Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă

Comunicate de presă

Promovarea Republicii Moldova în rândul avocaților din Roma: Oportunități economico-juridice și aspectele deontologice
19.07.2019
Reprezentați oficiali ai Republicii Moldova și ai Italiei s-au întrunit pe 17 iulie, în cadrul unei conferințe pentru o cunoaștere și o relaționare mai profundă între cele 2 state. În cadrul evenimentului sub genericul „Republica Moldova: oportunitatea economică-juridică și aspectele deontologice”, acreditat de către Ordinul Avocaților din Roma, s-a pus în discuție în prim-plan avantajele și sectoarele de investiție la nivel de afaceri în Republica Moldova, aspectele legale și fiscale dar și cele deontologice. Ambele părți s-au arătat interesate de a colabora și de a crește nivelul țării sub toate aspectele.
    
Construiește-ți o carieră în Software Testing la Endava
16.07.2019, 11:10
Odată cu dezvoltarea noilor aplicații și produse IT, apar noi roluri și cerere pentru acești specialiști. În procesul creării de software, pe lângă creatorul și dezvoltatorul ideii, mai există un rol foarte important în proces și anume — specialistul în software testing.
Zilele Diasporei
15.07.2019
Stimați membri ai diasporei, după cum cunoașteți deja, în fiecare an, la mijlocul lunii august, la nivel local și central se desfășoară Zilele Diasporei. În acest an, acestea vor fi organizate în perioada 16-17 august.
    
Album de război, de Nicolae Pojoga, la Librăria din Centru
15.07.2019, 10:50
Joi, 18 iulie crt, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Album de război, de Nicolae Pojoga, apărut la Editura Cartier în colecția C(ART)ier, coordonată de Vitalie Coroban. Volumul a apărut în cadrul Programului Național de Editare, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.
„Media Conectează Tinerii”. Peste 150 de tineri din toate regiunile R. Moldova vor sta de vorbă cu specialiști media și jurnaliști
11.07.2019
Peste 150 de tineri din toate regiunile R. Moldova vor sta de vorbă cu specialiști media și jurnaliști, vor descoperi educația media, vor discuta despre manipulare și știri false, în cadrul evenimentului „Media conectează tinerii”, care se desfășoară vineri, 12 iulie, de la ora 10:00, la Tekwill (str. Studenților 9/11).
    
Basarabia necunoscută. Ediție în 3 volume (volumul I), de Iurie Colesnic, la Librăria din Centru
09.07.2019, 11:09
Joi, 11 iulie, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Basarabia necunoscută. Ediție în trei volume (volumul I), de Iurie Colesnic, apărut la Editura Cartier în colecția C(ART)ier, coordonată de Vitalie Coroban. Volumul a apărut în cadrul Programului Național de Editare, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.
Proiectul „ARC muzical-istoric” vă invită la un concert al elevilor de la Conservatorul „George Gershwin” din Conflans-Sainte-Honorine
04.07.2019
Proiectul „ARC muzical-istoric”, a cărui fondatoare este pianista Ecaterina Baranov, vă invită la un concert al elevilor de la Conservatorul „George Gershwin” din Conflans-Sainte-Honorine, din Franța, care va avea loc pe data de 10 iulie 2019, ora 17:00, în incinta Centrului „Mihai Eminescu” din Chișinău (bd. Dacia nr. 20).
    
PUNE-ȚI IA ȘI HAI LA HOLERCANI SĂ-NCINGEM PĂMÂNTUL ÎMPREUNĂ!
02.07.2019, 14:32
Cea de-a 7 ediție a festivalului IA MANIA te așteaptă din nou la Holercani! ! Satele din raionul Dubăsari pregătesc delicii culinare, artizanat, dans și muzică de pe Nistru! PARADA PORTULUI POPULAR 8 sate vor participa la Parada Portului Popular din Raionul Dubăsari. Aceștia vor purta cele mai frumoase straie naționale din localitatea lor. Totodată fiecare sat își va amenajat o ”CASĂ MARE” unde vizitatorii vor putea servi bucate specifice locului. Sarmale în frunze de zmeură, prăjiței vopsiți cu suc de vișină, căpșunată, hulubași, ceapă umplută cu legume, țuică și multe alte delicii din Dubăsari.
American Councils for International Education anunță organizarea primei ediții a Elie Wiesel Study Tour pentru Republica Moldova
27.06.2019
Ambasada Statelor Unite în Republica Moldova, alături de Ambasada Statelor Unite în România, American Councils for International Education și cu sprijinul Ambasadei Statului Israel în România, al Institutului Național Elie Wiesel pentru Studiul Holocaustului și al Complexului Cultural Sportiv Studențesc Tei invită studenții, masteranzii și doctoranzii din Republica Moldova, cu vârsta între 18 și 26 de ani să participe în programul Elie Wiesel Study Tour.
    
