Prima pagină / Oameni / Societate

Societate

Vadim Cuşnir: „Lumea fără Social Media ar arată ca în anii ’90, cu mai multe șezători”
14.02.2018
Vadim Cuşnir este fondatorul celei mai mari comunități de specialiști în social media din Moldova. Grupul Social Media în Culise pe care îl administrează, într-o perioadă relativ scurtă a reușit să devină cea mai mare comunitate de specialiști concentrați pe acțiuni și rezultate bune, mai exact, în promovarea pe rețelele de socializare și marketing digital din Republica Moldova.
    
Oana Befort: „Ilustrațiile mele vin din dragostea pe care o am față de natură și folclor”
07.02.2018, 16:03
Oana Befort este o tânără ilustratoare de origine română, stabilită în SUA, pe care molDeco.md a descoperit-o în Instagram. Inventează poveşti, semn că nu are limite nici în ceea ce privește sursele de inspirație, nici în privința stilului pe care îl abordează.
Istorie de succes: Un tânăr fermier din Moldova şi-a făcut o afacere profitabilă din pomușoare ecologice de aronie
05.02.2018
Vitalie Pintilei a creat „Pronat-Agro” SRL cu şase ani în urmă, fiind hotărât să activeze în agricultura ecologică, deși nu cunoștea toate detaliile specifice acestui sector.
    
Simona Bacaliuc: „Mie îmi place să țin cont de tendințe, dar țin cont în mare parte de tendințele care sunt pe gustul meu”
01.02.2018, 15:40
Simona Bacaliuc are 28 de ani şi este originară din raionul Telenești, comuna Ratuș. A studiat Managementul Marketingu-lui în cadrul Academiei de Studii Economice a Moldovei. Fiind pasionată de croitorie, a ajuns să fie fondatoarea brandului Adaline Denim, denumirea mărcii vine de la filmul preferat al Simonei, și anume „Age of Adaline”.
Maria Dulgher: „Eu am venit în China după răspunsuri, dar m-am ales cu mai multe întrebări”
26.01.2018
Maria Dulgher are 25 de ani și este originară din Căușeni. În Germania face un masterat în afaceri internaționale la universitatea FAU Erlangen-Nürnberg. Încă din luna septembrie 2017, tânăra a ajuns în orașul Shanghai din China, oraș în care își face studiile timp de un semestru printr-un schimb de experiență. 
    
Alina Andronache: „Iubirea nu doare. Există viață după violență”
23.01.2018, 13:54
Alina Andronache, femeia care luptă pentru drepturile femeilor. Activistă pentru egalitate de gen, politologă, expertă în politici publice, doamna care inspiră femeile să-și valorifice potențialul și să-și apere drepturile, mamă a trei copii fericiți, care știe cum să nu renunțe la propria personalitate și vise.
Ecaterina Jigău: „Lecturile mele sunt foarte diferite, citesc orice, de la cărți de parenting, la lecturi de romane siropoase de dragoste”
19.01.2018
Ecaterina Jigău are 30 de ani și este autoarea blogului katerotari.md, un blog de parenting, de călătorii și de lifestyle. Lectura este probabil, cea mai plăcută ocupație pe care o are în timpul liber, îi place să descopere autori necunoscuți și de obicei nu citeşte ceea ce este în trend, ci așteaptă să treacă valul și apoi să revină la o carte dacă i-a stârnit curiozitatea, mărturiseşte ea.
    
Viorica Ungureanu, despre istorii de migraţie şi confortul regăsit într-o cutie
15.01.2018, 14:58
Viorica Ungureanu este originară din Republica Moldova. Fiind un membru activ al comunității cetățenilor moldoveni din orașul Torino, Italia a documentat mai multe istorii de migrație și a realizat mai multe interviuri video despre istorii de viață, evenimente organizate de reprezentanții Diasporei.
Romina Chetraru: „Toate cele bune adunate din 2017. Bilanțul anului”
12.01.2018
E început de an, e timpul să ne amintim cu mult drag de toate reuşitele, bucuriile şi faptele noastre. „Toate cele bune adunate din 2017. Bilanțul anului” este un serial de sfârşit de an pe Stiripozitive.eu prin intermediul căruia veţi avea ocazia să aflaţi care sunt cele mai memorabile bucurii şi rezultate ale unora dintre protagoniștii noștri.
    
Adrian Guţu: „Voluntariatul mă pregăteşte pentru viaţă”
11.01.2018, 14:04
Este elev în clasa a XII-a la Colegiul Politehnic din orașul Bălți și are o bogată experiență de voluntariat. S-a implicat în acțiuni de voluntariat încă pe când învăța în satul natal. Se implică activ și acum, mai ales când revine acasă, având și planuri serioase pentru schimbarea în bine a localității.
Doru Curoşu: „Toate cele bune adunate din 2017. Bilanțul anului”
09.01.2018
E început de an, e timpul să ne amintim cu mult drag de toate reuşitele, bucuriile şi faptele noastre. „Toate cele bune adunate din 2017. Bilanțul anului” este un serial de sfârşit de an pe Stiripozitive.eu prin intermediul căruia veţi avea ocazia să aflaţi care sunt cele mai memorabile bucurii şi rezultate ale unora dintre protagoniștii noștri.
    
