Prima pagină / Oameni / Business

Business

(Video) Educație prin joc cu Victoria Novac, fondatoarea proiectul EduJoc
14.04.2017
Victoria Novac este expert în joacă, antreprenor social care și-a făcut studiile în România, însă a decis să revină acasă. Astfel, a fondat proiectul EduJoc care oferă cele mai captivante jocuri educative pentru toate vârstele. Misiunea acestei inițiative este ca fiecare copil din Moldova să aibă în casă măcar o jucărie. Sunt peste 50 de articole produse în atelierul de la Floreni, iar restul jucăriilor sunt importate din China, Polonia, Franța, Belgia, România și alte țări.
    
(Video) Irina Calancea a ales să-și deschidă acasă propria afacere de pantofi
30.03.2017, 12:57
Irina Calancea e moldoveanca de 33 de ani care a activat o perioadă într-o companie de asigurări din România. Tot aici, în 2011 a făcut câteva luni de practică la un atelier de producere a pantofilor. Astfel, a decis să înlocuiască orele peste program și să-și deschide acasă propria afacere de încălțăminte pentru femei și bărbați. În curând, Irina va anunța oficial inițiativa de rebranding, astfel „Irka Shoes” va deveni „Irina Calancea” pentru a ieși în față cu propriul nume.
(Video) Vadim Codreanu împreună cu echipa „Moldova Fruct” promovează fructele la nivel internațional
20.03.2017
Vadim Codreanu este angajat al Asociației „Moldova fruct” de doi ani și trei luni. Dragostea pentru pământ l-a determinat să se implice activ în sfera agricolă. Astfel, împreună cu echipa din care face parte, reușesc să promoveze fructele proaspete și cele procesate, în special, merele, atât pe piața națională, precum și pe piețele internaționale – tradiționale și alternative.
    
Galia Sava, moldoveanca de succes care a reușit să devină consultant fiscal în Italia
03.03.2017, 12:49
Galia Sava este moldoveanca din Pohrebea, Dubăsari care în 2004, la vârsta de 26 de ani, a ales să-și schimbe cursul vieții urmând drumul spre capitala culturii europene - Roma, Italia. Datorită perseverenței a reușit să treacă peste toate barierele pe care le întâlnesc majoritatea migranților. În 2009 a obținut primul permis de ședere, după care s-a înscris la Institutul Tehnic Comercial „Leonardo Da Vinci” din Roma. În 2016 a obținut echivalarea diplomei sale de studii economice din Moldova, fapt ce i-a permis înscrierea la Facultatea de Economie a Universități Roma Tre pe care a absolvit-o cu succes, obținând diploma de magistru. În prezent, este consultant fiscal și colaborator-voluntar al patronatului Epaca, unde oferă servicii fiscale, atât concetățenilor noștri, cât și altor naționalități.
Roman Pînzari: „Emoțiile sincere sunt cheia unei fotografii reușite”
01.02.2017
De cele mai multe ori nu aparatul de fotografiat este esența, ci fotograful din spatele ei. Talentul și măiestria în acest sens îi aparține și tânărului fotograf Roman Pînzari care împreună cu fratele Cornel surprind cele mai originale momente din timpul unei nunți și cele mai sincere zâmbete ale copiilor. Serviciile de la BestStudio demonstrează încă odată că o fotografie spune mai mult decât o mie de cuvinte.
    
(Video) Dumitru Micușa, stilistul care cucerește prin originalitate
11.11.2016, 12:39
„Peluquero del Mundo” sau „Frizerul Lumii” așa este recunoscut Dumitru Micușa. Tânărul stilist care încă de când avea 15 ani, a pornit în lume cu foarfeca în mână și dorință de a acumula experiență. Cu toate că este fiul renumitului stilist din Moldova Victor Micușa, Dumitru muncește în fiecare zi pentru a-și crea propria personalitate. Primele încercări în acest domeniu au fost adevărate provocări.
Mihaela Postică | Bijuteriile sunt cele mai bune prietene ale femeii
17.06.2016
Dorința de a avea ceva unic și pasiunea de a crea au determin-o pe Mihaela Postică să-și înceapă propria afacere. Creatoarea de bijuterii vrăjită de artă realizează propriile lucrările cu dragoste și migală, talentul ei fiind apreciat prin numeroasele comenzile care nu încetează să apară.
    
