Prima pagină / Oameni / Societate

Societate

Serviciile de îngrijire – de la un domeniu neglijat și invizibil, la un sector atractiv al economiei
23.10.2017
75% din toată munca casnică este realizată de femei. În acest sens, a fost realizat un interviu cu Bharati Sadasivam, Lideră de echipă, Egalitatea de gen și abilitarea femeilor, Centrul Regional din Istanbul, PNUD în care se vorbește despre serviciul de îngrijire care a devenit un sector atractiv al economiei, în trecut acesta fiind un domeniu neglijat și invizibil.
    
(Video) Elveția – Moldova: oameni cu inimi solidare
09.10.2017, 17:00
473 de copii din Moldova au beneficiat în ultimii ani de îngrijiri în cadrul unor tabere medicale, organizate în Elveția de către Fundația Swiss COR și partenerul său din Moldova, Asociația „Inimi solidare”. Echipa Stiripozitive.eu i-a întrebat despre ce i-a motivat să realizeze asemenea misiuni în beneficiul copiilor din Moldova și cum apreciază cooperarea moldo-elvețiană pe doi dintre protagoniștii acestor acțiuni umanitare: Președintele Fundației Swiss COR, Adolf Ogi, care a fost Președinte al Elveției în două mandate, și Ambasadorul Elveției în Moldova și Ucraina, Guillaume Scheurer.
Programul Național de Mentorat pentru Femei Active „INSPIR-O!”: al cincilea modul de instruire
28.09.2017
Cele 24 de femei din 7 comunități participante la Programul Național de Mentorat pentru Femei Active „INSPIR-O!" din localități cu reprezentare 0 (zero) a femeilor în consiliile locale, s-au întâlnit la Chișinău pentru două zile la cel de-al cincilea modul de instruire „Comunicare și managementul riscurilor".
    
Olga Cojocaru: „…E ușor să fii migrant în orice context nou, dacă știi că te afli acolo pe o perioadă determinată”
13.09.2017, 16:54
În cei aproape 15 ani de „pribegii mai mult sau mai puțin deliberate”, așa cum îi caracterizează, Olga Cojocaru a reușit să facă studii liceale la Iași, Facultatea de Comunicare, și un Master în Antropologie în București, un Master de Sociologie și Antropologie în Budapesta . iar acum Olga lucrează la teza de doctorat în studii de migratie în cadrul Universității din Varșovia, Polonia.
Stela Boțan: Muzica remarcă pe fiecare
30.08.2017
Stela Boțan este tânăra care a cucerit lumea prin talentul său. Mereu tinde spre realizarea unor scopuri noi și dorește să să fie prezentă pe cele mai mari scene ale lumii.
    
O veste bună de la jurnalistul Mircea Surdu și...
26.06.2017, 11:28
„Prieteni, vreau să vă dau două veşti astăzi, iar care este vestea bună şi vestea mai puţin bună decide fiecare dintre voi”, a anunțat luni, 26 iunie 2017, jurnalistul Mircea Surdu.
Aliona Virlan – moldoveanca-cercetătoare a cuplurilor moldo-italiene
21.06.2017
Aliona Virlan este originară din satul Meleşeni, raionul Călărași. În Italia activează în calitate de sociolog, cercetătoare în domeniul migrației feminine şi este autoarea cărții „Sposare una moldava: Storie di coppie miste italo-moldave”.
    
(Video) Conștiința cetățenească în Moldova: E timpul pentru implicare!
15.06.2017, 15:54
Despre cum se implică cetățenii Republicii Moldova în viața comunității la nivel local și național, precum și despre cunoștințele acestora despre drepturile omului, guvernarea democratică și interacțiunea dintre comunitățile din cadrul statului s-a discutat în cadrul evenimentului de prezentare pubșlică a studiului „Conștiința cetățenească în Moldova, Ucraina și Belarus”,
Victoria Roșca: „Zâmbărele e ceea ce port în suflet”
12.06.2017
Victoria Roșca este autoarea vlogului „Zâmbărele” – O platformă unde umorul din Republica Moldova prinde o nouă culoare și o nouă dimensiune, una educativă și inspirată din realitatea cotidiană.
    
Lucia Brainstorm: „Scrisul e cel în brațele căruia evadez seara după zilele obositoare și foarte încărcate”
07.06.2017, 14:14
Lucia Brainstorm, este tânăra scriitoare ce își așterne sufletul pe tavă de fiecare dată când lansează o carte. În luna decembrie a debutat în literatură cu volumul de poezii„ Dezbracă-mă de griji și dor”, iar la scurt timp după lansare a revenit în casele cititorilor cu romanul „Cine ești”.
Olga Chilat: „Emigrarea m-a învăţat sa ies din zona de confort şi să înfrunt frica de noi începuturi”
07.06.2017
Olga Chilat are 24 ani şi este originară din Chişinău. Ca mulţi alţi tineri, a plecat din Moldova pentru studii, iar acum face parte din grupul de tineri care ne ajută la formarea unei imagini cât mai pozitive a ţării noastre, ca stagiară la Comisia Europeană, în cadrul Agenţiei Executive pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii.
    
