Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă

Comunicate de presă

Lansarea proiectului „Promovarea activității Poliției bazată pe drepturile omului în Republica Moldova”
21.05.2019
Astăzi, 21 mai 2019, Fundația Soros-Moldova (FSM) în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliției (IGP) lansează proiectul „Promovarea activității Poliției bazată pe drepturile omului în Republica Moldova” finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de FSM.
    
Nouă documentare moldovenești vor concura la Secțiunea Producții Locale, la cea de-a XV-a ediție a FIFD CRONOGRAF
21.05.2019, 10:10
La cea de-a XV-a ediție, în concurs, la Secțiunea Producții Locale, vor participa 9 filme documentare, realizate de regizori moldoveni. Peliculele prezintă realitățile societății în care trăim, de la circul abandonat, intenția de a construi hidrocentrale pe Nistru sau exploatarea carierelor de piatră și nisip la performanțele moldovenilor, care ne duc faima în lume. „Anul acesta am înregistrat un salt calitativ vizibil la Secțiunea Producții Locale”, afirmă organizatorii Festivalului Internațional de Film Documentar CRONOGRAF.
Ziua Internațională a Cămășii Ucrainene, marcată la Chișinău
17.05.2019
Pe 16 Mai 2019, Comunitatea Femeilor Ucrainene din Republica Moldova (CFUM) și Asociația Tineretului Ucrainean ”Zlagoda” au organizat “Ziua Internațională a Cămășii Ucrainene”, a V-a ediție în Moldova, pentru a promova cultura și tradițiile ucrainenilor etnici, cetățeni ai Republicii Moldova.
    
Zilele Literaturii Române la Chișinău, 21-24 mai 2019, ediția a V-a
17.05.2019, 11:44
 Marți, 21 mai, la ora 19.00, la Casa Dacă, începe actuala ediție a Zilelor Literaturii Române la Chișinău. Cele mai importante cărți, apărute în literatura română în ultimul timp, aduc autorii lor la Chișinău.
MAI DULCE 2019: PENTRU OAMENI ȘI LOCURI DRAGI
16.05.2019
Zeci de patiseri amatori, mici producători, producători de fructe, artizani, artiști, mici și mari, se adună sub umbrela Celui Mai Dulce Festival din Estul Europei. Ajuns la a 7-ea ediție, Festivalul Mai Dulce vă invită la o întâlnire cu oamenii și locurile dragi.
    
Festivalului Internațional de Film Documentar CRONOGRAF revine cu cea de-a XV-a ediţie
14.05.2019, 13:58
O nouă ediție a Festivalului Internațional de Film Documentar CRONOGRAF va avea loc în perioada 22-28 mai 2019, la Chișinău. Festivalul, ajuns la cea de-a XV-a ediţie, a devenit un punct de atracţie pentru iubitorii de film documentar, de toate vârstele.
Hackathonul Puterea a cincea provoacă jurnaliştii şi dezvoltatorii IT să creeze aplicaţii multimedia
14.05.2019
Centrul pentru Jurnalism Independent lansează cea de-a V-a ediție a hackathonului de media Puterea a cincea, de această dată cu tema Multimedia. Evenimentul se va desfășura în perioada 28-30 iunie 2019 la Chișinău.
    
Un Like pentru Documentar: Filme pentru tineri, jurizate de tineri
13.05.2019, 10:26
Adolescenții și tinerii cinefili pot face o escapadă la Festivalul Internațional de Film Documentar CRONOFRAF 2019, unde vor avea posibilitatea să vizioneze 7 documentare de scurt metraj în cadrul Secţiunii Un LIKE pentru Documentar, dedicată subiectelor legate de tânăra generaţie şi preocupările ei. Peliculele abordează teme ca toleranţa, prietenia, depresia, afirmarea în societate, căutarea unui loc de muncă, realizarea visurilor.
Premiul Media ADAMI pentru diversitate culturală în Europa de Est anunță concurs pentru participarea la atelierul practic „ADAMI STUDIO”
08.05.2019
Premiul Media ADAMI pentru diversitate culturală în Europa de Est anunță concurs pentru participarea la atelierul practic „ADAMI STUDIO” care va avea loc la Chișinău, Republica Moldova, 26-28 mai 2019. La concurs pot participa proiecte de filme de ficțiune și documentare care se află la etapa de editare și abordează teme de diversitate culturală, toleranță, integrare și coexistență pașnică.
    