Andriano Marian: „Toate cele bune adunate din 2017. Bilanțul anului”
29.12.2017, 14:58
E sfârșit de an, e timpul să ne amintim cu mult drag de toate reuşitele, bucuriile şi faptele noastre. „Toate cele bune adunate din 2017. Bilanțul anului” este un serial de sfârşit de an pe Stiripozitive.eu prin intermediul căruia veţi avea ocazia să aflaţi care sunt cele mai memorabile bucurii şi rezultate ale unora dintre protagoniștii noștri.
Nighina Azizov: „Toate cele bune adunate din 2017. Bilanțul anului”
29.12.2017
E sfârșit de an, e timpul să ne amintim cu mult drag de toate reuşitele, bucuriile şi faptele noastre. „Toate cele bune adunate din 2017. Bilanțul anului” este un serial de sfârşit de an pe Stiripozitive.eu prin intermediul căruia veţi avea ocazia să aflaţi care sunt cele mai memorabile bucurii şi rezultate ale unora dintre protagoniștii noștri.
    
Constantin Hadîrcă: „Mă fascinează simplitatea formelor în raport cu ideea propusă”
28.12.2017, 15:30
Constantin Hadîrcă a început să creeze cu aproximativ 6 ani în urmă primele sale lucrări din metal. Tânărul spune că prima sa lucrare a fost „lupul dacic" care se află pe teritoriul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu" din orașul Sîngerei. Din pasiunea sa mare pentru istorie, lucrarea a fost donată liceului și amplasată în curtea liceului, în fața cabinetului de istorie.
Galina Rusu: „Dau preferință vinurilor roșii, intense, corpolente, dar în același timp delicate, rotunde, catifelate, cu personalitate bine conturată”
21.12.2017
Galina Rusu este originară din Cărpineni, Hânceşti, dar locuieşte de mai bine de un an, în Portugalia. A profesat somelieria în Anglia pentru „Wine world” şi în Italia la întreprinderea de vinuri „Malvirà”.
    
La Zubreşti au avut loc discuții importante cu mai multe femei în cadrul proiectului: Turul de Ascultare „Vocile Femeilor din Moldova”
20.12.2017, 16:11
Turul de Ascultare „Vocile Femeilor din Moldova” Vorbiți cu Noi! a fost lansat în Republica Moldova în aprilie 2017. În cadrul acestuia, femeile din mai multe comunităţi vorbesc împreună cu coordonatoarea de proiect despre cele mai mari provocări cu care se confruntă la nivel local.
(INTERVIU) Gabriela Croitoru: „Unicul model cu care ar trebui mereu să fii în concurență ești „tu” al trecutului și prezentului”
11.12.2017
Gabriela Croitoru are 21 de ani, s-a născut Rusia și a copilărit în Moldova. Studiază harpa de la vârsta de 15 ani, însă pasiunea pentru muzică o are de mică. În prezent Cabriela studiază la Hochschule für Musik „Franz Liszt” în Weimar, Germania.
    
Interviu ProSport.ro | Irina Bulmaga, cea mai bună şahistă din România: „Poate că sună ciudat, dar în România mă simt liberă!”
05.12.2017, 15:15
Originară din Republica Moldova, Irina Bulmaga a realizat numeroase performanţe sub culorile României până la vârsta de 24 de ani!
Mihai Ungureanu: „În lucrările mele este mai mult decât un dor de casă- este un dor de lucruri frumoase lăsate de strămoșii noștri nouă”
01.12.2017
Mihai Ungureanu este artistul plastic care prin tablourile sale redă dorul și dragostea pentru ACASĂ! De ceva timp nu mai este student la Academia de Arte din Veneția, Italia, pentru că şi-a început cariera de artist independent. Tânărul consideră că cei mai importanți promotori ai folclorului suntem fiecare dintre noi, cei care cu drag poartă o IE sau povestesc despre Ţara lor.
    
Scriitorul Teodor Ajder: „Mă interesează să traduc texte care reverberează atât cu artele vizuale, cât și cu fenomenul migrației”
27.11.2017, 15:32
Poeme care migrează, prin traducere, dintr-o limbă în alta, dintr-o cultură în alta, în diferite ţări, după care să revină (transformate) de unde au pornit, în limba maternă a autorului. Ce reprezintă iniţiativa „Vorbind transformări”, de ce o simplă postare pe reţelele de socializare a provocat imediat interes ne spune scriitorul Teodor Ajder, stabilit în Polonia, unul din editorii revistei „Mămăliga de Varşovia”.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.