Prima pagină / Lucruri / Cărți

Cărți

Vadim Șterbate a publicat cartea „99 de atracții turistice din R. Moldova”
23.07.2020
Vadim Șterbate este jurnalistul și fotograful din Republica Moldova care a publicat recent o carte despre turismul intern – „99 de atracții turistice din R. Moldova”. Prin această carte Vadim inspiră moldovenii să descopere atracțiile turistice autohtone, mai multe curiozități descoperiți în interviu.
    
5 cărți recomandate de către librăria „LIBRARIUS” pentru anul 2020
19.05.2020, 14:11
Librăria „LIBRARIUS” vine cu noutăți și recomandări pozitive. Cărțile „LIBRARIUS” pot fi procurate on-line pe librarius.md și în toate librăriile din Republica Moldova.
Recenzia romanului „Dragostea în vremea holerei” de Gabriel Garcia Marquez: „Mirosul de migdale amare îi amintea de fiecare dată de soarta iubirilor neîmplinite”
15.05.2020
Dacă tot e carantină și avem mai mult timp pentru a ne relaxa și respectiv pentru a citi, am decis să vă prezint romanul care m-a ajutat să înțeleg ce înseamnă cu adevărat sentimentul dragostei. Un roman cu care am făcut cunoștință pentru prima oară la vârsta de 15 ani și la care revin de fiecare dată când vreau să mă delectez cu ceva bun pentru suflet. Rândurile ce urmează sunt despre una din cele mai cunoscute opere ale literaturii universale și anume „Dragoste în vremea holerei” ce a fost scrisă de Gabriel Garcia Marquez.
    
Recenzie la cartea „Drumul către libertate” de Yeonmi Park
14.05.2020, 23:21
„Drumul către libertate” este o carte autobiografică scrisă de către Yeonmi Park. Autoarea cărții este o tânără refugiată, de origine nord-coreeană. Aceasta a evadat din cea mai cruntă dictatură din câte a cunoscut istoria și din cea mai săracă țară, Coreea de Nord. La etapa actuală, Yeonmi este jurnalistă, scriitoare și avocată a victimelor traficului de persoane din China.
(Vox) ,,Cartea face sensul, sensul face viața". Află ce citesc tinerii în timpul carantinei
13.05.2020
Din luna martie, când s-a instituit starea de urgență și până în prezent, tinerii din țară, dar și de peste Prut găsesc tot felul de ocupații care i-ar ajuta să-și petreacă util timpul. În acestă perioadă, aceștia nu uită să se mai delecteze din când în când și cu câte o carte. Cu acest scop, am întrebat 6 tineri care studiază în Republica Moldova și în România ce au citit sau ce citesc în timpul carantinei.
    
Recenzia cărții „21 de lecții pentru secolul XXI” de Yuval Noah Harari
13.05.2020, 10:20
Se spune că deschidem cartea pentru a vedea ce au gândit alții și o închidem ca să putem gândi noi, „21 de lecții pentru secolul XXI” este lucrarea care te face să te gândești la totul ce există pe lumea aceasta. În contextual avalanșei informaționale și noilor tehnologii Yval Noah Harari alege cea mai potrivită modalitate de sfătui – te provoacă să gândești. Fiecare capitol ține în echilibru raționamentele unui doctor în istorie și simplitatea de asimilare. Atunci când vorbesc despre simplitate mă refer la lucrurile cu care ne confruntăm zi de zi, despre care mereu discutăm și niciodată n-o să ni le explicăm până la urmă.
Rusanda Davideanu recomandă: 10 cărți pozitive de citit când #stămacasă
09.04.2020
Izolarea în casă este o măsură importantă pe care trebuie să o adoptăm în această perioadă de pandemie. Pentru a face față acestor vremuri putem să lecturăm cărțile care ne mențin pozitivi. Rusanda Davideanu, fondatoarea Bookletta, a scris un material pe blogul personal în care ne sugerează 10 cărți bune de citit în izolare.
    
Biblioteca Virtuală Humanitas poate fi descărcată gratuit
26.03.2020, 12:01
Aproximativ 45 de ebook-uri din Biblioteca Virtuală Humanitas sunt puse, gratuit, la dispoziția publicului în perioada de carantină. Deși librăriile fizice au fost închise, cei de la Humanitas te îndeamnă să citești o serie de cărți în format pdf, printr-un simplu click.
Lecturi în vremea pandemiei de la Cristina Doba&Elibraria.eu
25.03.2020
O activitate potrivită oricând este lectura, iar în aceste timpuri îți poate oferi satisfacții duble. Cristina Doba, fondatoarea Elibraria.eu, ne recomandă 5 cărți ale scriitorilor autohtoni, bune de citit în vreme de pandemie.
    
