Prima pagină / Lucruri / Cărți

Cărți

Ce citesc viitorii jurnalişti
29.01.2019
Studenţii anului întâi ai Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii de Stat din Moldova au venit să prezinte totalurile anului 2018 prin intermediul unor titluri de cărţi.
    
(Foto) A fost lansată campania de sensibilizare privind modernizarea bibliotecilor publice „E biblioteca mea!”
26.06.2018, 12:32
Astăzi, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” a lansat campania naţională de sensibilizare privind modernizarea bibliotecilor publice „E biblioteca mea!” pentru comunitatea chișinăuiană.
(VIDEO) În premieră „Câinele de bronz” a fost lansat la Librăria din Centru
22.06.2018
O nouă lansare de carte la Librăria din Centru iar de această dată una cu totul deosebită. Romanul „Câinele de bronz” constituie debutul editorial al Emanuelei Iurkin.
    
(VIDEO) A fost lansat volumul de poezii „Adio, lucruri” de Igor Guzun
16.03.2018, 13:47
Scriitorul Igor Guzun a adunat cele mai frumoase trăiri sufletești din copilărie până în prezent și le-a așternut într-un volum de poezii.
(VIDEO) Scriitorul Igor Guzun a lansat „BINE” la Chişinău
02.03.2018
Scriitorul Igor Guzun a lansat noua sa carte intitulată „BINE”. Aceasta conține 69 de texte scurte și 8 cărți poștale și este o carte „despre oameni și obiecte, despre dragoste și acasă”.
    
Scriitorul Iulian Filip şi-a lansat cartea „Balanța Vărsătorului, vederea Mergătorului” la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”
24.01.2018, 15:49
Astăzi, la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” a fost lansată cartea lui IULIAN FILIP: Balanța Vărsătorului, vederea Mergătorului.
Despre dialogul intercultural și valorizarea identității culturale, sfidând globalizarea - cu Olga Irimciuc
19.01.2018
Olga Irimciuc s-a născut la Chișinău și a absolvit Facultatea de Litere a Universității de Stat din Moldova, unde a făcut și studiile de doctorat. De mai mulți ani activează ca profesoară la Școala Europeană din Varese, unde sunt elevi de diferite naționalități, inclusiv români.
    
Anna Casian-Musteaţă: „Citesc de când mă țin minte”
17.01.2018, 14:26
Anna Casian-Musteaţă este de profesie jurnalistă, dar ultimii 4 ani i-a petrecut în compania celor mai frumoase daruri pe care i le-a oferit viața - copiii săi, implicându-se și în diverse proiecte jurnalistice. Paralel, pe lângă activitățile și jocurile care le face cu copiii săi, se străduie să citească zilnic și câteva pagini dintr-o carte, pentru că „ești nu doar ceea ce mănânci, dar și ceea ce citești”, povesteşte ea.
La propriul său eveniment, Lucia Brainstorm a povestit istoria vieţii sale
22.12.2017
În luna decembrie 2016, Lucia Brainstorm, tânără autoare din Moldova, și-a lansat cartea de poezii „Dezbracă-mă de griji și dor". După câteva luni, autoarea a scos un roman pe care l-a și lansat mai apoi. Romanul „Cine ești" a fost lansat pe 13 aprilie în incinta bibliotecii B. P. Hașdeu, acolo unde și-a destăinuit pe deplin eroii cărții sale, viața lor și cel mai important, lecția pe care o transmite cartea.
    
O nouă lansare la Librăria din Centru - Lumea lui Zaharia!
03.11.2017, 16:05
Librăria din Centru a găzduit lansarea albumului „ Lumea lui Zaharia", apărut la Editura Cartier în colecția Art și coordonată de Vitalie Coroban. Cu un public numeros, evenimentul s-a desfăşurat la 2 noiembrie, începând cu ora 18:15. Cei prezenți s-au delectat din colecția de fotografii a lui Zaharia Cușnir și au cumpărat cartea la un preț promoțional!
„Tinerii Moldovei" au distribuit gratuit cărți românești pe strada pietonală din Chişinău
25.10.2017
Duminică, la 22 octombrie, a fost învălmășeală pe strada pietonală din capitală. Cărțile au fost motivul cozii imense de oameni, dornici să răsfoiască și să se cufunde în realitatea operelor românești.
    
