Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă

Comunicate de presă

Tipuri de etichete de eficiență energetică pentru aparatele de uz casnic
13.08.2020
Eticheta energetică este utilizată pentru a informa despre costurile operaționale ale aparatelor de uz casnic per categorie de aparat. Schema de etichetare include clasele de performanță ale produselor. Prin culori, cifre și informație se comunică utilizatorului gradul de eficiență energetică și caracteristicile funcționale ale produselor, iar în alte cazuri, nivelul de performanță acceptat ca minim în țară.
    
Grădinițele: CÂT DE PREGĂTITE SUNT PENTRU REDESCHIDERE?
12.08.2020, 15:15
Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD) și Părinți Solidari au studiat opiniile și percepțiile conducerii instituțiilor de educație preșcolară din țară în cadrul unui sondaj. Astfel, a fost realizată o analiză a opiniilor și percepțiilor conducerii instituțiilor de educație preșcolară ce include metodologiile de cercetare, dar și concluziile formate.
Studiu | „Începutul schimbării reprezentării de gen sau oportunități parțial valorificate? Experiența raioanelor Cahul și Ungheni”
11.08.2020
Studiul „Alegerile locale 2019 – începutul schimbării reprezentării de gen sau oportunități parțial valorificate? Experiența raioanelor Cahul și Ungheni” a fost realizat pe parcursul perioadei cuprinse între noiembrie 2019 și ianuarie 2020, imediat după încheierea alegerilor generale locale.
    
Ediţia online a hackathonului media Puterea a cincea şi-a desemnat câştigătorii
10.08.2020, 11:09
Centrul pentru Jurnalism Independent a desemnat duminică, 9 august 2020, câştigătorii celei de-a VI-a ediţii a hackathonului media Puterea a cincea cu tema Educaţie media: analizăm, conştientizăm, creăm. Timp de trei zile de concurs, în perioada 7-9 august 2020, 9 echipe au avut misiunea să elaboreze aplicaţii şi instrumente care vor contribui la dezvoltarea gândirii critice a elevilor.
„Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”: comunitatea Hârbovăț, Anenii Noi, a beneficiat de o consultație on-line privind Planul de Dezvoltare Economică Locală 2020-2022
07.08.2020
Consilieri locali, angajați ai primăriei, primarul satului, precum și cetățeni interesați de Planul de Dezvoltare Economică Locală pentru anii 2020-2022 în localitatea Hârbovăț din raionul Anenii Noi au participat la o consultație on-line, organizată în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”.
    
Centrul pentru Jurnalism Independent a lansat a VI-a ediție a hackathonului media Puterea a cincea
07.08.2020, 17:17
Centrul pentru Jurnalism Independent a lansat vineri, 7 august, a VI-a ediție a hackathonului media Puterea a cincea printr-o transmisiune live pe on-line.
„Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”: locuitorii satului Bravicea, Călărași, au beneficiat de o consultație on-line privind deschiderea unei întreprinderii municipale în localitate
06.08.2020
Consilieri locali, angajați ai primăriei, primarul satului, precum și cetățeni interesați de deschiderea unei întreprinderi municipale în localitatea Bravicea din raionul Călărași au participat la o consultație on-line, organizată în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”.
    
Au mai rămas 3 zile până la STOP ÎNREGISTRARE hackathon 2020
30.07.2020, 15:37
Au rămas trei zile pentru echipele formate din jurnalişti, dezvoltatori IT, programatori, designeri, bloggeri, profesori sau consumatori media să se înregistreze cu o idee de proiect la hackathonul media Puterea a cincea - ediția a VI-a cu tema Educaţie media: analizăm, conștientizăm, creăm.
Proiect de iluminat public stradal implementat în com. Greblești, Strășeni
28.07.2020
27 iulie, com. Greblești, r-nul Strășeni. A avut loc recepția lucrărilor preconizate în contextul proiectului „Reconstrucția și modernizarea sistemului de iluminat stradal în comuna Greblești, r-nul Strășeni” din cadrul Apelului de Propuneri de Proiecte Pilot, semnat la 14 decembrie 2018. Proiectul este în derulare și are mai multe etape, două dintre care au fost deja îndeplinite.
    
