Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă

Comunicate de presă

Sărbătorim Ziua Internațională a Fetelor în Tehnologii Informaționale și Comunicații
28.04.2017
Astăzi este Ziua Internațională a Fetelor în Tehnologii Informaționale și Comunicații. Domeniul tehnologiilor aduce oportunități enorme, cu toate acestea, din cauza prejudecăților și alți factori, femeile și fetele sunt mai puțin implicate în acest domeniu. Media europeană a femeilor în sectorul tehnologiilor digitale este de doar 15%. Și în Moldova stereotipurile încă influențează deciziile fetelor și femeilor în alegerea profesiilor.
    
Lansarea oficială a aplicației DIY News
26.04.2017, 13:38
Echipa DIY News invită jurnaliștii, activiștii civici și bloggerii la lansarea oficială a aplicației. Evenimentul va avea loc duminică, 30 aprilie 2017, ora 16.00, la Baker Street, str. M. Eminescu 30.
Festivalul Ouălor Încondeiate din Portugalia
19.04.2017
În Portugalia, Lisabona, va avea loc „Festivalul Ouălor Încondeiate” cu meșterul popular din Republica Moldova, Angela Don. Evenimentul se va desfășura pe 22 aprilie, ora 11.00, Praça Martim Moniz.
    
Rezultatele campaniei „Masa Bucuriei” 2017: au fost colectate 37 de tone de produse alimentare pentru bătrâni singuratici
12.04.2017, 13:07
În sâmbăta Floriilor, la data de 8 aprilie, Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei a desfășurat campania de Paști „Masa Bucuriei”. În 100 de magazine din întreaga țară, voluntarii au îndemnat cumpărătorii să doneze produse alimentare pentru ajutorarea bătrânilor singuratici. Astfel, grație implicării și solidarizării comune, am reușit să adunăm o cantitate de 37 de tone de produse alimentare din care se vor pregăti pachete alimentare ce vor fi distribuite în ajunul Sărbătorilor de Paști, dar și sub formă de prânzuri calde la cinci cantine sociale ale Diaconiei și partenerilor sociali ai campaniei.
Revista diasporei „MOLDOVA de oriunde”, ediția a 3-a, aprilie 2017
11.04.2017
Revista diasporei „MOLDOVA de oriunde”, cu beneficiarii Programului de granturi „Diaspora Engagement Hub” pe prima copertă și cu o carte poștală pascală pe ultima, aduce în proaspăta sa ediție, din ajunul Sărbătorilor de Paști, reușitele conaționalilor noștri care s-au afirmat pe plan profesional peste hotare sau în Republica Moldova, lansând afaceri ACASĂ sau muncind în străinătate pentru oamenii apropiați din țară.
    
Consiliile Americane pentru Învățământ Internațional din Moldova recrutează traineri, tutori, antrenori și asistenți pentru o tabără de vară: Summer School USA
10.04.2017, 16:48
Consiliile Americane pentru Învățământ Internațional din Moldova recrutează traineri, tutori, antrenori și asistenți pentru o tabără de vară: Summer School USA. Tabără va avea loc la Chișinău în perioada 7 Iulie – 4 August 2017.
Vești bune de la editura Cartier. Martie 2017
05.04.2017
Editura Cartier vine cu noutăți pozitive. Cărțile Cartier pot fi procurate online pe shop.cartier.md și în toate librăriile bune din România și Republica Moldova. Ebook-urile pot fi procurate pe iBooks.
    
Asociația „Miorița” din Portugalia a sărbătorit cea de-a III-a ediție a Festivalului „Sfântă ni-i casa”
28.03.2017, 12:15
Asociația „Miorița” din Portugalia a sărbătorit pe data de 26 martie, Festivalul „Sfântă ni-i casa”, aflat la ce-a de III-a ediție. Cântecul „Focul din vatră” a devenit un imn al acestei sărbători. Astfel, mai multe ansambluri și cercuri literar-dramatice au prezentat publicului poezii, dansuri tradiționale moldovenești și portugheze, au dăruit flori și mărțișoare în semn de respect și perpetuarea valorilor naționale.
Seară poetică Robert Șerban, la Librăria din Centru
27.03.2017
Joi, 30 martie crt, la ora 18:15, va avea loc Seara poetică de la Librăria din Centru cu participarea lui Robert Șerban (Timișoara) și a invitaților săi: Moni Stănilă, Grigore Chiper, Emilian Galaicu-Păun, Gheorghe Erizanu, Alexandru Vakulovski.
    
