Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă

Comunicate de presă

Mădălina Ghenea vine în România, la premiera filmului „Urma” al regizorului Dorian Boguță, născut la Chișinău
28.02.2020
Mădălina Ghenea, actriță și model cu o carieră internațională, se va întâlni cu publicul din România la proiecțiile speciale ale primului film românesc în care joacă: Urma, debutul în lungmetraj al lui Dorian Boguță. Filmul intră în cinematografe începând din 6 martie.
    
„Fii și tu vestitorul primăverii” – acțiune social-caritabilă
28.02.2020, 14:28
Pe data de 1 martie voluntarii Fundației de Binefacere „Casa Providenței” vor aduce simbolul primăverii în sufletele bătrânilor internați la Spitalul Clinic Municipal nr. 4.
Inegalitatea de gen în salarizare: cum și de ce femeile pierd financiar în fața bărbaților
25.02.2020
În 2019 diferența salarială în Republica Moldova a constituit 14,4%, marcând cea mai mare pierdere financiară anuală pentru femei din ultimii șase ani, de peste 14 mii de lei. Datele sunt prezentate de către Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD) în contextul Zilei Egalității Salariale, care este marcată anual pe data de 24 februarie.
    
Biroul relații cu diaspora anunță înscrierea la Programul DOR – „Diaspora, Origini, Reveniri”, ediția a VIII-a
25.02.2020, 10:15
Biroul relații cu diaspora declară deschisă perioada de înscriere la cea de-a VIII-a ediție a Programului *Diasporă*Origini*Reveniri 2020 (DOR).Programul DOR se va desfășura în perioada 10-20 august 2020 având drept scop consolidarea legăturilor emoționale, culturale și de identitate ale copiilor și tinerilor din diasporă cu țara de origine.
Lansarea romanului „Dependența”, de Constantin Cheianu, la Librăria din Centru
24.02.2020
Joi, 27 februarie crt, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea noului roman Dependența, de Constantin Cheianu, apărut la Editura Cartier în colecția Rotonda, coordonată de Emilian Galaicu-Păun.
    
Echipa filmului Urma lansează videoclipul „A Place for Me” pentru trupa Urma
21.02.2020, 13:14
Echipa filmului Urma, în regia lui Dorian Boguță, actor și regizor de origine basarabeană, împreună cu formația Urma lansează un videoclip pentru una dintre cele mai cunoscute piese ale trupei de rock alternativ: A Place for Me, de pe albumul Trend Off din 2007. Urma intră în cinematografele din toată țara pe 6 martie, distribuit de Transilvania Film.
Elevii din Mereni au o livadă cu 70 de pomi de alun
20.02.2020
Curtea liceului „Emil Nicula” din satul Mereni are acum o livadă cu 70 de pomi de alun. Meritul este al elevilor liceului care s-au mobilizat în perioada campaniei Hai Moldova și au colectat 2 004 kilograme de deșeuri electrice. Reușita le-a fost răsplătită de compania EUROALUN, care le-a oferit drept premiu o livadă de alun. Mai mult, echipa de la EUROALUN a participat alături de elevi la plantarea, care a avut loc miercuri, 19 februarie.
    
Elevii din Mereni își vor planta livada de alun câștigată în campania Hai Moldova
18.02.2020, 14:45
Elevii liceului „Emil Nicula” din satul Mereni, Anenii Noi, au colectat 2 004 kilograme de deșeuri electronice în cadrul campaniei Hai Moldova și au câștigat, prin urmare, o livadă de alun pentru școala lor. Miercuri, 19 februarie, mergem să plantăm împreună pomii de alun, de unde elevii vor putea gusta deja roadele peste 4 ani.
JTI, singurul angajator din Moldova certificat Top Employer pentru a șaptea oară consecutiv
18.02.2020
Compania JTI a fost certificată Top Employer (angajator de top) în Moldova și la nivel european pentru al șaptelea an consecutiv, de către Institutul Top Employers, în cadrul ceremoniei oficiale de decernare a premiilor, care a avut loc în Amsterdam.
    