Te interesează jurnalismul, activismul civic și vrei să înțelegi destinul monumentelor naturale ale Moldovei? Înscrie-te la „Media Tur”
26.04.2019, 13:54
Dacă ești tânăr/ă activ/ă, jurnalist/ă sau activist civic și îți dorești să descoperi unele dintre cele mai importante monumente ale naturii din țară, participă la cel de-al patrulea „Media Tur”, organizat de Centrul Media pentru Tineri și IREX Europe, cu tema „Monumente ale naturii din Moldova – câte sunt pe hârtie, câte ajung să fie ocrotite?”.
Proiectele europene de pe ambele maluri ale Nistrului - istorii de succes pentru alții!
22.04.2019
La inițiativa Fundației Est-Europene, au fost organizate o serie de instruiri între beneficiarii programurilor de granturi de pe ambele maluri ale Nistrului. Astfel organizațiile care au dezvoltat cu succes afaceri, fonduri pentru tineri, întreprinderi sociale au împărtășit din experiența lor colegilor care activează în aceleași domenii.
    
Invitație media | Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”: sesiune de instruire pentru un nou grup de femei-lidere – 19-21 aprilie 2019
18.04.2019, 13:03
Un nou grup de 55 de femei-lidere din diverse regiuni ale Republicii Moldova se reunesc, la Chișinău, pentru a participa la sesiunea de instruiri pentru anul 2019 a Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, axată pe abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale.
Din prima sursă despre proiectul de sprijinire a reformei educației
08.04.2019
În contextul unui interes sporit față de activitățile și rezultatele „Proiectului de sprijinire a reformei educației”,Fundația Soros-Moldova vine cu următoarele detalii. „Proiectul de sprijinire a reformei educației” a fost implementatde către Fundația...
    
Patru inegalități electorale prezentate în Raportul Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare
08.04.2019, 10:25
La 8 aprilie, Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD) lansează o analiză a alegerilor parlamentare 2019 din perspectiva egalității de gen.
Anunț și termeni de referință pentru selectarea unei companii de audit
12.03.2019
Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis”, organizație nonguvernamentală, anunță concurs de selectare a unei Companii de Audit cu scopul de a realiza auditul financiar organizațional pentru anul 2018 și auditul proiectului „Women 4 Leadership”, implementat în perioada 15.05-31.12.2018.
    
„Noaptea cărților deschise” – beneficiază de cărți la jumătate de preț
04.03.2019, 13:52
Editura Cartier împlinește 24 de ani, iar cu această ocazie, joi, 7 martie curent, în librăriile Cartier va avea loc „Noaptea cărților deschise”.
Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” se reunește, la 1 martie, pentru a lansa sesiunile de instruire ale anului 2019
28.02.2019
65 de femei-lidere din diverse regiuni ale Republicii Moldova se reunesc, la Chișinău, pentru a participa la deschiderea sesiunii de instruiri pentru anul 2019 a Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, urmată de primul atelier din acest an axat pe abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale.
    
Eugeniu Ureche, de Petru Hadârcă, la Librăria din Centru!
18.02.2019, 15:55
Miercuri, 20 februarie crt, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea albumului Eugeniu Ureche, ediție îngrijită de Petru Hadârcă, apărut la Editura Cartier în colecția C(art)ier, coordonată de Vitalie Coroban. Cartea a apărut cu suportul financiar al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova.
Объявление об отборе участниц в Академию женского лидерства „Women 4 Leadership”, с апреля по август 2019 года
12.02.2019
Ассоциация «Institutum Virtutes Civilis» (IVC) и IP CRAION Contact-Cahul в сотрудничестве с Организацией Объединенных Наций по вопросам гендерного равенства и расширения прав и возможностей женщин (UN Women) в Молдове и при финансовой поддержке правительства Швеции, объявляет отбор участниц в рамках Академии женского лидерства „Women 4 Leadership”, с апреля по август 2019 года.
    
CONCURS pentru selectarea experților formatori și mentori în cadrul Programului „Women 4 Leadership”
11.02.2019, 17:41
Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” împreună cu CRAION Contact-Cahul anunță concurs pentru selectarea experților formatori și mentori în cadrul Proiectului „Women 4 Leadership” în perioada martie- decembrie 2019. Acest Program este lansat în parteneriat cu CRAION Contact-Cahul, Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) în Moldova și cu suportul Guvernului Suediei.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.