPIR-O!”, care se încheie după un an de zile. „INSPIR-O!”, care s-a desfășurat în localități cu reprezentare zero a femeilor în consiliile locale, și-a propus să consolideze capacitățile de lidere a femeilor, iar ele, la rândul lor, să promoveze conceptul egalității de gen în politicile locale și să implementeze proiecte de mobilizare comunitară.
La mulți ani pentru Tatiana Slivca, din partea Sofiei Vicoveanca
07.11.2017
Prezentatoarea emisiunii "Zestrea Neamului" de la Noroc TV, Tatiana Slivca, și-a sărbătorit ziua de naștere, iar cu această ocazie, celebra interpretă din România, Sofia Vicoveanca, într-un mesaj de felicitare publicat pe rețeaua de socializare Facebook, a ținut să-și exprime admirația pe care o poartă față de omiagată.
    
Campania „Un dialog cu un jurnalist” s-a dat start la USM
25.10.2017, 10:35
La Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova a debutat Campania „Dialog cu un jurnalist”, organizată de Consiliul Studenților din Mass-Media. Primul invitat care s-a lăsat provocat de a avea o întâlnire remarcabilă cu viitorii jurnaliști de la USM a fost Natalia Morari, care în 2014 a fost declarată Jurnalistul TV al anului și a obținut Premiul „Mărul de aur” pentru cel mai bun talk-show.
Serviciile de îngrijire – de la un domeniu neglijat și invizibil, la un sector atractiv al economiei
23.10.2017
75% din toată munca casnică este realizată de femei. În acest sens, a fost realizat un interviu cu Bharati Sadasivam, Lideră de echipă, Egalitatea de gen și abilitarea femeilor, Centrul Regional din Istanbul, PNUD în care se vorbește despre serviciul de îngrijire care a devenit un sector atractiv al economiei, în trecut acesta fiind un domeniu neglijat și invizibil.
    
(Video) Elveția – Moldova: oameni cu inimi solidare
09.10.2017, 17:00
473 de copii din Moldova au beneficiat în ultimii ani de îngrijiri în cadrul unor tabere medicale, organizate în Elveția de către Fundația Swiss COR și partenerul său din Moldova, Asociația „Inimi solidare”. Echipa Stiripozitive.eu i-a întrebat despre ce i-a motivat să realizeze asemenea misiuni în beneficiul copiilor din Moldova și cum apreciază cooperarea moldo-elvețiană pe doi dintre protagoniștii acestor acțiuni umanitare: Președintele Fundației Swiss COR, Adolf Ogi, care a fost Președinte al Elveției în două mandate, și Ambasadorul Elveției în Moldova și Ucraina, Guillaume Scheurer.
Programul Național de Mentorat pentru Femei Active „INSPIR-O!”: al cincilea modul de instruire
28.09.2017
Cele 24 de femei din 7 comunități participante la Programul Național de Mentorat pentru Femei Active „INSPIR-O!" din localități cu reprezentare 0 (zero) a femeilor în consiliile locale, s-au întâlnit la Chișinău pentru două zile la cel de-al cincilea modul de instruire „Comunicare și managementul riscurilor".
    
Olga Cojocaru: „…E ușor să fii migrant în orice context nou, dacă știi că te afli acolo pe o perioadă determinată”
13.09.2017, 16:54
În cei aproape 15 ani de „pribegii mai mult sau mai puțin deliberate”, așa cum îi caracterizează, Olga Cojocaru a reușit să facă studii liceale la Iași, Facultatea de Comunicare, și un Master în Antropologie în București, un Master de Sociologie și Antropologie în Budapesta . iar acum Olga lucrează la teza de doctorat în studii de migratie în cadrul Universității din Varșovia, Polonia.
Stela Boțan: Muzica remarcă pe fiecare
30.08.2017
Stela Boțan este tânăra care a cucerit lumea prin talentul său. Mereu tinde spre realizarea unor scopuri noi și dorește să să fie prezentă pe cele mai mari scene ale lumii.
    
O veste bună de la jurnalistul Mircea Surdu și...
26.06.2017, 11:28
„Prieteni, vreau să vă dau două veşti astăzi, iar care este vestea bună şi vestea mai puţin bună decide fiecare dintre voi”, a anunțat luni, 26 iunie 2017, jurnalistul Mircea Surdu.
Aliona Virlan – moldoveanca-cercetătoare a cuplurilor moldo-italiene
21.06.2017
Aliona Virlan este originară din satul Meleşeni, raionul Călărași. În Italia activează în calitate de sociolog, cercetătoare în domeniul migrației feminine şi este autoarea cărții „Sposare una moldava: Storie di coppie miste italo-moldave”.
    
(Video) Conștiința cetățenească în Moldova: E timpul pentru implicare!
15.06.2017, 15:54
Despre cum se implică cetățenii Republicii Moldova în viața comunității la nivel local și național, precum și despre cunoștințele acestora despre drepturile omului, guvernarea democratică și interacțiunea dintre comunitățile din cadrul statului s-a discutat în cadrul evenimentului de prezentare pubșlică a studiului „Conștiința cetățenească în Moldova, Ucraina și Belarus”,
Victoria Roșca: „Zâmbărele e ceea ce port în suflet”
12.06.2017
Victoria Roșca este autoarea vlogului „Zâmbărele” – O platformă unde umorul din Republica Moldova prinde o nouă culoare și o nouă dimensiune, una educativă și inspirată din realitatea cotidiană.
    
Lucia Brainstorm: „Scrisul e cel în brațele căruia evadez seara după zilele obositoare și foarte încărcate”
07.06.2017, 14:14
Lucia Brainstorm, este tânăra scriitoare ce își așterne sufletul pe tavă de fiecare dată când lansează o carte. În luna decembrie a debutat în literatură cu volumul de poezii„ Dezbracă-mă de griji și dor”, iar la scurt timp după lansare a revenit în casele cititorilor cu romanul „Cine ești”.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.