Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă

Comunicate de presă

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   Iunie   Iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Ești din Cahul și vrei să afli mai multe despre educația mediatică? Participă la activitățile Proiectului Educație Mediatică Sud
31.07.2019
Tinerii din Cahul vor avea posibilitatea să participe la activitățile din cadrul proiectului Educație Mediatică Sud. Astfel, în perioada august-septembrie, vor fi organizate mai multe sesiune de informare cu privire la educația mediatică în rândul tinerilor. Care sunt obiectivele principale ale acestui proiect, cât și activitățile, aflați mai jos.
    
Peste 45 de tineri din stânga Nistrului participă la Școala de Vară pentru Fondurile de Tineri din regiunea Transnistreană
31.07.2019, 16:13
Pe 30 iulie 2019, s-a dat startul Școlii de Vară pentru Fondurile de Tineri din regiunea Transnistreană, care se desfășoară timp de 4 zile. Evenimentul a adunat circa 45 de tineri, membri ai Fondurilor de Tineri din stânga Nistrului - Dubăsari și Bender.
ATELIER PRACTIC INTENSIV DE DEZVOLTARE FILM DOCUMENTAR - Inspiration Workshop 2019
30.07.2019
Acest atelier intensiv este un pas ideal pentru cei mai experimentați realizatori de film, jurnaliști și povestitori vizuali care au identificat deja un subiect de film documentar și, în mod ideal, au început producția.
    
InterAction Workshop: atelier intensiv de film documentar pentru membrii organizațiilor societății civile
30.07.2019, 14:57
Dacă sunteți activist social sau activați în domeniul non-guvernamental, ați putea, mai devreme sau mai târziu, să luați în considerare filmul ca opțiune de expresie. Acesta este un instrument puternic de a promova conștientizarea cauzei pentru care militați și de a încerca să produceți într-o oarecare măsură și puțină justiție dând voce oamenilor care au cea mai mare nevoie de asta. În munca de zi cu zi auziți povești incredibile și vedeți lucruri care trebuie schimbate, iar filmul este un instrument foarte puternic pentru a face acest lucru. Acest atelier vă va oferi instrumentele și contactele de bază pentru a planifica, a filma și finaliza un film.
A fost creată Platforma pentru Dezvoltarea și Promovarea Filantropiei în Republica Moldova
29.07.2019
La data de 18 iulie 2019, în incinta Centrului CONTACT, a avut loc adunarea de constituire a Platformei pentru dezvoltarea și promovarea filantropiei în Republica Moldova. Misiunea platformei create este de a contribui la promovarea și dezvoltarea filantropiei în Republica Moldova.
    
FESTIVALUL NAŢIONAL DE TEATRU SOCIAL 2019, ediția a X-a
29.07.2019, 10:47
Dacă eşti interesat de problemele tinerilor şi doreşti să contribui la soluţionarea acestora, formează-ţi o echipă şi aplică la Festivalul Naţional de Teatru Social 2019!
De ce Parlamentul trebuie să adopte prevederile de plasament ale femeilor și bărbaților pe listele de candidați?
25.07.2019
În contextul dezbaterilor publice și în susținerea amendamentelor cu privire la stabilirea procedurilor de întocmire a listelor de candidați, Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD) și UN Women Moldova lansează Nota Analitică: De ce Parlamentul trebuie să adopte prevederile de plasament ale femeilor și bărbaților pe listele de candidați?
    
Degustația de cartof „Cartoful Rîșcovean”
23.07.2019, 16:16
Avem plăcerea de a vă invita la degustație de cartof, un eveniment unic pentru Moldova, la data de 25 Iulie și 8 August 09:00- 15:00, la „Eco-Village”, sat. Rîșcova, raionul Criuleni.
Festivalul Hodina – picnic în aer liber cu moldovenii de acasă și diaspora
23.07.2019
Un nou festival pentru iubitorii de picnicuri și odihnă în natură. Evenimentul se va desfășura pe data de 18 august, începând cu ora 10, în satul Pohrebea, raionul Dubăsari. La festival vor fi artizani, meșteri populari, mici producători, ateliere pentru toată familia, activități, muzică și bucătărie vegetariană. Vezi câteva sugestii pentru a ajunge mai ușor la Festivalul Hodina.
    
Ion Lazarenco Tiron va înota 30 km pe Nistru pentru drepturile copilului
22.07.2019, 11:41
Acțiunea este organizată de UNICEF pentru a sensibiliza publicul larg cu privire la importanța respectării drepturilor copilului prevăzute de Convenția ONU privind Drepturile Copilului, care este la cea de-a 30-a aniversare în acest an.
Peste 14 mii de euro au fost colectaţi în urma Hospice Bike Tour 2019
22.07.2019
16 biciclişti amatori au participat, de pe 14 până pe 18 iunie, la cursa de 700 de kilometri dintre Chişinău şi Braşov #HospiceBikeTour2019. Traseul a inclus mai multe locații; Chişinău – Iaşi – Gura Humorului – Lacul Bicaz – Miercurea Ciuc – Braşov, trecând pe lângă locuri precum Pietrele Doamnei, coborând pe versantul drept al lacului Izvorul Muntelui şi parcurgând al treilea cel mai frumos drum montan din România – Transrarăul.
    
