Prima pagină / Oameni / Există viață și fără țigări!

Există viață și fără țigări!

Ziua Națională Anti-fumat în Moldova 2013
21.11.2013
În Moldova este marcată astăzi - pentru prima oară în mod oficial - Ziua Naţională Anti-fumat.
    
Alexandru Eftode, RFE/RL: „Am tras ultima țigară la intrarea în aeroport”
10.08.2013, 16:36
Alexandru Eftode contribuie de mai mulți ani, prin relatările sale de la „Europa Liberă”, la „diseminarea informaţiilor factuale şi a ideilor”, așa cum spune misiunea acestui post de radio care transmite în 28 de limbi și în 20 de ţări. Cu microfon sau fără, Alexandru este și purtătorul ideii că există viață și fără țigări și ne-a dezvăluit în acest scurt dialog și câteva informații factuale despre asta.
Dorian Furtună: „Renunţarea la fumat este un test de voinţă şi caracter”
07.08.2013
Dorian Furtună este etolog, doctor în biologie, are 35 de ani, este nefumător și are convingerea că viaţa e mai curată fără ţigări.
    
Sandu Grecu: „Omul se poate lăsa de fumat numai dacă își dorește. Restul sunt amăgeli”
01.08.2013, 11:07
Sandu Grecu este manager de fotbal și comentator sportiv, iar apropierea de sport i-a dat ocazii să renunțe la țigări. A avut de mai multe ori curajul de a se lăsa de fumat și puterea de a relua această cursă fără țigări după slăbiciunile ce se pot explica și prin faptul că a lucrat la televiziune, la știri.
Există viaţă şi fără ţigări! (9): Nicolae Brașovean, IT
05.07.2013
Acest deceniu i-a adus dimineți fără tuse și ceva economii. La 40 de ani, specialistul în IT Nicolae Brașovean are o experiență de viață de zece ani fără țigări și o amintire vie despre momentul crucial al deciziei sale de a renunța la fumat: „Decizia a fost fulgerătoare – vreo 45 de minute de fibrilație…”.
    
Există viaţă şi fără ţigări! (8): jurnalistul Eugen Urușciuc
25.06.2013, 12:08
Are 46 de ani și este jurnalist. „Iar în timpul liber număr cristale de zahăr”, spune, în glumă, Eugen Urușciuc. O altă numărătoare însă pare a fi mai semnificativă pentru el și pentru oamenii din jur: a fumat timp de 17 ani, însă de 10 ani a renunțat la țigări. „Prima persoană care s-a bucurat nespus de mult a fost soția… S-a bucurat și mama. Cred că s-ar fi bucurat și tata”, mărturisește Eugen.
Există viaţă şi fără ţigări! (7): Ileana, profesoară de științe economice și sociale la un liceu din Paris
21.06.2013
Născută la Chișinău, Ileana este profesoară de științe economice și sociale la Liceul „La Salle Saint Nicolas” din Paris și a împărtășit acum povestea ei de renunțare la țigări, cu speranța că această mărturie „îi va putea ajuta câtuși de puțin pe cei care doresc din tot sufletul să lase fumatul, dar încă n-au realizat unele momente pentru a trece de la teorie la practică”.
    
Ministrul Finanţelor Veaceslav Negruţa. Viaţa e mult mai plină fără ţigări!
17.06.2013, 14:57
Ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa, a renunţat la ţigări acum trei ani şi jumătate şi consideră că „fumatul este o risipă de sănătate, timp şi bani”.
Există viaţă şi fără ţigări! (5): Anastasia și Ion Botnaru
12.06.2013
Anastasia şi Ion Botnaru sunt primul cuplu care s-a alăturat iniţiativei „Există viaţă şi fără ţigări!”. „Este important să auzim cât mai multe istorii de acest gen”, spun cei doi tineri care se ocupă de publicitate şi marketing.
    
Există viaţă şi fără ţigări! (4): Lectorul universitar Terentie Carp
05.06.2013, 12:38
Nu este la prima tentativă, de aceea lumea era sceptică. „Însă peste câteva luni unii dintre ei s-au alăturat nefumătorilor”, povesteşte Terentie Carp, pentru care, iată, există viaţă şi fără ţigări.
Campania Naţională Antifumat 2013 în Moldova | Video
31.05.2013
Tutunul ucide peste şase milioane de oameni în fiecare an, dintre care a zecea parte sunt nefumători, expuţi fumatului pasiv. Şi din toate acestea ce concluzie pozitivă putem trage? ne-aţi putea întreba...
    
Constantin Olteanu, Ivan Raileanu, Leonid Melnic şi Dumitru Guzun: Există viaţă şi fără ţigări! (3)
30.05.2013, 15:08
„Este absolut neserios sa fumezi!”. „E frumos că hainele mele nu mai miroase a scrumieră”. Constantin Olteanu, Ivan Raileanu, Leonid Melnic şi Dumitru Guzun s-au alăturat în aceste zile iniţiativei „Există viaţă şi fără ţigări!” şi am ascultat, cu încântare, mărturiile lor despre motivaţiile proprii pe care le-au avut atunci când au decis să renunţe la fumat.
Există viaţă şi fără ţigări! (2): Valeriu Vasilică
27.05.2013
Valeriu Vasilică, directorul Agenţiei de presă IPN, are 57 de ani şi propriile socoteli cu fumatul. Timp de 24 de ani a fumat, cu două pauze, iar de 17 ani s-a lăsat. Despre ţigări crede că „nicio oricare altă slăbiciune nu pune stăpânire pe om în măsura în care o face fumatul”. Iar partea cea mai frumoasă pentru el în toată această poveste este că a reuşit să respecte un contract. Să vedem despre ce este vorba.
    
Există viaţă şi fără ţigări!
22.05.2013, 14:32
Pentru unii a fost o carte. Pentru alţii – copiii. Iar pentru altcineva – o emisiune televizată. Fiecare a găsit un motiv ca să-şi demonstreze sie şi lumii că „există viaţă şi fără ţigări”. Şi atunci a început o viaţă mai frumoasă, cu mai mult respect pentru propria persoană, pentru propria sănătate şi sănătatea celor din jur.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.