5 povești de dragoste din romanele românești
19.02.2020, 14:24
Luna februarie este una dedicată dragostei, sentimentelor pure pe care le împărtășim persoanelor dragi. Ziua Îndrăgostiților a trecut, dar urmează Dragobetele pe 24 februarie, sărbătoarea dragostei românești. Îți propunem 5 povești de dragoste din romanele românești pe care merită să le citești.
Grigore Vieru - poetul secolului grăbit
14.02.2020
Cu prilejul consemnării a 85 ani de la nașterea marelui poet, Grigore Vieru, în incinta Bibliotecii Naționale este inaugurată expoziția „Grigore Vieru - poetul secolului grăbit”, care cuprinde circa 150 de lucrări semnate de poet.
    
Cinci cărți recomandate pentru 2020 de Diana Mihuță&Cărturești
18.12.2019, 16:55
Stiripozitive.eu împreună cu cei mai cititori dintre noi vine cu recomandări de cărți pentru anul 2020. De această dată cele cinci titluri de carte sunt de la Diana Mihuță, librară și asistentă de PR la Cărturești Chișinău. Vezi în materialul ce urmează de ce ar trebui să le citești.
Cinci cărți recomandate pentru 2020 de Corina Bezdîga-Verlot
13.12.2019
Scriitoarea Corina Bezdîga-Verlot ne recomandă cinci cărți pentru anul 2020. Dacă încă nu le-ai citit, acum poți să-ți înnoiești biblioteca cu titlurile noi. Care sunt acestea, vedeți mai jos.
    
50 la sută reduceri la cărțile bune Cartier de Moș Niculae
03.12.2019, 11:27
Vineri, 6 decembrie crt, de Moș Niculae, cărțile Cartier se vor vinde la jumătate de preț în Librăriile Cartier din Chișinău (Librăria din Centru, bdul Ștefan cel Mare nr.126 și Librăria din Hol, str.București nr.68).
Vinerea Neagră pe shop.cartier.md. Carte la jumătate de preț
19.11.2019
Vinerea neagră este a patra zi de vineri a lunii noiembrie. Așa zice tradiția. Tradiția mai constată că în vinerea neagră marile magazine vând mărfurile la reduceri substanțiale.
    
Topul celor mai citite 10 cărţi ale anului 2018, ediția a 23-a
18.09.2019, 11:26
Biblioteca Naţională a Republicii Moldova efectuează anual studiul sociologic Topul celor mai citite 10 cărţi ale anului, care tinde să contribuie la augmentarea lecturii, dezvoltarea culturii acesteia, diversificarea actului de lectură de către cetățeni.
„Ia o carte – Donează o carte”
10.09.2019
Locuitorii orașului Cahul au posibilitatea de a citi mai mult, asta datorită bibliotecii stradale recent lansate. Pe data de 7 septembrie, a avut loc deschiderea oficială a proiectului „Ia o carte – Donează o carte”, realizat de către echipa Pro-Lectura, studenți ai Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul.
    
Recomandările lui Doru Curoșu: 5 cărți pentru dezvoltarea personală a tinerilor
19.08.2019, 12:08
Tânăr activ, trainer și unul dintre tinerii nominalizați de către revista Forbes în clasamentul 30 Under 30, Doru Curoșu ne recomandă 5 cărți pe care fiecare tânăr ar trebui să le citească. Fie că sunt biografii, istorii bazate pe fapte reale, acestea vor avea un rol important în dezvoltarea fiecăruia. Care sunt acestea și de ce ar trebui să le citiți, vedeți mai jos.
Recomandarea Dianei Ivanov, twiceMOMat22: Zece cărți despre parenting
03.07.2019
Mamă a doi copii la 22 ani, blogeră și femeie care inspiră alți oameni, Diana Ivanov reunește o comunitate de peste 13 mii de urmăritori activi pe rețelele sociale. Tânăra mama este activă atât online, cât și la evenimentele offline, iar recomandările de cărți sunt așteptate de către cititori. Vă propunem 10 cărți despre parenting, pe care le recomandă Diana Ivanov.
    
Destinul Vittorie. Scrisul - portița de scăpare într-o lume unde eu dețin echilibrul
03.06.2019, 14:27
Ilinca Fiodorov, studentă în anul I a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, este tânăra care poartă dragostea scrisului în suflet și în iarna anului trecut apare cartea de debut a acesteia - „Destinul Vittoriei”.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.