Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă

Comunicate de presă

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Anunț pentru selectarea unei Companii pentru servicii de cazare, alimentare și locație pentru instruirea femeilor în cadrul proiectului „Women 4 Leadership”
29.01.2019
Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” împreună cu IP CRAION Contact-Cahul anunță concurs pentru selectarea unei companii care va presta servicii de cazare, alimentare și locație pentru a doua sesiune de instruiri în cadrul Programului „Women 4 Leadership” în perioada martie-decembrie 2019. Aceste instruiri vor fi organizate în parteneriat cu IP CRAION Contact-Cahul și Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) în Moldova și cu sprijinul Guvernului Suediei.
    
Pavel Filip: „Această tradiție va continua. Putem face lucruri frumoase și acasă în Republica Moldova”
16.01.2019, 10:50
Feeria sărbătorilor de iarnă la Târgul de Crăciun din acest an a atras peste un milion de vizite. 6 vizitatori s-au ales cu premii generoase. Peste 8000 de copii au vizitat Târgul cu sprijinul Guvernului.
Program de promovare a lecturii cu voce tare „SĂ RE-AUZIM POVESTEA”
31.01.2018
Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” în parteneriat cu Teatrul Municipal de Păpuși „Guguță” dă startul unui Program de promovare a lecturii cu voce tare „SĂ RE-AUZIM POVESTEA”.
    
Ateliere de reciclare a plasticului, proiect coordonat de Echipa TEP - Tinerii pentru EcoPlastic
29.01.2018, 16:50
Chișinău, capitala Moldovei, nu oferă atenția cuvenită problemei deșeurilor solide, inclusiv a plasticului. Drept rezultat, în luna Mai a anului 2017, cei 600 000 locuitori ai capitalei s-au confruntat cu situația criză: deșeurile nu au fost evacuate mai multe zile la rând, deoarece locuitorii de lângă gunoiștea ”temporară” au ieșit să protesteze faptul că un an promis inițial s-a transformat în 6 ani.
Proiect pentru consolidarea formărilor francofone din cadrul învățămîntului profesional tehnic din Republica Moldova
29.01.2018
Agenția universitară a Francofoniei (AUF), în colaborare cu Ambasada Franței din Republica Moldova și Alianța Franceză din Moldova, lansează un proiect pentru consolidarea formărilor francofone din cadrul a 3 instituții de învățămînt profesional din țară. Proiectul va fi cofinanțat de către Institutul Francez și se va desfășura în parteneriat cu Ministerul Culturii, Educației și Cercetării din Republica Moldova.
    
Ateliere de regie de la experţi în Chişinău
29.01.2018, 16:10
Dacă ai suflet de poet şi voinţă de caporal, (vorba lui Andrzei Waida), aplică la Atelierul de Regie.
Concurs pentru şcoli: Iniţiativa „Şcolile: Partenere ale viitorului”
23.01.2018
Goethe-Institut Bukarest doreşte să includă încă o scoală din Republica Moldova în reţeaua internaţională de şcoli partenere. Goethe-Institut îşi propune să susţină activ noua şcoală în vederea promovării limbii germane ca materie şcolara şi predarea acesteia după cele mai înalte standarde de calitate.
    
Lansarea cărţii: „Balanța Vărsătorului, vederea Mergătorului” de IULIAN FILIP
23.01.2018, 14:05
Pe 24 ianuarie 2018, miercuri, la ora 14.00, la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” va avea loc lansarea cărții IULIAN FILIP: Balanța Vărsătorului, vederea Mergătorului.
Moartea unei veverițe de Dumitru Crudu, la Librăria din Centru
23.01.2018
Joi, 25 ianuarie crt, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Moartea unei veverițe de Dumitru Crudu.
    