Lansarea volumului Narațiuni ale erosului, de Nina Corcinschi, la Librăria din Centru
18.02.2020, 10:38
Joi, 20 februarie crt, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Narațiuni ale erosului, de Nina Corcinschi, apărut la Editura Cartier în colecția Rotonda, coordonată de Emilian Galaicu-Păun.
Oportunitate pentru tinerii din Cahul: Aplică la Programul de Granturi Mici 2020, ediția a VII-a!
17.02.2020
Tinerii dornici de implicare în comunitate sunt îndemnați să aplice la Programul de Granturi Mici 2020, ediția a VII-a. Apelul de participare vine din partea Fondului pentru Tineri Cahul, creat în cadrul Asociației Obștești „Perspectiva”.
    
Lansarea romanului Orașul promis de Valentina Șcerbani, la Librăria din Centru
14.02.2020, 10:27
Marți, 18 februarie crt, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea romanului Orașul promis de Valentina Șcerbani, apărut la Editura Tracus Arte, București.
Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD) solicită Parlamentului și Guvernului ca indemnizația lunară pentru îngrijirea copilului să fie indexată anual la rata inflației
13.02.2020
Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD) solicită Parlamentului și Guvernului ca indemnizația lunară pentru îngrijirea copilului să fie indexată anual la rata inflației. Situația curentă, în care această indemnizație este acordată pentru o perioadă de la 1,5-3 ani, fără a fi ajustată la rata inflației, dezavantajează foarte mult beneficiarii cu o indemnizație relativ mică, deoarece anual, puterea de cumpărare a acesteia este redusă de creșterea ratei inflației.
    
Grant de până la 10 000 lei pentru tinerii din raionul Cahul
12.02.2020, 17:27
Fondul pentru Tineri Cahul vă invită să participați la Atelierul de instuire privind „SCRIEREA DE PROIECTE” destinat tinerilor interesați să aplice la PROGRAMUL DE GRANTURI MICI 2020, ediția a VII -a. Atelierul se va desfășura pe 8 și 15 februarie 2020, ora 10:00, în mun. Cahul, str. Independenței 6, Sala de Ședințe, etajul 4, Primăria Municipiului Cahul.
Concurs pentru elaborarea a trei pagini web și a unei aplicații digitale de notificare
10.02.2020
Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” (AO IVC) anunță concurs pentru selectarea unei companii IT pentru elaborare a trei pagini web și a unui instrument digital de informare și consultare a cetățenilor în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”.
    
Concurs de selectare a formatorilor/ formatoarelor pentru oferirea serviciilor de instruire în cadrul proiectului regional „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”
10.02.2020, 14:05
Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” (AO IVC) anunță concurs pentru selectarea formatorilor/ formatoarelor pentru proiectul regional „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”.
Anunț privind organizarea și desfășurarea concursului de selectare a unor prestatori de servicii logistice pentru organizarea unei conferințe finale în cadrul Proiectului „Women 4 Leadership”
10.02.2020
Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” în parteneriat cu IP CRAION Contact-Cahul anunță concurs pentru selectarea unei companii care va presta servicii de alimentare și locație aferente organizării unei conferințe finale pe data de 14 martie 2020. Activitatea dată face parte din Proiectul „Women 4 Leadership”.
    
135 de muzicieni de pe ambele maluri ale Nistrului, printre care 95 de copii, au participat la Tiraspol la un concert comun, organizat cu susținerea Uniunii Europene
10.02.2020, 09:43
Cor de copii, muzică rock, orchestră simfonică – oricare dintre ele ar da fiori spectatorilor. Vineri toate au fost adunate pe o scenă ca să creeze o atmosferă cu adevărat electrizantă.Moldovan National Youth Orchestra, condusă de Andriano Marian, s-a lărgit pentru o seară cu 10 interpreți din stânga Nistrului.
Elevi din mai multe școli din Moldova vor merge într-o excursie la stația de sortare ABS Recycling
07.02.2020
Zeci de elevi din școlile participante în campania Hai Moldova de colectare a deșeurilor electronice vor participa, vineri, 7 februarie, la o vizită de lucru la stația de sortare ABS Recycling din Chișinău. Ulterior, aceștia vor participa la un training care va include mai multe aspecte ale problemelor de mediu în Republica Moldova.
    
Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” anunță concurs de selectare a unei Companii de Audit cu scopul de a realiza auditul financiar organizațional pentru anul 2019
06.02.2020, 10:57
Obiectivele contractului includ realizarea auditului financiar, conform standardelor pentru un an (anul 2019), verificarea corectitudinii utilizării mijloacelor financiare și a veridicității informațiilor prezentate în rapoartele financiare.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.