Prima pagină / Lucruri / Cărți

Cărți

Recomandările lui Doru Curoșu: 5 cărți pentru dezvoltarea personală a tinerilor
19.08.2019
Tânăr activ, trainer și unul dintre tinerii nominalizați de către revista Forbes în clasamentul 30 Under 30, Doru Curoșu ne recomandă 5 cărți pe care fiecare tânăr ar trebui să le citească. Fie că sunt biografii, istorii bazate pe fapte reale, acestea vor avea un rol important în dezvoltarea fiecăruia. Care sunt acestea și de ce ar trebui să le citiți, vedeți mai jos.
    
Recomandarea Dianei Ivanov, twiceMOMat22: Zece cărți despre parenting
03.07.2019, 15:50
Mamă a doi copii la 22 ani, blogeră și femeie care inspiră alți oameni, Diana Ivanov reunește o comunitate de peste 13 mii de urmăritori activi pe rețelele sociale. Tânăra mama este activă atât online, cât și la evenimentele offline, iar recomandările de cărți sunt așteptate de către cititori. Vă propunem 10 cărți despre parenting, pe care le recomandă Diana Ivanov.
Destinul Vittorie. Scrisul - portița de scăpare într-o lume unde eu dețin echilibrul
03.06.2019
Ilinca Fiodorov, studentă în anul I a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, este tânăra care poartă dragostea scrisului în suflet și în iarna anului trecut apare cartea de debut a acesteia - „Destinul Vittoriei”.
    
TOP 10 cărți de citit într-o vară recomandate de studenți
23.05.2019, 17:41
Căldurile verii mereu ne fac să dorim să stăm la umbră, dar dacă mai avem și o carte cu noi, trecem mai ușor peste caniculă și petrecem timpul cu folos.
Recomandarea Stelei Dănilă: 5 cărți despre femei puternice
15.04.2019
Despre femeile care au schimbat lumea s-au scris cărți, s-au făcut filme și au rămas în memoria omenirii drept modele de urmat. Fie că au fost niște personaje născocite de scriitori, fie sunt niște personalități pe care le cunoaștem pentru spiritul civic, aceste femei au dat un nou sens cuvintelor putere și schimbare. Jurnalista Stela Dănilă ne recomandă 5 cărți despre femei puternice care te pot inspira și pe tine.
    
Un nou roman pe raftul cititorilor: „Umbre de trandafir” de Dumitru Rău
09.04.2019, 13:13
Tânărul scriitor Dumitru Rău și-a lansat romanul de debut „Umbre de Trandafir” în cadrul unui eveniment de suflet, unde a adunat publicul fidel. Pe 5 aprilie, Sala cu Orgă a devenit locul în care oamenii dragi s-au revăzut, s-au trăit emoții puternice și au fost recitate fragmente din cartea proaspăt scoasă de la tipar.
Recomandările lui Alexandru Bordea: 3 cărți de educație financiară
04.04.2019
Educația financiară este abilitatea de a învăța cum să câștigi bani, cum să-i administrezi și cum să-i cheltuiești cu măsură. Dezvoltarea cunoștințelor și obiceiurilor financiare în rândul tinerilor este o necesitate, deși în școală nimeni nu te învață cum se face asta. Alexandru Bordea, co-fondator și trainer Angry Business, îți recomandă 3 cărți despre educația financiară pe care ar trebui să le citească tinerii și să deprindă instrumentele care le vor fi utile pentru viața de adult.
    
Ce citesc viitorii jurnalişti
29.01.2019, 16:19
Studenţii anului întâi ai Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii de Stat din Moldova au venit să prezinte totalurile anului 2018 prin intermediul unor titluri de cărţi.
(Foto) A fost lansată campania de sensibilizare privind modernizarea bibliotecilor publice „E biblioteca mea!”
26.06.2018
Astăzi, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” a lansat campania naţională de sensibilizare privind modernizarea bibliotecilor publice „E biblioteca mea!” pentru comunitatea chișinăuiană.
    
(VIDEO) În premieră „Câinele de bronz” a fost lansat la Librăria din Centru
22.06.2018, 14:00
O nouă lansare de carte la Librăria din Centru iar de această dată una cu totul deosebită. Romanul „Câinele de bronz” constituie debutul editorial al Emanuelei Iurkin.
(VIDEO) A fost lansat volumul de poezii „Adio, lucruri” de Igor Guzun
16.03.2018
Scriitorul Igor Guzun a adunat cele mai frumoase trăiri sufletești din copilărie până în prezent și le-a așternut într-un volum de poezii.
    