Întâlnire literară cu tânăra scriitoare Corina Bezdîga
06.10.2017, 16:47
Dorește ca bărbații să îi citească cartea, mai apoi să fie ambalată frumos și dăruită pentru a lor femei, însoțită de un buchet de liliac și un vin rose. Totodată, să fie citită și de femei, citită în brațele bărbatului pe care îl iubește și în acest mod să își expună sentimentele față de acesta.
Olga Sternițchi povestește despre avantajele Librăriei online Cartea ta
27.01.2017
Olga Sternițchi este tânăra care a îmbinat pasiunile cu abilitățile proprii, ceea ce făcut posibilă realizarea Librăriei online Cartea ta, având sloganul „Cartea ta este la noi”. Crearea acestui magazin online de carte a fost inițiat încă de când Olga își făcea studiile, acum trei ani, la ULIM. Primii clienți au fost chiar prietenii acesteia care în timpul pregătirii tezei de licență întâmpinau dificultăți în a găsi unele surse, mai rar întâlnite la noi.
    
„Pe aripile destinului” de Aliona Gherghilijiu invocă aspecte pozitive ale migrației
12.01.2017, 17:09
Fenomenul migrației de cele mai multe ori are aspecte negative, însă sunt și excepții, situații și stări ce ajută la formarea unor caractere puternice. Aceste momente le-a simțit pe propria piele Aliona Gherghilijiu tânăra de 30 de ani, absolventă a Facultății de Drept, USM care recent și-a lansat cartea „Pe aripile destinului” ce relevă formarea propriei personalității influențată de fenomenul migrației.
Cărți lecturate și recomandate de bloggerul Victor Timotin
04.01.2017
Creează, inovează, dezvoltă și fii un exemplu - sunt cuvintele-cheie ce-l caracterizează pe promotorul de idei și bloggerul Victor Timotin. Acesta este sigur că viața este prea dinamică și diversă pentru a te limita și a stagna în propria zonă de confort.
    
Cărți lecturate în 2016 de fondatoarea Clubului de Cititoare Moderne și recomandate pentru 2017
29.12.2016, 15:07
„Cărţile sunt prieteni reci, dar siguri”, spunea Victor Hugo. Și tot cărțile au fost cele mai bune prietene și în 2016 pentru cei pasionați de lectură. Am provocat-o pe fondatoarea Clubului de Cititoare Moderne, Victoria Anna să facă o retrospectivă a celor mai intrigante cărți pe care le-a citit în 2016 și pe care le-ați putea lectura deja în 2017, asta dacă n-ați apucat încă să o faceți.
(Audio) In Memoriam Căminul 6
13.12.2016
Frumosul, sublimul și pasiunea pentru teatru sunt pilonii care i-au șlefuit adevărata personalitate a actorului de la Teatru „Geneza Art”, Nicu Țurcanu. Iubește provocările, fiecare rol pe care-l joacă îi trezește emoții, descoperiri interioare, iar acest lucru îl face să fie mult mai versat. Actorul a acceptat și provocarea echipei Stiripozitive de-a răspândi frumosul prin vocea-i pătrunzătoare, emanând astfel momente de revelație din Căminul 6.
    
Tatiana Țîbuleac lansează cartea „Vara în care mama a avut ochii verzi”
06.12.2016, 11:07
Tatiana Țîbuleac este cea care atunci când scrie pornește de la detalii, de la stări. După ce a impresionat cu „Fabule moderne”, vine cu un nou volum de carte „Vara în care mama a avut ochii verzi”, ce va fi lansat pe data de 8 decembrie, la Librăria din Centru. Cine este de fapt eroina cărții și ce nuanțe vrea să oglindească autoarea, aflați în interviul ce urmează:
„Cumpără și citește o carte a unui scriitor din Moldova”: Daria Ungureanu
11.11.2016
Daria Ungureanu a făcut Facultatea de Drept la USM, licență și masterat în Drept civil. Acum este avocat stagiar și activează în cadrul a două organizații non-guvernamentale. Daria spune că e păcat că nu este profesia de cititor, ar fi îmbrățișat-o cu cea mai mare plăcere.
    
„Cumpără și citește o carte a unui scriitor din Moldova”: Georgiana Fânaru
09.11.2016, 13:28
Georgiana Fânaru are o imensă dragoste pentru lectură. A făcut licența la Facultatea de Litere, cu specialitatea Limba și Literatura Română - Limba Franceză. Apoi, a continuat să facă masteratul la Limbi și Literaturi Străine, studiind în continuare limba franceză. În anul doi de studiu a obținut o bursă de studii timp de un semestru în Constanța, la Universitatea Ovidius. În prezent, își ocupă timpul călătorind și scriind pe blogul meu personal chezgeorgiana.wordpress.com.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.