Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă

Comunicate de presă

ZILELE BIBLIOTECII MUNICIPALE B.P. HASDEU - 142 ani de la fondare
15.10.2019
De 142 de ani Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” se află în serviciul comunității chișinăuiene, fiind una din cele mai vechi și mai titrate instituții de informare, cultură şi instruire din Republica Moldova. Cu prilejul actualei aniversări, în perioada 17 – 22 octombrie 2019, BM organizează un șir de evenimente pe tematici profesionale și socioculturale.
    
Cartoful, sărbătorit cu poftă la Rîșcova
15.10.2019, 15:52
Aproximativ 500 de oameni au avut parte de o duminică frumoasă în satul Rîșcova din raionul Criuleni. Acolo a avut loc festivalul ”Toamna Cartofilor”, care și-a încântat vizitatorii cu delicii din cartofi, concursuri tematice, presărate din plin cu muzică și dans.
Toamna Cartofilor
10.10.2019
Duminică, 13 octombrie, satul Rîșcova din raionul Criuleni va deveni o adevărată scenă pentru bunătăți din cartof, dar și pentru interacțiune în comunitate. Festivalul ”Toamna Cartofilor”, deja la cea de-a 2-a ediție, invită iubitorii acestei legume pentru o zi însorită la poalele codrilor.
    
Lansarea albumului „Fata cu cobza – Folclor”
10.10.2019, 14:21
Stela Botez lansează cântecul folcloric și videoclipul „De-ar fi badea-n deal la cruce” care face din proiectul Fata cu cobza.
Melcușorul de Lavinia Braniște & Veronica Neacșu, printre cele mai frumoase 200 de cărți pentru copii din lume în 2018
09.10.2019
Cartea pentru copii Melcușorul de Lavinia Braniște & Veronica Neacșu, apărută în colecția Cartier codobelc anul trecut, a intrat în catalogul anual The White Ravens 2019. Este cel mai cunoscut ghid de recomandări de carte pentru copii din lume. În catalog au intrat 200 de titluri în 37 de limbi din 59 de țări.
    
Dezbateri publice electorale la Cimișlia
09.10.2019, 16:10
La 8 octombrie, curent, a fost dat startul dezbaterilor publice electorale cu participarea candidaților la funcția de primar al localităților beneficiare de proiect, organizate de Centrul CONTACT în cadrul proiectului „Votează activ! Votează conștient!”.
„Cât de Incluzive sunt Alegerile locale generale din 20 octombrie 2019?”
08.10.2019
Astăzi a fost lansat primul raport de monitorizare din perspectiva incluziunii persoanelor cu dizabilități şi a persoanelor de etnie romă. Raportul este realizat sub egida Coaliţiei Civice pentru Alegeri Libere şi Corecte.
    
Premiile mari pentru școlile participante în cadrul campaniei Hai Moldova: o livadă de aluni și două cișmele cu apă potabilă
07.10.2019, 15:57
Până pe 15 octombrie, Hai Moldova organizează o lună de curățenie națională ca să adune și să recicleze electronicele ieșite din funcțiune din gospodăriile oamenilor. Principalele centre de colectare sunt școlile din țară, care s-au înscris în concursul de colectare a cât mai multe obiecte electronice ieșite din uz. Școlile care vor înregistra cele mai bune rezultate vor primi premii.
Concurs pentru selectarea experților în cadrul Proiectului „Women 4 Leadership”
07.10.2019
Anunț pentru selectarea experților în cadrul Proiectului „Women 4 Leadership”.
    
Lagărul 33, de Lilia Bucec-Zanardelli, la Librăria din Centru
04.10.2019, 13:10
Joi, 10 octombrie crt, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Lagărul 33, de Lilia Bucec-Zanardelli, apărut la Editura Cartier în colecția Rotonda, coordonată de Em.Galaicu-Păun. Romanul a apărut simultan și în italiană, la Editura Albatros, Roma. Sesiune de autografe.
Sărbătoreşte Halloweenul ALTFEL și susţine bolnavii incurabili la Gala Anuală de Caritate
04.10.2019
Hospices of Hope Moldova te invită să susţii o cauză nobilă şi să petreci o seară memorabilă cu tematica Halloween, la Gala Anuală de Caritate. O seară misterioasă şi rafinată te aşteaptă la cea mai frumoasă terasă supraelevată din Chişinău, ZAXI Rooftop, pe 31 octombrie, începând cu ora 18:00.
    
