Prima pagină / Oameni / Cultură

Cultură

(Video) Coloristul din Moldova care ajunge la Disney: Eugeniu Beţivu
13.12.2013
La 22 de ani, coloristul de benzi desenate de la Chișinău, Eugeniu Beţivu, lucrează acum la cel mai mare proiect al său de până acum, iar în primăvara anului viitor lucrările lui vor ajunge la Disney.
    
(Video) Spectacolul SEVEN. Integral
03.12.2013, 19:51
SEVEN. Un spectacol de Jonas Jarl, jucat la Chişinău, la 27 noiembrie 2013.
(Video, foto) Conferinţă de presă de prezentare a spectacolului SEVEN
27.11.2013
O conferinţă de presă, ocazionată de premiera spectacolului SEVEN ce va fi jucat în această seară la Chişinău, a fost găduită dimineaţă de Fundaţia Est-Europeană, avându-i ca vorbitori-cheie pe Preşedintele Fundaţiei, Sorin Mereacre, Ambasadoarea Suediei, Ingrid Tersman, şi regizorul suedez Jonas Jarl.   
    
(Video) Oameni cu feţe luminate de coperta cărţii „Plimbări prin lumină”
22.11.2013, 11:39
Ştirile pozitive au surpsins atmosfera caldă şi oameni cu faţa luminată de coperta şi poeziile cărţii „Plimbări prin lumină”, lansată la Chişinău.
Fețele Festivalului Anim'est 2013
27.10.2013
Festivitatea de deschidere a Festivalului Internaţional al Filmului de Animaţie Anim’est 2013 a adunat, la 24 octombrie, multă lume în așteptarea miracolului produs de animație.
    
Ion Druţă - 85. TV Prime citează fumos Stiripozitive.eu
03.09.2013, 21:31
TV Prime citează fumos Stiripozitive.eu cu ocazia zilei de naştere a scriitorului Ion Druţă. „Era culmea fericirii, era totul”, mărturiseşte Ion Druţă despre Horodişte, într-un interviu din primăvara anului trecut.
Eugeniu Beţivu, coloristul de benzi desenate
21.08.2013
„Mă numesc Eugeniu Bețivu, am 22 de ani şi sunt din orașul Chișinău”, aşa se prezintă simplu Eugeniu, care este colorist de benzi desenate. A absolvit Universitatea Tehnică, Facultatea de Tehnologie și Management în Alimentația Publică. „Foarte aproape de coloristică!”, exclamă Eugeniu. „Iar acum lucrez colorist de benzi desenate (comicbooks) freelancer”.
    
Redescoperă Moldova la Căușeni: Alexei Mateevici și Ion Găină
25.06.2013, 13:28
„Să vină lumea în vizită la Mateevici. Eu zic că asta e o știre pozitivă”, le-a mărturisit Directorul Casei-muzeu „Alexei Mateevici”, Ion Găină, vizitatorilor care au ajuns la Zaim în cadrul proiectului „Redescoperă Moldova: Căușeni”.
Reuşită cu brio. Cu „Brio Sonores”
11.06.2013
Laureaţi ai concursurilor naţionale şi internaţionale. Îşi spun Art Grup „Brio Sonores” şi sunt un cor de bărbaţi, cu pregătire profesională academică în domeniu şi voci de operă. Şi sunt: Ion Brătescu, Constantin Paladi, Alexei Digore, Adrian Țâmpău, Mihai Gandraman, Ion Tucan, Dumitru Mâțu, Veaceslav Timofti și Valeriu Moruz.
    
Un teatru fericit: „Guguţă”
06.06.2013, 16:46
Teatrul Municipal de Păpuşi „Guguţă” iată, de peste două decenii, îşi întâmpină cu magie spectatorii care mai au de crescut ani şi ani ca să ajungă la vârsta teatrului care le-a oferit, poate, prima magie din viaţa lor.
Andrei Jilihovschi, solistul moldovean de pe scena Teatrului Bolşoi din Moscova
03.06.2013
Dacă veşnicia s-a născut la sat, atunci Andrei Jilihovschi, originar din comuna Hârtop, Cimişlia, a cunoscut-o şi s-a împrietenit cu ea. De la părinţi a învăţat lucrurile cele mai importante din viaţă: răbdarea şi dragostea. Cu ele îşi construieşte opera vieţii: cântă operă pe marile scene ale lumii.
    