Lansarea concursului de lectură „Bătălia Cărților”
21.03.2017, 11:38
Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” invită reprezentanţii mass-media să participe la evenimentul de lansare a concursului de lectură „Bătălia Cărţilor”, ediţia a III-a, realizat în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj (România), care va avea loc joi, 23 martie 2017, ora 10.00, în incinta Filialei „Târgu-Mureș” (Chişinău, bd. Moscovei, nr. 8).
Hora Discursurilor Toastmasters
16.03.2017
Pe data de 25 martie, ora 9.00, cluburile de oratorie şi leadership Toastmasters din Chişinău vă invită la Hora Discursurilor Toastmasters (Concurs Internațional de Arie), ce va avea loc în incinta Centrului de Conferințe Summit Events (str. Tighina 49/3).
    
DIACONIA TE PROVOACĂ SĂ DEVII UN SUPER EROU! FII VOLUNTAR ÎN CAMPANIA MASA BUCURIEI!
14.03.2017, 10:53
Misiunea Socială „Diaconia” organizează la data de 8 aprilie campania de caritate „Masa bucuriei”. Și în acest an Diaconia te îndeamnă să te înscrii în rândul Super Eroilor. Ce trebuie să faci? Să completezi formularul de aplicare, iar în ziua campaniei – tu poți deveni cel care îndeamnă cumpărătorii din magazine să doneze produse alimentare pentru susținerea cantinelor sociale. Transformă timpul în Super Putere, iar oportunitatea de a deveni voluntar – într-o posibilitate reală de a face un bine.
EL Radu a lansat piesa și videoclipul „Зов Любви”
13.03.2017
După o lungă perioadă de așteptare, interpretul și producătorul EL Radu a lansat de 8 Martie piesa și videoclipul acesteia „Зов Любви”. Este primul lui single interpretat în limba rusă și reprezintă o nouă colaborare cu o întreagă echipă multinațională.
    
Plantează și tu fapte bune în Moldova
10.03.2017, 15:01
În contextul schimbărilor climatice a căror efect devine vizibil și la nivel local, în data de 25 martie 2017 va avea loc plantarea copacilor în comuna Tohatin, municipiul Chişinău, în cadrul proiectului „Plantăm fapte bune în Moldova”.
Recitaluri de poezie & ateliere de culturale susţinute de actorul şi regizorul Emil Boroghină
09.03.2017
Institutul Cultural Român Mihai Eminescu la Chişinău în colaborare cu Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice organizează în perioada 21 - 24 martie 2017 o serie de activităţi culturale susţinute de actorul şi regizorul Emil Boroghină, Societar de onoare al Teatrului Naţional Craiova, Director fondator al Festivalului International Shakespeare.
    
Vești bune de la editura Cartier
07.03.2017, 16:17
Editura Cartier vine cu noutăți. Cărțile Cartier pot fi procurate online pe shop.cartier.md și în toate librăriile bune din România și Republica Moldova. Ebook-urile pot fi procurate pe iBooks.
2016. Cartea la moldoveni
06.03.2017
Camera Națională a Cărții a făcut totalurile pentru anul editorial 2016. Editorii din Republica Moldova au publicat: 2550 de titluri într-un tiraj total de peste 30 de milioane de exemplare.
    
Măriuca Chira invită la lansarea primei sale cărți „Ingineria metaforelor”
01.03.2017, 14:35
Măriuca Chira este tânăra care a studiat, timp de patru ani, inginerie la Universitatea Tehnică din Moldova. După ce a absolvit Facultatea de Inginerie și Management în Telecomunicații, tânăra a decis să-și asculte vocația, să-și adune textele pe care le scria încă din anul I și să le includă în prima sa carte - „Ingineria metaforelor”.
Noaptea Cărților Deschise la Cartier: Cumpără diferite opere cu reduceri de 50 la sută
28.02.2017
Pe 3 martie, editura Cartier împlinește 22 de ani. Cu această ocazie în Librăriile Cartier va avea loc Noaptea Cărților Deschise, ediția a VIII-a. Cărțile Cartier se vor vinde la jumătate de preț.
    
Mai multe șanse de supraviețuire pe timp de iarnă pentru păsările din mediul urban
24.02.2017, 15:10
Un grup de copii au reușit să creeze o hrănitoare inteligentă pentru păsările din orașe, care nu doar le oferă hrană, dar și adună informații despre ele. Este vorba despre echipa „RoboRangers” care frecventează cercul de robotică de la CRCT „Artico” și care, în acest weekend vor participa la competiția națională de robotică FIRST LEGO League Moldova 2017.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.