Prima pagină / Oameni / Business

Business

Maria Șatravca, antreprenoarea care și-a dezvoltat afacerea cu suportul Fundației Est-Europene
03.06.2020
Maria Șatravca este fondatoarea atelierului „Casa Maria”, unde coase diverse piese vestimentare și diferite articole, folosind broderia computerizată. Încurajată și susținută de soțul ei, a participat la programului raional „Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei”, datorită căruia și-a dezvoltat pasiunea într-o afacere.
    
Olesea Globa, antreprenoarea care și-a dezvoltat afacerea cu suportul Fundației Est-Europene
02.06.2020, 14:45
Olesea Globa este o tânără antreprenoare din orașul Orhei care administrează împreună cu soțul ei, Leonid Globa afacerea „ENERSAN FAMILY”. Brutăria artizanală se bazează pe producerea pâinii integrale cu maia de casă. Ideea de a duce un stil de viață sănătos a stat la baza inițierii afacerii.
Veronica Negruță, fondatoarea primului cabinet de logopedie din Orhei - „LOGOPICI”
27.05.2020
Veronica Negruță este fondatoarea primului cabinet de logopedie din orașul Orhei - „LOGOPICI”. Încă din copilărie avea această pasiune față de pedagogie, în special ce ține de lucrul cu copii și acum datorită participării la proiectul „Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei” finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene, visul ei a devenit realitate.
    
(Video) De la prima paletă de farduri la propriul studio de machiaj
26.05.2020, 12:58
Rodica Cheptine este make-up artista care a transformat marea sa dragoste față de culorile de pe paleta de machiaj într-o afacere de succes. A avut un parcurs profesional îndelungat, dar niciodată pe durata acestuia nu a ezitat în a se perfecționat. La Makeup Studio by Dika Cheptine, a cărui fondatoarea este Rodica, fiecare lucrare este rezultatul unei colaborări dintre clienții și viziunea artistică proprie a make-up artistei.
Daniela Cheltuitor, tânără antreprenoare: „Fă în viață ceea ce îți place, doar atunci vei reuși și te vei simți împlinit”
15.05.2020
Daniela Cheltuitor este o tânără antreprenoare, care la a ei 23 de ani are o afacere în Republica Moldova - „DANIELLEFLEURS”. Tânăra este din orașul Chișinău, satul Colonița şi a finisat Liceul teoretic Gheorghe Ghimpu din Colonița, după care a urmat Facultatea de Drept la USM, iar la moment îşi face studiile Masterat la USM - Drept Vamal. Este o fire cu calități multilaterale, iar gustul inedit pentru frumos i-a apărut după clasele primare, atunci când a început să combine hainele mai deosebit decât alții, culorile și tot ceea ce ține de creativitate.
    
Maria Muntean: „Nimic de succes nu apare fără multă muncă în spate!”
15.05.2020, 14:59
Stilată, tânără și perseverentă, Maria Muntean și-a combinat pasiunile pentru a da start unei afaceri, și mai bine zis și-a deschis propriul magazin de haine „Sofi&Co”. Pasionată de modă și cu un simț comercial dezvoltat, Maria este în căutarea idealului, face față provocărilor și este gată să se dedice muncii în totalmente.
Denisa-Daniela Beregoi, tânăra care administrează o mini-afacere cu buchete personalizate și decoruri
15.05.2020
Denisa-Daniela Beregoi este o tânără care deja de trei ani administrează o mini-afacere - „Saphir Bouquets”, ce constă în crearea buchetelor personalizate și decoruri pentru diferite evenimente. A început totul dintr-o glumă, iar mai apoi a realizat că își poate dezvolta pasiunea într-o mini-afacere.
    
Interviu cu Diana Garabadji: „Copiii sunt sursa mea de inspirație”
15.05.2020, 12:51
Diana Garabadji este soție, mamă a doi copii, are 32 ani şi este din satul Drujba, raionul Ungheni. A studiat Industria ușoară la UTM, însă în anii de studenție nu prea îi plăcea ce studiază, de aceea nu a început să coase imediat. A urmat o pauză lungă de câțiva ani, timp în care a lucrat în sfera deservirii. Apoi a făcut iar cursuri de cusut şi după o altă pauză de câțiva ani, când s-a născut primul copil, a început să confecționeze primele seturi de haine mamă fiică. Acum este în Marea Britanie şi coase seturi la comandă mamă-fiică-fiu.
Stas Bragari și-a transformat pasiunea pentru fotografie într-o mică afacere cu ajutorul unui grant
04.05.2020
Stas Bragari este unul dintre beneficiarii Programului de Granturi Mici implementat de către Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Varnița. Tânărul este fotograf deja de 4 ani și următorul pas făcut a fost inițierea propriei afaceri în domeniul prestări de servicii foto pentru evenimente private și publice.
    