O tânără din Moldova, Tatiana Fabian, a primit o diplomă de mulţumire de la Preşedintele american Barack Obama
06.06.2017, 09:59
Tatiana Fabian este studentă la Medicină, la Chişinău. Datorită implicării sale în proiecte de voluntariat, în Statele Unite, unde s-a aflat timp de un an, când încă era elevă în clasele superioare de liceu, a fost distinsă cu o diplomă de gratitudine semnată de Preşedintele american de atunci, Barack Obama.
Povestea tânărului care cântă în subteranele Chișinăului
19.05.2017
Patric Hanganu este tânărul care respiră muzică, iar cântecele patriotice din repertoriul artiștilor consacrați pe care le interpretează, ating corzile sufletului. Patric nu are studii muzicale. Povestea tânărului a început într-un pasaj din subterană, iar talentul său nu a putut rămâne mult timp neobservat.
    
„Oamenii ajută copacii”: mesaje video de Stela Boțan, Cristina Scarlat și Igor Guzun
16.05.2017, 11:29
Primele mesaje de susținere a campaniei „Oamenii ajută copacii”, realizată în parteneriat de TV Moldova 1, Moldova 2 și portalul www.stiripozitive.eu în sprijinul Grădinii Botanice afectată grav de ninsoarea din luna aprilie, au venit din partea interpretelor Stela Boțan și Cristina Scarlat și scriitorului Igor Guzun.
(Vox) Ce cunosc oamenii despre Grădina Botanică?
04.05.2017
Se zice că un om de-a lungul vieții trebuie să sape o fântână și să sădească un pom. Echipa noastră a fost curioasă să afle când ultima dată oamenii care mergeau grăbiți prin centrul capitalei au fost la Grădina Botanică, ce cunosc despre această rezervație naturală și cum ar putea contribui la lichidare consecințelor produse de viscolul din mijlocul primăverii?! Totodată, am fost curioși să știm când aceștia au sădit ultima dată un copac.
    
(Galerie foto) Eroii de după viscolul din aprilie
28.04.2017, 13:22
Viscolul care a traversat recent teritoriul Republicii Moldova a trezit conștiința și solidaritatea societății. Cu instrumentele de lucru în mână, cu dorință și îndrăzneală oamenii s-au mobilizat și au dat o mână de ajutor pentru lichidarea consecințelor. Faptele eroilor au fost imortalizate cu ajutorul aparatului de fotografiat.
Violeta Grecu. Istoria moldovencei care cântă serenade pe gondolele veneţiene
24.04.2017
Medici, profesori, sportivi, juriști sunt câțiva din specialiștii din Republica Moldova care s-au stabilit cu traiul în afara țării și pentru care Moldova rămâne a fi pământul natal, căruia îi duc mereu dorul. Violeta Grecu este o conațională a noastră care a reușit prin muncă, perseverență și, nu în ultimul rând, talent, să fie unica femeie soprană care să cânte pe gondolele venețiene.
    
Viața după „Planeta Moldova”. Florin Braghiș | Revista MOLDOVA de oriunde
14.04.2017, 06:54
Florin Braghiș împreună cu Mitoș Micleușanu au descoperit o nouă planetă pe care au numit-o „Planeta Moldova”. Într-o alură enigmatică unde predomină unele cuvinte nelicențioase, Florin a povestit pentru revista diasporei „MOLDOVA de oriunde” despre contextul temporal, spațial în care i s-au întâmpla anumite evenimentele din procesul cognitiv, senzorial, experimental, emoțional - pe care îl numim „viață”.
Despre lumina Sfintei Sărbători de Paști | Stela Botez
13.04.2017
Ea e interpreta de muzică populară de la sudul țării care optează pentru conservarea și perpetuarea tradițiilor și obiceiurilor naționale. Recent, a lansat nu una, ci trei colinde pascale. Și dacă tot suntem în preajma Sfintei Sărbători de Paști. Am provocat-o pe Stela Botez să povestească despre amintirile legate de această sărbătoare, despre sensibilitatea melodiilor pascale, despre bucatele specifice regiunii de sud a țării, și despre oamenii cărora le spune întâi Hristos a Înviat.
    
Dorian Frăsîneanu povestește despre sistemul educațional britanic, francez și rusesc
11.04.2017, 18:15
Născut la Chișinău. Pasionat de drept, politică și relații internaționale - Dorin Frăsîneanu, tânărul licențiat în drept englez și drept francez, la Universitatea din Leicester, Marea Britanie și Universitatea din Strasbourg, Franța. Cu un master în drept internațional și european. În prezent, urmează studiile la Institutul de Stat pentru Relații Internaționale din Moscova de pe lângă Ministerul Afacerilor Externe ale Federației Ruse (MGIMO).
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.