Spații locative pentru veteranii de război - de la necesitate la realizare
18.01.2018, 16:37
Această acțiune a fost organizată de Ministerul Afacerilor Interne în comun cu Uniunea veteranilor Sf. Gheorghe Biruitorul și cu suportul unei Companii de construcții care a oferit aceste apartamente în urma demersurilor înaintate de conducerea veteranilor.
Descoperă Vinul Moldovei din struguri de soiuri autohtone și fii Wine Friendly!
18.01.2018
Te așteptăm la degustările „Wine Friendly" în perioada decembrie 2017 - februarie 2018. Exercițiul cultural și gustativ este parte componentă a campaniei de iarnă „Vinul Moldovei - Arta Asamblajului" care abordează o tematică comună - asamblaje cu soiuri indigene.
    
Rectorul Universităţii de Stat „Alecu Russo”(USARB), Ion Gagim, a fost decorat de Academia de Științe a Moldovei(AȘM)
17.01.2018, 15:46
Dr. hab. în științe pedagogice, prof. univ., rectorul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB), Ion Gagim, a fost decorat cu medalia „Nicolae Milescu Spătaru”, conferită de Academia de Științe a Moldovei (AȘM).
Festivalul de redescoperire a muzicii clasice basarabene „ARC-muzical-istoric”, ediţia a II-a
17.01.2018
În 15 și 18 februarie 2018, la Sala cu Orgă din Chișinău, muzicieni cu renume mondial din Franța, acompaniați de Orchestra Națională de Cameră vor aduce în atenția publicului 6 opere dispărute timp de multe decenii ale compozitorilor basarabeni: Solomon Lobel, David Fedov, Arkady Luxemburg și Max Fisman.
    
Hai Moldova - cea mai mare mișcare civică, invită în echipă coordonatori și voluntari
17.01.2018, 12:52
În ziua de 15 septembrie 2018, de Ziua Mondială a Curățeniei, oamenii din 150 de țări se vor ridica împotriva problemei globale a gunoiului, devenind astfel cea mai mare inițiativă civică pe care lumea a văzut-o vreodată. Imaginați-vă cel mai puternic "val verde" care începe în Japonia și se termină în Hawaii cu sute de milioane de oameni care participă în aceeași zi într-o acțiune pozitivă.
Înscrieri la Animation Worksheep, ediția a 10-a
16.01.2018
Animation Worksheep, atelierul intensiv de animație organizat de Anim'est, singurul festival autohton dedicat exclusiv filmului de animație, își alege zilele acestea următoarea generație de cursanți. Ediția din primăvară, cu numărul zece, va avea loc între 2 - 23 martie 2018, la Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative - CINETic.
    
Spark Lab: Help a Bird! Eveniment pentru pasionaţii de ştiinţe
16.01.2018, 15:06
În 2018 am hotarat sa combinam programele Do-It-Yourself cu STEAM! Astfel a aparut Spark Lab si noi speram ca o sa adune impreuna entuziastii pentru conceptul de Upcycle si cei pasionati de stiinte.
Reconstituiri cu Ileana Popovici de Radmila Popovici, la Librăria din Centru
15.01.2018
Joi, 18 ianuarie crt, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Reconstituiri cu Ileana Popovici de Radmila Popovici, apărut la Editura Adenium.
    
Concurs pentru tineri - EUSTORY Moldova!
12.01.2018, 16:53
Un proiect lansat în premieră în țara noastă, EUSTORY Moldova, anunță concursul cu tematică istorică pentru elevi și studenți, cu genericul: Descoperim eroi în localitate la noi - secolul al XX-lea".
Aniversarea a 168 ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu
12.01.2018
Pe 15 ianuarie 2018 în cadrul Zilei Naționale a Culturii și aniversării a 168-a de la nașterea poetului Mihai Eminescu, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” împreună cu Centrul Academic Internațional Eminescu organizează cea de-a IV-a ediție a inițiativei comunitare de lectură publică a operei lui Mihai Eminescu cu genericul Citim Eminescu.
    
În jur de 550 de apeluri au fost înregistrate la Centrul de Apel al Biroului Migrație și Azil
11.01.2018, 13:59
Centrul de Apel /CA/ al Biroului Migrație și Azil /BMA/ a înregistrat în prima lună de activitate în jur de 550 de apeluri.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.