Prima pagină / Oameni / Cultură

Cultură

Alexandru Tataru, cel care aduce zâmbete și veselie în sufletele oamenilor
19.10.2017
Alexandru Tataru, cu numele de scenă – iluminAT - este un tânăr carismatic, un fabulist extrem de interesant, enigmatic în talentul său artistic, iar energia și umorul de care a dat dovadă l-au adus în echipa Comedy Zebra Show. Talentele trebuie cunoscute de-aproape și iată de ce vă invit să-l descoperim pe cel care aduce zâmbete și veselie în sufletele oamenilor: Alexandru Tataru.
    
El Radu: „Eu m-am ghidat mereu după un principiu, să nu fiu clona cuiva, am fost mereu eu însumi, nu am mizat să plac la toată lumea”.
19.10.2017, 11:47
S-a născut în orașul Ungheni, într-o familie de pedagogi. Deja la 4 ani, el era o celebritate a oraşului, în scenă se simţea cu adevărat fericit. În copilărie a avut două pasiuni: muzica şi fotbalul, dar ambele nu în detrimentul învăţăturii. La un moment dat visul lui de a fi artist a devenit prioritatea numărul unu a vieţii sale. Au trecut mai bine de zece ani de când a crescut, muzical și artistic, sub ochii noștri, iar prin munca asiduă și sârguință, prin 2008, El Radu îşi începe cariera muzicală. Care sunt ingredintele necesare pentru a atinge înaltele culmi ale succesului, aflăm chiar de la el în interviul ce urmează.
(Video) Vernisajul expoziției de pictură a artistului plastic Timotei Bătrânu la Hâncești
12.10.2017
La 12 octombrie 2017, în incinta Primăriei raionului Hânceşti, a fost vernisată expoziţia de picturi, semnate de artistul plastic Timotei Bătrânu și donate comunității. Maestru în artă, Eminent al Culturii, Cetățean de onoare și Om Emerit al orașului Hînceşti, Timotei Bătrânu a înființat, în anul 1970, Şcoala de Arte Plastice pentru copii din oraşul Hânceşti, ce-i poartă numele, iar acum a donat o serie de tablouri raionului Hâncești.
    
(VIDEO) Raisa Prisăcaru-Pupăză: Port în suflet dragostea pentru cuvânt
11.10.2017, 15:51
Raisa Prisăcaru-Pupăză are în spate 46 de ani de activitate pedagogică. Este mamă, bunicuţă şi se consideră o femeie împlinită. În scrierea cărţii sale „Ce-mi este drag”, s-a inspirat mult din creaţia lui Grigore Vieru, poezii simple, frumoase şi care se lipesc de suflet.
Biblioteca Națională pentru copii „Ion Creangă” – spațiul lecturii și al familiei
06.10.2017
Biblioteca Națională pentru copii „Ion Creangă” de curând a fost renovată, iar acum îndeplinește și mai multe funcții în educarea spirituală a unui copil. După cum cunoaștem, bibliotecarii sunt străjerii ce lucrează în slujba cititorului. Îngrijesc cartea și o promovează din generații în generații. Discutând cu directorul-adjunct al bibliotecii, doamna Eugenia Bejan, am aflat lucruri frumoase despre meseria de bibliotecar și despre Biblioteca pentru copii „Ion Creangă”.
    
Mini-Maratonul „Alerg pentru tine” la cea de a II ediție
27.09.2017, 16:23
Peste o sută de voluntari au participat duminică, 23 septembrie 2017, la Mini-maratonul „Alerg pentru tine” cu scopul sporirii nivelul de conștientizare a populației privind bolile oncologice, susținerii persoanele care luptă cu cancerul, și, nu în ultimul rând, pentru a comemora persoanele care au pierdut lupta împotriva cancerului.
Originare din Orhei, stabilite în Portugalia: Cătălina și Nicoleta Săndulescu au obținut Premiul Mare și Premiul de Onoare „Infante D. Luís às Artes”
25.09.2017
Cătălina și Nicoleta Săndulescu, două artiste tinere originare din Orhei și stabilite de câțiva ani în Portugalia, au obținut duminică Premiul Mare și Premiul de Onoare în cadrul faimosului concurs „Infante D. Luís às Artes”, aflat la cea de-a doua ediție.
    
