Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă

Comunicate de presă

Abilitarea administrațiilor publice locale din Anenii Noi, Călărași și Strășeni pentru aplicarea legislației privind accesul la informație și transparența proceselor decizionale la nivel local – instruire on-line
27.05.2020
90 de participanți și participante, reprezentanți ai 21 administrații publice locale din trei raioane implicate în proiectul „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală” – Anenii Noi, Călărași și Strășeni – s-au reunit, la 27 mai 2020, în cadrul unei instruiri on-line, axată pe abilitatea reprezentanților APL în legătură cu punerea în aplicare a legislației cu privire la accesul la informație și transparența proceselor decizionale la nivel local.
    
Fetele și femeile sunt motivate să candideze la alegeri
26.05.2020, 14:31
„Îți pasă cu adevărat? Implică-te. Știi cum poate fi mai bine? Insistă și demonstrează.” Acesta este îndemnul Lorettei Handrabura, expertă de gen și președinta Clubului Politic al Femeilor 50/50, transmis în cadrul evenimentului online „Femeile în alegeri”, luni, 25 mai.
Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”, în parteneriat cu Editura Cartier, revista „Contrafort”, portalurile stiripozitive.eu, #diez.md - Știri pentru tineri, inițiază Concursul Național de Eseuri „SCRIITORI DIN LOCALITATEA MEA”
25.05.2020
Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”, în parteneriat cu Editura Cartier, revista „Contrafort”, portalurile stiripozitive.eu, #diez.md - Știri pentru tineri, anunță Concursul Național de Eseuri „SCRIITORI DIN LOCALITATEA MEA”.
    
Academia Liderului Comunitar a dat startul instruirilor
22.05.2020, 13:41
60 lideri comunitari au început cursurile în cadrul „Academia Liderului Comunitar”. Proiectul prevede promovarea democrației participative la nivel local, prin formarea și consolidarea capacităților liderilor/liderelor comunitari, lideri de opinie și activiști civici din centrul, nordul și sudul țării.
Sărbătorește 11 ani împreună cu Libris.ro
20.05.2020
Libris.ro sărbătorește 11 ani de respect pentru oameni și cărți, și te invită să te alături și tun la petrecere. Startul primei întâlniri este dat la data de 21 mai, ora 16:00. Pentru cei care vor fi prezenți la petrecerea online sunt pregătite sute de reduceri și cadouri.
    
CENTRUL DE AGREMENT și DIVERTISMENT VATRA
19.05.2020, 13:28
Întreaga noastră viață este strâns legată de pământ și de călătorii. O nouă călătorie este o nouă dimensiune. Dar mai ales, călătorind în țara ta, învățăm mai mult din propriile tradiții sau din tradițiile popoarelor vecine.
Republica Moldova susține Campania #TravelTomorrow. Patru restaurante din țară participă la concursul „Tourism & Gastronomy”
13.05.2020
Patru rețete tradiționale, preparate de bucătari care activează în sectorul HoReCa, participă la concursul „Tourism & Gastronomy” al Organizației Mondiale a Turismului. Inițiativa face parte din campania globală #TravelTomorrow, pe care OMT a lansat-o cu scopul de a reanima turismul post-pandemie.
    
Ziua Europei 2020: Împreună mai puternici, suntem solidari pentru sănătate!
08.05.2020, 20:10
Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, împreună cu Ambasadele Statelor Membre UE acreditate în Republica Moldova și Ambasadele țărilor Parteneriatului Estic, organizează pe parcursul lunii mai o serie de evenimente educaționale, culturale și interactive, cu prilejul Zilei Europei. În premieră, Ziua Europei este marcată în Republica Moldova timp de o lună la TV, Radio, online.
Cât de motivați sunt moldovenii să învețe pe parcursul vieții?
04.05.2020
„CALEA INCERTĂ SPRE CALIFICAREA ADULȚILOR. O analiză a inegalităților de învățare pe tot parcursul vieții în Republica Moldova”. Studiul se concentrează pe identificarea nivelului de acces și motivație a populației pentru învățarea pe tot parcursul vieții. În această analiză sunt abordate principalele aspecte ce țin de: accesul la informații și oportunități de învățare, interesul pentru diferite forme de studii, barierele cu care se confruntă populația în accesarea sau continuarea studiilor, atitudini și comportamente etc. Intenția de bază este de a scoate în evidență grupurile de populație mai vulnerabile în materie de acces la studii. Datele utilizate în această analiză au fost colectate în cadrul unui sondaj național reprezentativ pentru populația Republicii Moldova, fiind incluse și două subeșantioane reprezentative pentru populația de etnie romă și persoanele cu dizabilități. Mai multe detaliile despre fiecare le găsiți în documentul integral.
    
