Prima pagină / Oameni / High Tech

High Tech

Povestea de succes a portalului Povesti-pentru-copii.com: Radu Plugaru
13.12.2012
„Copiii deja petrec poate prea mult timp în faţa calculatorului. De ce să nu înveţe atunci ceva? Iar pe www.povesti-pentru-copii.com pot găsi multe de învăţat”, spune Radu Plugaru, iniţiatorul acestui portal educativ.
    
Grigore Raileanu. Afacere reală într-o lume virtuală
15.11.2012, 23:47
Din non-conformism a început să utilizeze Linux, care i-a adus şi primul job în IT. Grigore Raileanu este acum un antreprenor IT şi lucrează la mai multe proiecte, iar pe cel mai recent îl promovează în Statele Unite.
Fizica pe înţelesul tuturor cu prof. Igor Evtodiev
30.10.2012
În pauza dintre ore, am stat de vorbă la Universitatea de Stat din Moldova cu profesorul Igor Evtodiev, care ne-a explicat, în exact 15 minute, ce este fizica, cum se aplică ea în societate şi ce efecte pozitive are memoria apei.
    
Lucia Lupu. Fotografia dincolo de lumini și blitzuri
03.10.2012, 15:37
A făcut prima fotografie cu telefonul de 3Mpx al tatălui ei. Și totuși fotografia adevărată se află în capul omului și nu în aparatul de fotografiat. Este ideea-cheie despre fotografie a Luciei Lupu.
Frunza verde este și biomasă, și instrument muzical: Anatol Port din Popeasca, Ștefan Vodă
12.06.2012
Profesorul de matematică, inventatorul și meșterul popular Anatol Port din satul Popeasca, raionul Ștefan Vodă, demonstrează cu inspirație și expirație că frunza este și biomasă, și instrument muzical.
    
Născută la Chişinău, regina inoxului celebrează la Paris 55 de ani de creaţie
06.04.2012, 22:29
Parisul o omagiază în aceste zile pe regina oţelului inoxidabil, Maria Pergay, născută în 1930 la Chişinău şi plecată în Franţa de unde a cucerit lumea.
Vitalie Eșanu. IT
15.03.2012
Creator SpamBully (filtru de spamuri), SearchToolbar (pe când Google Toolbar nici nu apăruse), ElectionPlatform (Plaformă de votare online), BlogUpp! (schimb de publicitate pentru bloggeri), CodeGoo (aplicații pentru iPhone), Privesc.eu (online-TV). Toate acestea explică cine este și ce a reușit Vitalie Eșanu.
    
„Va fi și mai bine de trăit în Moldova. Vom trece cu bine peste toate”
27.02.2012, 13:11
Valeriu Fală este medic stomatolog și deținător al mai multor brevete de invenție. A urmărit – însă mai important – a contribuit la progresul domeniului în care muncește de decenii.
Artur Gurău. Interactiv, pozitiv, digital
27.02.2012
Artur Gurău este tânărul antreprenor din domeniul digital care crede că poate schimba lumea din jurul său prin lucruri pozitive.
    

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.