Prima pagină / Oameni / Business

Business

Andrei Crigan: Recomandarea mea pentru antreprenorii mici ar fi să treacă peste bariera geografică și să tindă spre o piață cu capacitatea de plată mai mare
05.11.2020
Partenerul Companiei Gateway & Partners Moldova și Gateway & Partners România, specializată în dezvoltarea internațională a exportatorilor locali, Andrei Crigan, vine cu un set de recomandări pentru persoanele cu o afacere în curs de dezvoltare. Andrei Crigan având o experiență în domeniul consultanței de peste zece ani, am încercat să venim cu unele informații utile în cazul micilor producători care și-au început afacerea din pasiune și să descoperim pasiunile de la care a pornit afacerea sa.
    
(Infografic) 10 recomandări de la persoanele care au reușit să-și transforma pasiunea în afacere
30.10.2020, 16:29
Zece citate inspirate din experiența unei transformări de la idee la o realizare de succes. „A face afacere din pasiune” este proiectul care te motivează să faci ceea ce-ți place cu adevărat și te poate ajuta să-ți valorifici resursele.
10 oameni care și-au transformat pasiunea în afacere
20.10.2020
Timp de șase luni am adunat istoriile unor oameni care au ajuns să fie de succes datorită pasiunii transformată în afacere proprie. „A face afacere din pasiune” este proiectul care te motivează să faci ceea ce-ți place cu adevărat și te poate ajuta să-ți valorifici resursele despre care, poate, nici nu bănuiai.
    
Corina Erhan: 10 sfaturi pentru tinerii care își doresc să devină antreprenori
20.10.2020, 10:13
Corina Erhan este coordonatoare la Fondul pentru Tineri Orhei, Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei și director de proiect la Centrul de orientare și ghidare în carieră Orhei. În proiectele pe care le coordonează susține tinerii antreprenori să-și dezvolte o afacere în Republica Moldova. În acest material vine cu zece sfaturi pentru tinerii care-și doresc să devină antreprenori.
Andrei Cocieru – specialist în domeniul hair style de 20 de ani
11.09.2020
Andrei Cocieru este fondatorul salonului de frumusețe care îi poartă numele, pasiunea pentru hair style o are de la vârsta de 13 ani, de când a și început dezvoltarea pasiunii sale. După 20 de ani de activitate, Andrei ne-a povestit într-un interviu cum și-a dezvoltat pasiunea, care este relația cu echipa sa, dar și ce sfaturi are pentru tinerii care își doresc să inițieze o afacere în acest domeniu.
    
Stella Guțanu – make-up artista pentru care machiajul reprezintă un plus de încredere și feminitate
24.08.2020, 12:13
Stella Guțanu este make-up artistă și meșteriță de sprâncene la salonul de frumusețe - „Beauty Oasis”. Despre cum și-a transformat pasiunea într-o afacere împreună cu surorile ei, ne-a povestit într-un interviu.
Svetlana Nițoreanu: Recomandarea mea pentru tinerii care doresc să inițieze o afacere în domeniul agriculturii este să se informeze bine, să fie curajoși și să muncească mult
20.08.2020
Svetlana Nițoreanu are în spate o experiență profesională de nouă ani în domeniul bancar. La momentul actual, Svetlana Nițoreanu a dat start unei afaceri proprii cu alune de pădure.
    
(VIDEO) Tatiana Bîcova este fondatoarea afacerii care pornește din pasiunea pentru alimentația sănătoasă
17.08.2020, 14:41
Tatiana Bîcova a reușit să inițieze o afacere din pasiunea pentru a găti gustos și sănătos. Familia Bîcov sunt fondatorii companiei „Tate Lux” - o întreprindere mică de familie care produce condimente fără sare și adaosuri artificiale după rețete proprii. Produsele sunt promovate sub marca înregistrată ASW (All Spice World-condimente din întreaga lume).
Angela Gladei: „Antreprenor devii, nu te naști!”
01.07.2020
Angela Gladei este Președinta Asociației Femeilor de Afaceri din Moldova, Președinta Asociației Patronale a Companiilor Financiare Alternative, Fondatoarea BDC Creative și Business Development Capital, iar aproape 7 ani a gestionat Total Leasing and Finance. În cadrul training-urilor pe care le conduce, aceasta reușește să dezmintă prin propriul exemplu stereotipul cu care se confruntă frecvent - „Lumea afacerilor nu este pentru femei” și vine cu un set de recomandări pentru persoanele care vor să dea start unei afaceri.
    
(VIDEO) Virginia Bejenaru - pictorița care dă personalitate pieselor vestimentare prin desenele pe care le face
26.06.2020, 12:54
Virginia Bejenaru este fondatoarea mini-afacerii – „Fragon Art”. Tânăra realizează desene personalizate pe diferite piese vestimentare. Ideea acestei afaceri este de a pune în valoare arta prin purtarea hainelor cu spirit artistic.
(VIDEO) Cristina Lozan: „Fotografiind primesc o doză de energie și inspirație”
09.06.2020
Cristina Lozan este o tânără pasionată de fotografie, de asemenea ea lucrează ca conducător de cerc la Centrul de Creație al Copiilor Orhei – „Pixel Media”. De unde vine pasiunea ei pentru fotografie, dar și cum și-a dezvoltat afacerea cu suportul oferit de către Uniunea Europeană, ne-a povestit într-un interviu.
    