Cea de-a doua masă rotundă on-line axată pe dezvoltarea capacităților comunităților și parteneriatelor comunitare pentru prevenția pandemiei, desfășurată în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”
28.04.2020, 15:13
Alți 25 de participanți și participante reprezentanți ai administrațiilor publice locale din trei raioane: Anenii Noi, Călărași și Strășeni - s-au reunit, la 28 aprilie 2020, în cadrul mesei rotunde on-line, axată pe dezvoltarea capacităților de bună guvernare a comunităților în condiții de pandemie și sporirea dialogului comunitar pentru prevenția COVID-19.La fel ca celelalte activități realizate pe plan local și național, această masa rotundă este o contribuție la dezvoltarea capacităților comunitare de prevenire a infectării cu COVID-19 și la promovarea
Istorii ale femeilor programatoare: Dorința de a face o carieră în IT poate apărea din adolescență sau după o experiență de ani buni în alt domeniu
27.04.2020
Într-o lume în care totul este în continuă schimbare, nu mai există joburi doar pentru el sau doar pentru ea. IT, economie sau drept, femeile, de rând cu bărbații, fac față celor mai sofisticate solicitări. Dacă acum câțiva ani, domeniul tehnologiilor informaționale era atribuit, în mare majoritate, bărbaților, în prezent, lucrurile s-au schimbat.
    
Ghid pentru jurnaliști: Cum scriem corect despre persoanele cu dizabilități?
24.04.2020, 13:01
Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova a elaborat un material informativ, disponibil în limba rusă și română, care vine în ajutorul jurnaliștilor ce scriu despre persoanele cu dizabilități. Scopul acestui material este de a exclude limbajul discriminatoriu din materialele despre persoanele cu dizabilități.
EcoVisio, mai aproape de medici în lupta cu COVID-19
23.04.2020
Din dorința de a-i sprijini pe cei care luptă zilnic cu pandemia, asociația obștească EcoVisio a donat mai multe materiale spitalelor din Bălți și Căușeni, primele instituții medicale din raioane care au preluat pacienți infectați cu COVID-19.
    
Masă rotundă on-line axată pe dezvoltarea capacităților comunităților de prevenție a pandemiei, desfășurată în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”
22.04.2020, 20:54
59 de participanți și participante – lideri de organizații non-guvernamentale, reprezentanți ai administrațiilor publice locale, persoane active pe plan comunitar din trei raioane: Anenii Noi, Călărași și Strășeni – s-au reunit, la 22 aprilie 2020, în cadrul unei mese rotunde on-line, axată pe dezvoltarea capacităților comunităților de prevenție a COVID19.
Cum să promovezi afacerea ta pe Facebook și Instagram
22.04.2020
Ai o afacere și vrei să știi cum să o promovezi în mediul online? Fondul de Susținere al Antreprenoriatului pentru Tineri Cahul te așteaptă la un LIVE cu Lia Pogolșa, în care vei afla cum să-ți promovezi eficient afacerea.
    
Rockit Conference revine cu o nouă ediție într-un format exclusiv online
22.04.2020, 11:27
Una dintre cele mai apreciate conferințe digitale regionale, Rockit Conference, revine în forță cu o nouă ediție, intitulată „Don’t panic: Finding solutions for the new reality”. În perioada 8-9 mai, conferința se va desfășura într-un format nou, exclusiv online, pentru a găsi soluții în cadrul comunității sale la cele mai recente provocări digitale în mai multe domenii alături de cei mai tari experți naționali și internaționali.
Plantăm fapte bune în România – număram puieții plantați cu gândul la voluntarii care ne susțin de la distanță
16.04.2020
București, 15 aprilie 2020 – Inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat Plantăm fapte bune în România a bifat cel mai productiv sezon de împădurire din perspectiva numărul de puieți plantați. Contextul cauzat de pandemia de COVID-19 a dus la distanțare socială și, implicit, la necesitatea organizării acțiunilor de primăvară fără voluntari.
    
Companiile din regiunea Orhei pot beneficia de consultanță online ce ține de aspecte de politică fiscală și de ordin juridic
14.04.2020, 17:44
În legătură cu situația creată în țară, Centrul de Suport în Afaceri Orhei împreună cu European Business Association Moldova organizează prima sesiune online de consultanță pe 15 aprilie, ora 14:00.
Noutate editorială Cartier: Dialogurile dragostei (2 volume), de Eugen Doga
14.04.2020
A apărut ediția a II-a, adăugită și completată, în două volume, din Dialogurile dragostei. Arii și romanțe pe versuri de Mihai Eminescu și Veronica Micle, semnate de Eugen Doga, notografi: Dumitru Cârciumaru și Alexandru Fasii. Volumele pot fi procurate pe shop.cartier.md, iar din 15 mai Dialogurile dragostei vor fi în toate librăriile bune din România și Republica Moldova. Volumele au apărut cu sprijinul Direcției Cultură a municipiului Chișinău.
    
Soluție digitală pentru pre-diagnosticul de COVID-19. Un grup de specialiști IT au creat chatbot-ul Medcast
10.04.2020, 14:57
Soluțiile inovative din domeniul IT pot contribui la diminuarea cazurilor de îmbolnăviri cuCOVID-19. Un grup de voluntari, experți în sectorul IT, au dezvoltat o aplicație online,denumită chatbot Medcast, care îndeplinește câteva funcții în regim de telemedicină șieste destinată îngrijirii sănătății oamenilor, prin monitorizarea potențialelor simptome deîmbolnăvire.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.