Prima pagină / Oameni / High Tech

High Tech

Olesea Oaserele: „În IT poți schimba lumea la distanța unui click”
24.06.2019
Sectorul IT este unul dinamic, presupune multă comunicare și interacțiune, deși la prima vedere pare că cei care lucrează în domeniu scriu doar cod în diferite limbaje de programare. Profesioniștii IT reușesc să facă lucruri intangibile care vor avea un impact extraordinar pentru toată lumea.
    
Milena Negru, designer de interior: „Arta nu are limite”
10.06.2019, 13:53
Picturi, design și concepte pentru interior. În această dimensiune trăiești Milena Negru, tânăra care studiază design de interior la București și realizează tablouri în diverse tehnici sub denumirea MILENart. O parte dintre acestea au fost expuse și la Centrul Artcor, în cadrul Moldovan Design Week. Despre pasiunea pentru design de interior și industria creativă ne povestește într-un interviu pentru stiripozitive.eu.
Poveștile fetelor care studiază pentru a deveni Dezvoltatoare Front-End
05.06.2019
Au fost atât de atrase de IT, încât au decis să-și lase de o parte diplomele obținute anterior și au ales să învețe bazele unui domeniu ce se dezvoltă extrem de rapid. Aproximativ 1000 de fete și femei din Republica Moldova a ajuns deja pe ultima sută de metri a unui program național de instruire în domeniul IT, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, cu susținerea UN Women (Entitatea Naţiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen şi Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia, în cadrul Proiectului „Abilitarea femeilor în domeniul tehnologiilor”.
    
Oxana Traci-Banaruc. Singapore – o ţară în care ştirile sunt doar pozitive!
08.06.2017, 09:28
Oxana Traci-Banaruc este născută în Moldova, unde a obținut o licență în Asistența Socială, și are o experiență de peste un deceniu în domeniul social. Acum Oxana se află în Singapore, unde lucrează în calitate de editor pentru compania „Apple”, în timp ce soțul ei activează în domeniul IT pentru IBM. „În Singapore, spune Oxana, fiecare buton funcționează”, adăugând că „Singapore este țara în care știrile sunt doar pozitive”. ,
Oxana Traci-Banaruc
Oleg Chirița: „Migrația a fost dintotdeauna un fenomen care a definit și va continua să transforme umanitatea”
18.10.2016
Curiozitatea, pasiunea și energia au fost întotdeauna prietenii lui virtuali care l-au stimulat să fie implicat în mai multe activități, încă fiind student. Oleg Chirița este cel care a optat pentru o carieră internațională activând la Centrul pentru Prevenirea Traficului de Femei, după care la Organizația Internațională a Muncii și Delegația UE la Chișinău. În prezent este stabilit la Bruxelles și conduce un întreg departament de migrație.
    
Voluntarul Veaceslav Crețu pune în funcțiune noul său proiect DigiKidz
01.07.2016, 17:21
Veaceslav Crețu este un tânăr din Moldova care face voluntariat încă de mic, de pe vremea când era în școală. Acum, de trei ani s-a mutat în SUA, acolo unde își face studiile, la Kennesaw State University din statul Georgia, facultatea Știința Calculatoarelor. Pasiunea față de voluntariat nu a lăsat-o deoparte, ba chiar s-a apucat să implementeze proiecte noi, astfel că pe patru iulie lansează un proiect de alfabetizare digitală destinat elevilor din sate, proiectul DigiKidz.
După Google și Columbia Pictures, moldoveanul Andrei Cebotari a ajuns și la Zebra-Worldwide
23.06.2016
După ce a lucrat la Google în calitate de Live Director și Promo Producer la Columbia Pictures, Andrei Cebotari a înțeles că cel mai bine se simte la compania Zebra-Worldwide din Marea Britanie. Funcția de Midweight Producer, pe care o are aici, îi oferă multe posibilități de dezvoltarea și îi permite să comunice cu clienți din toate colțurile lumii.
    
5 recomandări de la Roman Sorocan, moldoveanul de la Google
10.06.2016, 17:30
Roman Sorocan este un moldovean care activează la Google, în Wroclaw, un oraș polonez de origine germană din vestul Poloniei. Este mândru că a ajuns într-o companie ce redă o atmosferă plăcută de lucru promovând creativitatea.
VIDEO: Din Chișinău în Silicon Valley, via Cluj – un startup moldovenesc dedicat agențiilor de social media, în căutarea visului american
08.06.2016
Planable este un startup creat de patru tineri din Republica Moldova, care au hotărât să își dezvolte și să își lanseze produsul la Cluj, dar între timp li s-a ivit ocazia de a-și muta afacerea în Silicon Valley, unde speră să găsească investitorul potrivit, scrie Stratupcafe.ro.
    