Promovarea Republicii Moldova în rândul avocaților din Roma: Oportunități economico-juridice și aspectele deontologice
19.07.2019, 12:56
Reprezentați oficiali ai Republicii Moldova și ai Italiei s-au întrunit pe 17 iulie 2019, în cadrul unei conferințe pentru o cunoaștere și o relaționare mai profundă între cele 2 state. În cadrul evenimentului sub genericul „Republica Moldova: oportunitatea economică-juridică și aspectele deontologice”, acreditat de către Ordinul Avocaților din Roma, s-a pus în discuție în prim-plan avantajele și sectoarele de investiție la nivel de afaceri în Republica Moldova, aspectele legale și fiscale dar și cele deontologice. Ambele părți s-au arătat interesate de a colabora și de a crește nivelul țării sub toate aspectele.
Construiește-ți o carieră în Software Testing la Endava
16.07.2019
Odată cu dezvoltarea noilor aplicații și produse IT, apar noi roluri și cerere pentru acești specialiști. În procesul creării de software, pe lângă creatorul și dezvoltatorul ideii, mai există un rol foarte important în proces și anume — specialistul în software testing.
    
Zilele Diasporei
15.07.2019, 16:23
Stimați membri ai diasporei, după cum cunoașteți deja, în fiecare an, la mijlocul lunii august, la nivel local și central se desfășoară Zilele Diasporei. În acest an, acestea vor fi organizate în perioada 16-17 august.
Album de război, de Nicolae Pojoga, la Librăria din Centru
15.07.2019
Joi, 18 iulie crt, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Album de război, de Nicolae Pojoga, apărut la Editura Cartier în colecția C(ART)ier, coordonată de Vitalie Coroban. Volumul a apărut în cadrul Programului Național de Editare, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.
    
„Media Conectează Tinerii”. Peste 150 de tineri din toate regiunile R. Moldova vor sta de vorbă cu specialiști media și jurnaliști
11.07.2019, 13:09
Peste 150 de tineri din toate regiunile R. Moldova vor sta de vorbă cu specialiști media și jurnaliști, vor descoperi educația media, vor discuta despre manipulare și știri false, în cadrul evenimentului „Media conectează tinerii”, care se desfășoară vineri, 12 iulie, de la ora 10:00, la Tekwill (str. Studenților 9/11).
Basarabia necunoscută. Ediție în 3 volume (volumul I), de Iurie Colesnic, la Librăria din Centru
09.07.2019
Joi, 11 iulie, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Basarabia necunoscută. Ediție în trei volume (volumul I), de Iurie Colesnic, apărut la Editura Cartier în colecția C(ART)ier, coordonată de Vitalie Coroban. Volumul a apărut în cadrul Programului Național de Editare, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.
    
Proiectul „ARC muzical-istoric” vă invită la un concert al elevilor de la Conservatorul „George Gershwin” din Conflans-Sainte-Honorine
04.07.2019, 10:53
Proiectul „ARC muzical-istoric”, a cărui fondatoare este pianista Ecaterina Baranov, vă invită la un concert al elevilor de la Conservatorul „George Gershwin” din Conflans-Sainte-Honorine, din Franța, care va avea loc pe data de 10 iulie 2019, ora 17:00, în incinta Centrului „Mihai Eminescu” din Chișinău (bd. Dacia nr. 20).
PUNE-ȚI IA ȘI HAI LA HOLERCANI SĂ-NCINGEM PĂMÂNTUL ÎMPREUNĂ!
02.07.2019
Cea de-a 7 ediție a festivalului IA MANIA te așteaptă din nou la Holercani! ! Satele din raionul Dubăsari pregătesc delicii culinare, artizanat, dans și muzică de pe Nistru! PARADA PORTULUI POPULAR 8 sate vor participa la Parada Portului Popular din Raionul Dubăsari. Aceștia vor purta cele mai frumoase straie naționale din localitatea lor. Totodată fiecare sat își va amenajat o ”CASĂ MARE” unde vizitatorii vor putea servi bucate specifice locului. Sarmale în frunze de zmeură, prăjiței vopsiți cu suc de vișină, căpșunată, hulubași, ceapă umplută cu legume, țuică și multe alte delicii din Dubăsari.
    
Noutăți Cartier iunie 2018
05.07.2018, 09:53
Noul roman al Tatianei Țîbuleac Grădina de sticlă, care a reușit într-o lună de la apariție să se impună în topul vânzărilor; o nouă carte pentru copii, scrisă de un scriitor consacrat în literatura mare, Robert Șerban, cu ilustrații de Oana Ispir (colecția Codobelc); două volume de proză și memorii scrisede Mihail Gh.Cibotaru în ultimii zece ani de nevedere și un studiu despre demnitarii lui Ștefan cel Mare de istoricul Valentina Eșanu.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.