(Video) Prezentarea vinului moldovenesc Et Cetera la Tallinn
21.04.2015, 23:25
În Estonia, la Tallinn a avut loc prezentarea vinului moldovenesc Et Cetera, iar moderatori ai evenimentului au fost Igor LUCHIANOV, co-proprietar al brandului și vinurilor Et Cetera, și Ambasadorul moldovean în Estonia, Victor GUZUN.
(Video) Toamna începe cu pantofii lui Valentin Frunză
04.09.2014
Creatorul de pantofi Valentin Frunză - unul dintre primii eroi de pe Stiripozitive.eu - povesteşte în acest debut de toamnă prin ce e deosebită încălțămintea pe care o creează, împărtăşind cu noi şi veştile bune de care a avut parte în ultimii doi ani.
    
Video, foto | Ion Onucu și fiul său într-o afacere de lemn
21.07.2014, 17:41
Antreprenorul Ion Onucu din Stolniceni, Hânceşti, a preluat pasiunea de a lucra în lemn de la tatăl său și a transmis-o mai departe fiului Ion. Acum ei lucrează în doi, în propriul atelier, unde realizează uși, scări, terase, acoperișuri și diverse obiecte din lemn.
(Video) Bucuriile antreprenorului Vladimir Stratanenco
21.07.2014
Antreprenorul Vladimir Strataneco are multe bucurii în munca pe care o face zi de zi. Dar cea mai importantă bucurie pentru el este că a reușit să-şi convingă angajații să nu mai plece peste hotare, ci să rămână să lucreze la fabrica de mezeluri. Și oamenii acum nu regretă.
    
(Video) Diana Crudu, tânăra antreprenoare: bucuriile în serie vin de la sere
21.07.2014, 17:28
Pentru tânăra antreprenoare din centrul Moldovei, Diana Crudu, bucuriile vin în serie, mai ales, din sere.
Rudolf Kalousdian: de la desenele pe foaie la cele pe alte suprafeţe
13.06.2014
Rudolf este unul din tinerii care și-a urmat visul copilăriei. Un vis poate mai deosebit decât al altor copii – să aibă propriul salon de tatuaj.
    
(Video) Căpşunele pot fi fructul succesului şi în Moldova
29.05.2014, 23:43
Parfumate, gustoase şi rentabile. Căpşunele pot fi frunctul succesului şi în Republica Moldova, nu doar în Spania.
Gheorghe Bejan. 200 de oi. Nisporeni
15.11.2013
Gheorghe Bejan din Nisporeni are vreo 200 de oi și le știe pe toate.
    
Colecţia „Split”: feminitate, eleganță, senzualitate | Video
07.08.2013, 12:08
Liniile drepte, croielile curate și structurile simple au pus în valoare - pe viu - feminitatea, eleganța şi senzualitatea cu ocazia lansării la Chişinău a colecției „Split”, creată de tânărul designer Irina Chitoragă.
Sandu Oprea, tânărul inginer moldovean din Turcia care lucrează pentru gigantul „Royal Dutch Shell”
30.05.2013
Are 25 de ani și un viitor frumos înainte. Tânărul din Moldova, Sandu Oprea, a reușit să distrugă mitul neîmplinirilor profesionale şi a ajuns să facă exact ceea ce îi place. Lucrează într-o companie din Turcia, unde coordonează un proiect fructuos pentru gigantul energetic „Royal Dutch Shell”.
    
Voinicul din Glodeni: 30 de ani hamal la Fabrica de zahăr
20.03.2013, 20:52
În cei 30 de ani de când este hamal la Fabrica de zahăr din Glodeni prin mâinile lui Ion Rusu au trecut cel puțin 40 de mii de tone de zahăr, cantitate ce ar fi suficientă pentru a umple până la refuz uriașul Depozit de zahăr al Fabricii din Glodeni.
Maria și Pavel Țirchi: oameni pozitivi la „Festivalul Cartofului 2012”
10.11.2012
Sunt peste două decenii de când fac această muncă împreună, însă la un asemenea eveniment participă pentru prima oară. Maria și Pavel Țirchi sunt producători agricoli de la Rediul Mare, raionul Ocnița, și participă în această duminică la prima ediție a „Festivalului Cartofului” din Moldova.
    
Creatorul de pantofi Valentin Frunză
27.02.2012, 10:08
O cizmă la Kaunas, un pantof la Moscova și un alt pantof la Strasbourg. Valentin Frunză este creatorul din Moldova ai cărui pantofi au ajuns să meargă pe străzi și în instituții din marile orașe ale lumii.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.