Veronica Rotaru: „Obținerea grantului a avut un impact pozitiv asupra afacerii mele”
30.04.2020, 15:25
Veronica Rotaru este o altă beneficiară a Programului de Granturi Mici oferite de către Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Varnița.Veronica a deschis o mini-tipografie și oferă servicii de printare foto, cărți de vizită, diplome, multiplicarea materialelor promoționale, vânzarea materialelor pentru lucrările handmade, suvenire și birotică.
Cristina Serbov: „Motivația de a deschide o afacere a venit din dorința de a rămâne acasă”
30.04.2020
Cristina Serbov este beneficiară în cadrul Programului de Granturi Mici implementat de către Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Varnița. Tânăra a câștigat grantul pentru a dezvolta afacerea proprie prin care oferă servicii de contabilitate asociațiilor obștești, întrepriderilor individuale, societăților pe acțiuni, societăților cu răspundere limitată, gospodăriilor țărănești, grupurilor de inițiativă.
    
Ecaterina Covali-Cheptănaru, fondatoarea Emotion Shop: istoria din spatele pandativelor create cu ajutorul copiilor
12.12.2019, 16:47
Ecaterina Covali-Cheptănaru transformă emoțiile sincere ale copiilor în pandative pe care le pot purta părinții la piept – așa spune povestea brandului Emotion Shop. După mai bine de 10 ani de televiziune, Ecaterina și-a descoperit dragostea pentru bijuteriile cu emoții. Ce îi aduce împlinire astăzi, cum a apărut această idee, cât și lecțiile învățate la un an de antreprenoriat, ne spune într-un interviu pe care l-a acordat pentru stiripozitive.eu.
Tatiana Seul a deschis magazinul cu produse eco la Ialoveni – Soul Market
05.12.2019
Una dintre dorințele Tatianei Seul a fost să deschidă un magazin cu produse autohtone și ecologice chiar în orașul Ialoveni. Datorită grantului obținut de la Fundația Est-Europeană, tânăra a reușit să mobilizeze asociațiile obștești și micii producători pentru a aduce produsele pur ecologice pe rafturile magazinului.
    
Antreprenoriatul în rândul tinerilor, tot mai încurajat: Doi tineri din Ialoveni au deschis un salon de frumusețe cu suportul Fundației Est-Europene
27.11.2019, 14:50
Doi tineri din Ialoveni, Nicolae Vutcariov și Ioana Enachi, au reușit să pună pe roate un salon de frumusețe în satul Suruceni, datorită unui grant oferit de către Fundația Est-Europeană. Ideea de afacere a venit după ce au văzut un anunț al Fondului pentru Tineri Ialoveni, care îndemna tinerii să aplice cu proiectele lor pentru a obține finanțare pentru deschiderea unei afaceri.
Laura Ignat: Bijuterii confecționate cu suflet și pasiune
08.07.2019
Laura Ignat este o tânără studentă, care pe lângă studiile din cadrul Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, aceasta dedică timpul său confecțiilor manuale. Migala și răbdarea pe care o are pentru lucrurile hand-made, face ca procesul să fie o adevărată plăcere pentru ea. După spusele Laurei, lucrul pe care îl face este pentru a bucura persoanele cu un gust bun și suflet frumos.
    
Nelly Șargu, fondatoarea Mariko Linjerie: „Am învățat să fac totul fără să mă simt pregătită pe deplin”
31.05.2019, 14:26
Nelly Șargu, tânăra originară din Republica Moldova, își urmează pasiunea pentru cusut chiar și la mii de km departe de casă. Stabilită de câțiva ani în Chicago, Statele Unite ale Americii, tânără continuă să coase bralettele Mariko, pe care le vinde cu ajutorul unui magazin online. Despre cum a reușit să deschidă o afacere în SUA, provocări, cât și planuri de viitor, aflați în interviul de mai jos.
Victoria Dănilă, femeia care aduce un plus de valoare în mediul de afaceri din Moldova
25.03.2019
Victoria Dănilă este o antreprenoare de 34 de ani din Chișinău, care creează hăinuțe și alte produse adaptate necesităților copiilor născuți prematur, sub brandul „Davitex Neo”. Fiecare hăinuță este creată cu grijă cu ajutorul medicilor neonatologi și adaptată procedurilor medicale pe care le trebuie să le îndure nou-născuții.
    
Muzele MOVE colorează sezonul rece
10.09.2018, 11:51
Descoperă atmosfera artistică și boemă inspirată de noua colecție pentru sezonul rece FW 18/19 semnată de brand-ul MOVE. Campania „Bohemian Muses” dezvăluie versatilitatea pieselor pictate manual, fiind puternic accesorizate în stilul anilor "80.
Lucia Cristea. Afacerea unei moldovence pe placul europenilor
01.08.2018
Voglia di Caffe este un local care inspiră comunitatea din localitatea rurală italiană Canterano din Provincia di Roma, care este situată în Alta Valle dell'Aniene, la graniță cu Subiaco și Munții Simbruini, pe o coastă a Munților Ruffi, acoperită de măslini și de scrumiera mediteraneeană. Iar inspirația se datorează și localului, deschis aici de către Lucia, Cristea, originară din Republica Moldova.
    
Directorul Oficiului Național al Viei și Vinului al Republicii Moldova, Gheorghe Arpentin, ales Președinte al Comisiei „Siguranță și Sănătate” a Organizației Internaționale a Viei și Vinului
12.07.2018, 10:23
Republica Moldova va avea un cuvânt de spus în cadrul Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV). În următorii trei ani, Comisia „Siguranță și Sănătate” a OIV va fi condusă de Directorul Oficiului Național al Viei și Vinului al RM (ONVV), Gheorghe Arpentin.
1

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.