Cartea emană credință în oameni buni
25.09.2017, 17:13
Cei pasionați de viața şi activitatea Ninelei Caranfil, Artistă a Poporului, de precizia şi justeţea cuvântului publicistic al lui Vlad Pohilă, precum şi de claritatea versurilor lui Valeriu Raţă, sunt lansate trei volume pentru orice cititor.
Citesc, deci sunt tânăr. Sunt tânăr, deci citesc?
22.09.2017
„Adolescentul meu nu vrea să citească”. Îţi sună cunoscut? Dacă da, află că nu eşti singurul părinte care se confruntă cu această problemă.
    
Romina Chetraru. „Punctul” (Video)
06.09.2017, 17:57
„Emoțiile oamenilor sunt trăite în fiecare vers dintr-o poezie, pe care o scrie fiecare dintre noi”, este de părere Romina Chetraru, autoarea cărții „Punctul”.
Andrea Hasan: Curajul și libertatea este poezia
01.09.2017
Andrea Hasan este tânăra care te cucerește prin recitaluri și versuri pătrunzătoare. Este o fată de 15 ani, originară din satul Toceni, raionul Cantemir. În poezie, Andrea își găsește liniștea și refugiul, trăiește fiecare vers pe care îl recită.
    
Romina Chetraru: Poezia Albă
23.08.2017, 14:11
După cum se descrie tânăra scriitoare: „o ciudată cu eşarfă oranj și cu un creier invadat de surâsuri”, Romina Chetraru este omul cu o gândire cosmică și cu stări lăuntrice colorate.
(INTERVIU) Ana Lungu: Totul a început dintr-o joacă, până atunci nu am fost niciodată fanul versurilor
23.08.2017
Originară din s. Chișcăreni, r-ul Sîngerei, Ana Lungu este tânăra cu o fire mai lirică, iubește să citească romane de dragoste, de aventură, dar și unele cărți pentru dezvoltarea personală. Scrie poezii cu scopul de a ajunge la sufletele oamenilor, de a sensibiliza și invita să descopere frumusețea și profunzimea versului.
    
(Teaser) Romina Chetraru: poezia albă
22.08.2017, 15:21
Romina Chetraru, tânăra îndrăgostită de apus, fotografie și poezie, lansează o carte de suflet în care își întinde ideile pe strunele fără capăt ale chitarii sale Phoenix.
O catedră „Eugeniu Coșeriu” a fost inaugurată la Universitatea din Montevideo, Uruguay
18.08.2017
Universidad de la Republica din Montevideo, Uruguay, a inaugurat în aceste zile, sub patronajul Academiilor de Științe din Argentina, Chile și Uruguay, o catedră de studii umaniste, ce poartă numele marelui nostru înaintaș, savantul-lingvist Eugeniu Coșeriu.
    
Tânăra din Moldova, stabilită în Spania, care a publicat câteva cărţi în spaniolă
08.08.2017, 16:05
Interviu cu Mona Camuari, pseudonimul literar al Mariei Mocanu, tânăra din Republica Moldova, stabilită în Spania, care a publicat până acum câteva cărţi în limba spaniolă.
Basistul Alex Calancea și sculptorul Alexei Vidrașco devin cetățeni de onoare ai satului lor de baștină, Cuhnești
31.07.2017
La mijlocul lunii august 2017, Consiliul Local al comunei Cuhnești ar putea să le acorde titlul de „Cetățean de onoare” cunoscutului basist Alex Calancea și sculptorului Alexei Vidrașco, ambii originari din această localitate din raionul Glodeni.
    
Sculptorul Alexei Vidrașco și basistul Alex Calancea pun la cale cel mai sincer festival de artă – „Cuhnești Art Fest”
11.07.2017, 14:26
„Ne propunem să facem un cocktail de artă aici, la Cuhnești, Glodeni. Să îmbinăm cioplitul în lemn sau în piatră cu muzică, să armonizăm pictura cu muzica”, spune sculptorul cuhneștean, Alexei Vidrașco, care împreună cu basistul Alex Calancea, originar și el din Cuhnești, organizează Festivalul „Cuhnești Art Fest”.
(Video) 160 de lucrări de grafică de carte pentru copii de Lică Sainciuc
04.07.2017
Grafica de carte pentru copii a pictorului Lică Sainciuc, care a împlinit în aceste zile 70 de ani, poate fi admirată într-o expoziție la Muzeul Național de Artă al Moldovei, versnisată la 4 iulie 2017.
    
„Oamenii m-au făcut să cred că este posibil”: Vitalie Vovc
21.06.2017, 10:06
Vitalie Vovc este omul care, atunci când nu organizează şi optimizează fluxuri pentru mari grupuri industriale la Paris, scrie. Iar din iunie 2017 este și autorul cărții „Alertă oranj sau Pe alocuri, viscole”, apărută la Chișinău editura „Prut Internațional”.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.