Moldoveanul de la Google, Roman Sorocan: Cum să ajungi să lucrezi la Google team
06.06.2016, 15:53
Roman Sorocan este un tânăr din Moldova care lucrează de ceva timp la Google. Roman muncește la Google Wroclaw, în vestul Poloniei, împreună cu alți 200 de colegi care deservesc piețele mai multor țări din Europa. Mândru că a ajuns într-o companie ce redă o atmosferă plăcută de lucru promovând creativitatea, Roman afirmă că există pentru moldoveni posibilitatea de angajare la Google.
Pilot moldovean inclus în Baza de Date de Certificare a Piloților a Administrației Federale a Aviației din SUA
25.03.2016
Pilotul moldovean Miroslav Lefter a fost inclus în Federal Aviation Administration Airmen Certification Database - Bază de Date de Certificare a Piloților a Administrației Federale a Aviației din Statele Unite ale Americii.
    
Update 10.000 de utilizatori ai aplicației „Moldova Maps” (Video)
16.06.2014, 14:21
O echipă de tineri din Moldova, cu Victor Spînu team leader, a obţinut pentru aplicaţia pe care a creat-o „Moldova Maps” peste 5 mii de descărcări în prima lună şi alte 5 mii pînă acum.
Radio amatorul Riccardo Fedeli
23.05.2014
Riccardo Fedeli este italianul stabilit de aproape 7 ani în Moldova, care a particpat la un concurs internaţional de radio amatori și s-a întors la Chisinau cu rezultate excelente.
    
(Video) Dan Perciun, Tatiana Darie şi Eugen Ghileţchi acasă, la Gala Studenţilor Originari din Moldova
10.01.2014, 08:29
Dan Perciun, Tatiana Darie şi Eugen Ghileţchi au revenit în aceste zile acasă din străinătate, acolo unde îşi fac studiile, pentru a participa, la Chişinău, alături de alţi zeci de tineri din ţară, la prima ediţie a Galei Studenţilor Originari din Republica Moldova „Excelenţă Academică pentru Moldova”.
Magia discurilor de vinil. Oxana Crețu Ramat: “Music is Green”
27.12.2013
Vă invităm în lumea Artei, mai exact, în una dintre cămăruțele acesteia. Predominante în anii 60-70, uitate după acea perioadă, de către unii – aruncate demult, la alții – le mai putem găsi pe undeva prin podurile casei. La Oxana Crețu Ramat le descoperim în formă de artă. Este vorba despre discurile de vinil.
Rodica Ninicu     
Moldova, destinaţie atractivă pentru servicii IT: Vlad Nanu, compania Amdaris cu sedii la Chişinău, Timişoara şi Bristol
28.11.2013, 22:09
Moldova rămâne o destinaţie atractivă pentru servicii în domeniul tehnologii informaţionale, declară Vlad Nanu, fondator al companiei internaţionale Amdaris, cu sedii la Chişinău, Timişoara şi Bristol.
(VIDEO, FOTO) Startup Weekend Moldova 2013 din memoria camerei noastre de filmat
24.11.2013
Așa au rămas în memoria camerei noastre de filmat câteva dintre cuvintele și acțiunile celei de-a cincea ediții a concursului Startup Weekend Moldova - un eveniment în care mai mulți tineri şi-au transformat ideile în începutul unei afaceri în domeniul tehnologiilor informaţionale. Și toate astea în doar 54 de ore.
    
Dialog Stiripozitive.eu: Viorel Roşcovan, „Profesorul anului” la Rotterdam School of Management a Universităţii Erasmus din Olanda
22.09.2013, 19:25
Viorel Roşcovan este economistul originar din Moldova care a devenit , în această vară, „profesorul anului” la Rotterdam School of Management a Universităţii Erasmus din Olanda. Aflat la Chișinău, Viorel Roșcovan a dezvăluit, într-un interviu pentru Stiripozitive.eu, cu ce lucruri poate să meargă Moldova în Europa.
Andrei Ciobanu, moldoveanul de la Montreal care susține tinerii amatori de radio de la Durlești | TV M1
23.07.2013
„Spunea cineva că o faptă bună are capacitatea să se multiplice”, afirmă autorii emisiunii „Moldovenii de pretutindeni” de la TV Moldova 1 și aici ideea realizatorilor se întâlnește cu încrederea echipei de la „Stiripozitive.eu” că „faptele bune sunt molipsitoare”. TV M1 povestește într-un subiect recent despre Andrei Ciobanu care a creat la Durlești, în memoria tatălui său, un club de radio amatori pentru copii și tineri și îl susține și în prezent, când își continuă studiile la Institutul Național de Cercetări Științifice din Montreal, Canada.
    
Argint două, bronz și mențiune pentru tinerii din Moldova la Olimpiada Internațională de Fizică 2013
17.07.2013, 13:59
Medaliile sunt de argint și bronz, însă acești tineri din Moldova sunt de aur. Nicoleta, Cristian, Ilie și Dinu au adus Moldovei în aceste zile argint, bronz și mențiuni de la Olimpiada Internațională de Fizică de la Copenhaga și, împreună cu colegul lor Cristian și cu profesorii Igor Evtodiev și Victor Păgânu, au asigurat Republicii Moldova o plasare în topul celor 83 de țări participante la cea de-a 44-a ediție a acestei competiții internaționale.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.