Zielele după Oreste, de Vitalie Ciobanu, la Librăria din Centru
24.06.2019, 09:37
Joi, 27 iunie, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Zielele după Oreste, de Vitalie Ciobanu, apărut la Editura Humanitas.
Școala de vară pentru masteranzi și doctoranzi „Exerciții de recitire – școala clujeană de eminescologie”
20.06.2019
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca organizează, în parteneriat cu Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu, în perioada 24-28 iunie 2019, Școala de vară pentru masteranzi și doctoranzi „Exerciții de recitire – școala clujeană de eminescologie”.
    
Anunț media | Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”: atelier de instruire pentru femei-lidere din Moldova – 21-23 iunie 2019
20.06.2019, 14:19
40 de femei-lidere din diverse regiuni ale Republicii Moldova se reunesc, la Chișinău, pentru a participa la o nouă instruire din sesiunea anului 2019 a Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, axată pe abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale.
Moldovenii stabiliți în Ravenna au organizat Festivalul Familiei
20.06.2019
Moldovenii stabiliți în regiunea Ravenna, Italia, s-au adunat împreună pentru a sărbători Festivalul Familiei, aflat la a II-a ediție.
    
Democrația sub asediu, volum coordonat de Armand Goșu și Alexandru Gussi, la Librăria din Centru
18.06.2019, 13:33
Joi, 20 iunie, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumelor Democrația sub asediu, volum coordonat de Armand Goșu și Alexandru Gussi, apărut la editura Corint.
Lansarea volumului „A(II)Rh+eu” (poem) și „Apa. 3D” (poemelnic) de Emilian Galaicu Păun
14.06.2019
Marți, 18 iunie curent, la ora 18:15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului A(II)Rh+eu & Apa.3D, de Emilian Galaicu-Păun, apărut la Editura Cartier în colecția Rotonda. Cartea a apărut în cadrul Programului Național de Editare al MECC.
    
Vino de pe 14 până pe 16 iunie la DescOperă. Află ce surprize îți pregătesc organizatorii
11.06.2019, 11:20
Tu ce faci în weekendul care vine? Dacă vrei să ai parte de 3 seri de neuitat, nu ezita să cumperi bilete la DescOPERĂ, unicul festival de muzică clasică din Europa de Est, care se va desfășura la Butuceni, în perioada 14-16 iunie.
Ziua copiilor a unit diaspora
04.06.2019
Localul pitoresc, în apropiere de orașului Fribourg, în sânul naturii, dominat de duh dumnezeiesc, în ziua de 1 iunie a devenit și mai însuflețit, și mai plin de viață datorită copiilor și părinților acestora. Glasul de copii i-a dus pe toți în amintirea clipelor duioase ale copilăriei.
    
Festivalul Familiei și Tradițiilor Populare
03.06.2019, 15:43
Pe 22-23 iunie, Centrul Cultural VATRA, organizează „Festivalul Familiei și Tradițiilor Populare”, care are drept scop conservarea și renașterea tezaurului și tradițiilor moștenite de la străbunii noștri, perpetuarea, promovarea și transmiterea valorilor generațiilor viitoare.
Participă la Hospice Bike Tour 2019 în beneficiul bolnavilor incurabili
03.06.2019
Înscrie-te la Hospice Bike Tour 2019 și oferă șansa celor care suferă de boli incurabile și condiții limitatoare de viață în regiunile Republicii Moldova să trăiască cu demnitate și fără durere.
    
Cea de-a XV-a ediție a FIFD CRONOGRAF și-a anunțat câștigătorii
29.05.2019, 10:04
Festivalul Internațional de Film Documentar CRONOGRAF 2019 a desemnat aseară câștigătorii ediției a XV-a, în cadrul Galei de închidere a Festivalului. Premiul mare și Trofeul CRONOGRAF au fost decernate documentarului „Femei cu cercei din praf de pușcă”, în regia lui Reza Farahmand din Iran. Acest premiul, în valoare de 2.500 de euro, a fost acordat de către Agenția Elvețiană de Dezvoltare și Cooperare.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.