Petru Cucu, maestrul pielii
23.05.2013, 23:55
Petru Cucu a învățat tot ce știe de la tatăl lui, iar uneori regretă că nu a prins mai multe, pentru că, știe el, meseria se fură, nu se învață, iar cu „pielea trebuie să simți cum să te comporți”.
Angela Iașcenco – „Leanca” din filmul Lăutarii – copilul care a crescut mare
14.05.2013
Angela Iașcenco și Jenea Rolko sunt cei care au interpretat rolul copiilor Leanca și Toma în filmul „Lăutarii”, regizat în 1971 de Emil Loteanu. Acei copii de cândva au rămas cu siguranță în inimile spectatorilor neschimbați, exact așa cum erau în film, însă au devenit acum oameni mari.
    
Arta în cuplu: Maria NodnaMar și Valentin Cebotari | Video
07.05.2013, 14:46
Sunt de 7 ani împreună, iar preferințele și gusturile lor coincid. „De fiecare dată ne sfătuim, ne criticăm unul pe altul, adică suntem sinceri unul cu altul.” Maria NodnaMar și Valentin Cebotari formează un cuplu care naște artă prin dragostea pe care o au unul pentru celălalt.
Republica Moldova are o strategie de dezvoltare a culturii până la 2020
18.04.2013
Ghenadie Şonţu, expert în politici culturale, susţine că Strategia de Dezvoltare a Culturii 2020, care a fost elaborată în ultimii 20 de ani, este o adevărată ştire pozitivă.
    
Victor Palii, pictorul cu 70 de scenografii şi mustaţă ca la Salvador Dali
06.04.2013, 20:03
Pictorul-scenograf Victor Palii de la Bălţi lucrează ca ideile să coincidă cu realizarea și rămâne celebru nu doar prin faptul că seamănă cu Salvador Dali.
Asociația Culturală „Basarabia” din Torino aduce Moldova mai aproape
05.04.2013
Ca să se simtă mai aproape de casă, Larisa Ciubotaru-Olărescu s-a gândit, acum 5 ani, să aducă „un colțișor de plai” în Italia și astfel a luat naștere Asociația Culturală „Basarabia” din Torino. Cu toate că la început i-a fost greu să convingă oamenii să se implice, roadele culese după au fost dulci. Deoarece acum sunt mândri că contribuie la crearea unei imagini pozitive a Republicii Moldova peste hotare.
    
Actorul Andrei Sochircă: „Sunt îndrăgostit de două lucruri: de teatru și de oamenii acestei țări”
29.03.2013, 12:46
Pentru actorul Andrei Sochircă tot ce-l înconjoară i se pare o mare piesă de teatru, ar asemăna societatea în care trăim cu celebra piesă a lui Cehov „Livada cu vișini”, iar pe el – cu Don Quijote, pentru că nu obosește niciodată să lupte cu morile de vânt, cu obstacolele cu care, „vrei, nu vrei”, te întâlnești în orice meserie.
Hotnews.ro | Cum folosește un ONG-ist din Chișinău arta pentru a atrage atenția cetățenilor asupra distrugerii patrimoniului construit, a spațiului public și a desfrișării parcurilor
22.03.2013
„În acest moment Chișinăul este un oraș din care foarte mulți oameni vor să plece. Oamenii vor un oraș mai curat, mai sigur, mai liber de mașini si alte obiecte care le acaparează spațiul", spune Vladimir Us, artist și președintele unui ONG din Chișinău care militează pentru ca orașul în care trăiește să devină unul mai bun.
    
Update Mihai Volontir într-o poză de familie din anii 80
10.03.2013, 18:24
„Știrile pozitive” au adus, cu ocazia zilei de naștere de astăzi a lui Mihai Volontir, o poză a actorului, împreună cu familia sa actori și colegi de la Teatrul „Vasile Alecsandri” din Bălți, pe locul în care aceasta a fost făcută în anii 80 ai secolului trecut: în fața monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.