Participă în cadrul unui nou proiect internațional de artă la Chișinău, dedicat temei „Periferiei”
23.07.2020, 12:51
Artiștii și curatorii emergenți și cei profesioniști, studenții, cercetătorii, educatorii și toți cei interesați de arta contemporană și curatoriat sunt invitați să participe în cadrul unui proiect internațional, care va aduna experți din sfera culturii din România, Germania, Elveția, Belarus, Italia, Belgia, Kârgâzstan și altele, aici la Chișinău. Proiectul este organizat de Asociația Tinerilor Artiști Oberliht și va include o serie de activități teoretice și practice în urma cărora participanții vor putea să-și dezvolte propriile proiecte artistice.
Hackathonul - Puterea a cincea trece pe on-line. Participanţii vor crea instrumente ce vor fi utilizate la orele de Educaţie pentru media
21.07.2020
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) lansează cea de-a şasea ediţie a hackathonului media Puterea a cincea, cu tema Educaţie media: analizăm, conștientizăm, creăm. Evenimentul se va desfăşura în perioada 7-9 august 2020, în format on-line.
    
Stagii de cercetare și de traducere a operei eminesciene la Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu
20.07.2020, 16:20
Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu anunță un concurs de stagii de cercetare și de traducere a operei eminesciene.
Proiectul Voices își mărește echipa la 200 de voci din toată țara
20.07.2020
Moldovan National Youth Orchestra lansează cel mai ambițios proiect de incluziune socială prin muzică din Moldova. Din data de 30 iulie ia start concursul național Voices, în cadrul căruia vor fi parcurși peste 8000 kilometri pentru a întâlni zeci de copii cu vârstele între 10 și 16 ani, dintre care vor fi selectați 101. Acești tineri vor susține 5 concerte alături de Moldovan National Youth Orchestra în perioada 2020-2021, urmând ca familia Voices să enumere peste 200 de beneficiari. Copiii din toată țara, pasionați de muzică, sunt încurajați să participe la selecție.
    
A fost aprobat un nou apel de proiecte în domeniul energiei regenerabile de către Consiliul AEE
20.07.2020, 12:22
16 iulie, Chișinău. Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică, Alexandru Ciudin a participat în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Agenției pentru Eficiență Energetică, prezidată de ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean.
ȘTIM Magie împreună cu cele 101 de biblioteci publice din Moldova!
15.07.2020
Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova, în parteneriat cu Fundația Progress din România și Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” Chișinău, cu susținerea Deutsche Telekom Stiftung din Germania, celebrează rezultatele proiectului Ora să ȘTIM Moldova.
    
Alege un monument cultural-istoric, care va fi restaurat din fonduri europene!
15.07.2020, 12:17
16 obiective cultural-istorice de pe ambele maluri ale Nistrului sunt supuse votului publicului. 10 dintre ele, care vor acumula cele mai multe sufragii, vor beneficia de până la 40.000 de euro pentru lucrări de restaurare.
Instruire on-line axată pe procesele bugetare, desfășurată pentru comunitatea din Chetrosu, Anenii Noi, în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”
15.07.2020
Comunitatea din Chetrosu, Anenii Noi, a beneficiat de o instruire on-line, axată pe procesele bugetare, desfășurată în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”.
    
Republica Moldova celebrează 25 de ani în calitate de membru al Consiliul Europei
13.07.2020, 16:16
Chisinau, 13 iulie 2020 – Astăzi se împlinesc 25 de ani de când Republica Moldova a aderat la Consiliul Europei - principala organizație pentru drepturile omului din Europa. Republica Moldova a devenit membru cu drepturi depline al Consiliului Europei în data de 13 iulie 1995.
A fost lansat un nou concurs de finanțare a ideilor inovatoare pentru Chișinău
07.07.2020
Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) lansează un nou program de granturi cu genericul „Fast Track Challenge”, pentru a susține soluții inovatoare de dezvoltare urbană modernă și prietenoasă mediului ambiant. Competiția se desfășoară în cadrul proiectului „Orașe verzi durabile”, finanțat de Facilitatea Globală de Mediu (GEF). Primăria municipiului Chișinău este partenerul principal al proiectului.
    
Opinia privind redeschiderea și reluarea activității instituțiilor de educație timpurie
06.07.2020, 15:16
Ca urmare a declanșării crizei epidemiologice provocate de pandemia COVID-19, Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova a dispus sistarea activității instituțiilor de învățământ de toate nivelele din Republica Moldova începând cu 11 martie 2020, pe întreaga perioadă a stării de urgență în sănătate publică. Conform deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, perioada a fost extinsă până la data de 15 iulie a anului curent.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.