(VIDEO) Veronica Bajan, antreprenoarea care și-a dezvoltat afacerea cu suportul Uniunii Europene
08.06.2020, 15:49
Veronica Bajan este o tânără antreprenoare care administrează împreună cu soțul ei, Vasile Bajan o mini-fermă de iepuri de prăsilă – „BIO-TRIUMF”. Despre specificul acestei rase de iepuri, dar și cum își împart responsabilitățile, ne-a povestit familia Bajan într-un interviu.
(VIDEO) Maria Șatravca, antreprenoarea care și-a dezvoltat afacerea cu suportul Uniunii Europene
03.06.2020
Maria Șatravca este fondatoarea atelierului „Casa Maria”, unde coase diverse piese vestimentare și diferite articole, folosind broderia computerizată. Încurajată și susținută de soțul ei, a participat la programului raional „Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei”, datorită căruia și-a dezvoltat pasiunea într-o afacere.
    
(VIDEO) Olesea Globa, antreprenoarea care și-a dezvoltat afacerea cu suportul Uniunii Europene
02.06.2020, 14:45
Olesea Globa este o tânără antreprenoare din orașul Orhei care administrează împreună cu soțul ei, Leonid Globa afacerea „ENERSAN FAMILY”. Brutăria artizanală se bazează pe producerea pâinii integrale cu maia de casă. Ideea de a duce un stil de viață sănătos a stat la baza inițierii afacerii.
(VIDEO) Veronica Negruță, fondatoarea primului cabinet de logopedie din Orhei - „LOGOPICI”
27.05.2020
Veronica Negruță este fondatoarea primului cabinet de logopedie din orașul Orhei – „LOGOPICI”. Încă din copilărie avea această pasiune față de pedagogie, în special ce ține de lucrul cu copii și acum datorită participării la proiectul „Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene, visul ei a devenit realitate.
    
(Video) De la prima paletă de farduri la propriul studio de machiaj
26.05.2020, 12:58
Rodica Cheptine este make-up artista care a transformat marea sa dragoste față de culorile de pe paleta de machiaj într-o afacere de succes. A avut un parcurs profesional îndelungat, dar niciodată pe durata acestuia nu a ezitat în a se perfecționat. La Makeup Studio by Dika Cheptine, a cărui fondatoarea este Rodica, fiecare lucrare este rezultatul unei colaborări dintre clienții și viziunea artistică proprie a make-up artistei.
Daniela Cheltuitor, tânără antreprenoare: „Fă în viață ceea ce îți place, doar atunci vei reuși și te vei simți împlinit”
15.05.2020
Daniela Cheltuitor este o tânără antreprenoare, care la a ei 23 de ani are o afacere în Republica Moldova - „DANIELLEFLEURS”. Tânăra este din orașul Chișinău, satul Colonița şi a finisat Liceul teoretic Gheorghe Ghimpu din Colonița, după care a urmat Facultatea de Drept la USM, iar la moment îşi face studiile Masterat la USM - Drept Vamal. Este o fire cu calități multilaterale, iar gustul inedit pentru frumos i-a apărut după clasele primare, atunci când a început să combine hainele mai deosebit decât alții, culorile și tot ceea ce ține de creativitate.
    
Maria Muntean: „Nimic de succes nu apare fără multă muncă în spate!”
15.05.2020, 14:59
Stilată, tânără și perseverentă, Maria Muntean și-a combinat pasiunile pentru a da start unei afaceri, și mai bine zis și-a deschis propriul magazin de haine „Sofi&Co”. Pasionată de modă și cu un simț comercial dezvoltat, Maria este în căutarea idealului, face față provocărilor și este gată să se dedice muncii în totalmente.
Denisa-Daniela Beregoi, tânăra care administrează o mini-afacere cu buchete personalizate și decoruri
15.05.2020
Denisa-Daniela Beregoi este o tânără care deja de trei ani administrează o mini-afacere - „Saphir Bouquets”, ce constă în crearea buchetelor personalizate și decoruri pentru diferite evenimente. A început totul dintr-o glumă, iar mai apoi a realizat că își poate dezvolta pasiunea într-o mini-afacere.
    
Interviu cu Diana Garabadji: „Copiii sunt sursa mea de inspirație”
15.05.2020, 12:51
Diana Garabadji este soție, mamă a doi copii, are 32 ani şi este din satul Drujba, raionul Ungheni. A studiat Industria ușoară la UTM, însă în anii de studenție nu prea îi plăcea ce studiază, de aceea nu a început să coase imediat. A urmat o pauză lungă de câțiva ani, timp în care a lucrat în sfera deservirii. Apoi a făcut iar cursuri de cusut şi după o altă pauză de câțiva ani, când s-a născut primul copil, a început să confecționeze primele seturi de haine mamă fiică. Acum este în Marea Britanie şi coase seturi la comandă mamă-fiică-fiu.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.