(VIDEO) Scriitorul Igor Guzun a lansat „BINE” la Chişinău
02.03.2018, 17:35
Scriitorul Igor Guzun a lansat noua sa carte intitulată „BINE”. Aceasta conține 69 de texte scurte și 8 cărți poștale și este o carte „despre oameni și obiecte, despre dragoste și acasă”.
Scriitorul Iulian Filip şi-a lansat cartea „Balanța Vărsătorului, vederea Mergătorului” la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”
24.01.2018
Astăzi, la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” a fost lansată cartea lui IULIAN FILIP: Balanța Vărsătorului, vederea Mergătorului.
    
Despre dialogul intercultural și valorizarea identității culturale, sfidând globalizarea - cu Olga Irimciuc
19.01.2018, 15:17
Olga Irimciuc s-a născut la Chișinău și a absolvit Facultatea de Litere a Universității de Stat din Moldova, unde a făcut și studiile de doctorat. De mai mulți ani activează ca profesoară la Școala Europeană din Varese, unde sunt elevi de diferite naționalități, inclusiv români.
Anna Casian-Musteaţă: „Citesc de când mă țin minte”
17.01.2018
Anna Casian-Musteaţă este de profesie jurnalistă, dar ultimii 4 ani i-a petrecut în compania celor mai frumoase daruri pe care i le-a oferit viața - copiii săi, implicându-se și în diverse proiecte jurnalistice. Paralel, pe lângă activitățile și jocurile care le face cu copiii săi, se străduie să citească zilnic și câteva pagini dintr-o carte, pentru că „ești nu doar ceea ce mănânci, dar și ceea ce citești”, povesteşte ea.
    
La propriul său eveniment, Lucia Brainstorm a povestit istoria vieţii sale
22.12.2017, 13:59
În luna decembrie 2016, Lucia Brainstorm, tânără autoare din Moldova, și-a lansat cartea de poezii „Dezbracă-mă de griji și dor". După câteva luni, autoarea a scos un roman pe care l-a și lansat mai apoi. Romanul „Cine ești" a fost lansat pe 13 aprilie în incinta bibliotecii B. P. Hașdeu, acolo unde și-a destăinuit pe deplin eroii cărții sale, viața lor și cel mai important, lecția pe care o transmite cartea.
O nouă lansare la Librăria din Centru - Lumea lui Zaharia!
03.11.2017
Librăria din Centru a găzduit lansarea albumului „ Lumea lui Zaharia", apărut la Editura Cartier în colecția Art și coordonată de Vitalie Coroban. Cu un public numeros, evenimentul s-a desfăşurat la 2 noiembrie, începând cu ora 18:15. Cei prezenți s-au delectat din colecția de fotografii a lui Zaharia Cușnir și au cumpărat cartea la un preț promoțional!
    
„Tinerii Moldovei" au distribuit gratuit cărți românești pe strada pietonală din Chişinău
25.10.2017, 16:28
Duminică, la 22 octombrie, a fost învălmășeală pe strada pietonală din capitală. Cărțile au fost motivul cozii imense de oameni, dornici să răsfoiască și să se cufunde în realitatea operelor românești.
Întâlnire literară cu tânăra scriitoare Corina Bezdîga
06.10.2017
Dorește ca bărbații să îi citească cartea, mai apoi să fie ambalată frumos și dăruită pentru a lor femei, însoțită de un buchet de liliac și un vin rose. Totodată, să fie citită și de femei, citită în brațele bărbatului pe care îl iubește și în acest mod să își expună sentimentele față de acesta.
    
Olga Sternițchi povestește despre avantajele Librăriei online Cartea ta
27.01.2017, 11:10
Olga Sternițchi este tânăra care a îmbinat pasiunile cu abilitățile proprii, ceea ce făcut posibilă realizarea Librăriei online Cartea ta, având sloganul „Cartea ta este la noi”. Crearea acestui magazin online de carte a fost inițiat încă de când Olga își făcea studiile, acum trei ani, la ULIM. Primii clienți au fost chiar prietenii acesteia care în timpul pregătirii tezei de licență întâmpinau dificultăți în a găsi unele surse, mai rar întâlnite la noi.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.