#casăștii ce oportunități au tinerii
27.09.2019, 12:53
Secolul XXI poate fi denumit secolul cunoștințelor și al oportunităților, iar tinerii sunt în căutarea celor mai relevante pentru ei. Youth.md vine în ajutorul acestora, oferindu-le posibilitatea să beneficieze de oportunități din prima sursă.
Dicționar Auafed 4, de Doru Ciocanu, la Librăria din Centru
20.09.2019
Joi, 26 septembrie crt, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Dicționar Auafed 4, de Doru Ciocanu (Canada), ilustrat de Sebastian Buric (7 ani), apărut la Editura Cartier în colecția C(ART)ier, coordonată de Vitalie Coroban.
    
Peste 200 de vinuri, 8 concerte și un covor moldovenesc tradițional de dimensiuni record la Festivalul Vinului Moldovei din România
19.09.2019, 12:57
,,Creat pentru a fi savurat” este mesajul cu care vinificatorii moldoveni reuniți sub umbrela brandului vinicol de țară ,,Wine of Moldova. A legend alive” au invitat publicul din România să descopere vinurile, muzica și gastronomia națională. Cea de-a două ediție a Festivalului Vinului Moldovei s-a desfășurat în perioada 14 și 15 septembrie la Lagoo Snagov, situat într-o comună de lângă București. Evenimentul dedicat produsului mândriei naționale de la Snagov, din acest an, vine după ce manifestări similare au avut loc la Cluj și Brașov.
Hospice Angelus Moldova te invită să devii voluntar
18.09.2019
Fundația Filantropică Hospice Angelus Moldova te invită să-ți lărgești orizonturile și să te dezvolți multilateral devenind parte a echipei de voluntari Hospice Angelus.
    
În premieră pentru Republica Moldova - Gala transparenței locale și-a desemnat premianții!
17.09.2019, 11:37
Cele mai bune practici în domeniul transparenței locale au fost premiate pe 13 septembrie la Chișinău, în cadrul unei ceremonii naționale. Evenimentul a fost organizat de Centrul CONTACT, în calitate de beneficiar al proiectului „Sporirea transparenței administrației publice locale din Republica Moldova prin implementarea politicilor participative”, cu suportul financiar al Fondului pentru Democrație al Națiunilor Unite (UNDEF).
A fost dat startul celei de-a IV-a ediții a Festivalului Internațional de Film Documentar MOLDOX
12.09.2019
Cel mai progresist și accesibil festival internațional de film documentar din țară – MOLDOX – a pornit proiectoarele. Timp de șase zile, orașul Cahul va fi centrul cinematografic al țării, găzduind cea de-a patra ediție a festivalului, cu tema „METAMORFOZE”.
    
O nouă provocare pentru tineri: Aplică la programul CHALLENGER 7!
11.09.2019, 12:07
Challenger reprezintă un program cu durata de un an, ce oferă un set de instruiri tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, ce activează în diverse domenii. Programul pregătește tinerii să analizeze critic problemele societății, să propună și să dezbată soluții reale.
„MOLDOVA INEGALĂ, Analiza celor mai relevante inegalități din Republica Moldova!”
11.09.2019
Pe data de 10 septembrie, a fost lansat studiul „Moldova inegală, Analiza celor mai relevante inegalități din Republica Moldova”. Analiză are scopul de a identifica și analiza inegalitățile de bază pentru grupurile vulnerabile din Moldova.
    
Un renumit specialist francez în vinificaţia durabilă va contribui cu expertiza sa la elaborarea Strategiei „Vinul Moldovei 2030”
06.09.2019, 09:51
Strategia „Vinul Moldovei 2030”, care urmează să contureze evoluţia sectorului vitivinicol pentru următorul deceniu, va include şi conceptul dezvoltării durabile. Pentru a se asigura că documentului de viziune strategică va fi în concordanţă deplină cu obiectivele globale (Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă), Oficiul Naţional al Viei şi Vinului va colabora cu un expert internaţional în dezvoltarea durabilă, care va face parte din grupurile tehnice pentru elaborarea strategiei.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.